או האמא בעצמהמי צריך בגד חדש ויפה, הילדה שלך, או החברה שאנחנו מנסים להוכיח לה משהו?
או האמא בעצמהמי צריך בגד חדש ויפה, הילדה שלך, או החברה שאנחנו מנסים להוכיח לה משהו?
למה האמא צריכהאו האמא בעצמה
כי היא נהנית לראות את הילדה שלה לבושה בבגד חדש ורענןלמה האמא צריכה
אף אחד פה לא נגד חיסכון ולא נגד צרכנות נבונהעכשיו, כל מי שכל כך נגד חסכון, צרכנות נבונה, מינימליזם.
רגע, למה שתרצי מטבח חדש כמו כולם? הרי כל האידיאולוגיה שלך היא:יושב פחד שאני אגיע למצב שאני ממש ארצה מטבח חדש וענק ויפה (כמ כולן)
אז בעצם כל ההתנהגות הזאת היא רק כדי לממן את היום בו תישברי ותפסיקי לנהוג כך? וכן תרצי להיות כמו כולם?כדי לא להשתבעד למציאות חיים מחייבת של צרכנות, מפגני ראווה, יוקרה וכו
סתם תדעי שאני מכירה המון אנשים שחיו כך כשהיו צעירים, עם הזמן הילדים גדלו וזה נהיה כבר בלתי אפשרי, כמובן תמיד צריך גבולות אבל נערים בגיל ההתבגרות צריכים הרבה מעבר1 - נגד יוקר המחיה ותרבות הצריכה
2 - שאני מצליחה להסתדר גם בלי להיות עבד של שנת 2024
3 - כדי לא להשתבעד למציאות חיים מחייבת של צרכנות, מפגני ראווה, יוקרה וכו
הכרתי מישהו שחי כך, עם הרבה ילדים.סתם תדעי שאני מכירה המון אנשים שחיו כך כשהיו צעירים, עם הזמן הילדים גדלו וזה נהיה כבר בלתי אפשרי, כמובן תמיד צריך גבולות אבל נערים בגיל ההתבגרות צריכים הרבה מעבר
קשה לגדל אותם עם אידיאולוגה כזו
מזכיר לי כשהתחלתי לקרוא כאן באשכולות והייתי קוראת את המאמרים של @מקצועי בלבדנכון, היא קיצונית
אבל יש גם חרדים קיצונים לכן לא תהיה חרדי?
(אם כי יש לה ילד אחד כבר, ואת כל הסיפור של מקלחת קרה היא כבר זמן זנחה)
אגב, כאן המקום להזכיר את @השקעות R הון שתמיד שאני קוראת או שומת הרצאות שלו,לא מצליח להתאפק שלא להעיר הערה אחת על "הסולידית" -
(וסליחה מראש על הבוטות)
מדובר בגישה אפיקורסית עד כדי בחילה.
המשפט הפותח באתר - "עצמאות כלכלית"
כביכול אם רק נהיה חכמים, חסכנים, ויעילים מספיק - לעולם לא יחסר לנו דבר...
אין מילים טובות יותר להגדיר זאת, מאשר "כוחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה"...
מי שחושב שהכל תלוי בו - בהצלחה... (רחמי הכנים עליו...)
אנו, שיודעים ומבינים שפרנסה משמים, ומזונותיו של אדם קצובין לו, אלא שעל האדם מוטלת חובת ההשתדלות - אמורים לנהל את חיינו בהתאם.
ולשים לב היטב ממה נובעת כל פעולה...
כי ההבדל בין צדיקים, שחביב עליהם ממונם יותר מגופם. לבין (להבדיל א"א הבדלות) מישהי שמנתקת את החשמל בלילה...
לעיתים עלול להיות דק מאד, ומסוכן מאד.... זהירות!!
הפוך, לעשות את זה כהשקעה (הוצ' שבת ויו"ט חוזרות עם ריבית והצמדה...)מה הכוונה, לא לעשות שבתות בבית?
שימי לב לנ"ל.בעיני העובדה שמעל 5 שנים לא קניתי בגד שבתי במעל 500 ש''ח (כולל כשהייתי כלה)
ומצד שני, מי שמזלזל בשקלים, מאבד בסוף סכומים גדולים.מאמינה בניהול כלכלי אחראי ונכון, לא מאמינה בדקדוקי עניות וצמצום ברזלוציה כזו.
לא מכירה אנשים שהתעשרו מהגישה הזו ולא מכירה אנשים שזה עזר להם לחתן ילדים בלי חובות.
עדיף לבקש מאלו החברים ב"לשכת מורי ההוראה"שחבר בלשכת רואי החשבון תוים של רמי לוי ב-7% הנחה,
היא כתבה את זה בעצמה קודם..אני מודה שאם אתחיל לחשב ככה אז כפי הנראה אקוץ בחיי ר"ל...
@בואו נעצב את זה ביחד, את יודעת מה הנס שלך? שהתחביב הזה לא עולה כסף ...
לא ידעת שמים יותר זול מחשמל...לא רוצה לזעזע אתכם,
אבל יש לי דוד שכל פעם שהוא בא אלינו הביתה
והוא רוצה להכין לעצמו תה/קפה
הוא מרוקן את הקומקום עד הקו התחתון
(ואם זה ריק, הוא ממלא מלכתחילה רק עד שם)
ואז לוחץ על ההפעלה.
לדבריו זה חיסכון גדול בחשמל
כי הוא לא זקוק לחמם את כל המים שבמיכל.
מצד שני הוא קצת מבזבז מים..
לא בדקתי מה עדיף.
יותר פשוט מלכתחילה לא למלא הרבה מיםלא ידעת שמים יותר זול מחשמל...
אולי עוד מעט נשמע שגם @בואו נעצב את זה ביחד עושה זאת...
ההרגשה שלך היא, שאת נותנת משהו בלי לקבל תמורה- בעצם נקרא לזה פרייארית.ולגבי רווחים
אני ממש לא מסכימה איתך
כשחברת ביטוח סוגרת איתי עסקה של 40 ש''ח לביטוח חיים
כשמתחרה שלה לוקחת 30 ש''ח
מה ההגיון הנפשי, כלכלי, ערכי שלי להשאר בחברה ההיא?
תחשבי ש10 ש''ח, כל חודש, הולכים סתם כי את לא רוצה להרגיש קבצנית
10 *12 - 120
כפול 10 שנים 1200 ש'ח
וכפול 30 שנה - 3600 ש''ח
היי יכלתי לפרגן בזה נופש חלומי לעצמי
והכל במאמץ של שיחת טלפון אחת!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: