לא יודעת אם אפשרי או לא,
אבל לגמול ילד שלא בשל לכך זה עוול עצום ויכול לגרום לנזק ארוך טווח (לתשומת לב ההורים שמנסים לחסוך בטיטולים... ד' ישמור)
תהליך הגמילה הוא שלב קריטי בנפש הילד!!! אל תעשו טעויות שמשלמים עליהם מחיר יקר...
לא יודעת מה היה פעם (כתבו פה שגמלו מוקדם) אבל יש הרבה דברים שעשו פעם והיום יודעים כמה זה לא היה נכון... ואיכמ"ל.
לרוב תינוק בן שנה וחצי לא בשל לגמילה. זה לגמרי לא לימוד טכני, זה עניין התפתחותי חשוב מאד!!
לילדים אין צורך התפתחותי לעשות בחיתול בשום גיל, הם בשלים לגמילה מגיל אפס.
מה שכן, גמילה בגיל צעיר דורשת מוכנות של ההורה יותר מאשר של הילד, וציפיות הגיוניות לגיל.
הנזקים מגיעים כאשר הציפיות של ההורים אינן תואמות את המציאות.
צריך להבין שגמילה של ילד בן שנה וחצי אין משמעותה שהילד הולך לשירותים לבד כשהוא צריך, ואפילו לא בהכרח אומר כשהוא צריך. גמילה משמעותה שהוא עושה את הצרכים בשירותים (או סיר) ולא בבגדים, לא שום דבר מעבר. יתכן מאד שההורים הם אלו שיצטרכו לשים לב שהוא צריך, ולא שהילד יגיד בעצמו, במשך תקופה ארוכה.
זה בפירוש לא מתאים לכל ההורים.
תינוקות נולדים עם אינסטינקט לא ללכלך את עצמם. אנחנו מקלקלים להם אותו כאשר אנחנו לא קשובים לסימנים שהם צריכים להתפנות ונותנים להם לעשות על עצמם.
אחר כך צריך ללמוד את זה מחדש בגיל גדול יותר.
אני לא מכירה הרבה הורים שמסוגלים לגדל ילדים בלי חיתולים (נתקלתי במעטים שיישמו את זה באופן חלקי בהצלחה), או להיות מספיק פנויים לגמול ילד בן שנה וחצי, אבל אני מכירה לא מעט ילדים שנגמלו לפני גיל שנתיים (כולל חלק מהילדים שלי) וזה פשוט עושה להם טוב. הם פורחים.
אני מכירה גם דוגמאות של ילדים שנגמלו מאוחר לפי כל התיאוריות על "בשלות" וזה הסתבך עד כדי הגעה לטיפולים רגשיים. זה לא עניין של גיל אלא של גישה וציפיות.
מחקרים לא מצא נזקים בהתחלת גמילה בגיל שנה וחצי, לעומת זאת יש נזקים מוכחים להתחלה אחרי גיל 3.
לא התכוונתי לעורר פולמוס כשהעלתי את הנושא
כתבתי בפרוש שזה תלוי בילד.
אבל אני חושבת שכדאי לעורר מודעות שההורים ישימו לב אם הילד מוכן, והרבה פעמים גם רוצה, והם מחכים כי לדעתם הילד קטן.
הבת שלי נגמלה אחרי כמה חודשים שביקשה ללכת לשירותים (קינאה בבת השנתיים שנגמלה) וכולם אמרו לי "היא קטנה, את לא נורמלית"
בסוף בגיל שנה ועשר חודשים בשעה טובה הגמילה נגמרה (לא הסכימה ללכת במשפחתון בהתחלה, ובבית לא הסכימה לקבל טיטול...)
לא אומרת שכל ילד מוכן לזה, אבל תשימו לב ותבדקו, אולי הילד ישמח לשתף פעולה? אולי אפילו הילד רוצה אבל חשבתם שחבל על הזמן יש עוד שנה? ייקח קצת יותר זמן, וצריך עזרה בהתחלה להושיב אותם, אבל בסוף זה שווה.
ולגבי מה שכתבו פה שפעם כולם נגמלו בגיל צעיר- זה לא היה גישה חינוכית קשוחה, הטיטולים היו לא נעימים ולא איכותיים, ולילדים לא היה נוח, רובם פשוט רצו בעצמם להיגמל.
היום כשהטיטולים נוחים ולא דולפים אז נהיה נוח לכולם למשוך את זה ולהגיע לגיל שהגמילה לוקחת כמה ימים... אבל זה לא אומר שפעם הגמילה לא היתה טובה או נכונה.
ואמרה לי גם אחות בטיםפת חלב- יש ילדים שמבקשים ללכת לשירותים ולא נעים להם עם הטיטול וההורים לא מוכנים בגלל שהם קטנים וזה מטריח אותם- זה כמעט אכזריות, ילד רוצה להיות נקי, אם זה מגיע ממנו- תנו לו להיות נקי.