נכתבו הרבה דברי טעם באשכול הזה.
אני חושבת שצריך להוריד את מפלס הלחץ וההיסטריה לגבי המושג ושמו 'שקר'.
אז הילד שיקר. נו. קורה. קורה. קורה.
למה כ"כ בוער לכם להוכיח לו שהוא משקר?
יש פה יציאה מהכלים בגלל כמה שקרים שחוזרים על עצמם, ועוד אצל כמה וכמה ילדים, בורסיות שונות [אגב, חמור מאד, זה בעצם מסביר היטב שהגישה החינוכית לא מספיק חכמה. אם ילדים נוטים לשקר והרבה - בבקשה לעשות בדק בית בסגנון החינוך המקובל בכיתה / במוסד].
הייתי מציעה לא לקחת את הילד בתור מתחרה אליכם. אין ביניכם שום תחרות, אתם לא בני אותו גיל, התנצחויות ותפיסות על חם יחמירו את המצב ולא יובילו לשום שינוי לטובה.
הילד לא מתכוון להפיל בפח אף אחד, אפילו שנשמע מה'שקרים' שלו שזו כוונתו...
הוא פוחד מכם. ופחד מעונש / מהשפלה / מהפסד - גורם לילד לשקר. אם אין אמון בסיסי.
הוא ילד קטן, רבונו של עולם. הוא לא מתוחכם עדיין ולא פועל מניפולטיבית. כמו שכבר נכתב.
חשוב לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הבית, בהנחה שמדובר בבית נורמלי. ולבדוק מה קורה לילד במסגרות אחרות.
אני חושבת שצריך להוריד את מפלס הלחץ וההיסטריה לגבי המושג ושמו 'שקר'.
אז הילד שיקר. נו. קורה. קורה. קורה.
למה כ"כ בוער לכם להוכיח לו שהוא משקר?
יש פה יציאה מהכלים בגלל כמה שקרים שחוזרים על עצמם, ועוד אצל כמה וכמה ילדים, בורסיות שונות [אגב, חמור מאד, זה בעצם מסביר היטב שהגישה החינוכית לא מספיק חכמה. אם ילדים נוטים לשקר והרבה - בבקשה לעשות בדק בית בסגנון החינוך המקובל בכיתה / במוסד].
הייתי מציעה לא לקחת את הילד בתור מתחרה אליכם. אין ביניכם שום תחרות, אתם לא בני אותו גיל, התנצחויות ותפיסות על חם יחמירו את המצב ולא יובילו לשום שינוי לטובה.
הילד לא מתכוון להפיל בפח אף אחד, אפילו שנשמע מה'שקרים' שלו שזו כוונתו...
הוא פוחד מכם. ופחד מעונש / מהשפלה / מהפסד - גורם לילד לשקר. אם אין אמון בסיסי.
הוא ילד קטן, רבונו של עולם. הוא לא מתוחכם עדיין ולא פועל מניפולטיבית. כמו שכבר נכתב.
חשוב לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הבית, בהנחה שמדובר בבית נורמלי. ולבדוק מה קורה לילד במסגרות אחרות.
נערך לאחרונה ב: