סופריא - הוצאה לאור
מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום גולד
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
עימוד ספרים
עריכה תורנית
למה?יש לי דירה להשקעה בבית שמש
לפי הקצב פה נראה לי שכדאי לי למכור תדירה?
למה?יש לי דירה להשקעה בבית שמש
לפי הקצב פה נראה לי שכדאי לי למכור תדירה?
ב50 שנה האחרונות - איזה מוסכמות השתנו?
ככה יהיה אפשר לאמץ מודל.
אמרתי בצחוק אבל יש קשרלמה?
זה נושא לאשכול אחר... אבל אף אחד לא הולך להפסיד משינוי במחירי הדיור... גם אם הממשלה מחר מוציאה לביצוע תוכנית לבניית 400,000 יחידות דיור חדשות. רק צריך סבלנות... מחירי הדיור תמיד יעלו במבט רחב של 15-20 שנה.אמרתי בצחוק אבל יש קשר
כי אם באמת המיזם יפעל והקמפיין יצליח
והדבר יחלחל לציבור
אזי מיידית מחירי הדיור יפסיקו לעלות ואולי אפילו קצת לרדת באזורי המרכז
מאחר שהרבה יגורו בפריפרייה או ישכירו דירה במרכז
ממש לא נכון. ברגע שראש ישיבה אומר לבחורים לא לגשת לשידוך אם לא נותנים לו X כסף, זה שווה להתארגנות לתיאום מחירים בין רשתות השיווק הנחקרת בימים אלו בחומרה רבה ע"י הרשויות. זה לא שהתנהל 'מכרז' שבו הורה אחד הציע 300, השני הציע 450 והשלישי רצה 'לשבור את המכרז' ולקנות את הבחור ולכן הציע 800.
מראש, יש בחורים מסוימים שממליצים להם לא להתפשר על פחות מ-800 או על פחות מ-500, שזה בעצם אומר הכרזה מראש על המחיר, ללא קשר לרמת הביקוש בשוק. מה שמחייב את ה'צרכנים' - הורי הבחורות, להתחייב גם אם זה מעבר ליכולותיהם, כדי שלא ישארו מחוץ לתמונה בלי בחור מתאים לבתם.
ועוד מאות בנות שתכננו להיות בהייטק עובדות בהוראה/מזכירות וכד'.יכול להיות שהייטק נכנס כל כך חזק לציבור החרדי כתשובת משקל על הנושא הזה בדיוק - היום אנשים לא יכולים לתת סכומים גדולים לדירה ולכן כתשובת משקל הקב"ה שלח מקצוע מכניס בהגזמה.
ואכן מהיכרות אישית הרבה בנות שמרוויחות סכומים גדולים בהייטק לקחו משכנתאות גדולות על עצמן בהחזרים חודשיים גדולים וקנו דירות מצויינות בלי לקחת הרבה כסף מההורים.
מה שנקרא תרופה למכה.
אין ספק, ולא התכוונתי להכליל אבל איכשהו זה הגיע בערך באותו זמן משום מה...ועוד מאות בנות שתכננו להיות בהייטק עובדות בהוראה/מזכירות וכד'.
הכל בידי שמיים.
ולכן יש אשכולות על שאברכים נמצאים עם הילדים עד שאמא באה מהעבודה...אין ספק, ולא התכוונתי להכליל אבל איכשהו זה הגיע בערך באותו זמן משום מה...
אולי שיתנו קצת כסף מעשרות להוריהן הדלפונים, שלא יהיה כתוב על המציבה 'נרצח בדמי ימיו ע"י חתניו לוקחי בנותיו'יכול להיות שהייטק נכנס כל כך חזק לציבור החרדי כתשובת משקל על הנושא הזה בדיוק - היום אנשים לא יכולים לתת סכומים גדולים לדירה ולכן כתשובת משקל הקב"ה שלח מקצוע מכניס בהגזמה.
ואכן מהיכרות אישית הרבה בנות שמרוויחות סכומים גדולים בהייטק לקחו משכנתאות גדולות על עצמן בהחזרים חודשיים גדולים וקנו דירות מצויינות בלי לקחת הרבה כסף מההורים.
מה שנקרא תרופה למכה.
מצחיק אותי שכל הזועקים חמס פה באשכול הם בכלל לא מהציבור הליטאי
הם לעולם לא יבינו...ואם כן, אז מה?
הפוך שמסתכלים מהצדמצחיק אותי שכל הזועקים חמס פה באשכול הם בכלל לא מהציבור הליטאי
תקנו אותי את טעיתי...
הם לעולם לא יבינו...
לא בדיוקהפוך שמסתכלים מהצד
אז אומרים דברים אובייקטיבים
ליטאי שיאמר משהו בעניין הוא משוחד
או כי הוא רוצה לקבל (ואז יאמר שאין מה לעשות וככה השוק עובד וכו)
או כי הוא לא רוצה לתת(הורי הכלה)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: