המחשבה שהורי הכלה "קונים" את העיסוק של החתן לשארית חייו מעוררת אי נוחות גדולה מאוד.
גם דרישת 800 מעוררת חוסר נוחות עצומה
המחשבה שהורי הכלה "קונים" את העיסוק של החתן לשארית חייו מעוררת אי נוחות גדולה מאוד.
את צודקת ומתארת האמת לאמיתה שהלוואי שזה היה ככהאוקי.
זה אמור לבוא כמשהו מקדים.
כ"מתוך שלא לשמה בא לשמה"
אבל אם כל החיים אני "כולם לומדים אז גם אני הולך ללמוד"
זה ממש לא זה.
אם אתה נתקע שם לא וממשיך הלאה, לחלק של ה"אני לומד כי אני מאמין בזה, ורוצה בזה, וגם אם אני אהיה היחיד זה מה שאני אעשה"
זה גורנישט.
"רחמנא ליבא בעיי"
לא משחקי חברה טיפשיים (והרסניים)
זו גם לדעתי הסיבה (בין השאר) שיש כ"כ הרבה נושרים.
אנשים לא מחוברים לעבודת ה' שלהם מבפנים, אלא רק מלחצים חיצוניים.
וכשמידי קשה, ויש נסיונות, אין את יראת השמיים האמתית שנותנת כח להתמודד, הבן אדם ריק מבפנים.
ואז פשוט וקל להתגלש החוצה.
ממש לא נכון. ברגע שראש ישיבה אומר לבחורים לא לגשת לשידוך אם לא נותנים לו X כסף, זה שווה להתארגנות לתיאום מחירים בין רשתות השיווק הנחקרת בימים אלו בחומרה רבה ע"י הרשויות. זה לא שהתנהל 'מכרז' שבו הורה אחד הציע 300, השני הציע 450 והשלישי רצה 'לשבור את המכרז' ולקנות את הבחור ולכן הציע 800.ולדעתי זה בדיוק כמו בדיור, כמובן שהרגש זועק שזה אחרת, אבל האמת היא שהכל עניין של היצע וביקוש,
בתוספת העובדה של מחירי הדיור, שזה אומר שבחור (או הוריו או המייעצים לו, כגון רבותיו וכו') מבינים שהנתון הכספי הוא חשוב - ולא בכדי להתעשר.. !!!
לגמרי.את צודקת ומתארת האמת לאמיתה שהלוואי שזה היה ככה
המציאות חזקה יותר מהרצונות הללו
ומה לעשות יצר לב האדם רע מנעוריו
והיא גופא החכמה להשתמש ברוע למקומות חיוביים
כשהרב דסלר (כמדומני) רצה להפסיק לעשן בכח שסיפר לכל הסובבים אותו שהוא הולך להפסיק לעשן
הוא השתמש בכח הגאווה(כח שלילי)
כדי להפסיק לעשן(משהו חיובי)
גם פה משתמשים בלחץ חברתי(לכאורה שלילי)
כדי להתקדם למעלה(משהו חיובי)
אלא ש..שצריך מראש לדעת שהכלי הזה של הלחץ הוא אמצעי ולא מטרה
והבעיה נעוצה באלו שלא יודעים את זה או שיודעים ולא מפנימים
מתוך שלא לשמה בא לשמה זה בדיוק הנקודה
משחקי חברה טיפשיים
בתנאי שמשחקים את המשחק יודעים בעומק פנימה
שזה אמצעי כדי להגיע לאמת הפנימית
באיזה ישיבות אומרים לבחורים כאלו דברים?ממש לא נכון. ברגע שראש ישיבה אומר לבחורים לא לגשת לשידוך אם לא נותנים לו X כסף, זה שווה להתארגנות לתיאום מחירים בין רשתות השיווק הנחקרת בימים אלו בחומרה רבה ע"י הרשויות. זה לא שהתנהל 'מכרז' שבו הורה אחד הציע 300, השני הציע 450 והשלישי רצה 'לשבור את המכרז' ולקנות את הבחור ולכן הציע 800.
מראש, יש בחורים מסוימים שממליצים להם לא להתפשר על פחות מ-800 או על פחות מ-500, שזה בעצם אומר הכרזה מראש על המחיר, ללא קשר לרמת הביקוש בשוק. מה שמחייב את ה'צרכנים' - הורי הבחורות, להתחייב גם אם זה מעבר ליכולותיהם, כדי שלא ישארו מחוץ לתמונה בלי בחור מתאים לבתם.
אני קניתי דירה בבית שמש הישנה לפני כחצי שנה ב860 אל"שהמחירים הנ''ל כבר לא רלוונטים...
אין דירות להשקעה ב800..
3 אופציות:יש לי חברות שטוענות כמו כאן באשכול שאין כסף! אבל אחיותיהן שמחתנות מחתנות כנדרש (קרי עם דירה) ואני תוהה, איך זה, ואין להן תשובות מה שגורם לי (כספרדיה) לחשוד קצת...
אין לי מושג באיזה ישיבות מדובר. אני יודע מחברים שהתופעה קיימת, ולא משהו מחתרתי שיש אודותיו רק שמועות לא ברורות. וגם כאן סופרו כמה וכמה סיפורים כאלו.באיזה ישיבות אומרים לבחורים כאלו דברים?
מעוניינת לקבל תשובה עניינית. תודה.
(לא מכחישה את התופעה רק רוצה לדעת מה ההיקף ולמה זה משפיע על שאר הישיבות)
מדויק!!!!!! כפי שכתבתי לעיל, האדמו"ר מבעלזא עשה זאת עם נגידי החצר, כאשר תקנו בקהילה תקנות מקיפות לאופן עריכת השמחות.כרגע מה שצריך, שגם מי שיכול לא יתחייב ליותר מ180,000.
[אם ירצו אחר כך יוכלו להשתתף מרצונם החופשי]
מזכיר סיפור חמוד... באחד מהכפרים הזעירים שבמזרח אירופה התגורר שואב המים של העיירה בבקתה מטה ליפול. יום אחד הציע לו אחד מידידיו לרכוש כרטיס ולהשתתף בהגרלה על 100,000 רובל. תקופה ארוכה סירב שואב המים להצעה, עד שיום אחד נמאס לו מה'נדנודים' והוא נתן לרעהו עשירית רובל לרכישת כרטיס. הכרטיס נותר ביד החבר, ובליל ההגרלה התברר שהכרטיס אכן זכה.בקיצור זה כמו לקחת ילד קטן לטפח אותו לרומם אותו ובסוף
הוא עוד דורש ממך כסף כי אם נתת לי לפני שנהייתי חשוב כל כך
אז כ"ש עכשיו
המחשבה שהורי הכלה "קונים" את החתן מעוררת אי נוחות גדולה מאוד.המחשבה שהורי הכלה "קונים" את העיסוק של החתן לשארית חייו מעוררת אי נוחות גדולה מאוד.
ובעיקר גאה בהם על כל שקל שהם נתנו לי!!!
הם לא חייבים לי כלום!!!!!!!!!!
אולי אפשר להתחיל עם קמפיין של מעצבים פה בפרוג, (דומה מאוד למה שהיה אז על מחירי החתונות היקרים)@shimשימי @אודיה נגר הצעה מעולה!!
הקמפיינרים צריכים ללכת על הכיוון הזה... אתה הבחור הכי טוב בישיבה! אתה לא מתבייש להיות שנורר? לקחת 800K צדקה מאדם שאין לו?
יפה מאוד...
יש לי דירה להשקעה בבית שמשאולי אפשר להתחיל עם קמפיין של מעצבים פה בפרוג, (דומה מאוד למה שהיה אז על מחירי החתונות היקרים)
על הקונספט של "בושה לקבל מהשווער" .
זאת יכולה להיות התחלה טובה.
בחור שבמשך 7 שנים למד 8 שעות ביום - 25 יום בחודש, כולל בין הזמנים וכו', אם הוא מקבל 800K, זה קרוב ל-50 ש"ח לשעה. בהשוואה ל-2,000 ש"ח שמקבל אברך כולל, שזה שווה ערך לכ-10 ש"ח לשעה.
אבל חברה שלימה שמושתת על כזה לחץ - זה עקום מהיסוד וודאי שיביא למצב שהמוסכמויות העיקר, ועבודת ה' הטפל.
עובדה שיש מנהגים קדושים שמעוגנים "במוסכמויות" ולפעמים אנשים ידרסו בשבילם בלי לשים לב הלכות של ממש!!!
אני האחרון שיצדיק את החשבון הזה. אני רואה שהצלחתי בכתיבת החשבון הזה, כי זו התגובה שציפיתי לקבל עליו...החשבון הזה הוא איכססססס...
אבא שלך עבד בשבילך 20 שנה *10 שעות ביממה, אתה תעזור לו בימי זקנותו4 שעות פעם בשבוע- מה התמחור בבקשה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
26.09
כ"ג אלול
פתיחת
קורס מאסטר בשיווק דיגיטלי
מלגות גבוהות!
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קיט ע'
קכא עָשִׂיתִי מִשְׁפָּט וָצֶדֶק בַּל תַּנִּיחֵנִי לְעֹשְׁקָי:קכב עֲרֹב עַבְדְּךָ לְטוֹב אַל יַעַשְׁקֻנִי זֵדִים:קכג עֵינַי כָּלוּ לִישׁוּעָתֶךָ וּלְאִמְרַת צִדְקֶךָ:קכד עֲשֵׂה עִם עַבְדְּךָ כְחַסְדֶּךָ וְחֻקֶּיךָ לַמְּדֵנִי:קכה עַבְדְּךָ אָנִי הֲבִינֵנִי וְאֵדְעָה עֵדֹתֶיךָ:קכו עֵת לַעֲשׂוֹת לַיי הֵפֵרוּ תּוֹרָתֶךָ:קכז עַל כֵּן אָהַבְתִּי מִצְוֹתֶיךָ מִזָּהָב וּמִפָּז:קכח עַל כֵּן כָּל פִּקּוּדֵי כֹל יִשָּׁרְתִּי כָּל אֹרַח שֶׁקֶר שָׂנֵאתִי: