מעניין למה לחימה במרחב רפיח נקראת הסלמה? כי מה? במה היא שונה מחאן יונס והעיר עזה?הלחימה ברצועת עזה לא הולכת להיעצר בדיוק ההפך, היא הולכת להסלים.
כפי שציינתי כבר זה הולך להיות ארוך וקשה ונצטרך הרבה מאד אורך רוח.
מעניין למה לחימה במרחב רפיח נקראת הסלמה? כי מה? במה היא שונה מחאן יונס והעיר עזה?הלחימה ברצועת עזה לא הולכת להיעצר בדיוק ההפך, היא הולכת להסלים.
כפי שציינתי כבר זה הולך להיות ארוך וקשה ונצטרך הרבה מאד אורך רוח.
כמובן ששום דבר לא נכנס בלי אישור ובדיקה של ישראלהן העבירו את התרופות למצרים, ומשם המשלוח הגיע לרצועה דרך מעבר רפיח בחודש נובמבר.
וזה הבעיה האמיתית לא בטוח שחמאס מעבירים את זה הלאה לחטופיםעד לרגע זה אין אינדיקציה שהתרופות הגיעו לחטופים ולחטופות,
בניתוח חובבני זה מה שיצא לי..מעניין למה לחימה במרחב רפיח נקראת הסלמה? כי מה? במה היא שונה מחאן יונס והעיר עזה?
מקור?ה. במבצע צוק איתן קרב רפיח היה אחד מהקרבות הקשים, ואפילו וינטר האמיץ.. התנגד לפעילות צה"ל באזור, מה שמלמד שרפיח זה הרבה יותר מקן צרעות רגיל...
ש, ואני יודעת שאני ארגיז כמה אנשים,או (מה שיותר הגיוני) שיד ימין לא יודעת מה יד שמאל עושה ואין מודעות במשרד הדתות ותכנון ההילולא לחשש הגובר למלחמה
א. הצבא המצרי עומד חזק על הגבול, ולא חושב שיכולות להיות הסתננויות כאלו, כי זה כבר היה קורה...בניתוח חובבני זה מה שיצא לי..
א. רפיח צמודה לקו הגבול המצרי, וזה כולל הסתננות של מחבלים משם לכאן ולהיפך
ב. זה כולל חיכוך עם הצבא המצרי
ג. ככל שמחבלי חמאס נדחקים אחורה עם 'הגב לקיר' (משם, אין להם לאן להימלט) הלחימה הופכת להיות אכזרית ומסוכנת יותר
ד. כל בכירי חמאס ששרדו עד כה במרחבי הרצועה ברחו לרפיח (כולל זה עם הכפכפים..)
ה. במבצע צוק איתן קרב רפיח היה אחד מהקרבות הקשים, ואפילו וינטר האמיץ.. התנגד לפעילות צה"ל באזור, מה שמלמד שרפיח זה הרבה יותר מקן צרעות רגיל...
א. מתחילת המלחמה כל הבכירים העלו חששות שהחטופים יוברחו לשם על אף 'שהצבא המצרי עומד חזק'...א. הצבא המצרי עומד חזק על הגבול, ולא חושב שיכולות להיות הסתננויות כאלו, כי זה כבר היה קורה...
2. נו נו, לא חושב.
3. ההיפך הוא הנכון, בעזה, בחאן יונס ובמקומות נוספים, כמה שהמחבלים נדחקו יותר הם "הפכו" לאזרחים תמימים...
ד. לדעתי הם נמצאים בכלל באזור ההומניטרי באל-מוואסי.
ה. את זה אני לא זוכר לבד, פתחתי המכלול, וזה מה שמופיע שם:
קרב רפיח היה אחד מהקרבות הבולטים במהלך מבצע צוק איתן. הקרב נערך ביום שישי, 1 באוגוסט 2014, באזור רפיח, ונהרגו בו שלושה לוחמי סיירת גבעתי. בקרב זה נהרגו 42 מחבלים ועשרות אזרחים פלסטינים.
שלושה חיילים הרוגים זה אכן מחיר כבד, אבל לא בשביל לעצור מבצע ברפיח. נבואות הזעם על עזה וחאן יונס היו גדולות יותר.
ישראל לא תיזום מלחמה לפני הבחירות לעיריה.יש לי אח שעובד באיזה בית חולים במרכז הארץ.
כבר לפני שבועיים ביקשו מכל הבתי חולים להיערך לאפשרות של שבועיים ללא חשמל וללא אספקה.
א-סיסי בשיחה עם מקרון: "פעולה ישראלית ברפיח – קטסטרופה"א. מתחילת המלחמה כל הבכירים העלו חששות שהחטופים יוברחו לשם על אף 'שהצבא המצרי עומד חזק'...
ב. נרענן טיפ טיפה את הזיכרון ואת החשש הישראלי בתחילת המלחמה מחיכוך עם אחד הצבאות הגדולים בעולם.
ג. מקרב לקרב מהשתלטות להשתלטות הקרבות הפכו להיות קשים ומרים יותר, זו המציאות כל השאר היתממות...
ד. ושוב מכאן ואילך כמעט ואין להם לאן לברוח, וההשלכות כאמור לעיל
ה. ראשית בצוק איתן צה"ל לא כבש את רוב רצועת עזה, וממילא לא דחק את רוב מחבלי חמאס לרפיח 2. קרב רפיח היה תחילתו של מבצע נקודתי ולמרות כך נהרגו 3 לוחמים ובכ"מ לא כמות הנפגעים היה שקובעת את המצב אלא מצב המלחמה הכוללני 3. בשנת 2021 העיד מח"ט גבעתי עופר וינטר "שהתנגד לפעולה שהחלה את הקרב, משום שסבר שהסיכון בפעולה עולה על תועלתה, אך מפקד פיקוד הדרום, האלוף סמי תורג'מן, קיים הערכת מצב והחליט לבצע את הפעולה" 4. תשתיות המנהור של חמאס השתכללו מאז במכפלות רבות, כולל כלי הנשק
ואם אז (מבצע נקודתי לזמן קצר) היה מדובר על 3 הרוגים כעת לאור המצב המחיר ל"ע יכול להיות כפול ומכופל מצדנו, ועל אחת כמה מצד אזרחי עזה (לנו זה לא משנה לעולם כן) מדובר בכמות עצומה של הרוגים ובמספר כפול מחאן יונס (לפי כל הגיון וניתוח בסיסי) וזו הסיבה שמנהיגי העולם מפצירים בישראל להימנע מלכבוש את רפיח.
וחשוב מאוד להדגיש שאין באמת מה להשוות בין צוק איתן שהיה מבצע יחסית מוגבל למלחמת חרבות ברזל. לדוגמא אם נשווה בין צוק איתן שמספר המחבלים שחוסלו עמד סה"כ על 750 מחבלים, מנגד במלחמת חרבות ברזל מדובר במספר כפול ומכופל ומהסיבות שנפרטו כאן.
א-סיסי בשיחה עם מקרון: "פעולה ישראלית ברפיח – קטסטרופה"
נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי והנשיא עמנואל מקרון שוחחו ודנו על "הסכנה של הסלמה צבאית ברפיח בשל ההשלכות ה'קטסטרופליות' שלה". מקרון ציין שפעולה כזו עשויה להביא ל"אסון הומניטרי".
קשה להאמין שהשיקול הפוליטי מקומי משחק תפקיד בתזמון המלחמה עם חיזבאללהישראל לא תיזום מלחמה לפני הבחירות לעיריה.
וגם אח"כ יחכו שהבוץ יתייבש.
הנחת העבודה של צה"ל היא מלחמה באביב.
אכן זה מה שנתניהו אמר, ואכן זה מה שא-סיסי אמר, (ולא כמו מי שחושב שאין שום סיבה לחיכוך)נתניהו: אמרתי לביידן שנילחם עד להשגת הניצחון המוחלט, כולל פעולה ברפיח
השיקול של לחכות לאביב - אני יודעת בוודאות, מכלי ראשון.קשה להאמין שהשיקול הפוליטי מקומי משחק תפקיד בתזמון המלחמה עם חיזבאללה
אלא די מסתבר שהשיקול לפרוץ המלחמה תלוי בזירה הצבאית, וכשכתבתם
ואגב גם נוח יותר לבודד את הזירות, ולהמתין שהמלחמה בדרום תגיע לשלב הכרעה לפני שעולים צפונה
אכן זה שכתבתי שהשיקול לפרוץ המלחמה תלוי בזירה הצבאית, וכשכתבתםהשיקול של לחכות לאביב - אני יודעת בוודאות, מכלי ראשון.
בחירות זה גם שיקול אבל מזג האוויר - שיקול מרכזי.
שהבוץ יתייבש.
, מכלי ראשון.
תמיד יכולה להיות הסלמה שתיכפה עלינו הקדמה כזאת.
השיקול של מערכת הביטחון יפה וטוב, כבר למדנו שהכל דיבורים, לא?
צריך להתפלל ולהתכונן
אישית, כבר חודשיים אנחנו לא פותחים שימורים מסויימים וכבר כמה פעמים קנינו מים וכו' וזה נגמר
צריך לקנות שוב
לשם התקבצו הרבה מהפליטים ברצועה - מאזורי הלחימה בצפוןבניתוח חובבני זה מה שיצא לי..
א. רפיח צמודה לקו הגבול המצרי, וזה כולל הסתננות של מחבלים משם לכאן ולהיפך
ב. זה כולל חיכוך עם הצבא המצרי
ג. ככל שמחבלי חמאס נדחקים אחורה עם 'הגב לקיר' (משם, אין להם לאן להימלט) הלחימה הופכת להיות אכזרית ומסוכנת יותר
ד. כל בכירי חמאס ששרדו עד כה במרחבי הרצועה ברחו לרפיח (כולל זה עם הכפכפים..)
ה. במבצע צוק איתן קרב רפיח היה אחד מהקרבות הקשים, ואפילו וינטר האמיץ.. התנגד לפעילות צה"ל באזור, מה שמלמד שרפיח זה הרבה יותר מקן צרעות רגיל...
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: