חרבות ברזל הנספח השבועי • שבוע 17

מה לדעתך הגורם המרכזי שעלול להוביל למלחמה בין ישראל לחיזבאללה?

• פגיעה משמעותית של חיזבאללה בבסיס ישראלי

• מכת מנע ישראלית בהפתעה

• פגיעה ישראלית ביעדים איראניים

• חטיפה של חיילים ישראלים ח''ו

תוצאות הסקר יוצגו רק לאחר הצבעתכם.
מצב
הנושא נעול.

אחג

משתמש מקצוען
ההבדל פשוט, עד שאני לא מבין ת'שאלה
העדכונים שאני שואל עליהם זה עדכוני פייק!, ואני שואל למה שאתר נכבד יפרסם פייק מסוג זה, ולא בפעם הראשונה.
העדכון השני הוא מציאות ולא פייק, בכ"א לא הוכחש עד עכשיו, ולכן ברור שזה מתפרסם כמו כל דבר, זכות הציבור לדעת....,
אני לא שאלתי למה משהו מתפרסם, אלא למה מישהו ממציא... ודו"ק

GBSA

משתמש סופר מקצוען
לא התכוונתי להשוות ולא כתבתי נגד זה שאתה מעלה את הידיעה הזו.
התכוונתי שמבחינתי צריכים לבדוק כל ידיעה, גם כזו נכונה, מה האינטרס של המפרסם, ולמה זה גורם בציבור.

לתחושת הבטן שלי - מי שפרסם את הידיעה שרוב הנשק של חמאס הוא מישראל, לא ממש חשב מה האינטרס הישראלי בנושא או שזה לא מעניין אותו או שהוא בכוונה עושה הפוך.
אני בטוח שידיעה כזו גורמת לחלק גדול מהציבור או תחושת חלישות הדעת - או חוסר אמון בכך שמלחמה והפצצות עוזרות - כי אנחנו רק מספקים להם תחמושת...
זה לא מועיל.
וכל דבר שלא מועיל למלחמה ולרוח העם שממנה הצבא שואב את הכח, ולא חיוני לפרסם את זה ברגעים אילו, עדיף לשמור בבטן.
אין מטרה מקודשת בלפרסם כל ידיעה, נכונה ככל שתהיה (ואני לא מתכווין אליך אלא למי שהוציא את זה ופרסם את זה).
גם אם זה נוגד את רוח השקיפות הנושבת מהיכלי הליברליזם השמאל האקדמיה והתקשורת וכו'.

נתפסתי כאן לדוגמא ממש שולית שיש שיתווכחו אם זה מזיק או לא- אבל הדברים אמורים בעיקר לדברים מזיקים בהרבה.

אזרח ותיק

משתמש מקצוען
שלושה חיילים אמריקנים נהרגו ו-25 נפצעו במתקפת מל"טים במהלך הלילה על מוצב בגבול ירדן-סוריה. ביידן: "מיליציות רדיקליות הנתמכות על ידי איראן, שפועלות בסוריה ובעיראק אחראיות לתקיפה".
תודה לה' על הטיפשות של האיראנים להכניס כמעט בכוח את ארה"ב למערכה
להבדיל - גם במלחמת העולם השניה היפנים "הכניסו" בכח את ארה"ב למלחמה ע"י מתקפת פרל הארבור, מה ששינה את כל התמונה

הספרן

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
יוצרי ai
מה קרה בשעה האחרונה?

GBSA

משתמש סופר מקצוען
להבדיל - גם במלחמת העולם השניה היפנים "הכניסו" בכח את ארה"ב למלחמה ע"י מתקפת פרל הארבור, מה ששינה את כל התמונה
ועדיין,
להערכתי (המבוססת על הגיון בלבד - הגיון בריא יש לומר..)
הסיכוי שהאמריקאים ישברו את כל הכלים מול איראן (קרי - סיוע לישראל במתקפה על יכולות הגרעין ויכולות הטילים והכטבמי"ם) נמוך, כי ביידן לא רוצה מלחמה שאתה יודע איך אתה נכנס ואתה לא יודע איך אתה יוצא, ויתכן שפוליטית הוא גם חייב להגיב לאיראנים, אבל הוא היה מעדיף להשאיר את זה כתגובה, ולא להכניע את הכוח האיראני.
וזה יתנקם בארה"ב בהמשך,

כרגע הבעיה היא בעיקר שלנו...
ונמשיך לחלום על כך שהאמריקאים יתערבו ויכנסו באיראנים בכל הכח.
לצערינו זה כנראה לא יקרה.

אולי אני טועה
הלוואי!!

מישהו12

מהמשתמשים המובילים!
הנדסת תוכנה
ועדיין,
להערכתי (המבוססת על הגיון בלבד - הגיון בריא יש לומר..)
הסיכוי שהאמריקאים ישברו את כל הכלים מול איראן (קרי - סיוע לישראל במתקפה על יכולות הגרעין ויכולות הטילים והכטבמי"ם) נמוך, כי ביידן לא רוצה מלחמה שאתה יודע איך אתה נכנס ואתה לא יודע איך אתה יוצא, ויתכן שפוליטית הוא גם חייב להגיב לאיראנים, אבל הוא היה מעדיף להשאיר את זה כתגובה, ולא להכניע את הכוח האיראני.
וזה יתנקם בארה"ב בהמשך,

כרגע הבעיה היא בעיקר שלנו...
ונמשיך לחלום על כך שהאמריקאים יתערבו ויכנסו באיראנים בכל הכח.
לצערינו זה כנראה לא יקרה.

אולי אני טועה
הלוואי!!
מספיק שיהיו כאן יותר כוחות כדי לפגוע בפרוקסיז האיראנים למיניהם, כגון החות'ים והמיליציות העיראקיות, וזה יהיה נהדר

טאבו

משתמש סופר מקצוען
טיפשים הם לא לצערנו
אם הם מכניסים את ארה"ב למלחמה כנראה שיש להם סיבות וקלפים משלהם
אם כי לפי מה שראינו עד היום מאוד קשה לגרום לארה"ב להילחם בצורה רצינית ולא להוריד כמה פצצות על איזה פרוקסי ולהודיע ש"תקפנו בעוצמה", ככה שיכול להיות שאיראן בונה על תגובה אמריקאית ייצוגית ולא מערכה מול ארה"ב

אחג

משתמש מקצוען
לא התכוונתי להשוות ולא כתבתי נגד זה שאתה מעלה את הידיעה הזו.
התכוונתי שמבחינתי צריכים לבדוק כל ידיעה, גם כזו נכונה, מה האינטרס של המפרסם, ולמה זה גורם בציבור.

לתחושת הבטן שלי - מי שפרסם את הידיעה שרוב הנשק של חמאס הוא מישראל, לא ממש חשב מה האינטרס הישראלי בנושא או שזה לא מעניין אותו או שהוא בכוונה עושה הפוך.
אני בטוח שידיעה כזו גורמת לחלק גדול מהציבור או תחושת חלישות הדעת - או חוסר אמון בכך שמלחמה והפצצות עוזרות - כי אנחנו רק מספקים להם תחמושת...
זה לא מועיל.
וכל דבר שלא מועיל למלחמה ולרוח העם שממנה הצבא שואב את הכח, ולא חיוני לפרסם את זה ברגעים אילו, עדיף לשמור בבטן.
אין מטרה מקודשת בלפרסם כל ידיעה, נכונה ככל שתהיה (ואני לא מתכווין אליך אלא למי שהוציא את זה ופרסם את זה).
גם אם זה נוגד את רוח השקיפות הנושבת מהיכלי הליברליזם השמאל האקדמיה והתקשורת וכו'.

נתפסתי כאן לדוגמא ממש שולית שיש שיתווכחו אם זה מזיק או לא- אבל הדברים אמורים בעיקר לדברים מזיקים בהרבה.
כבר דובר בזה באשכול מסוג זה בעבר, וזה לא ממש המקום לזה, אבל אני מסכים שנושאים שעלולים לשבור את רוח העם צריך לפרסמם בעדינות, אבל הדוג' אכן לא מתאימה...
אבל אעזוב את הדיון בזה לטובת אי חסימת האשכול.

אחג

משתמש מקצוען
טיפשים הם לא לצערנו
אם הם מכניסים את ארה"ב למלחמה כנראה שיש להם סיבות וקלפים משלהם
אם כי לפי מה שראינו עד היום מאוד קשה לגרום לארה"ב להילחם בצורה רצינית ולא להוריד כמה פצצות על איזה פרוקסי ולהודיע ש"תקפנו בעוצמה", ככה שיכול להיות שאיראן בונה על תגובה אמריקאית ייצוגית ולא מערכה מול ארה"ב
לא תמיד מצליחים לתכנן איך תהיה התוצאה...

רחשי הלב

משתמש מקצוען
הלכתם רחוק.
במקרה הכי קיצוני תהיה תקיפה אמריקאית ביעד כלשהו באיראן, ייהרגו 4-5 אנשי משמרות המהפכה, איראן תודיע שהיא תנקום בזמן ובמקום המתאימים לה וחזל"ש.

yv14

משתמש פעיל
הלכתם רחוק.
במקרה הכי קיצוני תהיה תקיפה אמריקאית ביעד כלשהו באיראן, ייהרגו 4-5 אנשי משמרות המהפכה, איראן תודיע שהיא תנקום בזמן ובמקום המתאימים לה וחזל"ש.
לפי מה שהיה בתקופה האחרונה, נראה שצודק.
אבל לדעתי אחד הלקחים מהמלחמה הזאת ש'לא נדע מה יהיה עד שיהיה'..

יהודי חם

משתמש מקצוען
הלכתם רחוק.
גם זה בחסד, מי שבונה על משהו..... רחמנות עליו..........
האמריקאים לא מימשו מעולם את הכח שיש להם, לפני כמה שנים האירנים עצרו ספינה עם חיילים אמריקאים והוציאו תמונות שלהם קשורים ומושפלים - ולא פרצה מלחמת עולם...............
הדיפלומטיה הפכה אצלם לדת.
לא פחות.

GBSA

משתמש סופר מקצוען
N12: בעקבות תקרית הירי: רשת פוקס דיווחה על דיון הערכת מצב שמתקיימת כעת בהשתתפות הנשיא ביידן, הסגנית האריס, היועץ לביטחון לאומי סאליבן, מזכיר המדינה בלינקן, שר ההגנה לוייד, רמטכ"ל צבא ארה"ב דמפסי, והשגרירה לאו"ם גרינפילד

הנה התחזית לימים הקרובים,

- במהלך שני היממות הקרובות מספר הודעות על כך שהאמריקאים הולכים להגיב נגד איראן + רטוריקה אנטי אירנית שלא מרשימה אף אחד במזרח התיכון
- לאחר מכן - הודעות על כך שהלילה עומדת להתרחש התקיפה (אולי גם את השעה המדוייקת.. ואת המיקום..)
- לקראת הלילה באותו יום דיווחים על התייעצויות קדחתניות בפנטגון ועם הנשיא, והדלפות של בכירים בפנטגון שאיראן הולכת לחטוף מכה קשה וכואבת
- בשעה כלשהיא בלילה מטס מרשים ומפגן עוצמה מרהיב של ספינות קרב ומפציצים, שבפועל הפציצו איזה מפעל לייצור כטב"מים. חמשה אנשי משמרות המהפכה נהרגים בתקיפה. (חמש זה יותר משלוש לא??) והעיקר זה היה ע"י מטוסי F35 מפציצי B2 וטילי טומהוק מהמשחתת XXXX
- לאחר כמה שעות הודעה שהוכנה מראש שארה"ב לוקחת אחריות על תקיפה משמעותית במטרות חשובות (הם מנסחים את זה הרבה יותר טוב ממני אז אין טעם להשקיע בניסוח..) ומי שיפגע בנו ילמד לקח.. ובלה בלה בלה
- יום למחרת המיליציות השיעיות מכות שוב, והורגות רק חייל אמריקאי אחד.

שהאמריקאים יוכיחו שהם מסוגלים ליותר.

נ.ב. גם הישראלים כאלה. (הפעם פשוט לא היתה לנו ברירה).

אליהו פ

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יקי אדמקר ב'וואלה': 37 שרים וח"כים לשעבר חתמו על עצומה נגד הליך ההדחה של ח"כ עופר כסיף.
מישהו יודע מי זה השרים וח’כים האלו? וכמה מתוכם שייכים למר”ץ ולעבודה?
היעוץ המשפטי של הכנסת צפוי לקבוע כי הדחת כסיף לא עומדת בתנאים הנדרשים שכן החוק קובע כי ניתן להדיח ח״כ במקרה של תמיכה במאבק מזוין של ארגון טרור בעוד כסיף חתם על עצומה שתומכת בהליך בהאג המאשים את ישראל ברצח עם ואין הלימה מדויקת בין הדברים (דפנה ליאל).
וככה ממסמסים הזדמנות פז להעיף את המטורלל הזה מהכנסת...

טורונטיאני

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יוצרי ai
נערך לאחרונה ב:

אחד משלנו

משתמש מקצוען
עריכה תורנית
מחירון המוצרים בשווקים ברפיח

אוהל - 3,000 שקלים
70 ביצים - 80 שקלים
קילו לימון - 20 שקלים
קילו עגבניות - 7 שקלים
קילו חציל - 10 שקלים
קילו מלפפון - 14 שקלים
קילו בשר עגל - 120 שקלים
קילו בשר כבש - 100 שקלים
קילו וחצי עוף קפוא - 60 שקלים
קילו בשר קפוא - 90 שקלים
עוף "בלדי" - 110 שקלים
בקבוק שמן שלושה ליטרים - בין 55 ל-60 שקלים
ליטר שמן - בין 20 ל-25 שקלים
קילו בצל - בין 30 ל-35 שקלים
קילו תפוח אדמה - 12 שקלים
קילו סוכר - בין 22 ל-25 שקלים
קילו אורז מצרי - 20 שקלים
קילו אורז ארוך - 25 שקלים
ליטר בנזין - בין 140 ל-150 שקלים
ליטר סולר - 35 שקלים (כאן 11)
אין ספק שזה יקר מאוד
רק מעניין אותי מה היו מחירי המוצרים הללו קודם המלחמה
באם למישהו יש רשימה כזאת
שיעלה לכאן
ונשווה את המחירים ;):)

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה