השר סמוטריץ', בימים האחרונים אתה עסוק בלהפחיד ולהבהיל לתת תרחישי אימה על עסקת חטופים, כאשר הרוב הגדול בציבור הישראלי תומך בעסקה כזו, גם במחיר של הפסקת הלחימה. למה שנהיה בטוחים שמה שאתה אומר זה נכון על עסקה כזו ולא מה שהציבור חושב?
תשובה:
מסיבה אחת פשוטה, 30 שנה מה אמרתי התברר כנכון.
אתה חושב שאתה הראשון שאומר לי את זה?
כשבכיתה ח' ט' וי' נלחמתי נגד אוסלו, אמרו לי: אתם מפחידים את הציבור. לא התפוצצו פה אוטובוסים, לא התפוצצו פיציריות של סברו, לא יהיו כאן עשרות הרוגים ופצועים.
כשצעקנו לפני הגירוש מגוש קטיף והתחננו, אל תעשו את הטעות הנוראה הזאת, אמרו לנו אתם מפחידים את הציבור, "אוייבי השלום" קראו לנו.
הבטיחו לנו, אני זוכר אותם עומדים פה למעלה עושים ככה עם היד, "אם רק יירו צינורות על אשקלון..."
איפה כל הגיבורים האלה?
תמיד אומרים שאנחנו מפחידים.
אנחנו אומרים את האמת! והאמת היא מספיק עם נסיגות וכניעה.
אתה יודע מה? כן, הפחדנו את הציבור גם לפני עסקת שליט המופקרת.
זה בדיוק אותו דבר, אותו סיפור חוזר על עצמו.
רגש, אגב מחויבות אמיתית, אנושיות, שמוכנה לאבד כל טיפת אחריות לאומית.
והנה, תקשורת שעושה קמפיין, כולם מגוייסים. אסור להיות נגד חס וחלילה, אם אתה נגד, לא אכפת לך מאנשים, יש לך לב אטום.
שחררנו 1000 ומשהו מחבלים בעסקת שליט, כולכם מחיתם כפיים כשאנחנו התנגדנו וזעקנו מרה, אמרתם אתם מפחידים את הציבור!
הפחדנו את הציבור! ניסינו למנוע את השחרור של סינוואר עם כמה מאות מחבלים, כדי לא לקבל את השביעי באוקטובר.
אתה יודע למה אולי הציבור בעד? כי אתם לא מספרים לו מה יש בעסקה.
הוא לא יודע שצפון ררצועת עזה יש עשרות טונות של חומרי נפץ, שאנחנו השארנו שם, נפלים של...
כשמיליון עזתים חוזרים לצפון הרצועה יחד עם אלפי מחבלים, ברגע, ברגע, עשרות הטונות האלה הופכים לרקטות שחוזרות לירות על ישובי הדרום, נראה את תושבי הדרום נשארים בבית...
הם לא מבינים שעשרות הטונות האלה, תוך רגע ממלכדות את כל צפון רצועת עזה.
אומרים לנו בכירי מערכת הביטחון, אז מה, נצא ונחזור, כבשנו ונכבוש שוב.
תגיד, כבשנו בחינם?! לא שילמנו במאות לוחמים גיבורים שנפלו?!
ספרו לציבור את האמת!!
תראו לציבור את התמונה (מראה את התמונה של סינוואר ימ"ש)
זה מה שיקרה במדינת ישראל על העסקה הזאת! בקלוואות, חגיגות, תמונות של סינוואר בכל רחבי העולם הערבי, גיבור לאומי, צאלח-א-דין קטן לידו. תחושת ביזיון, חרפה וקנאה לעם הנחוש הזה, החזק הזה (הכוונה לעם ישראל).
תראו, תראו איזה רוח לחימה יש בעם ישראל! תשעה חודשים. התחלנו באסון נורא! אסון נורא! תראו איך עם ישראל מתאזר בכח, כולם! באחדות, במסירות, בהקרבה!
אנחנו הולכים מהלוויה להלוויה ללוויה, שומעים את הגבורה של ההורים, הורים שעומדים ליד הקבר הפתוח, כמה אמונה, כמה נחישות.
את כל הרוח הזאת, מה? לפרק לרסיסים? את כל המחירים ששלמנו בדם, יזע ודמעות.
אדוני, (מצביע על הכתב ששאל), חס וחלילה, אם העיסקה הזו קורמת עור וגידים, עוד שנתיים שלוש אנחנו באותו סיפור.
כל הקורבות של השביעי באוקטובר, כלום! כל הלוחמים, כלום!
זה עוד סיבוב!
חבר'ה, אם אנחנו יוצאים מפילדלפי, הרצועה חוזרת להתעצם, אם אנחנו יוצאים מהמסדרון.
מה, גמרנו להשמיד את חמאס? יש שם תשתיות תת קרקע, יש שם אמל"ח, יש שם אלפי ויותר מחבלים שנשארו.
אז כן! אנחנו יכולים להמשיך בכיבוש הזה, לתפוס את השטח ושנה שנתיים, כמה שצריך, לכסח שם את הדשא.
לעצור עכשיו?!
תוך שנתיים שלוש הם משקמים הכל, חוזרים בדיוק לאותו מצב.
כל התשעה חודשים יורדים לטמיון.
יש מישהו אחד בתקשורת שאומר את זה?
זאת הפקרות!
רק מספרים לי שכל הציבור תומך.
נכון! הוא לא יודע מה זה.
אני רוצה שהציבור הישראלי...
הנה, קח, קח תשובה משפט אחד בתשובה: "העסקה הזו מורידה לטמיון את המאמצים והמחירים שעם ישראל כולו מקצה לקצה שילם בתשעה החודשים האחרונים!"
זאת המשמעות!
זה עוד סבב, כמו שהיו קודמים לו.
תוך זמן מועט מאוד...
טוב, מה יספרו לנו? אל תדאגו, נדע להתמודד עם זה.
הבטיחו לנו אחרי עסקת שליט שנדע להתמודד עם זה.
הבטיחו לנו לפני הגרוש שנדע להתמודד עם זה.
הבטיחו לנו באוסלו שנדע להתמודד עם זה.
איפה כל הגנרלים שחתמו על ההתנתקות, שהיא תביא ביטחון?!
נדע להתמודד עם זה...
החבר'ה האלה, במקום לקבור את הראש באדמה ולהתבייש לצאת מהבית, מסתובבים, חורכים את האולפנים אצלכם.
ממשיכים למכור את האשליות שלהם לחברה הישראלית.
תגידו לחברה הישראלית את האמת!!
אין שתי חלופות!
או שחמאס נשמר ברצועת עזה ומשקם את היכולות שלו, וחוזר לירות וממרר את החיים של ישובי הדרום.
אתם יודעים מה? יהיה עוד שביעי באוקטובר, אני אומר לכם את זה.
או שאנחנו לוקחים את הרוח הגדולה של העם והולכים עד הסוף.
כן, קשה, מורכב, לוקח זמן.
תראו את העם איך הוא חזק!
תראו את ההתייצבות של המילואימניקים!
תראו את התמיכה של בני המשפחות שלהם!
תראו את תושבי העוטף הגיבורים שחזרו ואומרים, חבר'ה! עד הסוף!
תסתכלו בעיניים של יושבי הדרום ותגידו להם שאתם יוצאים עכשיו מעזה ונותנים לסינוואר להשתקם.
תסתכלו לתושבי הצפון בעיניים, שאתם מדמיינים שתהיה עסקה בדרום אז תהיה גם עסקה בצפון שלא שווה את הנייר שהיא כתובה עליו.
מי יחזור הביתה בצפון??
תגידו את האמת לעם ישראל! זה תפקידכם בתקשורת!
תפסיקו להיות תקשורת מגוייסת שנמצאת בקמפיין על מלא, לטהר שרץ נורא ואיום.