עובד במשרד המשפטים הגדיל ראש וגרם לבהלה בקרב עובדי המשרד כששלח היום בתפוצה רחבה את המכתב הזה עם הכותרת הבומבסטית: "הערכות לעלטה.. אנשי המשרד עלולים להמצא תחת איום בעת פריצתה של מערכה כוללת" לצד שורת הנחיות
ממשרד המשפטים נמסר: "מדובר בחידוד הנחיות קיימות ואין מדובר בהיערכות מיוחדת"
איתי בלומנטל
צפה בקובץ המצורף 1563951
גלנט בישיבת היערכות ומוכנות העורף במטרופולין חיפה:
''אני אומר כאן בצורה ברורה – האפשרות להסדר מדיני הולכת וממצה את עצמה. יגיע השלב שהסבלנות שלנו והיכולת שלנו לשאת בעניין הזה תפקע, וכתוצאה מזה אנחנו עלולים להגיע לפעולה כוחנית שבקצה שלה ההשלכה שלה יכולה להגיע גם למחוז חיפה, וצריך לקחת את זה בחשבון.''
''דבר אחד אני יכול לומר לכם - אם תופעל אש כנגד מדינת ישראל מלבנון, המצב בחיפה יהיה מצב לא טוב, אבל בביירות המצב יהיה הרסני, לא פחות מזה – הרסני. מה שראיתם בעזה אפשר להעתיק ללבנון, וחיל האוויר מקדיש חלק קטן מכוחו לעזה, הוא שומר בכוננות חלק גדול מכוחו על מנת להתמודד עם תרחיש צפוני, אני מקווה שלא נגיע למצב הזה, אבל אנחנו ערוכים לנושא.''
יוסי יהושוע:
שר הביטחון גלנט ואלוף פיקוד העורף רפי מילוא נפגשו היום עם ראשי רשויות בצפון ודנו בתרחיש הייחוס למלחמה מול חזבאללה כשברקע הדילמה האם לצאת בקמפיין הכנת העורף. ראש. עיריית נשר רועי לוי אמר בדיון: מבחינתי את התלבטות! עדיף הנעה לפעולה היום מאשר פאניקה בעורף שתכבול את ידי צה"ל לנצח את חיזבאללה
זה שלא מדברים עם האזרחים בצפון ומתווכים להם את התרחיש של עלטה ו4000 טילים ביום גרם להם לאדישות וריקון הציוד והמזון שאגרו בתחילת הלחימה
כולם בסגנון אחד מתנבאים,
זה דרך עקיפה לטפטף לציבור,
ובכוונה לא בדרך ישירה כדי לא לעורר פאניקה.
והיו עוד דיווחים כאילו של שגרירויות זרות כבר לפני כמה ימים.
מכינים את הציבור והם יודעים היטב למה.
והמכתב של משרד המשפטים לא סתם הופץ היום... - שימו לב לתאריך שלו.
לא היו מפיצים כזה מסמך לפני שנה...
האם אני ברגעים אלו רץ לפעול לפי ההנחיות בדף?
יש לנו נטייה להרחיק את הדברים מאיתנו, מה גם שהעיר בה אני גר רחוקה יחסית.
אבל לחלק מהדברים אי"ה אדאג - כי זה יכול להיות חיוני. (מטענים ניידים, תאורת חירום, מים, רדיו)
בלי פאניקה,
אבל כן להיערך לאפשרות שאולי..
כי הסיכוי שאולי ח"ו נתקע בלי דברים חיוניים לא שווה את הלא להכנס ללחץ,
אם מידי הלחצתי תדווחו עליי כשלילי.. ותבקשו מ פרוגמטי לערוך או למחוק