פרווה המתכון המנצח לקוגעל תפוחי אדמה של הקידושים, סכנת התמכרות!!!!!

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
אין צורך בקמח ? אני מוסיפה קמח.
הביצים מייצבות מספיק.
אני אוהבת שזה הכי טבעי כי ככה זה קרוב ללביבת תפו״א.
לכן אני גם לא מוסיפה בצל.
 

לאה 22

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
@באתי לחלום
אם אני רוצה להכין באינגליש קצר
הכמות מספיקה לשניים?
או שזה יהיה מידי גבוה ולא יאפה טוב?
 

חברים

משתמש פעיל
במה עדיף לאפות? אנגליש קייק או A4?
והאם צריך להכפיל כמויות לתבנית גדולה וכמה?
 

עורכת ווידיאו

משתמש רשום
לאחר נסיונות רבים להגיע לטעם של הקוגעל המסורתי
הגעתי למתכון הדגל של הקוגעל תפוחי אדמה הטעים הזה
שמביאים בקידוש בשבת בבוקר

מצרכים:

6 תפוחי אדמה גדולים מגורדים דק
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים L
לערבב את הכל ולהוסיף
חצי כוס שמן רותח
להכניס לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה
לאחר שעה, להסיר את נייר הכסף ולאפות לשעה נוספת.

המלצה שלי תכינו כמות כפולה!
איזה גודל תבנית יוצא?
 

שליש

משתמש פעיל
עדיין אקטואלי?
כי אני עושה ממתכון של מישהו שמוכר כמעט בכל החנויות החרדיות. מומלץ להיצמד למתכון!!!!
להשרות חומוס עם-
מיים חמימים פי שלוש מכמות החומוס.
מלח.
סודה לשתיה.
אבקת אפיה.(שקיק על חצי קילו)
בקופסא אטומה לחלוטין לפחות 24 שעות.
לסנן ולשטוף היטב היטב.
להכניס לסיר גדול לא לחץ ועדיף גם לא טפלון. אישית מכינה בסיר רחב מעט גבוה פשוט.
לכסות במים בכמות כפולה מהגרגירים ולהוסיף-
כמון.
סוכר.
קצת מלח.
פלפל לבן.
להרתיח ולבשל על אש נמוכה מאד לפחות 8 שעות עד שרך מאדדדד.(כמו מחית.)
מידי פעם לערבב את כל התבלינים שצפים לבפנים.
לסנן במסננת גדולה ולקרר כשעדיין חמימים.

ולשאלה המתבקשת-אין כמויות מדויקות כי זה ממש ענין של טעם אישי. ניסוי וטעיה...
בהצלחה!!!!!
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה

אני אני

משתמש פעיל
עדיין אקטואלי?
כי אני עושה ממתכון של מישהו שמוכר כמעט בכל החנויות החרדיות. מומלץ להיצמד למתכון!!!!
להשרות חומוס עם-
מיים חמימים פי שלוש מכמות החומוס.
מלח.
סודה לשתיה.
אבקת אפיה.(שקיק על חצי קילו)
בקופסא אטומה לחלוטין לפחות 24 שעות.
לסנן ולשטוף היטב היטב.
להכניס לסיר גדול לא לחץ ועדיף גם לא טפלון. אישית מכינה בסיר רחב מעט גבוה פשוט.
לכסות במים בכמות כפולה מהגרגירים ולהוסיף-
כמון.
סוכר.
קצת מלח.
פלפל לבן.
להרתיח ולבשל על אש נמוכה מאד לפחות 8 שעות עד שרך מאדדדד.(כמו מחית.)
מידי פעם לערבב את כל התבלינים שצפים לבפנים.
לסנן במסננת גדולה ולקרר כשעדיין חמימים.

ולשאלה המתבקשת-אין כמויות מדויקות כי זה ממש ענין של טעם אישי. ניסוי וטעיה...
בהצלחה!!!!!
מישהו ניסה? בטוח כמון? אז זה יוצא מזרחי ולא הונגרי - פולני - ירושלמי ....
 

קרחון

משתמש רשום
עדיין אקטואלי?
כי אני עושה ממתכון של מישהו שמוכר כמעט בכל החנויות החרדיות. מומלץ להיצמד למתכון!!!!
להשרות חומוס עם-
מיים חמימים פי שלוש מכמות החומוס.
מלח.
סודה לשתיה.
אבקת אפיה.(שקיק על חצי קילו)
בקופסא אטומה לחלוטין לפחות 24 שעות.
לסנן ולשטוף היטב היטב.
להכניס לסיר גדול לא לחץ ועדיף גם לא טפלון. אישית מכינה בסיר רחב מעט גבוה פשוט.
לכסות במים בכמות כפולה מהגרגירים ולהוסיף-
כמון.
סוכר.
קצת מלח.
פלפל לבן.
להרתיח ולבשל על אש נמוכה מאד לפחות 8 שעות עד שרך מאדדדד.(כמו מחית.)
מידי פעם לערבב את כל התבלינים שצפים לבפנים.
לסנן במסננת גדולה ולקרר כשעדיין חמימים.

ולשאלה המתבקשת-אין כמויות מדויקות כי זה ממש ענין של טעם אישי. ניסוי וטעיה...
בהצלחה!!!!!
בכל זאת מה הכמויות שאת שמה
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה