פרווה המתכון המנצח לקוגעל תפוחי אדמה של הקידושים, סכנת התמכרות!!!!!

ילילי

משתמש מקצוען
היי,
הכנתי את המתכון של ברוכי ויצא מעולה.
אבל לא הבנתי את הקטע של השמן הרותח, רק התפוחי אדמה שעליהם שפכתי את השמן כביכול התבשלו.
כשערבבתי את התפוחי אדמה והשמן, השמן כבר היה קר ולא עשה משהו מיוחד.

ככה אמור להיות?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
היי,
הכנתי את המתכון של ברוכי ויצא מעולה.
אבל לא הבנתי את הקטע של השמן הרותח, רק התפוחי אדמה שעליהם שפכתי את השמן כביכול התבשלו.
כשערבבתי את התפוחי אדמה והשמן, השמן כבר היה קר ולא עשה משהו מיוחד.

ככה אמור להיות?
כן.
 

שרה עטיל

משתמש מקצוען
יצא לי מאד נוזלי, ממש הרבה נוזלים,
להכניס לתבנית רק את התפו"א העיסה, ללא הנוזלים?
 

ילילי

משתמש מקצוען
במתכון יש במכוון מים אז עכשיו להוציא אותם?
הנוזלים זה כל העסיסיות של הקוגל.

אבל זה נראה מידיי הרבה נוזלים.
אפילו בתמונות באתר של ברוכי זה נראה פחות ממה שיוצא לי בפועל. משמעותית.
אני באופן אישי לא שמה את כל הנוזלים ולפי דעתי יוצא מצויין.

את שמה את הכל? ויוצא לך טוב? לא נוזלי מידיי?
אני מפחדת לנסות.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
את שמה את הכל? ויוצא לך טוב? לא נוזלי מידיי?
אני מפחדת לנסות.
אני שמה הכל ויוצא מעולה. (טוחנת גם בצל שמוסיף בעצם עוד נוזלים) כשהקוגל ממש רותח, הוא אולי קצת רך מידי בשביל להיחתך יפה, אבל כשקצת מתקרר הוא מתייצב ובמרקם מושלם.
אבל צריך לשים לב שהנוזלים בורחים לפינות התבנית ויכול לצאת קוגל לא הומוגני.
לכן לוקחת גושים מהתערובת ומניחה בפינות ומיישרת וככה הנוזלים לא יכולים להתמקם שם יותר מאשר על פני כל הקוגל.
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
@java
אני רק שאלה,
עד כמה לחמם את השמן בתנור?
ושאלה שניה, ממה שאני יודעת שמן מחומם זה ממש רעיל.
אז זה גם פה והאם שווה הנזק בצר המלך?
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
@java
אני רק שאלה,
עד כמה לחמם את השמן בתנור?
ושאלה שניה, ממה שאני יודעת שמן מחומם זה ממש רעיל.
אז זה גם פה והאם שווה הנזק בצר המלך?
שמן שעבר את סף הרתיחה ומתחיל לעשן מסוכן.
כל טיגון חביתה פשוטה מתחיל בחימום שמן.
אבל למה לחמם שמן בתנור? תחממי בסיר או מחבת ושפכי לעיסה
 

cherry c

משתמש סופר מקצוען
כל טיגון חביתה פשוטה מתחיל בחימום שמן.
אבל למה לחמם שמן בתנור? תחממי בסיר או מחבת ושפכי לעיסה
אכן טיגון זה ממש לא בריא.
רק שמן קוקוס זה בסדר.
ואני כן מטגנת חביתה,
רק פה שהשמן הוא מרכיב מרכזי מרגיש לי מלחיץ ככה להפוך אותו לחומר רעיל כ"כ.
 

הרי זהב

משתמש סופר מקצוען
אכן טיגון זה ממש לא בריא.
רק שמן קוקוס זה בסדר.
ואני כן מטגנת חביתה,
רק פה שהשמן הוא מרכיב מרכזי מרגיש לי מלחיץ ככה להפוך אותו לחומר רעיל כ"כ.
לא התכוונתי דווקא לטיגון.
כל שמן שמוכנס באוכל מתבשל/נאפה -מתחמם.
אבל כפי שציינתי נהפך לרעיל רק כשנשרף ומעלה ומעלה עשן.
גם כאן, תחממי אותו לפני שמגיע להישרף וככה אין בעיה.
 

java

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
@java
אני רק שאלה,
עד כמה לחמם את השמן בתנור?
ושאלה שניה, ממה שאני יודעת שמן מחומם זה ממש רעיל.
אז זה גם פה והאם שווה הנזק בצר המלך?
כמה דקות. לא יותר.
ולשאלה השניה כבר ענו, זה כמו בטיגון.
 

saralulu

משתמש מקצוען
לאחר נסיונות רבים להגיע לטעם של הקוגעל המסורתי
הגעתי למתכון הדגל של הקוגעל תפוחי אדמה הטעים הזה
שמביאים בקידוש בשבת בבוקר

מצרכים:

6 תפוחי אדמה גדולים מגורדים דק
כוס מים רותחים
כפית וחצי מלח
חצי כפית פלפל שחור
2 ביצים L
לערבב את הכל ולהוסיף
חצי כוס שמן רותח
להכניס לתנור 180 מעלות מכוסה בנייר כסף לשעה
לאחר שעה, להסיר את נייר הכסף ולאפות לשעה נוספת.

המלצה שלי תכינו כמות כפולה!
תבנית אינגליש קייק אחת?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה