סיפור בהמשכים המכשפה מקומה שלוש עשרה/ פנטזיה

הודיה לוי.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
1#

כשעמליה הציעה שנעבור לגור אצל ידידה ותיקה של סבתא שלה, ידעתי שזה עשוי להיות רעיון גרוע. לא שיערתי עד כמה.

"אני לא מכירה את האישה הזאת, והיא נראית לי ממש מוזרה", אמרתי. "את בטוחה שזה רעיון טוב?".

"זה רעיון מצוין", השיבה לי בביטחון. "תפסיקי כבר להיות פחדנית. את לוקחת את החיים יותר מדי בכבדות, תזרמי. זה בסך הכל תקופה קצרה, רק עד שנסיים את הלימודים", אמרה בהיגיון.

השתכנעתי.

חמישים ושש מדרגות הובילו אל ביתה בקומה שלוש עשרה. "זה לא רעיון מוצלח", הזכרתי לה רגע לפני שדפקנו על דלת העץ המגושמת. "המבנה של הבית נראה לי מוזר למדי. בדיוק כמו משקפי השמש הענקיות שהיא מרכיבה בימי החורף הגשומים. ולמה אין מעלית?", התנשפתי. עיניי בחנו באימה זוג עכבישים שפילסו דרך על הקיר המעופש.

"זה רעיון נהדר", אמרה ונקשה על הדלת.

"ברוכות הבאות", גְּרָמְלָה פתחה לנו את הדלת בחיוך גדול, שפתיה היו מרוחות באודם ורוד זוהר בצורה לא אסתטית בעליל. שומה גדולה עיטרה את אפה הארוך. "היכנסנה".

היא כיבדה אותנו בעוגיות חמאה יבשות במיוחד. הכינה לנו כוס קפה שחור, התעקשה שנשתה. בלעתי פחם, אמרתי שזה טעים.
עיניה הגדולות הביטו בי במבט שאומר אל תשקרי. השפלתי אישונים מבוישים לרצפה המאובקת. עיניי נחתו על מקל העץ. תהיתי לעצמי איך מטאטא בעל שלוש רצועות יבשות יכול לתחזק בית בן שלוש עשרה קומות.

"נו, אז מה אתן מספרות?", פניה הקמוטות בחנו כל מילה שלנו. כל תזוזה.
"שום דבר מיוחד", לעסתי שפתיים חיוורות.

"לא שאלתי אותך", אצבעותיה כרכו את כוס הקפה המהביל, אדים נדבקו על זגוגיות משקפיה הגדולות.
"סליחה", השפלתי מבט.

"ההתנצלות מתקבלת", היא פלטה צחוק גדול, חשפה שיניים כסופות.
"בואנה, הראה לכן היכן תשנו הלילה", היא הובילה אותנו דרך מסדרון צר וארוך, בסיומו היה חדר גדול. ריח רע קידם את פנינו. פחדתי לסתום את האף.

"נחמד מאד", שיקרה רותי. כנראה שגם היא פחדה מהזקנה האלמונית.

אני לא העזתי להוציא מילה.

בשעה עשר בלילה הרגשתי שאני חייבת להתאוורר. הריח הנורא שנדף מהסיר הגדול במטבח, איים לחסום את קנה נשימתי.

"אני יוצאת עם כמה חברות מהסמינר לגלידריה", אמרתי לרותי ורחל. "אם תלכו לישון לפני שאני חוזרת, תשאירו לי את המפתח מתחת לשידה בחוץ, סגור?"

רותי הנהנה, רחל הביטה בי במבט מסתורי מעט.

בשעה שתיים עשרה וחצי חזרתי אל הבית, משתדלת לשמור על צעדים שקטים ואיטים. החדר היה חשוך, אור עמום גלש מהמסדרון אל פתח החדר. השקט והחושך גרמו לי לנוע באי נוחות על מקומי. התקרבתי אל המיטה, רציתי להישפך אליה.

"אהההה הצילוו אמאאאאאאאללהה", הצרחה שלי הרעידה את ארבעת הקירות המקולפים בחדר.

חתול שחור עמד מולי. התייצב על מיטתי כאילו היה זה מקומו הקבוע, לא מבין מה פשר הבהלה ששולטת בי. עיניו הירוקות איימו לבלוע את גופי הרועד. זנבו הארוך הסתלסל באלגנטיות על כרית הלבבות שאמא קנתה לי ליומולדת של גיל שלוש עשרה.

"את נורמלית?!", הזקנה הופיעה משום מקום, עטופה בפיג'מת ניקי גדולה. שתי קוביות מלפפונים הסוו את עיניה. פניה היו מרוחות במשחה לבנה בלתי מזוהת.

"מירי הפחידה אותך?", היא רכנה אל החתול, ליטפה את ראשו השעיר. "פויה, מירי, ילדה רעה".

"פעם אחרונה שאת מבהילה ככה את קוקי שלי", היא הסתובבה לעברי, מבטה זעוף משהו. "קוקי הוא חתול טוב. את ילדה רעה!".

הודיה לוי.

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
נשמע התחלה של צ'יזבט...
האמת שפחות... זה יותר התחלה של פנטזיה. פנטזיה רצינית הייתי אומרת.

האמת שלא כל-כך מצאתי את הסוגה הזאת בספרות החרדית ומעולם לא כתבתי עליה לפני כן. אבל שהתחלתי, התמכרתי לתחושה.

עולם דמיוני ומפתיע שאין בו גבולות, והכל יכול לקרות בו - זה מדהים בעיני.

יש כאן קוראים שאוהבים לקרוא פנטזיה?

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
האמת שפחות... זה יותר התחלה של פנטזיה. פנטזיה רצינית הייתי אומרת.

האמת שלא כל-כך מצאתי את הסוגה הזאת בספרות החרדית ומעולם לא כתבתי עליה לפני כן. אבל שהתחלתי, התמכרתי לתחושה.

יש כאן קוראים שאוהבים לקרוא פנטזיה?
מאד.
אבל לי דווקא זה לא היה נשמע משהו כזה.
הוא יותר מידי במציאות
סמינר, מירי, ניקי, כל מיני דברים מציאותיים מדי בשביל להיות משולבים בסיפורת פנטזיה.
גם אני רוצה לכתוב סיפור שהוא שילוב של אליגוריה בפנטזיה.
אבל נראה לי שעוד לא מוכנים בציבור שלנו לסגנון הזה.
מה אתן אומרות, שווה להשקיע? (כי פנטזיה זה השקעה).

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
דווקא יש בו גבולות. אבל הסופר קובע אותם וזה מה שהופך את הסוגה הזאת למיוחדת.
בלי גבולות לפרוץ אין גם עניין.
סמינר, מירי, ניקי, כל מיני דברים מציאותיים מדי בשביל להיות משולבים בסיפורת פנטזיה.
מה יותר יפה מסיפור שנראה נורמלי כלפי חוץ אבל מסתיר בתוכו סיפור דמיוני לחלוטין? בעיני זה הופך אותו למסקרן אפילו יותר.
מה אתן אומרות, שווה להשקיע? (כי פנטזיה זה השקעה).
כל סיפור טוב דורש השקעה. לא רואה כל כך הבדל לטובת פנטזיה, אם כבר לטובת סיפורים שדורשים תחקיר רציני.

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
כל סיפור טוב דורש השקעה. לא רואה כל כך הבדל לטובת פנטזיה, אם כבר לטובת סיפורים שדורשים תחקיר רציני.
אבל כשאת בונה עולם שלם משלך- את עובדת.
כי לכתוב סיפור כשהכללים של העולם בו הם הגיוניים- עם כל התחקירים בעולם לא תצטרכי לחקור אם יש כוח משיכה או אם צבע ירוק הוא אחד מצבעי הבסיס.
מבינים?

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
אבל כשאת בונה עולם שלם משלך- את עובדת.
כי לכתוב סיפור כשהכללים של העולם בו הם הגיוניים- עם כל התחקירים בעולם לא תצטרכי לחקור אם יש כוח משיכה או אם צבע ירוק הוא אחד מצבעי הבסיס.
בוודאי שעובדים קשה.
בפנטזיה תשקיעי בלהמציא כללים וחוקים לעולם שלך, לשים לב לא לסתור את עצמך, ולבדוק אם לא יצרת חיקוי למשהו קיים.
ובסיפור על העולם האמתי תאלצי לחקור טוב את הנושא שכתבת עליו (רפואה במאה ה-17 לדוגמא), לבדוק שלא כתבת עובדות לא נכונות במהלך הסיפור, ולחקור קצת אם לא יצרת חיקוי למשהו קיים.
תהליך עבודה לא כל כך שונה.
לא יודעת בכמה באחוזים תעבדי קשה יותר, אבל בסופו של דבר כל אחד מהסוגים ידרוש עבודה לא קטנה.

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
בוודאי שעובדים קשה.
בפנטזיה תשקיעי בלהמציא כללים וחוקים לעולם שלך, לשים לב לא לסתור את עצמך, ולבדוק אם לא יצרת חיקוי למשהו קיים.
ובסיפור על העולם האמתי תאלצי לחקור טוב את הנושא שכתבת עליו (רפואה במאה ה-17 לדוגמא), לבדוק שלא כתבת עובדות לא נכונות במהלך הסיפור, ולחקור קצת אם לא יצרת חיקוי למשהו קיים.
תהליך עבודה לא כל כך שונה.
לא יודעת בכמה באחוזים תעבדי קשה יותר, אבל בסופו של דבר כל אחד מהסוגים ידרוש עבודה לא קטנה.
את צודקת אבל אם תתני לי שם של ספר חרדי שהושקע בו יותר מחשבה והשקעה מממלכה במבחן (ספר הכי קרוב לפנטזיה שמצאתי במגזר שלנו) אני אוכל את הכובע שאין לי בשידור חי.

~שפרה~

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
את צודקת אבל אם תתני לי שם של ספר חרדי שהושקע בו יותר מחשבה והשקעה מממלכה במבחן (ספר הכי קרוב לפנטזיה שמצאתי במגזר שלנו) אני אוכל את הכובע שאין לי בשידור חי.
אין לפנטזיה קשר אליו.

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
יש פנטזיות חרדיות לילדים (ילדי דינור, פוצולופופום. מה שנזכר לי ברגע ואני חושבת שיש עוד הרבה.

~שפרה~

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
יש פנטזיות חרדיות לילדים (ילדי דינור, פוצולופופום. מה שנזכר לי ברגע ואני חושבת שיש עוד הרבה.
ליצור פנטזיה לילדים זה לא סיפור כל כך גדול. אבל למבוגרים... ;)

פירי

משתמש סופר מקצוען
כתיבה ספרותית
ליצור פנטזיה לילדים זה לא סיפור כל כך גדול. אבל למבוגרים... ;)
בלי ניסיון, גם אני חושבת שזה יותר קל. אבל לא נכון לכתוב שאין.
ב', יש כמה אלגוריות חרדיות (לוחמי התמורות, סלמנדרה) שהם אמנם לא פנזטיה אבל לא מאד רחוק. בטח לעניין ההשקעה...

משולש ברמודה

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
הנדסת תוכנה
מתוך ויקיפדיה:
1673129141837.png

~שפרה~

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
להי נאאר הוא פנטזיה של ממש, לא?
לא ממש. ניסה להיות וכמעט הצליח, אבל הפריעו דברים קטנים שלו הייתה הסופרת משנה את שמם, כמו שעשתה לטלפון - העבר קול, היה יכול להיות קרוב מאוד לפנטזיה.

~שפרה~

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
צילום מקצועי
לא קראתי.
מה לדעתך היה חסר לו כדי להיקרא פנטזיה?
כדאי לקרוא כדי להבין. בעז"ה אכתוב מחר, כרגע אני נרדמת על המקלדת.
יש כאן בפרוג ביקורת שכתבו על הספר הראשון. לדעתי חלק 2 הרבה יותר מוצלח, בעיקר מבחינת הכתיבה...

לל"ט.

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
אין לפנטזיה קשר אליו.
צודקת.
כשציינתי אותו התכוונתי לסמן בו ספר שמבוסס על כלום ומיוצר בו ממלכה שלמה.
לסגנון כזה, שהוא גם במקרה פנטזיה התכוונתי. כנראה לא הסברתי את עצמי כמו שצריך. אלף סליחות (תוותרו לי על אכילת הכובע? אני לא יודעת מה מברכים עליו.)
התכוונתי לספר פנטזיה רציני. ממש בסגנון של כוזר אבל עם כוחות מיוחדים וכל מיני דברים שאשמור לי.
משהו מטורף לגמרי.
אבל הסגנון של הפנטזיות הרציניות לא נכנסו לציבור שלנו. לכן אני מתלבטת אם לכתוב...
מה אומרים? שווה להשקיע?

רוח פרצים

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
איור וציור מקצועי
להי נאאר הוא פנטזיה של ממש, לא?
ככה הבנתי, עוד לא יצא לי לקרוא.
הוא סיפור שאם היה קצת יותר כתוב טוב הוא היה מצליח בטירוף.
הוא סיפור טוב שהסופרת הלכה על משהו שגדול עליה, לדעתי.
הסיפור טוב. הכתיבה לא. אי שימת לב לפרטים לא אמינים,
חזרה על תיאורים,
הסצנות באותו לוקיישן וזה יוצר שיעמום.
יש לי עוד הרבה ביקורת על הסיפור, אבל בספר השני ראו איך היא ממש השתפרה אם כי לא מספיק.
לדעתי לפתוח את הסוגה הזו אמורה לעשות סופרת טובה שתפתח אותה כמו שצריך באופן שיתן חשק לעוד סופרות לכתוב.
בינתיים זה לא קרה וחבל.

אולי מעניין אותך גם...

לוח לימודים

מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:

18.11

י"ז חשוון

וובינר מרתק!

המדריך (הלא שלם) לסטוריטלינג

הרצאה ייחודית עם ירון פרל ממשרד הפרסום מקאן, על עולם הסטוריטלינג. מספרי סיפורים נולדים ככה או שאפשר ללמוד את זה? מה הופך סיפור אחד ל״תעירו אותי כשזה מסתיים״ ואחר ל״ספרו לי את זה שוב!״, והקשר לעולם הקריאייטיב.

הכניסה חופשית!

19.11

י"ח חשוון

פתיחת

קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI

קורס מקוצר

19.11

י"ח חשוון

אירוע שיתופים ייחודי

בוטים מספרים על עצמם

בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.

הכניסה חופשית!

25.11

כ"ד

פתיחת

קורס פרסום קופי+

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

פתיחת

קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!

מלגות גבוהות!

27.11

כ"ו חשוון

נפתחה ההרשמה!

קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!

מלגות גבוהות!

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  46  פעמים

אתגר AI

הצבע הירוק • אתגר 23

לוח מודעות

למעלה