בס"ד
רציתי לחדד כמה נקודות מתוך מה שהתייחסו אליו בפורום.
אני מבקש ממי שכבר קורא את זה, לא לחוות דעה עד שהוא לא קורא עד הסוף...
קודם כל – בלימוד מקצוע טיפולי יש כמה בעיות. יש את הבעיות הרוחניות החיצוניות, ויש את הבעיות בתוכן של הדברים.
לגבי התוכן זה לא דבר של מה בכך – יש בעיות בגישות לדברים מסוימים ובהרבה מקומות יש בעיה ברוח הדברים. הבעיה היא לא איזה נקודה מסוימת שהיא איסור גמור (שגם זה לפעמים יש), אלא גישה כללית לנפש שלפעמים מתייחסת בסלחנות רבה מדי לדברים מסוימים.. ועוד ועוד..
יש בעיה נוספת והיא מבחינה טיפולית – באקדמיה כמו באקדמיה הישראלית (וקצת יותר גרוע מאקדמיות בעולם... רק קצת יותר גרוע..) – נמצאים בתוך קופסה מסוימת, ולמרות שהייתה התקדמות רבה בעניין הזה. עדיין יש להם הרבה מה להתקדם...
א"א להפוך את האקדמיה לקודש קדשים. זה שאנשים עשו דוקטורטים זה לא הופך אותם לכהן הגדול שאפשר לסמוך על כל מילה שלו ודי לחכימא...
לדוג' אני יכול לציין שבעבר באחד הפורומים (ואני לא רוצה להכנס לנושא עצמו) ציינו כראיה לכך שכדי להיות מטפלות חייבות ללמוד במעורב... הוכיחו מכך שזוהי גישת האקדמיה... נו באמת... וכי אנחנו לא יודעים איזה אנשים מעוותים יושבים שם לפעמים. (יכול להיות אדם שמבין גדול בנפש – אבל דעה אישית שלו מתערבבת עם הדעה המקצועית – וכלל מי שיודע מה זה נפש יסכים איתי).
ציינו כאן שההולכות לאקדמיה הולכות בליווי של רב..
הלוואי... אני לא יודע באיזה עולם אתם חיות... רוב הנשים מקבלות אישור על עצם הפניה לאקדמיה – ובוודאי שלא יושבות ודנות עם רב על כל מיני גישות טיפוליות אם זה מתאים ליהדות או לא.
למרות כל זאת..
לצערנו המקום היחיד בו ניתן ללמוד בצורה הכי מקיפה על נפש זה באקדמיה.. לא יודע על שום מקום אחר שנותן הכשרה עם רמה לימודית כ"כ גבוהה. אבל צריך לזכור שיש חסרונות...
- רוחניות... גם מבחינת הגישה הטיפולית הנכונה.
- ריבוע.. שמתחיל להתעגל לאט לאט... ועדיין יש חוסר יכולת ללמוד מאנשים מחוץ לאקדמיה שום דבר...
- לפעמים יש הצפה של מידע שלא כ"כ יורד לרמת המעשה בצורה הנכונה.
(להעביר לימודים לסמינרים זה לא כ"כ יעזור לדעתי, משתי סיבות. א. חשש גדול שתהיינה הקלות גדולות מדי... וד"ל. ב. החומר הלימודי יהיה אותו דבר – אז זה לא משנה כלום.)
צריך גם לזכור - שזה שאדם למד באקדמיה לא הפך אותו למטפל.. ביודעי ומכירי.. על רבים רבים פסיכולוגים ומטפלים.. וכמובן גם דוקטורים.. שפשוט מבלבלים את השכל וגם מזיקים... יש גם כאלה.. והרבה... כל אחד צריך להיבחן בגופו אם הוא מטפל טוב... (אני לא מזלזל בלימודים עצמם הם ודאי הדרך להפוך למטפל, אבל לא רק הם)
ובהקשר הזה ההמלצה האישית שלי היא שכל המטפלים האקדמיים, ישבו בנוסף ללימודים האקדמיים ולמרות הקושי הכספי והפיזי שבדבר לעבור איזה שהיא הכשרה חוץ אקדמית סוג של הרב יעקובסון או צישינסקי, או כל מטפל גדול אחר, – לא כי אני בטוח שכל מה שהם אומרים הוא קודש קודשים.. אלא כי יש צורך לקבל גם גישה טיפולית אחרת... וכן... יש להם הרבה מה למכור. ללמוד ממישהו אחד נוסף - לדעתי זה הכרחי בשביל עצם פתיחת הראש. מעבר לזה - תן לחכם ויחכם עוד - כמה שיותר יותר טוב.