מאפים הלחמניות הכי טריות בכיתה----

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
מעדכנת לחובבות הקמח מלא
(פעם ראשונה בחיי שהכנתי קמח מלא בלבד, איזה כיף לעבור לאט לאט לתזונה מאוזנת)

הכנתי ויצא פשוט מדהיייים
אוורירי וטעים!!!

על אותו בסיס בצק
קילו קמח של נפלאות מאה אחוז מלא
בשמן מעט פחות -
שמתי קצת יותר מחצי כוס שמן

אוהבת לעשות את הלחמניות עגולות שלמות בלי ביצה, ככה לאפות , חום הכי גבוה בתנור.
כשיוצא מכסה במגבת,
זה פשוט יצא מושללללם!
הכנתי עכשיו מקמח מלא ולא הורדתי את כמות השמן כךשהייתי צריכה להוסיף עוד לפחות כוס קמח כדי שלא יהיה דביק.
נראה לכן שיצא תקין?
 

מביתשמש

משתמש מקצוען
@hbecker , יצא לי שלמווות!!! 20190924_170231.jpg טעים טעים, יש לך הרבה זכויות לר"ה..הצלחת לשמח משפחה שלמה
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
המתכון לחלות הוא אותו דבר בדיוק?
הכנתי ויצאו לי טעימות אבל מרקם יבש .. ןהכי גרוע שרק בחג גיליתי את זה...
מה יכול להיות?
לחמניות יצאו לי מעולות!
 

יבר

משתמש מקצוען
@hbecker היקרה
מס' שאלות ברשותך :
1. כמה חומץ את מוסיפה לחלות ?
2. אם אני אופה מ 3 ק"ג בשביל הפרשת חלה, אז הכרחי שהבצק יתפח די הרבה זמן. לדבריך זה הורס את המרקם. איך פותרים את הבעיה ? ואני לא אוהבת לאפות בטורבו כי זה ממש מייבש את החלות.
3. האם שמרים יבשים עדיפים על שמרית בגרגרים ? נראה לי שהשמרית מתפיחה טוב יותר.
תודה !!!!!!!!!!!
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
המתכון לחלות הוא אותו דבר בדיוק?
הכנתי ויצאו לי טעימות אבל מרקם יבש .. ןהכי גרוע שרק בחג גיליתי את זה...
מה יכול להיות?
לחמניות יצאו לי מעולות!
אותו דבר. רק עם כף חומץ לכל קילו קמח. גם בלי זה לא אמרו לצאת יבש. אולי הבצק תפח יותר מדי?
@hbecker היקרה
מס' שאלות ברשותך :
1. כמה חומץ את מוסיפה לחלות ?
2. אם אני אופה מ 3 ק"ג בשביל הפרשת חלה, אז הכרחי שהבצק יתפח די הרבה זמן. לדבריך זה הורס את המרקם. איך פותרים את הבעיה ? ואני לא אוהבת לאפות בטורבו כי זה ממש מייבש את החלות.
3. האם שמרים יבשים עדיפים על שמרית בגרגרים ? נראה לי שהשמרית מתפיחה טוב יותר.
תודה !!!!!!!!!!!
1. עניתי למעלה כאן
2. אני מכינה בנגלות. את הנגלה השניה מכינה רגע לפני שאני קולעת את החלות מהנגלה הראשונה. מצמידה ממש את הבצקים שיהיו לאחד ומפרישה. אח"כ מתפיחה את הנגלה השניה. אבל תשאלי קודם את בעלך אם זה בסדר לכם.
3. אני משתמשת בשמרים יבשים.
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
אותו דבר. רק עם כף חומץ לכל קילו קמח. גם בלי זה לא אמרו לצאת יבש. אולי הבצק תפח יותר מדי?

לא חושבת שתפחו מדי
הכנתי בדיוק כמו הלחמניות
יש מצב שהם היו מדי הרבה זמן בחוץאחרי האפיה עד שהכנסתי אותם למקפיא.
את החומץ באיזה שלב לשים?
 

ח. גרין

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
ואני לא אוהבת לאפות בטורבו כי זה ממש מייבש את החלות.
את יכולה לשים כלי עם מים בתחתית התנור וכך זה לא מיבש בטורבו את החלות ונותן להם קריספיות מיוחדת.
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
לא חושבת שתפחו מדי
הכנתי בדיוק כמו הלחמניות
יש מצב שהם היו מדי הרבה זמן בחוץאחרי האפיה עד שהכנסתי אותם למקפיא.
את החומץ באיזה שלב לשים?
יחד עם הסוכר, השמרים והמים
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אני גם אמורה להכין מתישהו הפרשת חלה, אבל המיקסר שלי קטן, מספיק רק לקילו, אז זה אומר שאני מכינה 3 נגלות...
להתפיח במקרר יעזור לעניין?
יש לך עצות?
אני גם עושה כל פעם קילו. מתפיחה 2 קילו יחד ואח"כ לפני הקליעה מוסיפה את הקילו השלישי, בצורה שיהי מחובר ממש עם הראשונים אבל שאדע מהו, מפרישה וקולעת את ה-2 קילו הראשונים
 

דרור(ית)

משתמש סופר מקצוען
מנהל קבוצה
מפרישה וקולעת את ה-2 קילו הראשונים
להכין בצק לוקח בערך רבע שעה אם לא יותר.
להתפיח- נניח עוד שעה, אבל אחרי הקליעה יש לי פחות מרבע שעה להכניס לתנור!
איך אתמודד עם 2 קילו בצורה כזו?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
להכין בצק לוקח בערך רבע שעה אם לא יותר.
להתפיח- נניח עוד שעה, אבל אחרי הקליעה יש לי פחות מרבע שעה להכניס לתנור!
איך אתמודד עם 2 קילו בצורה כזו?
למה?
אני קולעת ומתפיחה עוד קצת.
אפיה כ-20-25 דקות
והבצק תופח בינתיים כבר אחרי הפרשת חלה.
 

DasiB

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הכנתי, יצא מדהים!
הילדים התלהבו וגם אני מאוד נהניתי
הכנתי חלק עם מילוי של רוטב פיצה וזיתים - לילדים.
יצא טעים מאוד!
תודה רבה
 

שי1

משתמש מקצוען
@hbecker
התאהבתי במתכון... עד שכבר יוצא לי משהו טוב.
המתכון כבר מסתובב אצל חצי מהמשפחה והחברות.
רק יש לי בעיה----
למה הלמעלה משחים ונראה נפלא והלמטה לא מספיק נאפה.
אני אופה בסימון של למעלה ולמטה.
תמיד בסוף אני צריכה להפוך את הלחמניות לתת להם השחמה מלמטה.
איפה הטעות שלי?
 

זהבהלה

כל מה ששווה באליאקספרס !!!
מנוי פרימיום
את יכולה לשים כלי עם מים בתחתית התנור וכך זה לא מיבש בטורבו את החלות ונותן להם קריספיות מיוחדת.
חשבתי עד היום שחלות אופים רק על טורבו.אני טועה?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@hbecker
התאהבתי במתכון... עד שכבר יוצא לי משהו טוב.
המתכון כבר מסתובב אצל חצי מהמשפחה והחברות.
רק יש לי בעיה----
למה הלמעלה משחים ונראה נפלא והלמטה לא מספיק נאפה.
אני אופה בסימון של למעלה ולמטה.
תמיד בסוף אני צריכה להפוך את הלחמניות לתת להם השחמה מלמטה.
איפה הטעות שלי?
תנסי להעביר אחרי ששחום למעלה לשלב נמוך יותר, קרוב לחלק התחתון של התנור
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה