מורים עובדים מלא מסביב לשעון
אני לא מבינה למה חושבים שאנחנו מסיימים ב13 כל יום ופה נגמרת המלאכה
לא מסיימת ב13 זה דבר ראשון
דבר שני יש המון הערכות והכנה בבית - שיעורים מבחנים הורים מיילים של ביהס
,דבר שלישי בעבודה עצמה - המון התשה משמעת כיתות מורכבות תלמידים מכל מיני סוגים לא פשוטז
אכן מורים עובדים
המון מחוץ למסגרת שעות העבודה,
אבל גם אם לא מסיימים באחת ואםפילו מסיימים ב3 - מתחילם ב8 ... (ואני לא חושבת שזה כזה קל במיוחד החוסר גמישות...)
ועדיין זה לא מגיע למשרה מלאה כל יום, שלא לדבר בכלל על החופשים...
העבודה עצמה מתישה מאד, ויש הרבה עבודות מתישות (אחות בבי"ח לא מותשת פחות ממורה, ולא שחוקה פחות, והמשכורת שלה עדיין נמוכה מאד, ואין לה חופשים בכלל)
כמו"כ יש כאלו שיגידו שלהשליט משמעת זה מתיש
ויש כאלו שיאמרו שלעבוד בלחץ בלתי פוסק ובתחרות, כשחרב פיטורין מתנופפת , זה מתיש...
וכולם צודקים!
לא טענתי שמורים לא עבודים, אני מאד מעריכה מורים שמשקיעים !!!(אם כי יש הרבה שלא משקיעים , כמוכ יש התפלגות של מקצעות מורה מקצועית לטבע בכיתה ז' לא משקיעה כמו מורה מקצועית לאנגלית בכיתה ח')
ובדיוק בגלל הרשימה שמנית נכנס אופק חדש, שמתגמלת יותר...
בנוסף בכל מקצוע יש השקעה מחוץ לשעות העבודה,
וככל שהמקצוע דורש יותר - תהיה הרבה שקעה שלא תמיד אם בכלל תתורגם לכס בסוף החודש.....
ולקרוא למשכורת של 15-17 אלף שקל , (שנכון שמגיעים אליה רק אחרי שנים, אבל מדובר כאן על מורה מקצועית!! שזה הרבה פחות טלפונים והיערכות ממורת חינוך (שלה יש גמל חינוך בנוסף לשלל ההטבות)
עם לימודים פשוטים וקצרים מאד!
עם חופשים על ימין ועל שמאל,
עם הפסקות , שכל שיעור של 45 דק מתורגם לשעת עבודה!1(שזה אומר שעל שש שעת עבודה את מקבלת כמו מישהי אחרת שעובדת 8 שעות..)
עם הטבות נוספות שאין כמעט באף מקום...
ביזיו זה לא! למרות שכמובן כל אחד רוצה יותר - וזה לגיטימי בעיני.....
אבל לקטר רק על מה שמוסיפים מעבר , בלי לשקלל את כל ההטבות שרק עובד הוראה זוכים להם..
זה קצת מוזר...
במיוחד אם את רוצה לעשות הסבה, תשאלי מה המינוסים בכל מקצוע, (כן גם בהייטק תתפלאי אבל יש הרבה מינוסים ולא רק זה שאין חופש, תבדקי כמהעובד הייטק מצליח צריך להשקיע, מחוץ לשעות העבודה, ותשווי תפוחים בתפוחים... וכן הייטק זה מקצוע מתגמל בהחלט, אבל התיגמול לא מגיע סתם...)