חגים ההה--עוגה ההה---מנצחת לפסח!!!! ----

ששונית

משתמש מקצוען
שנה שעברה ליקטתי מהפורום כאן מתכונים לאין מספר,
מתכון אחד היה ההצלחה של החג!!!
צר לי שאינני זוכרת למי זכויות היוצרים, כיוון שעל כל המתכונים מופיע המקור "פרוג"
לכן אודה מאוד למי שתכוון אותי למקור המתכון שאוכל להודות לה כראוי ולתת לה את הקרדיט.

עוד הקדמה אחת, זו עוגה בלי "שרויה" וקשה להאמין שהיא פסחית. יש לה מקרם וטעם מופלאים, ובלי להפריד ביצים! אפילו מיקסר לא צריך! מה עוד אפשר לצפות מעוגה פסחית?

אה, והקדמה אחת אחרונה, אצלנו לא משתמשים בשוקולד בפסח, במתכון המקורי היה גם שוקולד ציפס שבוודאי משדרג את העוגה עוד יותר אבל לא רשמתי את הרכיב הזה כך שתאלצו להוסיפו כהבנתכם וכאוות נפשכם.

אז הנה הוא.

וכמובן תכפילו כמויות. (מה שלא יכולתם בפסח דאשתקד...)

4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
3 כוסות שקדים טחונים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
שוקולד ציפס - כנ"ל
תערובת סוכר וקינמון - מי שאוכל סוכר וניל אז עדיף ולמי שלא אוכל קינמון זה בסדר גם בלי

מערבבים את כל החומרים מלבד תערובת הסוכר וקינמון
במתכון המקורי ההוראה עכשיו היתה לגלגל לגליל אבל אני שטחתי בתבנית אלומיניום רגילה ולדעתי היה יותר מוצלח ככה
בוזקים תערובת סוכר וקינמון
אופים על 180 מעלות כ20 דקות

ותוך דקות ספורות שבים לראש העמוד להכין נגלה נוספת
 

ששונית

משתמש מקצוען
תמונה יש? רק להבין , איך זה היה יכול/אמור לצאת כגליל...
אין לי תמונה משנה שעברה והשנה אני באיחור רציני כך שעד שבוע הבא לא אוכל להכין אותה
בכל אופן אין לי מושג איך יוצא הגליל כיוון שלא הכנתי אותה כגליל אלא שטוח כמו עוגה רגילה
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים
נראה לי שלגבי הגליל את מתכוונת לזה?
1616098459170.png
1616098541853.png
 

sol key

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
כתיבה ספרותית
סאונד והפקות אולפן
מוזיקה ונגינה
צילום מקצועי
הפקות ואירועים

בתיה G

איור פרסומי . איורים לילדים . קומיקס
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
שנה שעברה ליקטתי מהפורום כאן מתכונים לאין מספר,
מתכון אחד היה ההצלחה של החג!!!
צר לי שאינני זוכרת למי זכויות היוצרים, כיוון שעל כל המתכונים מופיע המקור "פרוג"
לכן אודה מאוד למי שתכוון אותי למקור המתכון שאוכל להודות לה כראוי ולתת לה את הקרדיט.

עוד הקדמה אחת, זו עוגה בלי "שרויה" וקשה להאמין שהיא פסחית. יש לה מקרם וטעם מופלאים, ובלי להפריד ביצים! אפילו מיקסר לא צריך! מה עוד אפשר לצפות מעוגה פסחית?

אה, והקדמה אחת אחרונה, אצלנו לא משתמשים בשוקולד בפסח, במתכון המקורי היה גם שוקולד ציפס שבוודאי משדרג את העוגה עוד יותר אבל לא רשמתי את הרכיב הזה כך שתאלצו להוסיפו כהבנתכם וכאוות נפשכם.

אז הנה הוא.

וכמובן תכפילו כמויות. (מה שלא יכולתם בפסח דאשתקד...)

4 ביצים
1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
3 כוסות שקדים טחונים
3 כפות קמח תפוחי אדמה
שוקולד ציפס - כנ"ל
תערובת סוכר וקינמון - מי שאוכל סוכר וניל אז עדיף ולמי שלא אוכל קינמון זה בסדר גם בלי

מערבבים את כל החומרים מלבד תערובת הסוכר וקינמון
במתכון המקורי ההוראה עכשיו היתה לגלגל לגליל אבל אני שטחתי בתבנית אלומיניום רגילה ולדעתי היה יותר מוצלח ככה
בוזקים תערובת סוכר וקינמון
אופים על 180 מעלות כ20 דקות

ותוך דקות ספורות שבים לראש העמוד להכין נגלה נוספת
20 דק' אפיה בלבד? בתנור של פסח?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קמו

א הַלְלוּיָהּ הַלְלִי נַפְשִׁי אֶת יְהוָה:ב אֲהַלְלָה יְהוָה בְּחַיָּי אֲזַמְּרָה לֵאלֹהַי בְּעוֹדִי:ג אַל תִּבְטְחוּ בִנְדִיבִים בְּבֶן אָדָם שֶׁאֵין לוֹ תְשׁוּעָה:ד תֵּצֵא רוּחוֹ יָשֻׁב לְאַדְמָתוֹ בַּיּוֹם הַהוּא אָבְדוּ עֶשְׁתֹּנֹתָיו:ה אַשְׁרֵי שֶׁאֵל יַעֲקֹב בְּעֶזְרוֹ שִׂבְרוֹ עַל יְהוָה אֱלֹהָיו:ו עֹשֶׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ אֶת הַיָּם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר בָּם הַשֹּׁמֵר אֱמֶת לְעוֹלָם:ז עֹשֶׂה מִשְׁפָּט לָעֲשׁוּקִים נֹתֵן לֶחֶם לָרְעֵבִים יְהוָה מַתִּיר אֲסוּרִים:ח יְהוָה פֹּקֵחַ עִוְרִים יְהוָה זֹקֵף כְּפוּפִים יְהוָה אֹהֵב צַדִּיקִים:ט יְהוָה שֹׁמֵר אֶת גֵּרִים יָתוֹם וְאַלְמָנָה יְעוֹדֵד וְדֶרֶךְ רְשָׁעִים יְעַוֵּת:י יִמְלֹךְ יְהוָה לְעוֹלָם אֱלֹהַיִךְ צִיּוֹן לְדֹר וָדֹר הַלְלוּיָהּ:
נקרא  18  פעמים

ספירת העומר

לוח מודעות

למעלה