האם אפשר בבקשה לפרט מה זה לא דיאטה, כלומר מה זה אורח חיים בריא?
מה צריך להקפיד בתזונה?
ראיתי את המאמר שלך באתר של שבי וציינת שם על חודש של ניקוי,
מה אוכלים אחרי החודש הזה, על איזו תזונה מדובר?
ממש תודה
אני לא תזונאית, קודם כל..
ועל תהליך הניקוי סיפרתי והרחבתי גם אני חושבת -
זה לא אומר שזה מה שכל אחד צריך לעשות.
יש דברים כלליים שנכונים לכל אחד בנוגע לאורח חיים בריא,
לפחות לפי דעתי (ויש בערך מליון דעות) -
בשורה התחתונה כל אחד צריך למצוא את דרכו ואת מה שהכי מתאים לו.
אני מחלקת את זה לשלושה חלקים -
החלק התזונתי, החלק ההתנהגותי (שינוי הרגלים) והחלק הרגשי (אכילה רגשית)
בהנחה שפה השאלה מתייחסת רק לחלק התזונתי -
(שאי אפשר בפועל להתייחס אליו בלבד, שוב - דעה שלי)
אני יכולה לומר אצלי כמה נקודות שהן לבד משמעותיות מאד
וחלקן הן תובנות מתוך הניקוי שהמשיכו אתי הלאה:
- לאכול כשרעבים, (ולא כשגוועים ברעב) להפסיק לאכול כששבעים (ולא כשמפוצצים.)
זו רק שורה, אבל זו עבודה שממש צריך לעשות אותה כדי ללמוד את התחושה. יש טריקים לזה.
- לאכול בארוחות מסודרות, לא ארוחה אחת שמתחילה בבוקר ונגמרת בלילה,
והנה מקום לסגנון עצמי - יש מי שמתאים לו 3 ארוחות, יש מי שיתאים לו 6 ויש 2 - ואין תשובה אחת נכונה.
לפעמים זה גם משתנה מתקופה לתקופה.
- לאכול לאט, ללעוס בנחת. משפיע מאד על איכות העיכול וכמות האכילה.
לעיסה לשון: ל-עיסה... להפוך את האוכל לעיסה לפני שבולעים
- איך תאכלו 40% פחות? אם לא תעשו את זה מול המחשב (ודומיו מסיחי הדעת השונים),
אלא ליד שולחן כשאתם מתרכזים רק באכילה.
ליד שולחן, מתוך צלחת, בכיף ובשלווה, לא בחטף-מהסיר-בשקית ברכב-בעמידה.
- שתיית מים מספקת חשובה במידה שקשה להפריז בה.
זה עוזר לעיכול, לחיוניות, לתחושת שובע, להרזיה, לעור הפנים, ועוד..
להשתדל לא לשתות בתוך הארוחות, או בצמוד מאד אליהן.
- חצי מהארוחה, חצי מהצלחת, חצי מהתזונה - ירקות. עדיפות גבוהה לשילוב עלים ירוקים.
מעבר לתרומה האדירה של הירקות לתפקוד והבריאות של הגוף, הם ממתנים את קצב ספיגת הסוכר של הפחמימה שאנחנו אוכלים בארוחה, ומאזנים את החשקים המטורפים לסוכר שמגיעים אחרי אכילת סוכר לבד.
- שינה... וואי וואי וואי שינה!!
שעות שינה מספיקות (7 בממוצע) בשעות החשיכה. אי אפשר להסביר כמה זה משנה חיים
עדיפות גבוהה בהחלט לשינה עד השעה 11 בלילה.
לא אומרת שאני תמיד עושה את זה.
- אכילת חלבון מספקת. אנשים רבים מתבססים על פחמימות בעיקר,
ולבריאות מוסיפים ירקות... אבל את החלבונים מזניחים, ובדרך כלל לא אוכלים מספיק.
חלבון גם אחראי על תחושת השובע.
- שומנים בריאים כחלק מהתזונה. גם הם מעכבים את ספיגת הסוכר בגוף,
ומשאירים אותו יותר רגוע ושבע, זאת בנוסף על המעלות הרבות הנוספות
שקדים, אגוזים, אבוקדו..
- מאכלים תעשייתיים ומעובדים, הסוכריים השומניים וכו'. אהה לא פשוט הדבר,
אבל המאכלים האלו עצמם הם חלק גדול מאד בגורם שמטריף אותנו לאכול.
הדברים האלו נוצרו כדי למשוך אותנו לאכול עוד ועוד מהם, גם אם לא נהיה רעבים.
ככלל - מה שאפשר להכין בבית (ואין כוונתי לדייסת מרגרינה בסוכר לבן) - נפלא,
אם קונים - עדיף כמה שיהיה עשוי מכמה שפחות רכיבים,
עדיף בלי אותיות באנגלית ורכיבים לא מזוהים,
ותתפלאו למצוא כמה מאכלים כביכול זהים יש שמכילים רכיבים שונים ביותר.
(וגם תתעלפו לגלות כמה סוכר תוקעים בכל דבר..)
- למצוא דרכים להרגיע סטרס ומתח להתמודד עם העומס הקיים. חה! כן, זה חשוב.
זה מה שעולה לי כרגע בשלוף, אני חושבת שיש פה רשימה ארוכה דיה ומשמעותית ביותר
בחלקת ה'לא מוחלטים' תוכל למצוא את מתנגדי האוכל מהחי, (גם אני ממעיטה בו, למען האמת)
מתנגדי שמן הקוקוס,
האם אורז ותפוחי אדמה זה כן טוב, לא טוב, וכו' -
אבל האמת שבסופו של דבר יש הרבה מקום לניסוי ותהייה, טעייה ותעייה במרחב הפתוח הזה
ואם משהו עושה לך טוב או לא עושה לך טוב - תאמין לעצמך.
שהשם ישמור כמה דיברתי.
אבל מקווה שעזרתי קצת
כמו כל דבר תלוי בכח הרצון.
זה נותן פוש וטיפים וכל לרדת -לשמור אח''כ תלו בך!
אחחחח משפט בעייתי מאד.
כל דיאטה שמתבססת רק על כוח רצון - דינה להכשל,
כי כוח הרצון הוא כוח מתכלה.
אי אפשר 'להמשיך לשמור' בעזרת כוח הרצון
ואם:
- לא נותנים כלים יציבים להתמדה,
- מייחסים לכוח הרצון את הדרייב המרכזי בשינוי,
- ועושים תוכנית שבוודאות היא זמנית -
גם התוצאות זמניות,
אבל התסכול - קבוע...