הגמ"ח המרכזי - מסקנות וסיכומים (כי הציבור כבר השתעמם ונטש את האשכול הקודם...)

מצב
הנושא נעול.

שמחת החיים

משתמש פעיל
וגם לכיוון הפסימי שהצגת, אם אנשים מבטלים הוקראת קבע בגמ"ח המרכזי, זה מביא תועלת לגמ"ח, היות מפסידים את הזכות לקחת הלוואה.
אם אנשים יבטלו בשנה הראשונה והשניה של התשלומים הגמ"ח רק יפסיד מזה.
וכמובן אנשים חדשים לא יצטרפו באותם שנים.
הבעיה של גמ"ח המרכזי שאם זה היה כלכלי הגמ"ח היה מוציא טבלה של נתונים.
האם אתה אומר זאת מידיעה שמי מקורב לצלחת מביא תרומה ומקבל הלוואה?
אצלינו בשכונה יש זוג שזה היה העזרה של הסבא לחתונה, האחוז ריבית הכי נמוך שהם יכלו לקבל.

כל יהודי זהב

משתמש רשום
אם אנשים יבטלו בשנה הראשונה והשניה של התשלומים הגמ"ח רק יפסיד מזה.
וכמובן אנשים חדשים לא יצטרפו באותם שנים.
על הצד שבאמת תהיה מהומה, לא סביר שיהיה ביטול רק של חדשים אלא גם של ישנים, וסביר להניח שיש לגמ"ח גם רשת ביטחון לא ברמה שאם שנה אחת לא מצטרפים הכל קורס.
מה עוד שהשם הטוב שיש לגמ"ח ברחוב, יחד עם זה גימיק פרסומי כזה או אחר, יוכל לשמור עליהם בתקופה כזו, יהיה מאוד קשה לאבד את אימון הציבור של שנים.
עיין ערך פרשיית מונטג מבית שמש.
אצלינו בשכונה יש זוג שזה היה העזרה של הסבא לחתונה, האחוז ריבית הכי נמוך שהם יכלו לקבל.
נו והזוג הזה לא צורף? לא הבנתי מה המסקנה של קרובים לצלחת.
אני עצמי קיבלתי הלוואה לפני קרוב לעשור מהגמ"ח.

כל יהודי זהב

משתמש רשום
מה עוד, אין לי מושג, אבל אני מעריך שביטול או מה שלא מצטרפים חדשים לא משפיע בטווח המיידי אלא לטווח הארוך, כי הרי אל לנו לשכוח שיש החזרי הלוואות, לדעתי אם הגמ"ח יכול להחזיק תקופה די ארוכה לפחות של כמה שנים בלי השפעה ממשית על התפקוד שלו, גם ללא מצטרפים.
דבר שיגרום לאפקט הפוך שיחזק את האימון בגמ"ח שלמרות מה שלא יהיה, עדיין הוא מתפקד.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
הקדמת ההלוואות של הגמ"ח המרכזי זה אחד הדברים שיגרמו להפיל אותם, כל מי שמקורב לצלחת יכול להביא היום את כל הסכום של התרומה מראש ואז הוא מקבל את ההלוואה מיד.
הבעיה של הגמ"ח המרכזי שגם אם יהיה להם אפילו שנה אחת קשה והם לא יתנו הלוואות יתחיל גלגל שיגרום שאנשים יבטלו הוראות קבע, וכמובן לא יעשו חדשות.
גם אם זה לא 22 שנה עדיין המוסד הזה לא יציב...

עברתם על האקסל והאשכול?
כי השאלות האלו קיבלו תשובות במהלכם.

שמיט

משתמש מקצוען
בסוף יש לי תחושה שלאף אחד מהצדדים אין את הכלים לקבוע את מידת יציבותו של הגמ"ח.
כל אחד מהפוזיציה שלו.
מי שאין לו בגמ"ח וחושש לשים שם כסף, מעצים את החששות לרמה כזו שאסור לשים שם כי הם וודאי קורסים...
מי שיש לו מגן על הגמ"ח שהוא וודאי עמיד מפני רעידות וכו'.
גם אני לפני ששמתי בגמ"ח סברתי שאין סיכוי כי זה פירמידה ועוד טענות ומענות, כמובן הכל בלי שהיה לי ביסוס כל שהוא, לא טרחתי דקה לברר, אך אמרתי. כיום כשאני בפנים, אני סבור שהם וודאי כלכליים ויחזיקו מעמד, גם את זה אני אומר - גילוי נאות - ללא שבדקתי משהו.
אני מצהיר שאין לי את הכלים לבדוק. ברור לי שצריך הבנה גבוהה בתחום כדי לקבוע. בהעדרה אין טעם לפטפט ו/או לנסות ביאוש לשכנע את הצד השני או את עצמי.

כל יהודי זהב

משתמש רשום
כל אחד מהפוזיציה שלו.
מי שאין לו בגמ"ח וחושש לשים שם כסף, מעצים את החששות לרמה כזו שאסור לשים שם כי הם וודאי קורסים...
מי שיש לו מגן על הגמ"ח שהוא וודאי עמיד מפני רעידות וכו'.
גם אני לפני ששמתי בגמ"ח סברתי שאין סיכוי כי זה פירמידה ועוד טענות ומענות, כמובן הכל בלי שהיה לי ביסוס כל שהוא, לא טרחתי דקה לברר, אך אמרתי. כיום כשאני בפנים, אני סבור שהם וודאי כלכליים ויחזיקו מעמד, גם את זה אני אומר - גילוי נאות - ללא שבדקתי משהו.
אני מצהיר שאין לי את הכלים לבדוק. ברור לי שצריך הבנה גבוהה בתחום כדי לקבוע. בהעדרה אין טעם לפטפט ו/או לנסות ביאוש לשכנע את הצד השני או את עצמי.
ראשית אתה אומר דברים נחמדים מאוד.
אם כי המומחים של פרוג וקרדיט לגברת קפלר, עשו עבודה יפה שנותנת תחושות טובות מאוד.
צריך לקחת בחשבון שבסופו של דבר לא מדובר בסכומים של פשיטת רגל....... לא להצטרף בגלל תחושות בטן ותיאוריות ללא בדיקה, נראה לי קצת פספוס.

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה

הקביעה באשכול לא הייתה לגבי מידת יציבותו של הגמ"ח, אלא אך ורק לגבי היתכנות כלכלית.

(אגב, אין לי יחידות בגמ"ח).

כל יהודי זהב

משתמש רשום
הקביעה באשכול לא הייתה לגבי מידת יציבותו של הגמ"ח, אלא אך ורק לגבי היתכנות כלכלית.

(אגב, אין לי יחידות בגמ"ח).
זה כבר עניין של אימון, אין יכולת לדעת מה באמת קורה בתוכו, אבל תכלס בינתיים כבר כמה וכמה שנים שהכל דופק כמו שצריך, לכל הפחות מבחינה ציבורית.

שמיט

משתמש מקצוען
ראשית אתה אומר דברים נחמדים מאוד.
אם כי המומחים של פרוג וקרדיט לגברת קפלר, עשו עבודה יפה שנותנת תחושות טובות מאוד.
בוודאי שהמומחים עשו את שלהם ויש להם ידע הבנה וכלים לבדוק את זה ואני סומך עליהם. ואגב, זה אחת הסיבות שבגינם הצטרפתי לבסוף. לא מידיעה והבנה אלא מאימון באלו שניתחו את זה.
אבל רוב הנמצאים כאן היתה לי התחושה שאין להם את הכלים לבחון, רק להאמין לאחרים.
וכאן כתבתי שנוצר מצב צפוי, שכל אחד לפי הפוזיציה שלו בפנים או בחוץ, בוחר להאמין לצד מסויים.

עד מתי

משתמש מקצוען
אני רק יכולה לכתוב מנסיון אישי שלנו כמשפחה ברוכת ילדים.
אבא שלי חיתן עד עכשיו 12 ילדים.( ויש עוד כמה בליעה"ר בדרך)
בזמנו שהגמ"ח הוקם היה ניתן לצרף ילדים בכל גיל, וזה מה שהוא עשה.
והסכום הזה זה השקט והביטחון שהוא ניגש לכל שידוך. ברור שזה לא מתחיל להספיק להתחיבות על דירה, אבל עדיין לכל ההוצאות הראשונות. זה ממש ממש הצלה.
יש לו כרגע 7 הלוואות קיימות.

עימוד ספרים

משתמש פעיל
זה כבר עניין של אימון, אין יכולת לדעת מה באמת קורה בתוכו, אבל תכלס בינתיים כבר כמה וכמה שנים שהכל דופק כמו שצריך, לכל הפחות מבחינה ציבורית.
כל זה עד ש...

עד שמנכ"ל הגמ"ח השכיר עצמו ל'הונאת המאה' בדמות שיווק קרקעות בבורות לילית.

ברגע שהוא נותן יד לפשע הנ"ל, שעשוי בסבירות גבוהה [כפי שכתבו גדולי הדיינים] לאמלל מאות ואלפי משפחות, בעיני הוא איבד את שאריות האמון.

כל יהודי זהב

משתמש רשום
ברגע שהוא נותן יד לפשע הנ"ל, שעשוי בסבירות גבוהה [כפי שכתבו גדולי הדיינים] לאמלל מאות ואלפי משפחות, בעיני הוא איבד את שאריות האמון.
הניסיון מוכיח שכולם מקבלים הלוואות, בהקשר לדורות עילית, אני גם לא מצליח להבין מה זה חסר לו, אולי באמת יש סיכוי שהוא יקדם שמה משהו ובמקום שכל מי ששם שם כסף ילך לטמיון אולי בזכותו משהו יזוז, בכל אופן יש לו קצת ניסיון מבית שמש.

vhsvchch

משתמש מקצוען
הניסיון מוכיח שכולם מקבלים הלוואות, בהקשר לדורות עילית, אני גם לא מצליח להבין מה זה חסר לו, אולי באמת יש סיכוי שהוא יקדם שמה משהו ובמקום שכל מי ששם שם כסף ילך לטמיון אולי בזכותו משהו יזוז, בכל אופן יש לו קצת ניסיון מבית שמש.
מתוך ויקיפדיה/המכלול:

נכון לשנת 2018 (על פי נתוני משרד רו"ח BDO) הלווה הגמ"ח 1,300,000,000 ₪ (מליארד ושלוש מאות מליון שקל).
עם השנים, הגמ"ח החל לפעול בתחומים נוספים ובהם המאבק בעליית מחירי הדירות בשכונות "מתחרדות" דוגמת קריית יובל בירושלים, ופרדס כץ בבני ברק[2]. מומחים מטעם הגמ"ח העריכו את מחירן הריאלי של הדירות בשכונה, פרסמו אותו והצהירו על מניעת הזכות ליהנות משירותי הקהילה מהרוכשים דירות במחיר גבוה מהמחיר שעליו הוכרז. הגמ"ח השתתף במכרז הקרקעות של האוניברסיטה העברית בירושלים. מנהלי הגמ"ח עניינו בעלי הון חרדים מהארץ ומחו"ל כדי לממן רכישת קרקע לשם בניית דירות במחיר מוזל. בסופו של דבר לא זכה הגמ"ח במכרז.
פרויקטים נוספים שבהם הגמ"ח מימן ותרם להצלחתם: נוף כינרת פוריה, נווה הדר חיפה, דורות עילית, הר יונה - נצרת עילית, רמת בית שמש ג' וד' ועוד, כמו"כ עובד בשיתוף פעולה עם חברת ההשקעות 'אפיקים רוזנטלר'.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני רק יכולה לכתוב מנסיון אישי שלנו כמשפחה ברוכת ילדים.
אבא שלי חיתן עד עכשיו 12 ילדים.( ויש עוד כמה בליעה"ר בדרך)
בזמנו שהגמ"ח הוקם היה ניתן לצרף ילדים בכל גיל, וזה מה שהוא עשה.
והסכום הזה זה השקט והביטחון שהוא ניגש לכל שידוך. ברור שזה לא מתחיל להספיק להתחיבות על דירה, אבל עדיין לכל ההוצאות הראשונות. זה ממש ממש הצלה.
יש לו כרגע 7 הלוואות קיימות.
איזה כיף לשמוע!!!

vhsvchch

משתמש מקצוען
איזה כיף לשמוע!!!
האם נכונה הטענה שהשקעתם כסף בדורות עילית?
ואם כן, האם יש קשר בין העובדה שהגמ"ח הוקם ומנוהל ע"י משה מונטג ובין העובדה שאותו מונטג מונה בפתע פתאום לתפקיד לא ברור אצל החברה המשווקת את הקרקעות החקלאיות של דורות עילית?
ואם כן, האם ביצעתם מחקר מקיף טרם השקעתם ממון בדורות עילית מגובה במסמכים ובהוכחות שאותן ניתן לספק לכל מאן דבעי?
האם חברת אפיקים רוזנטלר הפיקה אי פעם רווחים כלכליים עבור משקעיה, או שהיא רק רצה מהשקעה להשקעה ולעת עתה איש עוד לא הרוויח דבר?

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
ברשותכם!
מבחינת החישוב, אחרי שמשרד רו"ח BDO בדק ובחן וחישב במשך שנה וחצי את כל ההיתכנות הכלכלית של הגמח המרכזי ואישר שתוכנית כזו יכולה לעמוד בפני עצמה והגיע למסקנא חיובית, כבר לא צריך הרבה יותר מזה!

לגבי הקדמות הלוואה שהעלו כאן, זה אינטרס ראשון במעלה מבחינת הגמ"ח כי כל הקדמה כזאת מאפשרת לגמח המרכזי להרויח פעמיים. כי כל יחידות כאלו שעושים בהם שימוש, עושים שוב יחידות לאותו ילד וכולו רווח!!
על מנת לקבל את זה לא צריכים להיות קרובים לצלחת, אלא ב 2 אופנים. 1. חבילה משפחתית- אוספים 60 יחידות עבור כל ילדי המשפחה (15 ילדים שיעשו 160 שח לחודש) והאבא מקבל הלוואה מיידית של 160,000 שח (פרטים בפרטי למי שמעוניין 052-7625267) 2. הקדמות הלוואה- להם זכאים מי שהצטרף לגמח המרכזי לפני 2013 ומבקש הלוואה למטרת חתונה בלבד! של ילדיו או עבור הוריו או חמיו. (פרטים במשרד 073-7248888)

רחשי הלב

משתמש מקצוען
אני הצטרפתי לגמ"ח המרכזי מסיבה אחת.
בתוך עמי אנוכי יושבת, ורבים מחברי (לא בני גילי) מתחילים לחתן ילדים. ועל הפנים שלהם רואים מי קיבל הלוואות מהגמ"ח ומי לא.
לגבי בורות לילית, אתוודה ואומר שהדבר היחיד שלא הסתדר לי עם כל הדבר הזה שנראה בלוף אחד גדול זו האישיות של יעקב רוזנטלר, שאני מכיר אותו מילדות כאיש ישר. כל בני ברקי שהיית שואל אותו לפני שהנ"ל נכנס לענייני השקעות נדל"ן מי המתווך הכי אמין בבני ברק היו אומרים לך 'רוזנטלר'.
זה שמוישה מונטג נכנס לעניינים לא מדבר אלי, יש לי שבריר אחוז שגם אני הייתי עושה את זה עבור משכורת שמנה.
אבל אם מספרים פה שהגמ"ח המרכזי נכנס להשקעות עם בורות לילית, זו עוד סיבה למה לפקפק בכל הרע שחשבתי על המיזם הנ"ל.
כי על הג"ר גבריאל יוסף לוי נשיא, מחולל ויוזם הגמ"ח אפשר לומר הרבה דברים, אבל לא טיפש ולא רמאי ולא גנב.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
האם נכונה הטענה שהשקעתם כסף בדורות עילית?
ואם כן, האם יש קשר בין העובדה שהגמ"ח הוקם ומנוהל ע"י משה מונטג ובין העובדה שאותו מונטג מונה בפתע פתאום לתפקיד לא ברור אצל החברה המשווקת את הקרקעות החקלאיות של דורות עילית?
ואם כן, האם ביצעתם מחקר מקיף טרם השקעתם ממון בדורות עילית מגובה במסמכים ובהוכחות שאותן ניתן לספק לכל מאן דבעי?
האם חברת אפיקים רוזנטלר הפיקה אי פעם רווחים כלכליים עבור משקעיה, או שהיא רק רצה מהשקעה להשקעה ולעת עתה איש עוד לא הרוויח דבר?
שקר גדול!!!!
ברור שאנשים ידברו תמיד. אין לנו אפשרות לשלוט על מה אנשים יגידו.
הגמ'ח המרכזי עסוק בעשייה מבורכת שאין כמותה. סכומים אסטרונומיים של הלוואות בכל חודש שאף אחד לא חלם לפני עשור.
הגמח מעולם לא השקיע כספים בשום פרויקט. הדבר היחיד שהגמח עשה בעבר וכנראה יעשה בעתיד זה ניצול הכוח שלו כדי להוציא מקבלנים תנאים טובים לרוכשים ולהוזיל עבורם את הדירות. ובמסגרת זו הגמח נתן הקדמות הלוואה לאנשים פרטיים אלו שקנו דירות.
זה לגמרי ברשימת המטרות של הגמח המרכזי לעזור לאנשים לקנות דירות. ואין בזה כל סתירה!

נ.ב. הכותב הוא 'נציג' בגמח המרכזי ולא עובד הנהלה או דובר מטעמה, והדברים נכתבים על דעתי בלבד ולמיטב ידיעתי.

vhsvchch

משתמש מקצוען
שקר גדול!!!!
ברור שאנשים ידברו תמיד. אין לנו אפשרות לשלוט על מה אנשים יגידו.
הגמ'ח המרכזי עסוק בעשייה מבורכת שאין כמותה. סכומים אסטרונומיים של הלוואות בכל חודש שאף אחד לא חלם לפני עשור.
הגמח מעולם לא השקיע כספים בשום פרויקט. הדבר היחיד שהגמח עשה בעבר וכנראה יעשה בעתיד זה ניצול הכוח שלו כדי להוציא מקבלנים תנאים טובים לרוכשים ולהוזיל עבורם את הדירות. ובמסגרת זו הגמח נתן הקדמות הלוואה לאנשים פרטיים אלו שקנו דירות.
זה לגמרי ברשימת המטרות של הגמח המרכזי לעזור לאנשים לקנות דירות. ואין בזה כל סתירה!

נ.ב. הכותב הוא 'נציג' בגמח המרכזי ולא עובד הנהלה או דובר מטעמה, והדברים נכתבים על דעתי בלבד ולמיטב ידיעתי.
תודה. שאלה נוספת. האם הר"ר מונטג קשור לגמ"ח המרכזי, והאם יש לו יכולת לנייד כספים לדורות עילית?

עימוד ספרים

משתמש פעיל
אבל אם מספרים פה שהגמ"ח המרכזי נכנס להשקעות עם בורות לילית, זו עוד סיבה למה לפקפק בכל הרע שחשבתי על המיזם הנ"ל.
כי על הג"ר גבריאל יוסף לוי נשיא, מחולל ויוזם הגמ"ח אפשר לומר הרבה דברים, אבל לא טיפש ולא רמאי ולא גנב.
צריך לברר את מידת מעורבותו של הגרגי"ל בהתנהלות השוטפת של הגמ"ח. הרבה מיזמים "מקשטים" עצמם בתמונות של רבנים, לא כל דבר כזה מעיד על ישרות המיזם.

מעבר לזה, גדולי הדיינים [הרב ברוורמן הרב סילמן והרב רוזנברג] המעורים היטב בענייני השקעות וקרקעות, קבעו שבורות לילית זו השקעה מסוכנת.

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה