הגמ"ח המרכזי - מסקנות וסיכומים (כי הציבור כבר השתעמם ונטש את האשכול הקודם...)

מצב
הנושא נעול.

צפורן

משתמש מקצוען
אמנם עוד לא נולדתי כשנפתח האשכול, אבל ניסיתי לקרוא אותו כי סקרן אותי.
התעייפתי באמצע, גם כי באמת אין לי הבנה בדוחות, וגם כי נמאס משאלות שחוזרות על עצמן.
בתכלס, אני כן מרגישה שאנשים תוקפים כאן בלי קשר, ובלי טיפת רצון להבין את העיקרון.

זרובבלה

משתמש רשום
נשמח לקבל הבהרה מנציג הגמ"ח מה קורה? האם פעילות הגמ"ח תשתבש,
כי אני באמצע לקיחת הלוואה, והדבר דחוף לי ביותר.

Idjdjdjshjs

משתמש מקצוען
נשמח לקבל הבהרה מנציג הגמ"ח מה קורה? האם פעילות הגמ"ח תשתבש,
כי אני באמצע לקיחת הלוואה, והדבר דחוף לי ביותר.
אני חושבת שאפשר להרגע,ציינתי עובדה יבשה שפורסמה בחדשות. הסיבה היא בעקבות מעצר בפרשיית בית שמש של אחד ממקימי הגמח לשעבר, מאמינה שיתברר שאין שום קשר לגמח.

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
ניקים יקרים, האשכול הזה חשוב וענייני, בואו נשאיר אותו לדיון ענייני, למען כולנו.
דיונים על מעצרים, ויכוחים אישיים וכו' - אין מקומם כאן.
אנא.

אפרים

משתמש פעיל
לכל הלחוצים

במסגרת החקירה בפרשיית בית שמש, ועקב מעורבותו בה של אחד מעובדי הגמח, הגיעו חוקרים אל משרדי הגמ"ח לתשאול קצר.

לא הוחרם ציוד ולא בוצעה חקירה.

עבודת הגמח נמשכת כרגיל.

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
רק להרגיע את הציבור שקיבל כותרות ממקורות לא מוסמכים כלל
אעתיק לכם כאן מה שכתב לי היום המזכיר בגמח שהיה היום במשרד:

השמועה לא נכונה כלל, לא הוחרם שום מחשב או שום מסמך, באו לכאן רק להבהרת דברים, בעיקר שמעו על צורת ההתנהלות של הגמ"ח, הכל הובהר ברוח טובה ונעימה, שמעו, הציצו קצת במסמכים ויצאו. כל שאר השמועות -בדיות.

שליח

משתמש חדש
האשכול פתוח לכלל הציבור - אבל הציבור לא טורח לקרוא אותו. זו בדיוק הבעיה.
למשל את ההודעה הזאת שנכתבה לפני שנתיים באשכול זה:

פשוט מתסכל לראות שכל רגע צץ מישהו אחר ושואל משהו שכבר נכתב אלף פעם, כאן, באשכול הזה. שכל כולו נפתח כשירות לציבור וענה על השאלות של כולם מאה פעמים.
כאילו, באמת, אנשים! קודם תקראו הכל! שבו שעה על הנוסחאות, תבינו מי נגד מי!

ולא, מי שלא עקב אחרי האקסל שהועלה כאן, ולא יודע איך בנויה התוכנית הכלכלית של הגמח, אין טעם לדון איתו לגבי סכומים. קודם שילמד נתונים, אחר כך שיבוא ויגיד דעתו עליהם.
אפשר להעלות קישור לאקסל הנ"ל?

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אפשר להעלות קישור לאקסל הנ"ל?

א. 'אקסל מאת הגמח המרכזי' - התקבל כמדומתני מנציג הגמח

ב. 'הגמח המרכזי קלאסי' - נערך בידי ניקי פרוג, לפי חישוב של 3600 יחידות מצטרפות בשנה.

ג. 'עם הקדמת החזרי הלוואות' - זה אותו קובץ מהסעיף הקודם, אבל החישוב בו הוא עם הקדמת ההלוואות, כשהן מולוות עוד לפני שהגיע זמנן - ברגע שהצטבר סכום מספיק בקופה. לפי חישוב זה, יהיו שנים בהן יינתנו ההלוואות רק 22 שנים אחרי ההצטרפות.
ההנחות שעומדות בבסיס החישוב -
1. תמיד יהיו אנשים שישמחו לקבל את ההלוואה מוקדם מהצפוי.
2. ספרדים/ליטאים מתחתנים יחסית מאוחר
3. כל מצטרף לגמ"ח, מקבל תאריך יעד בו יוכל לקבל את הלוואתו. מי שמצטרף בשנים מסויימות, תאריך היעד שלו יהיה 21-22 שנה אחרי ההצטרפות, ולא 17 כמו במצב הרגיל.

(קובץ ג' הוא קובץ שלא נבדק, ונערך די ברשלנות, ייתכן שלא הכל שם מדוייק).

קבצים מצורפים

• הגמח המרכזי קלאסי.xls
    KB 36.5 · צפיות: 84
  • עם הקדמת החזרי הלוואות הגמח המרכזי קלאסי.xls
    KB 38 · צפיות: 60
  • אקסל מאת הגמח המרכ2זי.xls
    KB 801.5 · צפיות: 61

שליח

משתמש חדש
מה המקור
אני הבנתי שהמענק ניתן מקופת הגמ"ח לאות הוקרה לקראת סיום
ככה אמר לי הרב ארנפרויד [כמדומני],
הרכז הראשי של הנציגים בכבודו ובעצמו שהם סומכים על כך שמי שמבקש את המענק רשאי לקבל כספי מעשר,
וככה גם מסתבר, איך יכול גוף של כספי צדקה ומעשר לחלק לך מתנות לאחר שגמרת לתרום?
אדרבה בא נשמע מהנציג המשווק פה אם ידוע לו משהו אחר.

שליח

משתמש חדש
הרבה ארגונים מחלקים מתנות לתורמים
לארגון מותר לעשות את זה כדי לגייס תרומות, אבל אני לא בטוח שמקבל המתנה יכול להחשיב את מה שנתן עבור ערך המתנה מכספי מעשר, אם המתנה הובטחה לו מראש. אולי בגמ"ח המרכזי אתה צודק בטענתך, בגלל שהם לא מתחייבים לתת את המענק, אף שזה מס שפתיים בלבד לצורך איסור ריבית.
בכל אופן ציטטתי את מה שאמר לי נציג הגמ"ח המרכזי שרק אברכים נזקקים יכולים לקבל את המענק, מעניין באמת אם יש רבנים שסוברים להיפך.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
בואי נתחיל מהתחלה.
פתחתי את האשכול הזה, כשירות ענק וחינמי לגמח המרכזי ולציבור. וגם כי כיף לי עם אקסלים.
זה היה לפני שנתיים. אני וכמה ניקים נוספים ישבנו שעות לבנות טבלאות על היתכנות הרעיון של הגמ"ח, סתם כדי להבין איך זה עובד. העלינו אותם, שיתפנו, נציג הגמ"ח שיתף פעולה ושלח את האקסל שלו, וביחד הגענו להמון הבנות מעניינות.
חלקן רשומות בתחילת אשכול זה. חלקן היו באשכולות קודמים.
להזכיר, האשכול הנוכחי הוא אשכול שלי, שפתחתי בשביל התועלת והמידע לכווווולם. הכל היה בשיתוף פעולה מלא עם הגמח ונציגו הרב רובין. הכל נעשה מצידי בהתנדבות מוחלטת. ללא קבלת תמורה כלשהי (אין לי שום יחידה בגמ"ח).
ענינו וענינו בלי הפסקה. להמון שאלות. גם באיש את רעהו וגם בפרטי.
האשכול זכה לעשרות אלפי צפיות מתעניינות, ולהרבה מאד תודות (רובן נמחקו עם המעבר למערכת החדשה לפני שנה). רוב הציבור הוא מכיר תודה, ויודע להודות למי שמנגיש לו מידע יעיל.

עכשיו, מה קרה? האשכול הוקפץ, ובאו המוני ניקים, רובם חדשים שעוד לא נולדו בכלל כשהאשכול נפתח, והתחילו לשאול שאלות. שאלות זה יופי. זה טוב ומועיל. אבל על השאלות שלהם כבר נכתבו כל התשובות. כאן, במרחק הקלקה.
חסר טעם יהיה לענות כאן שוב ושוב ושוב על דברים שכבר נשאלו, או לענות לכאלו שניכר שאינם יודעים בכלל מה התוכנית שבבסיס הגמח, כי אין להם כוח לקרוא אותה.

ואיש לא התקיף רואי חשבון של אף אחד. לא קיבלנו שום דוח מרואי החשבון כך שאין לנו מה להתקיף גם לו רצינו. ואנחנו לא רוצים.

אני מבינה שבדקת וחקרת הרבה את העניין של הגמ"ח המרכזי תסבירי לי רק דבר אחד אם הכל כל כך טוב ועוזר מאד מדוע
(אין לי שום יחידה בגמ"ח).
הרי הכל כל כך טוב

Ruty Kepler

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
אני מבינה שבדקת וחקרת הרבה את העניין של הגמ"ח המרכזי תסבירי לי רק דבר אחד אם הכל כל כך טוב ועוזר מאד מדוע

הרי הכל כל כך טוב

א. בדקתי היתכנות כלכלית. אם החשבון נכון ויכול להתקיים. לא בדקתי האם זה עוזר מאד לאנשים.
ב. כי עשינו השתדלויות אחרות לקראת נישואי הילדים. (וגם על זה נכתב כבר באשכולות)

משה בר

משתמש פעיל
עריכה תורנית
א. בדקתי היתכנות כלכלית. אם החשבון נכון ויכול להתקיים. לא בדקתי האם זה עוזר מאד לאנשים.
ב. כי עשינו השתדלויות אחרות לקראת נישואי הילדים. (וגם על זה נכתב כבר באשכולות)
שיהיה ברור לכולם
אלו שהשקיעו וקנו יחידות בגמח המרכזי לפני כ15 שנים במחשבה שזה מה שיעזור להם לכסות את הוצאות הדירה וכו' - אוכלים היום את הלב.
השקל עבר פיחות ענק בערכו (כמה עלה לחם וחלב וכו' לפני 15 שנה, שכירות של דירת 3 חדרים באלעד עלתה אז 1000 ש"ח, ועוד ועוד)
מי שהשקיע בדירות אפילו בחורים נידחים הרוויח הרבה יותר מאשר השקעת הכסף בגמח כזה שלא עולה כלל הקרן

תהילה ה.

משתמש פעיל
אבי הוא אדם אמיד וחסך ונותן 120,000 ש"ח לכל ילד
אצל אחותי הגדולה בביתר לפני 10 שנים סכום זה היה שליש דירה (מ360,000), לפני 7 שנים אצל אחותי השניה באשדוד היה זה מעט פחות מחמישית (650,000 ובמתחרדים), ואצל אחי בבית שמש לפני 4 זה הפך לשמינית מהסכום בלבד (כמליון ש"ח).
ואילו אני היום אין לי למצוא דירה בפחות מ1,250,000 שזה היום פחות מעשירית.
אז בהחלט יש פיחות ענק בכסף!

Natan Galant

כתיבה שדגה לך לקוחות, ובכמויות!
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
עיצוב ואדריכלות פנים
שיהיה ברור לכולם
אלו שהשקיעו וקנו יחידות בגמח המרכזי לפני כ15 שנים במחשבה שזה מה שיעזור להם לכסות את הוצאות הדירה וכו' - אוכלים היום את הלב.
השקל עבר פיחות ענק בערכו (כמה עלה לחם וחלב וכו' לפני 15 שנה, שכירות של דירת 3 חדרים באלעד עלתה אז 1000 ש"ח, ועוד ועוד)
מי שהשקיע בדירות אפילו בחורים נידחים הרוויח הרבה יותר מאשר השקעת הכסף בגמח כזה שלא עולה כלל הקרן
צד שני:
נכון שתמיד אפשר לטעון שיכולנו למצוא השקעות כדאיות וטובת - אך כנגדן עצם המשחק עם הכסף מסכן את קיומו בכלל.
כלומר, שאותם אברכים ש'השקיעו' בגמ"ח המרכזי, לפחות הקרן קיימת. ואילו אלו ששמו ממונם על השקעות אחרות במיזם ה...

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
תוכנית חדשה ומעניינת 'נולדה' בגמ"ח המרכזי :)

מצטרפים לילדים מיד כשנולדים! (עד גיל 4 חודשים)
ומשלמים פחות בכל חודש לאורך כל התקופה

לדוגמא:
מצטרפים ל 4 יחידות הלוואה בתוכנית 'קלאסי' עבור הילד. ומשלמים לכל התקופה 120 ש"ח בחודש במקום 160 ש"ח

מצטרפים ל 6 יחידות הלוואה בתוכנית 'פריסה מורחבת' (יותר הלוואה, יותר תשלומים ויותר מענק חזרה), ומשלמים לכל התקופה 250 ש"ח בחודש במקום 300 ש"ח.

* יובהר, לא מדובר בהנחה בתשלום, אלא בפריסה של התשלומים ליותר שנים. אך בחודשי קל יותר.

ההצטרפות לגמח המרכזי היא פשוטה, טלפון אחד ואתם בפנים!! 052-7625267 (גם בווטסאפ)

כלכלן

משתמש רשום
אשכול ארוך. לא קראתי את כולו.

אשמח לשמוע שורה תחתונה תכלס: כמה משלמים, כמה שנים, מה מקבלים.

(שמעתי המלצות מחברים בביתר על הנציג "שלהם" ר' פיני רובין והבנתי שאפשר לשאול גם טלפונית, אבל אני מעדיף לקבל את המידע הפשוט לפני שאני מתקשר אליו.)

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אשכול ארוך. לא קראתי את כולו.

אשמח לשמוע שורה תחתונה תכלס: כמה משלמים, כמה שנים, מה מקבלים.

(שמעתי המלצות מחברים בביתר על הנציג "שלהם" ר' פיני רובין והבנתי שאפשר לשאול גם טלפונית, אבל אני מעדיף לקבל את המידע הפשוט לפני שאני מתקשר אליו.)

מצ"ב הפרוספקט של הגמח
אם תצטרך יותר מזה דבר איתי בפרטי בשמחה

קבצים מצורפים

• פרוספקט גמח המרכזי למייל- רובין.pdf
    3.3 MB · צפיות: 60
מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה