אני חושבת שאפשר להרגע,ציינתי עובדה יבשה שפורסמה בחדשות. הסיבה היא בעקבות מעצר בפרשיית בית שמש של אחד ממקימי הגמח לשעבר, מאמינה שיתברר שאין שום קשר לגמח.נשמח לקבל הבהרה מנציג הגמ"ח מה קורה? האם פעילות הגמ"ח תשתבש,
כי אני באמצע לקיחת הלוואה, והדבר דחוף לי ביותר.
אפשר להעלות קישור לאקסל הנ"ל?האשכול פתוח לכלל הציבור - אבל הציבור לא טורח לקרוא אותו. זו בדיוק הבעיה.
למשל את ההודעה הזאת שנכתבה לפני שנתיים באשכול זה:
פשוט מתסכל לראות שכל רגע צץ מישהו אחר ושואל משהו שכבר נכתב אלף פעם, כאן, באשכול הזה. שכל כולו נפתח כשירות לציבור וענה על השאלות של כולם מאה פעמים.
כאילו, באמת, אנשים! קודם תקראו הכל! שבו שעה על הנוסחאות, תבינו מי נגד מי!
ולא, מי שלא עקב אחרי האקסל שהועלה כאן, ולא יודע איך בנויה התוכנית הכלכלית של הגמח, אין טעם לדון איתו לגבי סכומים. קודם שילמד נתונים, אחר כך שיבוא ויגיד דעתו עליהם.
אפשר להעלות קישור לאקסל הנ"ל?
ככה אמר לי הרב ארנפרויד [כמדומני],מה המקור
אני הבנתי שהמענק ניתן מקופת הגמ"ח לאות הוקרה לקראת סיום
הרבה ארגונים מחלקים מתנות לתורמיםוככה גם מסתבר, איך יכול גוף של כספי צדקה ומעשר לחלק לך מתנות לאחר שגמרת לתרום?
לארגון מותר לעשות את זה כדי לגייס תרומות, אבל אני לא בטוח שמקבל המתנה יכול להחשיב את מה שנתן עבור ערך המתנה מכספי מעשר, אם המתנה הובטחה לו מראש. אולי בגמ"ח המרכזי אתה צודק בטענתך, בגלל שהם לא מתחייבים לתת את המענק, אף שזה מס שפתיים בלבד לצורך איסור ריבית.הרבה ארגונים מחלקים מתנות לתורמים
בואי נתחיל מהתחלה.
פתחתי את האשכול הזה, כשירות ענק וחינמי לגמח המרכזי ולציבור. וגם כי כיף לי עם אקסלים.
זה היה לפני שנתיים. אני וכמה ניקים נוספים ישבנו שעות לבנות טבלאות על היתכנות הרעיון של הגמ"ח, סתם כדי להבין איך זה עובד. העלינו אותם, שיתפנו, נציג הגמ"ח שיתף פעולה ושלח את האקסל שלו, וביחד הגענו להמון הבנות מעניינות.
חלקן רשומות בתחילת אשכול זה. חלקן היו באשכולות קודמים.
להזכיר, האשכול הנוכחי הוא אשכול שלי, שפתחתי בשביל התועלת והמידע לכווווולם. הכל היה בשיתוף פעולה מלא עם הגמח ונציגו הרב רובין. הכל נעשה מצידי בהתנדבות מוחלטת. ללא קבלת תמורה כלשהי (אין לי שום יחידה בגמ"ח).
ענינו וענינו בלי הפסקה. להמון שאלות. גם באיש את רעהו וגם בפרטי.
האשכול זכה לעשרות אלפי צפיות מתעניינות, ולהרבה מאד תודות (רובן נמחקו עם המעבר למערכת החדשה לפני שנה). רוב הציבור הוא מכיר תודה, ויודע להודות למי שמנגיש לו מידע יעיל.
עכשיו, מה קרה? האשכול הוקפץ, ובאו המוני ניקים, רובם חדשים שעוד לא נולדו בכלל כשהאשכול נפתח, והתחילו לשאול שאלות. שאלות זה יופי. זה טוב ומועיל. אבל על השאלות שלהם כבר נכתבו כל התשובות. כאן, במרחק הקלקה.
חסר טעם יהיה לענות כאן שוב ושוב ושוב על דברים שכבר נשאלו, או לענות לכאלו שניכר שאינם יודעים בכלל מה התוכנית שבבסיס הגמח, כי אין להם כוח לקרוא אותה.
ואיש לא התקיף רואי חשבון של אף אחד. לא קיבלנו שום דוח מרואי החשבון כך שאין לנו מה להתקיף גם לו רצינו. ואנחנו לא רוצים.
הרי הכל כל כך טוב(אין לי שום יחידה בגמ"ח).
אני מבינה שבדקת וחקרת הרבה את העניין של הגמ"ח המרכזי תסבירי לי רק דבר אחד אם הכל כל כך טוב ועוזר מאד מדוע
הרי הכל כל כך טוב
שיהיה ברור לכולםא. בדקתי היתכנות כלכלית. אם החשבון נכון ויכול להתקיים. לא בדקתי האם זה עוזר מאד לאנשים.
ב. כי עשינו השתדלויות אחרות לקראת נישואי הילדים. (וגם על זה נכתב כבר באשכולות)
צד שני:שיהיה ברור לכולם
אלו שהשקיעו וקנו יחידות בגמח המרכזי לפני כ15 שנים במחשבה שזה מה שיעזור להם לכסות את הוצאות הדירה וכו' - אוכלים היום את הלב.
השקל עבר פיחות ענק בערכו (כמה עלה לחם וחלב וכו' לפני 15 שנה, שכירות של דירת 3 חדרים באלעד עלתה אז 1000 ש"ח, ועוד ועוד)
מי שהשקיע בדירות אפילו בחורים נידחים הרוויח הרבה יותר מאשר השקעת הכסף בגמח כזה שלא עולה כלל הקרן
אשכול ארוך. לא קראתי את כולו.
אשמח לשמוע שורה תחתונה תכלס: כמה משלמים, כמה שנים, מה מקבלים.
(שמעתי המלצות מחברים בביתר על הנציג "שלהם" ר' פיני רובין והבנתי שאפשר לשאול גם טלפונית, אבל אני מעדיף לקבל את המידע הפשוט לפני שאני מתקשר אליו.)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: