@מקצועי בלבד +1 בבקשהאשמח לפירוט
@מקצועי בלבד +1 בבקשהאשמח לפירוט
גם זה לא נכון, כי אין 21 שנות הפקדה אלא 18
אשמח לפירוט תודה
@מקצועי בלבד +1 בבקשה
בגדול זה הנושא של השקעה פאסיבית מול השקעה אקטיבית.@מקצועי בלבד +1 בבקשה
נשמח לשמוע
זה לא מדויק.זה לדעתי התחזית הכי אופטימית שאני רואה [שימו לב יש ניכוי מס]
הסיכוי שאתה יכנס בשנה הנכונה ואתה תצא בדיוק בשנה הנכונה איננו הכי גבוה
זה עדיין סכום לא קטן אבל יותר מתקרב לחצי ממה שהצהרת בתחילת הדברים...
אז נעשה חישוב לפי הנתונים שכתבתי בהודעה קודמת.אני רואה שאנשים פה ממש מזלזלים ברעיון הגמ"ח המרכזי,
אז ככה הגמ"ח המרכזי לא נועד לאלו שמשקיעים כספים כלומר אלו שיש להם כסף מיותר להשקיע אלא לאנשים שאין להם כסף ורוצים לחתן ילדים עם הלוואות משתלמות
ונסביר אננין כיום לצורך העניין מפקיד בגמ"ח המרכזי 1200ש"ח מידי חודש ס"ה הפקדה 230,400 ש"ח אני מקבל בתמורה שלוש הלוואות שך 320,00 ש"ח אם נחשב בריבית של 4.5 (היום זה כמעט שתי אחוז יותר) לחמש עשרה שנה אני משלם 130,00 ש"ח ריבית ואם נעשה את זה לעשרים וחמש שנה אני משלם כ180,000 ש"ח ריבית על כל הלוואה על שלוש הלוואות אני משלם בין390,00 ל520,00 ש"ח ואילו בגמ"ח המרכזי אני משלם על בל הלוואה ס"ה 19,000+ש"ח כפול שלושכ58,000 ש"ח
אם אני ישקיע את הכסף שאני מפקיד בגמ"ח המרכזי לפי איך שציינתי לעיל 1200ש"ח ב192 תשלומים אני לא יגיע בחיים לרווח שאני חוסך בתשלומי הריבית במיוחד אחר ניכוי מס [ולפני הנידון של מעשרות]
בנוסף למה שכתבתאז נעשה חישוב לפי הנתונים שכתבתי בהודעה קודמת.
בהנחה של תשואה ממוצעת של 7% לשנה אז בהפקדה חודשית של 1200 ש"ח למשך 16 שנים ועד שהילד מגיע לגיל 21 אז יהיה לו 602,675 ש"ח.
מה שאומר שבמקום לקחת הלוואה של 960,000 ש"ח מהגמ"ח המרכזי [320,000 ש"ח * 3] הוא יצטרך לקחת הלוואה רק של 357,325 ש"ח, ככה שבכל מקרה זה פחות ממה שהיה צריך לשלם אם היה מצטרף לגמ"ח המרכזי.
זה לא קשור לאשכול הזה, וזה לא על רגל אחת.בהשקעה בצורה טובה אפשר שלא לשלם מס כלל, או קצת מאד
האומנם??
כיצד?
לפחות אני תורמת לגמחחוץ מזה שאני מפרישה לגמח ממעשרות,
לבנק אי אפשר
מאיפה הם פורעים את החובות?באו תביאו עובדות מאנשים שמחתנים ילדים שמתים לקחת הלאות ואין להם מאיפה לא השקיעו בגמחים,
מי נגד השקעה פאסיבית בשוק ההון?ואילו השקעות כולם נגד !!!
בדקתי.למבינים באמת... הרווחים הנורמלים בקופות חסכון הם 5-7 אחוז מקסימום ...... תבדקו !!
על שחיקת ערך הכסף שמעת?תכלס ברור שלהשקיע בגמחים זה מצוין , ובמיוחד שאפשר ממעשרות, ושמקבלים בסוף 50 אחוז החזר,
זה לדעתי התחזית הכי אופטימית שאני רואה [שימו לב יש ניכוי מס]
הסיכוי שאתה יכנס בשנה הנכונה ואתה תצא בדיוק בשנה הנכונה איננו הכי גבוה
זה עדיין סכום לא קטן אבל יותר מתקרב לחצי ממה שהצהרת בתחילת הדברים...
ראשית כל בהצלחהבנוסף למה שכתבת
נניח שהילד הגיע לגיל 21 ואז מקבלים הלוואה של 240K
מתוכם (כ20K מענק)
מה שיוצא שצריך להחזיר 220K בהחזרים של 2000 שקל בחודש(ונניח עכשיו בצד את ההשלכות של מחנק האשראי , ועוד)
יוצא שבמשך כ9 שנים!, צריך להחזיר 2000 שקל בחודש,
+ 300 שקל במשך 18 שנים(6 יחידות כל אחת על סך 50 שקלים, במסלול פריסה מורחבת)
עכשיו נעשה חשבון אחד מול השני..
מחשבון ריבית דריבית:
18 שנים ראשונות הפקדה של 300 שקלים בחודש:
צפה בקובץ המצורף 1423991
לאחר 18 שנה של הפקדה של 300 שקלים בחודש,
הילד/ה מתחתן וצריך את אותם 240K המדוברים,
אני לוקחת הלוואה מהבנק (משכנתא על הדירה הקיימת שלי) של 240K, בפריסה של 20 שנה, והחזר של כ1300 שקל בחודש,(תמחרתי ריבית של 3 אחוז שזה בטווח של האינפלציה... )
כעת נותר לי עוד 700 שקל בחודש "פנויים" (אם הייתי לוקחת הלוואה מהגמח הייתי צריכה להחזיר, 2000, כעת אני מחזירה לבנק 1300, ולהשקעה אני מוסיפה עוד 700 שקל - למשך 9 שנים נוספות...
אני שמה בהפקדה חד פעמית את הכסף אחרי ניקוי המס (למרות שכמו ש@מקצועי בלבד טוענת אפשר לחמוק ממנו..)
צפה בקובץ המצורף 1424009
כעת אני צריכה לפרוע את החוב שנותר לי במשכנתא,
צפה בקובץ המצורף 1424010
אני פותחת את לוח הסילוקין(אני רוצה לפרוע אחרי 9 שנים = 108 חודשים - שאז הייתי מסיימת את החזר ההלואה לגמח המרכזי..)
צפה בקובץ המצורף 1424011
ונותר לי 150446 חוב לבנק,
אבל יש לי !!
322 K !
אני פורעת את יתרת ההלוואה (לא ככ מתמצאת בעמלות פירעון אבל נניח עוד 10 אלף שקל... ונראה לי שדי הגזמתי ביחס לסכום..)
אני נישארת אחרי הסיפור הנל, עם 140K!!
שאותם אני יכולה לחזור ולהשקיע ....
נ.ב. לגבי השקעה מכספי מעשרות עבור נישואי ילדים, שכל אחד יעשה כעצת רבו...
כשמחשבים את הרווח בשוק ההון מחשבים את האינפלציה ואת שחיקת הכסף?בדקתי.
הרבה יותר.
על שחיקת ערך הכסף שמעת?
בדקת אם קיים סיכון שלא תקבל בכלל הלוואה?
או שזה אחוזים ביחס לסכום המקורי כמו שהיה בשעת ההפקדה?
בכל הפורום הנכבד הזה אין אחד!! שמחתן ילדים או קי???מאיפה הם פורעים את החובות?
מי נגד השקעה פאסיבית בשוק ההון?
בדקתי.
הרבה יותר.
על שחיקת ערך הכסף שמעת?
בדקת אם קיים סיכון שלא תקבל בכלל הלוואה?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: