דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

נח זאב

משתמש צעיר
ברור שאתה צודק, שהגמ"ח המרכזי נפתח התוכנית היתה שבסכום הלוואה יקנו דירה !!!
רק שערך הכסף ירד, והיום הסכום מספיק להון עצמי בשביל המשכנתא לדירה בפריפריה...
אבל אנחנו לא מנהלים את העולם וא"א לדעת איך נחתן את ילדינו בעתיד..
הדבר היחיד שהקב"ה רוצה מאיתנו זה אמונה שמחייבת השתדלות (עיין חובות הלבבות שער הביטחון פ"ד אם אני לא טועה שמאריך בעניין)
וגדולי ישראל מסבירים שזוהי השתדלות. זה הכל !!!!
בזכות כל הגמחים האלו אנשים עדיין מתחייבים מעל ליכולות שלהם.
אם לא היה גמח מרכזי אנשים פשוט היו מפסיקים להתחייב

rivkar

משתמש מקצוען
טוב בעקרון מחקתי כי זה קצת אישי אבל בינתים @ד. פריד הספיק להעתיק ולהגיב - אז תודה ואני מקפיצה שוב
אז אודה ממש לעוד תגובות וכויוני מחשבה (ולא לענות ישר: ברור שעדיף שוק ההון כי בכללי אני יודעת את זה אבל המקרה הזה קצת מורכב יותר)
שאלה דחופה למביני ענין באמת: (לא לענות מי שרק חושב שהוא מבין..)
אמא שלי כסבתא מסורה חושבת לעשות אושר בכבוד לכל הנכדים
נכדים בגילאים שונים
ההלוואות50000 לילד כ1300000 סה"כ
הפקדה חודשית של 800 שח בערך ל10 שנים הקרובות סכום משתנה בהתאם לגיל הילד ולכן עוד כ10 שנים היא תצטרך לשלם כחצי לעוד כ10 שנים
זה לא סכום מאד גדול חודשי, וכן נשמע שיחסית הסכומים סה"כ שתקבל כהלואה הם גדולים ויעזרו
השאלה איזה דבר יותר טוב היא יכולה לעשות עם הכסף..
במחשבון ההשקעה של @השקעות R הון יוצא לי ש800 שח לחודש 15 שנה (שזה הממוצע) מניב כ300000 שח (בנתונים הדיפולטיביים שם)
השאלה אם לא באמת יותר שוה הלואה של מליון שח יותר?
(האם אני יכולה לקחת אחריות שכולם במשפחה לא יעדיפו 50000 הלוואה על פני 10000 מתנה.. אם אני ממליצה לה על שוק ההון.. אולי במקרה זה כן עדיף הגמח?)
אודה לתגובות עניניות ואיך אני משווקת אותן לאמא שלי שפחות מכירה..

אזרח ותיק

משתמש מקצוען
אגב, לכל מי שהתווכח עם פותח האשכול שכתב שבהפקדה של 100 ש"ח לחודש ל-20 שנה אפשר להגיע ל-100,000 ש"ח.
אז הנתון הוא, שבהפקדה ל-21 שנה, אם נניח שהרווח הממוצע לשנה יהיה 11% (כמובן שלא מובטח שיהיה כך, אך זה תרחיש בהחלט סביר לפי ההיסטוריה של s&p וכפי שיודע כל מי שקרא את המאמרים של @מקצועי בלבד) אז הסכום שיצא הוא - 96,000.

פרוגפרוגנדה

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אגב, לכל מי שהתווכח עם פותח האשכול שכתב שבהפקדה של 100 ש"ח לחודש ל-20 שנה אפשר להגיע ל-100,000 ש"ח.
אז הנתון הוא, שבהפקדה ל-21 שנה, אם נניח שהרווח הממוצע לשנה יהיה 11% (כמובן שלא מובטח שיהיה כך, אך זה תרחיש בהחלט סביר לפי ההיסטוריה של s&p וכפי שיודע כל מי שקרא את המאמרים של @מקצועי בלבד) אז הסכום שיצא הוא - 96,000.
שכל שנה יהיה עליה של 11% נראה לי פחות הגיוני

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה

יודעלה

משתמש מקצוען
מתעניין בדעת @המתעניין עבור מי נכתבה הודעתו.
להורים הצעירים התמימים בתחילת חייהם, שכבר כך מסטנוורים מההודעות הססגוניות על חשבונם עצמם
או להורים הבוגרים יותר שצריכים לעמוד בהחזר חודשי של 8000 לחודש ר"ל, וד"ל.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
מתעניין בדעת @המתעניין עבור מי נכתבה הודעתו.
להורים הצעירים התמימים בתחילת חייהם, שכבר כך מסטנוורים מההודעות הססגוניות על חשבונם עצמם
או להורים הבוגרים יותר שצריכים לעמוד בהחזר חודשי של 8000 לחודש ר"ל, וד"ל.
האמת בעיקר לצעירים,(כמובן גם למבוגרים.. אם נשאר להם כסף..)
אני לצערי לא ידעתי את זה בשנות נישואי הצעירות..
(להפך תמיד מה שידעתי זה , שאסור להשקיע כי נופלים וכו כוכו...
וכן היינו זוג אחראי מאד, ובזמנו שמנו בצד (חשבון בנק!!) כמה אלפים בצד -ש אבידו לאט לאט את ערכם בעקבות האינפלציה...

אז נכון שצעירים עלולים להתפות - מ"הכסף הקל"
אז אפשר לעשות תנאים
מכירה מישהו שנתן כסף לדירה לביתו (לא נן דירה שלמה..) והתה זאת בתנאי שהדירה לא תימכר לשם השקעה או משחק..
והתנה שהדירה תימכר אך ורק לשם מעבר לדירה אחרת למגורי המשפחה...
(ואני מבינה את התנאי מאד!!!)
לתנאים שעולים לי כרגע
/. להשקיע אך ורק מכסף שעבדנו עליו!!(שזה כואב ולא כסף שקיבלנו במתנה לא משנה באיזה דרך)
2. אין להשקיע כסף מהדירה קיבלנו עליה..
3. יש להשקיע בתחילה כמה חודשים סכום קצוב ולראות שלא מתפתים להלחליף השקעה/ לפרוע את הסכום - גם לצורך רציני...
4 .להשקיע רק כשיש כבר בצד סכום של כ4 משכורות בצד.. (בערך, הסולידית כמדומני מתנה ב6 חודשים..)
5. לא להשקיע אצל אדם/חברה פרטית שמפרסמת את עצמה במקומון/עיתון רטי/ חרדי(אם זה היה ככ שווה הם לא היו צריכים את האברכים החרדים..
6. לא להשקיע אצל אדם פרטי גם אם נראה שהוא מאד ירא שמיים..
7 לא להשקיע במניות /חברה ללא פיקוח של
בטח בסולידית יש עוד כמה תנאים...

ואשים חכמים כאן יוספיו עוד כמה...
וכמובן כשרואים זוג שהוא עדיין לא בנוי לכך (לצערי יש כאלו....), לא לעודד אתם לזה...
אבל בגלל חוסר המודעות בציבור יש הרבה זוגות צעירם בוגרים , ומחוסר ידע או ידע מוטעה לא מעיזים לחשוב על הכיוון...

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
טוב בעקרון מחקתי כי זה קצת אישי אבל בינתים @ד. פריד הספיק להעתיק ולהגיב - אז תודה ואני מקפיצה שוב
אז אודה ממש לעוד תגובות וכויוני מחשבה (ולא לענות ישר: ברור שעדיף שוק ההון כי בכללי אני יודעת את זה אבל המקרה הזה קצת מורכב יותר)
נכדים בגילאים שונים
הפקדה חודשית של 800 שח בערך ל10 שנים הקרובות סכום משתנה בהתאם לגיל הילד ולכן עוד כ10 שנים היא תצטרך לשלם כחצי לעוד כ10 שנים
זה לא סכום מאד גדול חודשי, וכן נשמע שיחסית הסכומים סה"כ שתקבל כהלואה הם גדולים ויעזרו
במחשבון ההשקעה של @השקעות R הון יוצא לי ש800 שח לחודש 15 שנה (שזה הממוצע) מניב כ300000 שח (בנתונים הדיפולטיביים שם)
(האם אני יכולה לקחת אחריות שכולם במשפחה לא יעדיפו 50000 הלוואה על פני 10000 מתנה.. אם אני ממליצה לה על שוק ההון.. אולי במקרה זה כן עדיף הגמח?)
אני סבור שכמעט ואין היתכנות לגמחי"ם הנ"ל להתקיים.
ולכן השאלה לא מתחילה.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
נכדים בגילאים שונים
החישוב שעשית על הרווחים בשוק ההון הוא ממש ממש לא מדויק!
כי הנחות הבסיס לא מחושבות נכון.
בפרטי או במייל אני אוכל לעזור הרבה יותר.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
כמו בכל לינק ממקום חילנוי, על עסק חרדי , יש שם גם המון הכפשות... אז צריך לדעת לסנן...

רדוד
רובם לא מבינים מה הם כותבים.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
כבוד הרב @השקעות R הון מבלי לפגוע ברום מעלתכם האדירה למען כלל ישראל ולמעני, הניק @קול מבשר למיטב זכרוני כבר כתב פה בפורום על השקעות לפני הניק ארי בכרמים, אני לא רוצה לזלזל בבשורות שלו, אם יצא משהו יותר טוב מנגמ"ח המרכזי כבר הרווחנו,
ואני מניח שמביאים בשורה אמיתית וטובה מאוד.
אני איתך
הכל כמובן יבחן במבחן התוצאה
אני רק שואל
ומתכוון להועיל.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
מי רימה?
הכל גלוי וידוע ועוד ידובר.

יש עסק שהוא בית ההשקעות, העמותה באה לעזור לציבור וליידע אותם על סוגי ההשקעות השונות היא עושה את זה מכספי תרומות ולא מרויחה כלום, כפי שאמרתי בלעדיה [היוזמה והכסף לפרסום כנסים וכו'] בתי ההשקעות לא היו יוצאים עם הסיפור הזה.

דמי הניהול המקסימליים יעמדו אף הם על בערך אחוז וחצי.
אשמח להסבר מורחב
נפתחה עמותה
למי היא תשלם שכר?
איזה הוצאות היא תממן?
העמותה תמליץ רק על הקרן נאמנות החדשה?

rivkar

משתמש מקצוען
נסחפתם לגמרי עם הסכומים.
ואין S&P 500 בחסכון לכל ילד
מצורף טבלאות ממיילים של אהרון סלמון

קבצים מצורפים

• unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    KB 97.9 · צפיות: 88
  • unnamed (1).jpg
    unnamed (1).jpg
    KB 96.4 · צפיות: 87

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
בא נסכם את העניין שרוב האברכים ב"ה עומדים בהתחייבויות...
אתה בטוח בנתון הזה?
אצל כמה משפחות אתה מכיר את מצב חשבון הבנק?

אני לא מתכוון לגבי הגמ"ח המרכזי
שאני לא חושש מחדלות פרעון.
אבל אני לא בטוח שהרוב עומדים בהתחייבויות לילדים
אין לי מידע הפוך
אני לא יודע.

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
אשמח להסבר מורחב
נפתחה עמותה
למי היא תשלם שכר?
איזה הוצאות היא תממן?
העמותה תמליץ רק על הקרן נאמנות החדשה?

העמותה לא תשלם שכר [מעבר לעובדי ומנהלי העמותה]
העמותה תגייס כספים מפילנתרופים שהתחברו מאוד למטרה הקדושה [מבחינתי] של חינוך פיננסי נכון.
בין מטרות העמותה זה פרסום והסברה על מיזם חיסכון בשוק ההון לחתונות הילדים [היא לא תוכל להשקיע את תקציבי הפרסום של הגמחי"ם אבל היא כן תעורר מודעות שב"ה קיימת כבר בחלקים מהציבור כמו בפורם הזה וגם אודות לפעילותך המבורכת וכאן המקום להודות לך על המקצועיות והאמינות והידע הרב].
רק לאחר שהעמותה התגייסה לפעול לחינוך שוק יהיה שווה לחברות ובתי ההשקעות לפרסם ולפנות לציבור בכלל שרשרת המזון האמורה.

העמותה תמליץ על חיסכון בשוק ההון במסגרת תוכנית ליוי של כל בית השקעות שיהה מוכן לפתוח תיק השקעות בסכומים קטנים בליוי אישי.

מקווה שהובנתי.

נקודה נוספת שחשוב לציין אודות לשאלה מדוע קרנות נאמנות
בקרנות הנאמנות בארץ יש היום מעל 200 מיליארד ש"ח של אנשים שחושבים שזאת האופציה הטובה ביותר להשקעה מכל סיבה שהיא ואפשר למנות הרבה סיבות
לעומת קופת גמל להשקעה שיש שם רק 37 מיליארד ש"ח

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  102  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה