דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

קול מבשר

משתמש מקצוען
מוזיקה ונגינה
עריכה תורנית
חלק מעובדי העמותה זה סוכני ביטוח?
סוכני הביטוח קבלו גם עמלת הפצה מהקרן נאמנות?

לא!
אכן סוכני הביטוח יקבלו כסף רק מהקרן נאמנות בלבד
לעמותה לא יהיה כל רווח אף לא של אגרוה שחוקה מהצטרפות לקרנות השונות

העמותה רק באה למטרה אחת חינוך פיננסי!
במסגרת העמותה יש אגף שפעילותו להקים את המיזם של חיסכון לחתונות הילדים, יש כבר כמה קרנות שהרימו את הכפפה אם יבואו בהמשך עוד בכבוד רב.

ציבי פוטש

משתמש צעיר
אנשים יקרים אם לא תעזרו לעצמכם שום יוזמה ושום עמותה לא יצליחו לעזור לכם.
תשקיעו טיפה ממש טיפה בלמידה יש פה בפורום המון מידע ותסתדרו לבד בלי שום עמותות למיניהם שלא ברור מה האינטרסים שלהם, אם היום כל אחד יודע להוציא משכנתא ולקמבן חצי מהעולם הוא יכול גם ללמוד טיפה על השקעה פאסיבית.

ד. פריד

משתמש מקצוען
באופן כללי לגבי הגמ"ח המרכזי די מדאיג מסע הפרסום המאסיבי שלהם לאחרונה. האם זה מראה שמישהו לחוץ שם? זה מגיע בתזמון בעייתי מבחינתם, כאשר עברו עשרים שנה ומתחיל זרם הולך וגובר של נוטלי הלוואות, ובמקביל קמים להם מתחרים.

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
אתה בטוח בנתון הזה?
אצל כמה משפחות אתה מכיר את מצב חשבון הבנק?

אני לא מתכוון לגבי הגמ"ח המרכזי
שאני לא חושש מחדלות פרעון.
אבל אני לא בטוח שהרוב עומדים בהתחייבויות לילדים
אין לי מידע הפוך
אני לא יודע.
מי שאני מכיר (למעלה משעשרה אנשים), מספרים לי שהם עומדים... כמובן שאין להם הסבר הגיוני איך זה.... וברור שלאברכים יש סייעתא שמייא יותר מהרגיל.

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
בזכות כל הגמחים האלו אנשים עדיין מתחייבים מעל ליכולות שלהם.
אם לא היה גמח מרכזי אנשים פשוט היו מפסיקים להתחייב
בשתי מילים 'שטויות והבלים'. ולהלן ההסבר:
כרגע ההלואה הכי גדולה שאפשר לקחת מהגמ"ח המרכזי עומדת על 240,000 ש"ח (נראה לי שעכשיו הגדילו ליותר), בחור אשכנזי ממוצע לא דורש פחות מ 350,000, אז איך למען ה' הגמ"ח המרכזי אשם בהתחייבות של האברכים.

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
באופן כללי לגבי הגמ"ח המרכזי די מדאיג מסע הפרסום המאסיבי שלהם לאחרונה. האם זה מראה שמישהו לחוץ שם? זה מגיע בתזמון בעייתי מבחינתם, כאשר עברו עשרים שנה ומתחיל זרם הולך וגובר של נוטלי הלוואות, ובמקביל קמים להם מתחרים.
איזה מתחרים, למיטב הבנתי מאחורי 'אושר בכבוד' עומד אבי ארנפרוינד מייסד הגמ"ח המרכזי

הבוטח בהשם

משתמש מקצוען
נסחפתם לגמרי עם הסכומים.
ואין S&P 500 בחסכון לכל ילד
מצורף טבלאות ממיילים של אהרון סלמון
לפי טבלאותיו, הוא ממליץ על אנליסט מנייתי שגבוה משמעותית מאינפניטי הלכה
א"כ למה פה בפורום ממליצים Rהון ומקצועי על הלכה אניפניטי???
האם שווה לי להעביר לאנליסט?
( או שהוא רק משווה חיסכון לכל ילד הלכתי, לכל מסלול השקעה בקופת גמל אחרת, ולא משהו מעשי?)

קבצים מצורפים

• unnamed (1) (1).jpg
    unnamed (1) (1).jpg
    KB 96.4 · צפיות: 46
נערך לאחרונה ב:

בית שמשניק

משתמש סופר מקצוען
בחור אשכנזי ממוצע לא דורש פחות מ 350,000, אז איך למען ה' הגמ"ח המרכזי אשם בהתחייבות של האברכים.
הוא לא אשם בכל סכום ההתחייבות - אבל בחלק שהוא כן מלווה (עד 240K) הוא כן אשם. כלומר, סכומי ההתחייבות היו נמוכים יותר אילו הכסף לא היה מושג בקלות כל כך.

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
הוא לא אשם בכל סכום ההתחייבות - אבל בחלק שהוא כן מלווה (עד 240K) הוא כן אשם. כלומר, סכומי ההתחייבות היו נמוכים יותר אילו הכסף לא היה מושג בקלות כל כך.
לא מסכים, הדרישות להתחייבות היא בהתאם לשוק בחורים (במחילה על הכינוי, אבל זאתי האמת אם היה שוק משופע בבורים טובים הסכומים היו יורדים, כי גם כאן זה עניין של היצע וביקוש)
וגם יש המון אברכים שאינם חברים בגמ"ח המרכזי, והם מתחייבים כמו כולם.

rivkar

משתמש מקצוען
לפי טבלאותיו, הוא ממליץ על אנליסט מנייתי שגבוה משמעותית מאינפניטי הלכה
א"כ למה פה בפורום ממליצים Rהון ומקצועי על הלכה אניפניטי???
האם שווה לי להעביר לאנליסט?
( או שהוא רק משווה חיסכון לכל ילד הלכתי, לכל מסלול השקעה בקופת גמל אחרת, ולא משהו מעשי?)
שקול הלכתי..
אבל בודאי שמבין ההלכתי אינפיניטי הכי משתלם

rivkar

משתמש מקצוען
מישהו יכול להסביר לי
מה ההבדל בין דמי נהול מהפקדה לדמי נהול מחסכון?
אני רוצה להעביר את הפנסיה לS&P 500
במגדל הציעו לי:
  • דמי הניהול הינם דמי ניהול מהפקדה(חודשי) : 2 %
  • דמי הניהול הינם דמי ניהול מחסכון(שנתי):0 %
ובהפניקס הציעו לי:
1% מהפקדה ו0.1% מצבירה

מה עדיף?
תודה!

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
מישהו יכול להסביר לי
מה ההבדל בין דמי נהול מהפקדה לדמי נהול מחסכון?
אני רוצה להעביר את הפנסיה לS&P 500
במגדל הציעו לי:
  • דמי הניהול הינם דמי ניהול מהפקדה(חודשי) : 2 %
  • דמי הניהול הינם דמי ניהול מחסכון(שנתי):0 %
ובהפניקס הציעו לי:
1% מהפקדה ו0.1% מצבירה

מה עדיף?
תודה!
מצבירה זה מכל הכסף שיש בקרן, ומהפקדה זה רק מהכסף החדש שמופקד.
וזה תלוי בנתונים שלך כמה הצבירה הקיימת? וכמה מופקד בכל חודש?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

rivkar

משתמש מקצוען
מצבירה זה מכל הכסף שיש בקרן, ומהפקדה זה רק מהכסף החדש שמופקד.
וזה תלוי בנתונים שלך כמה הצבירה הקיימת? וכמה מופקד בכל חודש?
תודה
בדקתי במחשבונים של RHON וקבלתי תשובה
(במקרה שלי אופציה א עדיפה - לא הבדל גדול)

קובי הלוי

משתמש רשום
אני רואה שאנשים פה ממש מזלזלים ברעיון הגמ"ח המרכזי,
אז ככה הגמ"ח המרכזי לא נועד לאלו שמשקיעים כספים כלומר אלו שיש להם כסף מיותר להשקיע אלא לאנשים שאין להם כסף ורוצים לחתן ילדים עם הלוואות משתלמות
ונסביר אננין כיום לצורך העניין מפקיד בגמ"ח המרכזי 1200ש"ח מידי חודש ס"ה הפקדה 230,400 ש"ח אני מקבל בתמורה שלוש הלוואות שך 320,00 ש"ח אם נחשב בריבית של 4.5 (היום זה כמעט שתי אחוז יותר) לחמש עשרה שנה אני משלם 130,00 ש"ח ריבית ואם נעשה את זה לעשרים וחמש שנה אני משלם כ180,000 ש"ח ריבית על כל הלוואה על שלוש הלוואות אני משלם בין390,00 ל520,00 ש"ח ואילו בגמ"ח המרכזי אני משלם על בל הלוואה ס"ה 19,000+ש"ח כפול שלושכ58,000 ש"ח
אם אני ישקיע את הכסף שאני מפקיד בגמ"ח המרכזי לפי איך שציינתי לעיל 1200ש"ח ב192 תשלומים אני לא יגיע בחיים לרווח שאני חוסך בתשלומי הריבית במיוחד אחר ניכוי מס [ולפני הנידון של מעשרות]
ואסכם בקצרה
כך אמר לי הרב סילמן אם אתה בא להשקיע תשקיע אבל אם אתה רוצה בבא העת הלוואות משתלמות בעת נישואי הילדים מה יעזור לך שהרווחתה כמאה עד מאתיים אלף ש"ח הרי תחזיר את זה בכפל כפליים בתשלומי הריבית בבנק
מקווה שהדברים ברורים ויש עוד מה לכתוב בעניין אך זה לא העת

חי 523

משתמש פעיל
ממש לא קשור, הם בתחרות עם אושר בכבוד, זה כל הסיפור,
ותסלחו לי !! מכירים את הרבנים שלנו, הרב סילמן הרב ברוורמן וכו' אף אחד לא יצא נגד הגמחים האלו ולהיפך כולם משבחים, ואילו השקעות כולם נגד !!!
באו תביאו עובדות מאנשים שמחתנים ילדים שמתים לקחת הלאות ואין להם מאיפה לא השקיעו בגמחים,
למבינים באמת... הרווחים הנורמלים בקופות חסכון הם 5-7 אחוז מקסימום ...... תבדקו !!
תכלס ברור שלהשקיע בגמחים זה מצוין , ובמיוחד שאפשר ממעשרות, ושמקבלים בסוף 50 אחוז החזר,
בבקשה תפסיקו לדבר בצורה של חרדק"ים..

ד. פריד

משתמש מקצוען
ממש לא קשור, הם בתחרות עם אושר בכבוד, זה כל הסיפור,
ותסלחו לי !! מכירים את הרבנים שלנו, הרב סילמן הרב ברוורמן וכו' אף אחד לא יצא נגד הגמחים האלו ולהיפך כולם משבחים, ואילו השקעות כולם נגד !!!
באו תביאו עובדות מאנשים שמחתנים ילדים שמתים לקחת הלאות ואין להם מאיפה לא השקיעו בגמחים,
למבינים באמת... הרווחים הנורמלים בקופות חסכון הם 5-7 אחוז מקסימום ...... תבדקו !!
תכלס ברור שלהשקיע בגמחים זה מצוין , ובמיוחד שאפשר ממעשרות, ושמקבלים בסוף 50 אחוז החזר,
בבקשה תפסיקו לדבר בצורה של חרדק"ים..
כמה זה 7% כפול 20 שנה?
על ריבית דריבית שמעת?
הרבנים נגד השקעות בקרקעות שלא זמינות לבנייה מיידית...
והשקעה ישירה בשוק ההון ע"י אדם שלא יודע מה הוא עושה.
אין לרבנים שום דבר נגד השקעה במדדים וקופות גמל להשקעה.
(אגב, אני זכאי להלוואה לא מנוצלת בגלל יחידות של אבא שלי, אבל לקחתי משכנתא בגלל גובה ההחזר החודשי וחוסר רצון להיות מחויב לחתום ערבויות לאחרים)

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  101  פעמים

אתגר AI

קוביסט • אתגר 144

לוח מודעות

למעלה