בכל הפורום הנכבד הזה אין אחד!! שמחתן ילדים או קי???
תשאלו אותם כמה שזה חשוב!
אני שאלתי..
כולם כאן קטגורים בלי להבין!!!
אני רואה חברים שלוקחים משכנתאות ענק בשביל לחתן ילדים עם ריביות רצח 6+ אחוז (מוזמנים לבדוק) ושם בגמחים זה הרבה הרבה פחות.....
ברור שטוב להשקיע רק תמצאו לי קופת גמל ל20 שנה עם ריבית של יותר מ6 אחוז אחרי מס וניהול.... (וכאילו שזה יפטור את החידה של חצי מיליון לילד, )
בגמחים אתם גם עושים מצוה ענקית!!!!!!!!!!!!! עיינו באהבת חסד , קצת אמונה ובטחון, ולעבוד את ה' ולא להוציא הוצאת שם רע .......
בוקר טוב
כמו שאמרו, יש מספיק אשכולות על הנושא ולכן עדיף לקרוא קצת שם, אבל בכל אופן תגובה מתומצתת...
1. כבר כתבתי בהתחלה אמונה ובטחון זה א,ב. של כל יהודי וכל אחד לפי דרגתו ואם בן אדם מאמין בדרגה גבוהה אז הוא גם לא שם יחידות בגמ"ח המרכזי כי כשהוא יגיע לחיתון הילדים ה' ישלח לו ואם הוא כבר עושה חסד יש מספיק גמחי"ם לזה וגם אין שום בעיה לשים בגמ"ח המרכזי למצווה נטו (בלא להכנס לחששות פה של פרמידה וכו'), כאן מדובר על הנחת כסף בשביל לקבל הלוואות כביכול בתנאים טובים שאח"כ לא תקבל אותם וכדבריך שהריביות שוחטות וכו'
על זה כתבו פה, שאותו אדם/ חתן צעיר שקורא את כל הפרסומות שכמה זה חובת ההשתדלות כבר עכשיו 20 שנה מראש!!! לדאוג להלוואות בתנאים נוחים זה קצת שימוש ציני בדעת בני האדם כי באותו מחיר שאתה משלם מראש על חמשה ילדים בממוצע ועוד ההחזרים אח"כ בסכום מטורף, הגם שזה ללא ריבית, מעבר לאי יכולת עמידה בתנאים האלו, באותו סכום אפשר להשקיע במקומות אחרים ולהגיע כמעט! לאותו סכום שתקבל כהלוואה לסכום שהוא נטו שלך ו- כן תתפלא לשמוע בפחות הוצאות/החזרים חודשיים
2. מתוך דבריך ניכר שגם אתה לא מחתן כרגע ילדים אלא יש לך חברים שנקרעים תחת הלוואות בריביות רצח וכו' אז גם אני, מעבר לחברים, חמי שיחיה עשה לשתי בנותיו הגדולות יחידות בגמ"ח המרכזי מתוך 12 ילדיו בלע"ר מיד בהתחלה, כך שלקח את ההלוואות בין הראשונים ו- מכיוון שבזמנו ההלואות היו על סך 160 אלף וההתחייבויות אז! נעו באזור ה400 יצא שהחזיר על שתי בנות 3200 לגמח ועוד כ2000 משכנתא וניסה לשרוד בעור שיניו כ3 שנים עד ש... שתי חתניו לקחו את הכל על עצמם... ומאז בתור בעל ניסיון!!! הוא מעדיף משכנתא מאשר החזרים כאלו
[במאמר המוסגר 1. לא רוצה להכנס כעת לדיון שבעצם כל החולי הזה נובע מהמצב שבמקום שכל זוג יחתן את עצמו כל הורה מחתן 10, זה לאשכול בפני עצמו (כן, מותר לחשוב על זה...) 2. לא נכנס גם לקטע שברור שמשכנתא זה ריבית וגם בסופו של יום זה הרבה יותר החזר]
3. אני לא חושב שכולם כאן קטגורים בלי להבין, אנחנו פשוט מנסים לשים מראה למצב האבסורדי שהכניסו לראש החרדי שהלוואות זה חלק מהחיים וזה, ויש שיגידו רק זה!.... חובת ההשתדלות כי השקעות זה כמעט מוקצה מחמת מיאוס אצל הרבה אנשים, ושוב... אני מסכים שיש גמ"ח ושזה מצוה ענקית!!!! אך תנסה גם לחשוב על גמ"ח עם עצמך מה תעשה ואיך תתמודד עם החזרים מטורפים בעוד 15 - 20 שנה [אני בעד התשובה הקלאסית "ה' יעזור" אבל תגיד אותה גם כעת ואל תשים בכלל יחידות וכנ"ל] ואם עוד 20 שנה יהיה לך 6000 בחודש, תאמין לי שעכשיו יותר קל לגייס אותם.
4. לגבי השקעות, מכיוון שהרבה נפלו וזו הסיבה לרתיעה בציבור שלנו אני לא אענה מעל גבי הפורום איפה אפשר וכדאי וכמה אחוזים וכו' ובפרט שיש כאן הרבה אנשים שזה תפקידם והם יותר מקצועיים ממני רק יש כמה דברים בטוחים. 1. יש השקעות עם מספיק רווח, אנשים לא סתם כתבו את זה פה 2. אם רודפים אחריך עם השקעה על פי רוב תברח... 3. אל תחשוב שכל החברות הגדולות בעולם חייבות בדיוק את ה100 אלף שלך 4. אם זה מפורסם רק בציבור החרדי, כנראה שיש סיבה, אנא אל תתן לעוד אנשים סטיגמה אנטי השקעות
בהצלחה בחיים ומצטער מראש אם קצת ציניות נשזרה בדבריי