דיון הגמ"ח המרכזי - למי שחושב להשקיע???

חיים הקוסם

משתמש מקצוען
1. יועץ משכנתאות אמר לי שלא שווה לקחת את ההלוואה של הגמח המרכזי כי זה חונק את ההחזרים החודשיים, לדבריו יש אנשים שמגיעים אליו אחרי כמה חתונות לקחת משכנתא ומבחינת משכורת חודשית הם זכאים למשכנתא נורמלית אבל הם לא עומדים בהחזרים בגלל הגמח המרכזי
2. הראב"ד הרב סילמן שליט"א אומר שאפשר להשקיע לחתונות הילדים מכספי החומש.
3. כאן בפורום יש את @מקצועי בלבד שכבר תקופה ארוכה טוענת שכדאי להשקיע ולא לתת לגמחים הללו וכדאי להתכתב איתה באישי במייל.

מפתחות - מאגר דירות.

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אווהו
עכשיו נכנסתי לאשכול שכתבתי לתומי ולא האמנתי לראות את השיח שהתפתח
הייתי מאוד שמח אם מישהו שמבין כמו מקצועי בלבד או השקעות יתן סיכום מקצועי לעניין כי הדבר באמת נוגע לרווחת מאות אלפי בתים.
כמה נקודות למחשבה:
א. הנוסח שנכתב הייתה לכתחילה בצורה דמוגגית בשביל לעורר ולעניין כי באמת הנתונים שכתבי אינם מאה אחוז כי יש אחוזי רווח ויש את כל הנושא של דמי ניהול + מיסים וכו'. ועדיין הנקודה שבאתי להבהיר שכאן זה הלואה וכאן זה שלך.
ב. לגבי ערך הכסף שהזכירו פה - אני הבור לא הבנתי למה בהשקעות הערך הכסף נשמר?.
ג. לגבי מעשרות וכו' ידעתי שזה יהיה הנקודה של הנושא ולכן מהתחלה כתבתי שכל א יעשה כמו רבותיו, ושנדבר על הדבר המרכזי.
ה. היה פה טענה שח"ו אנשים יכולים ליפול ולהפסיד כספים - לא לחינם שאלתי שאלה זו בפורום פרוג המכובד שממש מחנך איך להשקיע נכון ויש פה אנשים מעולים שעושים שירות מטורף.
ו. הרב ישראל גוטמן תמיד מדבר שכל הנושא הזה של השקעות יכול להיות פשוט דרך מטורפת לחתן את כל הילדים בכבוד +.
ז. ויש כאן עוד נקודה שחשבתי עליה והיא לכאורה הנקודה הכי נכונה וכמו שהעירו כאן:
במצב של הגמ"ח המרכזי אני אמור להחזיר מעל כמה אלפי שקלים בחודש שזה מצב הזוי.
ועוד שאם היית לוקח אפילו חלק קטן מן הכסף כמו נאמר 2000 ש"ח ושם אותם בחיסכון של 20 שנה זה יוצא [7 אחוז]
כמעט מיליון ש"ח.
כלומר ששוב אנו חוזרים שבמקום לשלם הלואה אפשר לחסוך עוד מיליון ש"ח פשוט מטורף.
אני חושב שהדברים האלה הם חובה גדולה לכל מי שיש לו ילדים לבדוק ולחשוב על הדברים:
תחשבו ע"ז שתחתנו את כל הילדים ותבואו לחתונות שמחים ויודעים מאיפה לשלם כל דבר.
בהצלחה
-----
עוד נקודה... שמעתי מהרב גוטמן שאחרי שיש לך סכום נאה בחיסכון ניתן לקבל מהם לפעמים הלואה באחוזי ריבית נמוכים [שווה ערך כמעט לגמ"ח המרכזי], הוא עצמו מציע לקחת את הסכום ולחזור ולהשקיע אותו.

נערך לאחרונה ב:

Shainec

משתמש פעיל
יש בפורום הסולידית שרשורים שלמים על הגמ״ח המרכזי
ואנשים רציניים מאוד הביאו הוכחות שמדובר בפירמידה
שאין לה מודל מעשי
בנוסף יש שם משכורות מטורפות של עשרות אלפי שקלים בחודש
מחשבון ריבית דריבית פשוט יוכיח שעדיף לשים בs&p

שלומי ברגר

משתמש פעיל
מוסיף,
1. הגמ"ח המרכזי קצת בנוי כפירמידה ואני לא יודע עד כמה הם יותר בטוחים מהמניות המובילות...
2. אל תשכחו שבגמ"ח המרכזי דורשים משכון דירה ו-3 ערבים לכל מאה אלף...

עדיין צריך להיזהר מפסק גורף כי יש כאלו שיישארו קרחים מכאן ומכאן.

Kochavee

משתמש רשום
שאין לה מודל מעשי

אפשר לינק?

משקפיים עגולים

משתמש פעיל
שאין לה מודל מעשי
מוסיף,
1. הגמ"ח המרכזי קצת בנוי כפירמידה ואני לא יודע עד כמה הם יותר בטוחים מהמניות המובילות...
2. אל תשכחו שבגמ"ח המרכזי דורשים משכון דירה ו-3 ערבים לכל מאה אלף...

עדיין צריך להיזהר מפסק גורף כי יש כאלו שיישארו קרחים מכאן ומכאן.
יש ע"ז אשכול גדול שננעל פה האם זה פירמידה או לא
אך בכל מקרה אין חולק שם שעדיף להשקיע בשוק ההון אם אפשר

רמיזא

משתמש מקצוען
כבוד הרב @השקעות R הון מבלי לפגוע ברום מעלתכם האדירה למען כלל ישראל ולמעני, הניק @קול מבשר למיטב זכרוני כבר כתב פה בפורום על השקעות לפני הניק ארי בכרמים, אני לא רוצה לזלזל בבשורות שלו, אם יצא משהו יותר טוב מנגמ"ח המרכזי כבר הרווחנו,
ואני מניח שמביאים בשורה אמיתית וטובה מאוד.

יהודיפשוט

משתמש פעיל
אגב לא רוצה לקשר חס וחלילה כלל וכלל
דעתי האישית על כל הגופים שמלווים כספים ואין להם מעקב אמיתי ויומיומי אחרי העוש והתזרים של הלווה או רגולצייה רצינית כדוגמת הבנקים (וכן אני יודע גם הרבה בירוקרטייה וטפסולוגייה מעצבנת) התערערה לחלוטין אחרי מה שקרה עם חברת גיבוי ומשרד רוח אולי הכי גדול בישראל דלויט שפישל בענק בתשקיף ובדוחות במספר החובות שמוגדרים כ"חוב תקין" בחברה, וגם חברת ההשקעות מור נפלה שם. ממליץ לכל אחד לקרוא בביזפורטל שסיקרו באריכות ונראה לי גם חשפו את המחדל החמור, ולהבין שלא תמיד גם ערבים ודירה עוזרת לגבות את החוב
שוב, כמובן שאין קשר הרעיון שם שונה כמעט לחלוטין מהגמח המרכזי שם זה יותר תיווך בין מלווים ללוים אבל אלו תחושותיי לגבי גופים כאלה שמתעסקים בסוף בגבייה של חובות של אנשים

פוניבז'-וולף

משתמש פעיל
לאור התורה שאנו לומדים כאן בפורום זה שניתן לקבל תשואה של 9-10 אחוז מהשקעות ארוכות ללא סיכון וכו' ע"ע חיסכון לכל ילד
איפה? מוזר לי. בלי סיכון? בנק הפועלים לא היה מלוה לי בחמש אחוז, היה הולך אליהם.

ברבור1

משתמש מקצוען
הנדסת תוכנה
כמו בכל לינק ממקום חילנוי, על עסק חרדי , יש שם גם המון הכפשות... אז צריך לדעת לסנן...

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
הייתי מאוד שמח אם מישהו שמבין כמו מקצועי בלבד או השקעות יתן סיכום מקצועי לעניין כי הדבר באמת נוגע לרווחת מאות אלפי בתים.
זה לא האשכול הראשון בנוגע לגמ"ח המרכזי, ואת דעתי בעניין כתבתי במפורט באשכולות השונים בנושא.
וכפי שכבר הרבה אנשים פה יודעים את דעתי.

a054avi

משתמש רשום
בא נסכם את העניין שרוב האברכים ב"ה עומדים בהתחייבויות...
כל אברך רואה את זה בחוש בדברים הקטנים ביומיום, ואצל הקב"ה אין הבדל בין לחם כל בוקר לבין דירה כל שנה....
מסכים איתך בכל מילה...
אבל רק דבר אחד, ממה נפשך אם אתה באמת בעל בטחון ברמה כזאת, אשריך בעוה"ז וטוב לך בעולם הבא וא"כ חזקה עליך שאתה לא שם שום כסף לא בגמ"ח המרכזי ולא בשום מקום אחר כמו שאתה לא משקיע או חושב מאיפה תיקח לחם לעוד יומיים... אבל אם אתה אומר שכרגע, אין לי 2000 ש"ח כל חודש להשקיע בשביל חתונות הילדים אבל 300 ש"ח לשים עכשיו (לכל ילד) בשביל לקבל הלוואה שההחזרים שלה סה"כ כ 6000 בחודש, ועל זה! אתה עונה עד אז ה' יעזור ולא קשה להקב"ה לשלם דירה אז פה אני לא מבין, אם אתה עושה השתדלות ומאמין שצריך לעשות השתדלות מדרך הטבע אז בדרך הטבע אם אין לך עכשיו 2000 בעוד עשרים שנה זה רק יחמיר... אלא מה, תצטרך להתאמץ? תתאמץ כבר עכשיו על שליש!!!! ואם אתה באמת חי את זה שעד אז ה' יעזור אז כנ"ל...
הרבה הצלחה!!!

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
מסכים איתך בכל מילה...
אבל רק דבר אחד, ממה נפשך אם אתה באמת בעל בטחון ברמה כזאת, אשריך בעוה"ז וטוב לך בעולם הבא וא"כ חזקה עליך שאתה לא שם שום כסף לא בגמ"ח המרכזי ולא בשום מקום אחר כמו שאתה לא משקיע או חושב מאיפה תיקח לחם לעוד יומיים... אבל אם אתה אומר שכרגע, אין לי 2000 ש"ח כל חודש להשקיע בשביל חתונות הילדים אבל 300 ש"ח לשים עכשיו (לכל ילד) בשביל לקבל הלוואה שההחזרים שלה סה"כ כ 6000 בחודש, ועל זה! אתה עונה עד אז ה' יעזור ולא קשה להקב"ה לשלם דירה אז פה אני לא מבין, אם אתה עושה השתדלות ומאמין שצריך לעשות השתדלות מדרך הטבע אז בדרך הטבע אם אין לך עכשיו 2000 בעוד עשרים שנה זה רק יחמיר... אלא מה, תצטרך להתאמץ? תתאמץ כבר עכשיו על שליש!!!! ואם אתה באמת חי את זה שעד אז ה' יעזור אז כנ"ל...
הרבה הצלחה!!!
לא הבנתי את הלומדע'ס שלך,
דבר ראשון אין כזה דבר החזרים של 6000, במקסימום (6 יחידות) אתה מחזיר בערך 1600 ש"ח,
דבר שני, לא הבנתי מה אתה תמה עליי, אני לא בעל אמונה גדול, פשוט למדתי את חובת הלבבות שער הביטחון, וגם הפעלתי את שכלי הדל, והחלטתי להפריש חלק ניכר מהמעשרות לגמ"ח המרכזי (אני מכיר אברכים שמחתנים ילדים והם לא חברים בגמ"ח המרכזי, ונהיה להם שער לבן רק מלחפש הלוואות, ככה שזה גם משהו...).
בנוסף הכפלתי את הסכום בחיסכון לכל ילד, ועשיתי עוד כמה תוכניות חיסכון, וזהו... להגיד שיש לי כרגע מליון שקל לכל ילד ?! לא, אבל השתדלות מינימלית כן.
ואגב זה התנהלות בחיים, לא רק בחתונות הילדים, אלא אם אדם חי בחשבון ביומיום אז יהיה לו יותר קל בהוצאות הגדולות.

a054avi

משתמש רשום
לא הבנתי את הלומדע'ס שלך,
דבר ראשון אין כזה דבר החזרים של 6000, במקסימום (6 יחידות) אתה מחזיר בערך 1600 ש"ח,
דבר שני, לא הבנתי מה אתה תמה עליי, אני לא בעל אמונה גדול, פשוט למדתי את חובת הלבבות שער הביטחון, וגם הפעלתי את שכלי הדל, והחלטתי להפריש חלק ניכר מהמעשרות לגמ"ח המרכזי (אני מכיר אברכים שמחתנים ילדים והם לא חברים בגמ"ח המרכזי, ונהיה להם שער לבן רק מלחפש הלוואות, ככה שזה גם משהו...).
בנוסף הכפלתי את הסכום בחיסכון לכל ילד, ועשיתי עוד כמה תוכניות חיסכון, וזהו... להגיד שיש לי כרגע מליון שקל לכל ילד ?! לא, אבל השתדלות מינימלית כן.
ואגב זה התנהלות בחיים, לא רק בחתונות הילדים, אלא אם אדם חי בחשבון ביומיום אז יהיה לו יותר קל בהוצאות הגדולות
אסביר את דבריי...
א. כנראה שלא ראית את ההודעות שלי למעלה, אז אדגיש שוב. 1600 לילד כפול חמשה ילדים בטווח של עד 7 שנים שבציבור שלנו זה דבר די נפוץ יוצא 8000 אל"ש וגם 4 ילדים זה יותר מ 6000 ולכן כשמגיעים ומסבירים לך במתק שפתיים למה זה הדרך לחתן את הילדים בכבוד אז על זה קמה הצעקה השקטה פה שזה לא כל כך בכבוד אם הורה צריך להחזיר כאלה סכומים...
ב. באמת שלא זלזלתי בבטחון שלך או בלימוד שלך ואני רק מדגיש שוב! מצד מעשרות אני לא מדבר [במאמר המוסגר. כל אלה שהם פונים אליהם הם אברכים שהתחתנו בשנים האחרונות (הצטרפות לילד עד גיל 3) ובדר"כ רובם משלמים את המשכנתא של השווער והמעשר כבר הולך ע"ז ואכמ"ל] אם יש לך מעשר מיותר, אין שום בעיה, תעשה עם זה מה שאתה רוצה, פה מדובר על לשים כסף שלך בגמ"ח המרכזי או במקום אחר כמה עדיף את זה וכמה זה חובת ההשתדלות מצד עצמו, לא מצד מעשר, כנ"ל אם זה מצד ריבית אני גם לא נכנס לזה עכשיו, אבל כל אותם אברכים שנהיה להם שער לבן מלחפש הלוואות כהגדרתך, מצב זה לא ישתנה כשאותם אברכים יצטרכו לעמוד בהחזרים חודשיים מטורפים כנ"ל.
הסיבה שכרגע עוד לא כ"כ שומעים את זה, נובע משתי סיבות א. עדיין אין הרבה אברכים שהגיעו למצב הזה מתוך מצטרפי הגמ"ח המרכזי, ואלו שכן כבר חלקם הגדול נפלו על החתנים שלהם בצורה כזו או אחרת....
עצם זה שאתה משקיע בעוד מקומות (מבלי להכנס אם המקומות האלה נכונים או לא) כל הכבוד לך, אתה גם עושה השתדלות וגם משתמש בכספי מעשר שלך, אז לא צריך יותר מזה...
לגבי השורה האחרונה מסכים בכל מילה!!!!
ולא באתי לעשות לומדע'ס, או חס וחלילה להקניט, פשוט היחס ברחוב כאילו זו חובת ההשתדלות היחידה, הנכונה, והדרך לחתן את הילדים בכבוד, קצת צורמת לי בלשון המעטה.....

שניאור רובינשטיין

משתמש מקצוען
אסביר את דבריי...
א. כנראה שלא ראית את ההודעות שלי למעלה, אז אדגיש שוב. 1600 לילד כפול חמשה ילדים בטווח של עד 7 שנים שבציבור שלנו זה דבר די נפוץ יוצא 8000 אל"ש וגם 4 ילדים זה יותר מ 6000 ולכן כשמגיעים ומסבירים לך במתק שפתיים למה זה הדרך לחתן את הילדים בכבוד אז על זה קמה הצעקה השקטה פה שזה לא כל כך בכבוד אם הורה צריך להחזיר כאלה סכומים...
ב. באמת שלא זלזלתי בבטחון שלך או בלימוד שלך ואני רק מדגיש שוב! מצד מעשרות אני לא מדבר [במאמר המוסגר. כל אלה שהם פונים אליהם הם אברכים שהתחתנו בשנים האחרונות (הצטרפות לילד עד גיל 3) ובדר"כ רובם משלמים את המשכנתא של השווער והמעשר כבר הולך ע"ז ואכמ"ל] אם יש לך מעשר מיותר, אין שום בעיה, תעשה עם זה מה שאתה רוצה, פה מדובר על לשים כסף שלך בגמ"ח המרכזי או במקום אחר כמה עדיף את זה וכמה זה חובת ההשתדלות מצד עצמו, לא מצד מעשר, כנ"ל אם זה מצד ריבית אני גם לא נכנס לזה עכשיו, אבל כל אותם אברכים שנהיה להם שער לבן מלחפש הלוואות כהגדרתך, מצב זה לא ישתנה כשאותם אברכים יצטרכו לעמוד בהחזרים חודשיים מטורפים כנ"ל.
הסיבה שכרגע עוד לא כ"כ שומעים את זה, נובע משתי סיבות א. עדיין אין הרבה אברכים שהגיעו למצב הזה מתוך מצטרפי הגמ"ח המרכזי, ואלו שכן כבר חלקם הגדול נפלו על החתנים שלהם בצורה כזו או אחרת....
עצם זה שאתה משקיע בעוד מקומות (מבלי להכנס אם המקומות האלה נכונים או לא) כל הכבוד לך, אתה גם עושה השתדלות וגם משתמש בכספי מעשר שלך, אז לא צריך יותר מזה...
לגבי השורה האחרונה מסכים בכל מילה!!!!
ולא באתי לעשות לומדע'ס, או חס וחלילה להקניט, פשוט היחס ברחוב כאילו זו חובת ההשתדלות היחידה, הנכונה, והדרך לחתן את הילדים בכבוד, קצת צורמת לי בלשון המעטה.....
עכשיו שהסברת את עצמך, אין לי אלא להסכים איתך בכל מילה, ושיהיה ברור מעבר למעשרות או אולי חומש חלקי, (במאמר מוסגר גם אלו שלא נותנים חומש מלא... יש עניין לתת חומש חלקי, לדוגמא מהכנסה מסוימת אתה מפריש חומש. כמובן איש לפי יכולתו ורצונו. ואכמ"ל) אני לא מתכוון לתת שקל לגמחי"ם.

ד. פריד

משתמש מקצוען
ולא יצא בחיים מכתב לסגור את הגמ"ח המרכזי כי רוב האנשים בציבור שלנו אין להם ראש להשקעות.
וחלקם עדיף שלא ישקיעו כי הם 'ישקעו'.... וזהו ההשתדלות הנדרשת לאופי שלהם.
וב"ה אני מכיר המון אנשים שהגמ"ח המרכזי היה קרש הצלה בשבילם, וזה דבר מאוד מועיל שקיים בציבור החרדי.
ואף אחד לא הכריח אותך לתת להם כסף...
יש קופות גמל להשקעה, ומחכי מדד למיניהם שלא צריך להבין הרבה בשביל להשקיע בהם.

ד. פריד

משתמש מקצוען
מן הסתם הוא בכלל לא יקבל את כל ההלוואות הללו, כי אין לו מספיק אנשים שיחתמו לו ערבות על כל כך הרבה יחידות...
וגם אם איכשהו כן, הוא יאלץ לחתום לכל אותם אנשים. זה עלול להיות ריבית יקרה יותר באופן משמעותית גם מהלוואה בנקאית.

נערך לאחרונה ב:

ד. פריד

משתמש מקצוען
שאין לה מודל מעשי
תמיד חששתי שהמודל שלהם בנוי על קונספט של גידול מתמיד בהפקדות. וזה יכול להשתנות ע"י כל שינוי של הלך רוח ציבורי, או מתחרים כמו אושר בכבוד ועוד. ולכן גם כספים שאני מקציב לקיים מצוות הלוואה, הם בגמחים רגילים שלא בנויים על התחייבויות עתידיות, והלוואה לקרוב משפחה (שיש לו תוכנית ברורה ומעשית איך להחזיר...)

ד. פריד

משתמש מקצוען
שאלה דחופה למביני ענין באמת: (לא לענות מי שרק חושב שהוא מבין..)
אמא שלי כסבתא מסורה חושבת לעשות אושר בכבוד לכל הנכדים
נכדים בגילאים שונים
ההלוואות50000 לילד כ1300000 סה"כ
הפקדה חודשית של 800 שח בערך ל10 שנים הקרובות סכום משתנה בהתאם לגיל הילד ולכן עוד כ10 שנים היא תצטרך לשלם כחצי לעוד כ10 שנים
זה לא סכום מאד גדול חודשי, וכן נשמע שיחסית הסכומים סה"כ שתקבל כהלואה הם גדולים ויעזרו
השאלה איזה דבר יותר טוב היא יכולה לעשות עם הכסף..
במחשבון ההשקעה של @השקעות R הון יוצא לי ש800 שח לחודש 15 שנה (שזה הממוצע) מניב כ300000 שח (בנתונים הדיפולטיביים שם)
השאלה אם לא באמת יותר שוה הלואה של מליון שח יותר?
(האם אני יכולה לקחת אחריות שכולם במשפחה לא יעדיפו 50000 הלוואה על פני 10000 מתנה.. אם אני ממליצה לה על שוק ההון.. אולי במקרה זה כן עדיף הגמח?)
אודה לתגובות עניניות
הלוואה צריך להחזיר. וצריך גם לבדוק את גובה ההחזר החודשי הצפוי, ואת היכולת לקחת במקביל משכנתא. וכן צריך לבדוק את מספר הערבים שצריך להחתים - וממילא גם לחתום להם. וזה בשביל לבדוק האם ההלוואה תהיה משתלמת.
בנוסף צריך לבדוק את האיתנות הפיננסית של אושר בכבוד ומתחריהם, מה הסיכוי שהם יוכלו לעמוד בהתחייבויותיהם, בפרט במידה וקצב ההפקדות עוד עשור או יותר לא יהיה כפי שהם צופים.
אגב, ככל שהילדים יעדיפו הלוואה עם 10,000 אפשר לבחור לשלם ריביות על הלוואה בנקאית של יותר מ 50,000 בפריסה שתותאם להכנסה שלהם בעיתו ובזמנו.
מסיבות אלו ועוד אני משקיע בשוק ההון את הכסף שנועד לנישואי בנותי (שהגדולה בת שנתיים).
אבל מכיוון שאין לי ידע וזמן שמספיקים לניהול עצמאי של הכסף, זה נמצא בקופת גמל להשקעה (כשרה). חלק מהכסף יושקע בעז"ה בעוקב מדד.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  104  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה