השקעות הגמח המרכזי, מה היחס אליו פה?

מצב
הנושא נעול.

גלינג

משתמש סופר מקצוען
אני בעד הלוואות!!
אבל לקחת אותם- לא כשחייבים את הכסף, אלא הרבה קודם...
והרבה קודם הכוונה- לא לקנות את ההלוואה בכסף 20 שנה קודם...
אלא לקחת אותה!! ולהתחיל להחזיר !!
??
יש לכך היתכנות כלכלית?
נותנים לו אצבע והוא צועק של קיבל את כל היד...
אני אומר שוב. כיון שיש אנשים שחיים על הלוואות הם מסייעים מאד לעשות זאת בצורה טובה.
ויש לכם טענות למה הם לא עושים זאת בחינם, הבנתי נכון?

elis56

משתמש פעיל
ח"ו הלואה היא מצוה גדולה מהתורה!
אבל הלואה זה לא פיתרון להשגת כסף!!
אם היה קם ארגון שמשקיע את כספי החסכונות של הצעירים בהשקעה סולידית מבוקרת ע"י מקצוענים כגון נדלן
(לדוגמא 1000 משפחות שכל אחד ישים 300 ש"ח בחודש אפשר לקנות תוך שנה דירה יפה בירושלים או מליון סוגי השקעות עצומות עם כסף כ"כ ענק)
אז בסופו של דבר היו נשארים עם הקרן שחסכו + רווחים! ובנוסף גם היו צריכים לקחת הלואה.
אבל לקחת חצי מכספי החסכונות של הצעירים תמורת הלואה ולקרא לזה גמח??
לחשוב שהלוואה פרושה לחתן בכבוד? להרגיש רוגע בלקבל הלוואה?
זה ראש מעוות!!!
הרעיון באופן כללי הוא יפה ונכון, אבל לדעתי לא חייב להיות סותר.
הגמח המרכזי - זה מכספי מעשרות. אתה לא יכול להשתמש בכסף הזה להשקעות בכל מקרה.
ואם כבר הכסף הולך לצדקה אין סיבה שלא תבחר להניח אותו בגמח שנותן לך בהמשך החיים הטבה - הלוואות בריבית נמוכה מאד (שהיא לא מכספך אלא כספי מעשרות! ) ופריסה נוחה.
בלי קשר, יהיה טוב אם יקום גוף כמו שאתה מתאר שיסייע לזוגות צעירים להגדיל את החיסכון שלהם באופן עצמאי - וכאן לא מדובר על מעשרות אלא על סכום לחיסכון.
כמובן שגם כאן זה לא ככ פשוט.
תיקח את הדוגמא שכתבת ותעשה חשבון כמה רווח יצא לכל משפחה.... כשמדובר על קבוצה גדולה כ"כ הרווח מהשכירות אפסי לגמרי וגם רווח מעליית ערך צריך להיות מאד מאד גבוה כדי להיות מורגש.

בשביל להחליט צריך לבדוק קודם את כל האופציות בהתאם לנתונים, מבחינה כלכלית - מה היכולת, מבחינת אופי - מה מתאים, מבחינה טכנית - מה אפשרי וכו'
ולברר טוב טוב קודם אצל בעלי ניסיון!

elis56

משתמש פעיל
אני בעד הלוואות!!
אבל לקחת אותם- לא כשחייבים את הכסף, אלא הרבה קודם...
והרבה קודם הכוונה- לא לקנות את ההלוואה בכסף 20 שנה קודם...
אלא לקחת אותה!! ולהתחיל להחזיר !!
ומאיפה יהיה לנותן ההלוואות את הסכומים להלוות אם ההלוואות קודמות להחזרים ואתה מתנגד לרעיון של תשלום ז"א שאין לגמח שום סכום משלו?

דסי123

משתמש מקצוען
1. זה לא הלוואה! זה תוכנית!!

אין לי בעיה עם זה שהם מרוויחים כסף
לגיטימי לחלוטין
אני שמחה מאוד שיש אנשים שזה עוזר להם
ואם למישהו שווה לשלם/להפקיד/להלוות כדי לקבל כך וכך שיערב לו (כל ביזנס מתנהל כך!)
מה שמפריעה לי הסמנטיקה (המשחק מילים)
לא כל אדם שבחר למשוך את הציבור אליו על ידי רווחים קטנים נקרא גמ"ח כמו שרמי לוי הוא לא גמ"ח
ולא כל חברה למימוש זכויות היא עזרה למסכנים בשיתוף עיריית ..........
ולא כל תמונה של שר עם חברה שמוכרת קרקעות (על הירח............. במקרה הטוב). אומר שהוא נותן לזה הכשר
בואו נפתח עיניים מחד
כמו שהילד בפרסומת שמצולם עם פחית קולה ביד, ייתכן מאוד ובכלל חולה סכרת
ומאידך לא נקבל בצורה לגיטימית נסיונות למשחקי מילים שכל אחד מבין שעלולים להטעות את הציבור

בואו נוריד מהגמ"ח המרכזי את המילה גמ"ח ונשנה לתוכנית חיסכון חוץ בנקאית
עכשיו זה עוזר לך?
מצויין!
תשקיע.
לא עוזר לך?
חושב כמוני וכמו אחרים? שיש אפשרויות הרבה יותר טובות בלי לטמון את הראש בחול?
תשקיע בדברים אחרים!

כן. כמובן עם בדיקה מעמיקה! ולא רק בדיקה אלא גם לימוד מעמיק!
אני מאמין שהזמן שנשקיע אחר כך בחיפוש נואש אחר עוד נותן הלוואה כדי להחזיר לנותן הלוואה הקודם הוא הרבה הרבה יותר זמן! והרבה הרבה יותר מתיש!

אגב באמת צריך גוף חסד אמיתי שסך הכל ישתף מידע! בנושא הכלכלי לזוגות הצעירים
אנו רכשנו כזה ידע מייד אחרי החתונה. ובלי לפרט כי זה לא פופולארי - הרווחנו מההתנהלות בעקבות זאת המון!
הרבה זה עניין של התנהלות נכונה!

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

דסי123

משתמש מקצוען
אין לי בעיה עם זה שהם מרוויחים כסף
לגיטימי לחלוטין
אני שמחה מאוד שיש אנשים שזה עוזר להם
ואם למישהו שווה לשלם/להפקיד/להלוות כדי לקבל כך וכך שיערב לו (כל ביזנס מתנהל כך!)
מה שמפריעה לי הסמנטיקה (המשחק מילים)
לא כל אדם שבחר למשוך את הציבור אליו על ידי רווחים קטנים נקרא גמ"ח כמו שרמי לוי הוא לא גמ"ח
ולא כל תמונה של שר עם חברה שמוכרת קרקעות (על הירח............. במקרה הטוב). אומר שהוא נותן לזה הכשר
בואו נפתח עיניים מחד
כמו שהילד בפרסומת שמצולם עם פחית קולה ביד, ייתכן מאוד ובכלל חולה סכרת
ומאידך לא נקבל בצורה לגיטימית נסיונות למשחקי מילים שכל אחד מבין שעלולים להטעות את הציבור

בואו נוריד מהגמ"ח המרכזי את המילה גמ"ח ונשנה לתוכנית חיסכון חוץ בנקאית
עכשיו זה עוזר לך?
מצויין!
תשקיע.
לא עוזר לך?
חושב כמוני וכמו אחרים? שיש אפשרויות הרבה יותר טובות בלי לטמון את הראש בחול?
תשקיע בדברים אחרים!

כן. כמובן עם בדיקה מעמיקה! ולא רק בדיקה אלא גם לימוד מעמיק!
אני מאמין שהזמן שנשקיע אחר כך בחיפוש נואש אחר עוד נותן הלוואה כדי להחזיר לנותן הלוואה הקודם הוא הרבה הרבה יותר זמן! והרבה הרבה יותר מתיש!

אנו רכשנו כזה ידע מייד אחרי החתונה. ובלי לפרט כי זה לא פופולארי - הרווחנו מההתנהלות בעקבות זאת המון!
אגב אולי כדאי שישקיעו מעט זמן לזה בסימנרים במקום דברים אחרים שעוזרים לנו היום פחות..........

גלינג

משתמש סופר מקצוען

אין חולק שהלוואה היא גמ"ח וכשמדברים על הלוואה בסכומים כאלו של מאות אל"ש זו עזרה ענקית למחתני ילדים בעלי יכולת החזר מינימלית (מי ש"ממש לא שורד" את ההחזר שלהם, לא יוכל להתחייב 50 אל"ש בלי לשקר..).
אין כל סתירה בכך שנדרשת תרומה יחסית מזערית וההשוואה לחברה המרכזית היא מגונה בהחלט.
אתם מוזמנים לשאול כל מגלגל גמחי"ם האם הוא לא חושב שתוכנית כזו הייתה חוסכת ממנו הרבה מאד! עגמ"נ.
מוסכם על כולם.
יש לזה קשר לעניין הגמ"ח המרכזי מטרותיו ופעולותיו??

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

דסי123

משתמש מקצוען
אין חולק שהלוואה היא גמ"ח וכשמדברים על הלוואה בסכומים כאלו של מאות אל"ש זו עזרה ענקית למחתני ילדים בעלי יכולת החזר מינימלית (מי ש"ממש לא שורד" את ההחזר שלהם, לא יוכל להתחייב 50 אל"ש בלי לשקר..).
אין כל סתירה בכך שנדרשת תרומה יחסית מזערית וההשוואה לחברה המרכזית היא מגונה בהחלט.
אתם מוזמנים לשאול כל מגלגל גמחי"ם האם הוא לא חושב שתוכנית כזו הייתה חוסכת ממנו הרבה מאד! עגמ"נ.

מוסכם על כולם.
יש לזה קשר לעניין הגמ"ח המרכזי מטרותיו ופעולותיו??
תקרא בבקשה שוב את ההודעה!
ואת ההודעות לפני

chiclook

משתמש פעיל
הייטבת להסביר!
זכורני לפני למעלה מעשור ראיתי מודעה: חברת "מטח כהלכה"
ידעתי שמטח זה מסוכן אבל פה רשום שחור על גבי לבן "כהלכה"
הסמנטיקה (המשחק מילים)
הטעו אותי. קבענו פגישה, נסעתי לתל אביב בטוחה שאני הולכת להשקיע במטח כהלכה.
אבל הגעתי לחברה חילונית שבכלל לא הכירה אפילו הלכה אחת הם התכוונו כהלכה- לעניין!
נראה לי שאם זו היתה חברה חרדית הייתי בטוחה שזה באת כהלכה..:rolleyes:

גלינג

משתמש סופר מקצוען
תקרא בבקשה שוב את ההודעה!
ואת ההודעות לפני
קראתי 3 פעמים.
נו??
לא כל מה שלא מתאים לכם הוא נוכלות וניצול.
פנו אברך שחוסך מכספו ומחתן ילדים ותשאלו אותו האם הגמ"ח המרכזי הציל אותו או לא.
זהו המדד היחיד לבדוק את הצלחת ונחיצות המיזם הזה.
אין כל טעם להשוות אותו עם השקעות/הלוואות בנקאיות ושאר ירקות כי זה להעמיד מכתביה ליד אופניים.

דסי123

משתמש מקצוען
הייטבת להסביר!
זכורני לפני למעלה מעשור ראיתי מודעה: חברת "מטח כהלכה"
ידעתי שמטח זה מסוכן אבל פה רשום שחור על גבי לבן "כהלכה"

הטעו אותי. קבענו פגישה, נסעתי לתל אביב בטוחה שאני הולכת להשקיע במטח כהלכה.
אבל הגעתי לחברה חילונית שבכלל לא הכירה אפילו הלכה אחת הם התכוונו כהלכה- לעניין!
נראה לי שאם זו היתה חברה חרדית הייתי בטוחה שזה באת כהלכה..:rolleyes:
תודה!
זה גם הגיע אחרי התייחסות בראש ההודעה על התשובה של הגמח המרכזי ש"זה לא הלוואה!!! זה תוכנית!!!"
ובזה כביכול הכל נפטר....
זה הזכיר לי ברוח התקופה טייק אוף על אמירה של פרופסור צבעוני וידוע..... על הקורונה.....
והמנהלים מחקו (ובצדק.. כי חשוב לשמור על שיח ענייני ולא עוקצני)
והשאר היה בנימה רצינית יותר על משחקי המילים במגזר

נערך לאחרונה ב:
  • תודה
Reactions: ZX

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
למי שטוען שזה תוכנית כלכלית וכל אחד יעשה את שיקוליו אם הוא רוצה להשקיע
יש לו הסבר למה רוב הפוסקים(אני לא מכיר מישהו שאוסר אבל אולי אתם תמצאו)אומרים שמותר להפקיד מכספי מעשרות
אגב גם אם אתם חוסכים ותוכלו לתת לילד שלכם את ההיתחיבויות המקובלות הרי אין ספק שהזוג גם יקח על עצמו סכום אז מה אכפת לכם לתרום לבן שלכם שיהיה לו ההלואה זולה

ארזים1

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כולם כותבים כאן שזה מכספי מעשרות, אנחנו בררנו אצל רב ורק את החלק שלא יחזירו מהגמ"ח ניתן להפריש מכספי מעשרות וכמובן שכל אחד יעשה עפ"י רבותיו

ראובן 23

יועץ משכנתאות מלווה כלכלי ומרצה בתחום במכללת פוקוס
מנוי פרימיום
כולם כותבים כאן שזה מכספי מעשרות, אנחנו בררנו אצל רב ורק את החלק שלא יחזירו מהגמ"ח ניתן להפריש מכספי מעשרות וכמובן שכל אחד יעשה עפ"י רבותיו
גם אם אתם נותנים את זה לזוג?
)הרב פריד פסק לי שאין בעיה)
אשמח לדעת מי הרב שלכם

• תודה

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
@מקצועי בלבד, כמה הסיכוי, שאברך - כולל או עובד - יוכל להגיע בתוך עשרים וחמש שנה לסכומים שמאפשרים לחתן בכבוד + לתת את חלקו הסביר בדירה?
אני צעיר יחסית, ולא מתווכח, אך מבדיקה רצינית שערכתי לפני שהתחלתי עלה, שהרוב המוחלט שחסכו - וגם השקיעו היו צריכים ללות. אם לא בחתונה הראשונה והשניה, אז בשלישית.
אמר לי גבאי צדקה שעוסק במאות מקרים כאלו: ברוב המקרים, החל מהחתונה השלישית אין הבדל בין מי שהתפרנס טוב כל חייו למי שהיה דחוק, ולכולם קשה, למעט מי שפרנסתו מצויה מאד בריוח והוא נחשב לאמיד, או מי שהיו לי סוידורי הלוואות טובים וזולים.

מצטרף.
וגם: כמה אוחזים מדובר, והאם מדובר במי ששילמו תמידין כסדרן ו/או מי שיש להם בעיות כלכליות וחשש כבד שלא יוכלו להחזיר.
מצטרף לדברים לגמרי!!

• תודה

עובד בגמ"ח המרכזי

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
לגבי המעשרות!
חשוב מאוד לדעת מה לשאול את הרב!! הרבה אנשים שואלים ואומרים נתונים לא נכונים ולכן מקבלים פסיקה אחרת.

הרב אלישיב בעצמו פסק שבגמח המרכזי. כיון שההלוואה היא רק לילדים וההורים כלל אינם רשאים לקבל הלוואה על שמם. לכן התרומה של האבא היא תרומה גמורה שניתן לשלמה מכספי מעשרות!
הוא התנה את זה בכך שהאבא גם לא ישלם את ההלוואה רק הילד, וגם שהאבא לא חותם ערבות להלוואה. ואכן מקפידים על זה בגמח המרכזי מאוד!

אני בעצמי עשיתי סבב רבנים ופסקו לי כולם כאחד שמותר לכתחילה
בין הרבנים הגאונים, הרב צבי וובר מנווה יעקב, הרב מאיר סירוטה מהבד"ץ והרב שמאי קהת הכהן גרוס מבעלזא. ועוד ועוד

תמיד אפשר לפנות אליי באישי ולקבל יותר פרטים!!

מצב
הנושא נעול.
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה