בשרי הבשר יוצא יבש בצ'ולנט, למה??

מולטיגרפיה

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
אני מכינה בסיר יחסית קטן ולא נצפו בעיות
שימי לב לשים את הבשר אחרי הירקות ולא להשאיר בתחתית.
 

אתי פרידלנדר

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
אני התחלתי להשתמש ברולדה בקר
חלקת לפני לפי הגודל שצריכה- שומרת בשקיות
יוצא רך ומקסים
ניסיתי אחרי המלצה של שכנה

ואגב,
יש שקיות לבישול
כמו שיש לאפיה קוקיס
אז מלבישים על הסיר - האוכל - הטשולנט לא נדבק
ניסיתי בר"ה ,
שלפתי את השרית לפח ונשאר סיר בלי לכלוך שנדבק
פצצה לחג שהוא יומיים
 

Morris

משתמש פעיל
עיצוב ואדריכלות פנים
שלום,

אני לא מבין גדול בהכנת אוכל אך קצת כן... מה ששמעתי מהמקצוענים שיש בגדול שתי חלקים של בשר (כלומר כל בשר בקר לכל מספריו מתחלק לשתיים) יש סוג שמתאים לבישול קדירה בתוך נוזלים ויש סוג שמתאים גם לבישול תנור/על האש (רוסט).

כך שצולנט קצת טריקי, כי יש כאלו שמכינים אותו עם הרבה מים ופחות גריסים או שעועית ונשאר לח ויש כאלו שיותא יבש.

ובאופן כללי מספר 2 או 10 הם זולים יחסית ויוצא טוב (גם בצולנט יותר יבש - רק לשים לב שהם למעלה בסיר אך מכוסים לגמרי)
 

ד. פריד

משתמש מקצוען
סליחה, אמנם החכמה אינה שייכת לי, אבל בענין זה יש דבר אחד נורא ברור ופשוט.
ואולי יש עוד עצות שהן בבחינת בית חולים מתחת לגשר.
ואכן בשר ראש, כמעט תמיד רך [המעלה והבעיה שיש בו הרבה שומן ומי שאוהב אוהב אבל יש ילדים שלא אוהבים את 'הג'לי' הזה....]

הסיבה היחידה שהבשר מתייבש היא בגלל שהוא יותר מידיי מתבשל ברתיחה!
לדאוג שהבשר לא ירתח הרבה זמן!!!

איך עושים את זה?
כמה פתרונות.
להניח את הבשר קפוא כאשר מניחים את הסיר על הפלטה. כפי שנאמר לעיל. זה מצויין.
אבל תלוי כמה הפלטה חמה. וגם האם מכסים.
זה מאד מאד תלוי בהרבה גורמים משתנים!!

העיקרון שלא יירתח הרבה זמן!!
צריך קצת לימוד ומעקב.
אם יש לכם מכסה שקוף, זה הכי טוב, פשוט במהלך השבת לבדוק אם הוא רותח.

(בלי להיכנס לשאלות הלכתיות המשתנות לפי המנהגים!!)
אפשר לשחק עם כיסוי של הסיר, כלומר בלילה אחרי הסעודה להוריד את כיסוי ורק בבוקר לפני התפילה להחזיר.
אפשר גם לשחק עם כיבוי של הפלטה בשעון שבת.
יש כל מיני דרכים.
אבל זה העיקרון.

כמובן אם חסרים מים, שום דבר לא כל כך יעזור, אבל ריבוי מים אינו הפתרון. מה גם שיש שאינם אוהבים שיש הרבה מים....

בתאבון.
מי שניסה ולא הצליח, שייפנה וייפרט בדיוק איך הוא עושה ויקבל הדרכה מדוייקת ואישית!!
אל תתנו תודה לפני שתנסו והצלחתם!!! ומי שהצליח שייתן תודה. פשוט כך כל החברים יבינו כמה שזה הפתרון האמיתי.

השורה האחרונה!!
הבשר מתייבש בגלל בישול ייתר - הסיר רותח מידי הרבה שעות!!
זה מעולה שיהיה סמוך לרתיחה, אבל לא רתיחה!!!
כל מילה.
אחרי ניסוי וטעיה הגעתי למסקנה הזו ואני מכניס את הבשר בין שעה לשעה וחצי מההעברה לפלטה (תלוי בסוג הבשר) וכשהאש נמוכה.
מי שפחות מנוסה בדיוק של זמן הבישול, כדאי שישקול שימוש בבשר מעובד לחמין של מטעם חפץ חיים שקשה יותר ליבש אותו. עד שיתרגל ויעבור ל 8 או 9 או שאר ההמלצות שלא התנסיתי בהם.
חשוב גם להקפיד שהבשר יהיה מכוסה, אך בחציו העליון של הסיר.
נ. ב. גם אני מכין בסיר קטן.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
גם אם 'מטביעים' את הבשר בתוך נוזלים כמו צוללת..אם הוא לא מתאים לבישול ארוך הוא לא יהיה טעים לאכילה, קוביות גולאש מעובד יכול להיות תחליף מצוין ומוצלח לטשולנט למרות הדימוי העצמי הנמוך שיש לו.
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
כנראה שזה בגלל שזה כמות קטנה
הבשר צף למעלה ומתייבש
תנסי להגדיל את הכמות של הקטניות, התפוא והנוזלים.
ברגע שהבשר מכוסה הוא נשאר עסיסי
אני באה לחזק את הדברים
אני גם חושבת שלמעשה זה מה שהכי מכריע
פרח לי מהנקודה הזו
אבל בפרוש ראיתי גם אצלי שכשאני עושה כמות גדולה יותר זה יוצא יותר עסיסי וכשהסיר דליל יוצא פחות טוב ויותר יבש
 

אני מ

משתמש חדש
לאדות בצל שיכסה את כל התחתית הסיר עם קצת שמן עד שמזהיב ואז להוסיף על זה את הבשר להפוך על כל הצדדים עד שמקבל צבע קצת לבן מכל הצדדים ואז להוסיף את התבלינים ואת התפו"א וכו לבשל למשך 20 דקות בלי מים ולערבב כל הזמן כדי למנוע מהבשר שישרף (במידת הצורך ניתן להוסיף ממש קצת מים אבל לא מומלץ) ורק אז להוסיף את המים ולבלש על אש קטנה שעה שעה וחצי
 

משתמש משודרג

משתמש סופר מקצוען
משתמשת בבשר מס' 8 של הקר..
תשתמשי ב8א', יקר יותר אבל שווה (לא תמיד מוכנים למכור אותו)
לשים בשקית נשמע לי שהבשר לא יקבל את הטעם של הצ'ולנט ולהיפך...
תעשי חורים בשקית - כדי שלא יהיה הטמנה, כך תרויחי גם שטעם הטשולנט יכנס לבשר.
 

זה שמי לעלם

משתמש מקצוען
זה גם מאוד תלוי בטכניקת הבישול. מומלץ קודם לסגור את הבצל ע"י צריבה בסיר עם שמן רותח מכל הכיוונים של הבשר.
אח"כ לקרר מעט, ולהוסיף את הבשר כשהמים מבעבעים. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש למשך 5 שעות. חמאה!
 

מיכל@

משתמש חדש
אפשר להוסיף 2 כפות חומץ לכל סוג של בשר גם הודו וגם עוף עושה פלאים וגם להוסיף קצת שומן בקר
 

בלונדי

משתמש פעיל
אני הגעתי למסקנה שבסיר של זוג אסור שה יתבשל יותר מידי הצולנט אני מבשל את חצי שעה ואח"כ על הפלטה, וכמו"כ עם הבשר אני מבשל את זה עם מים ומלח כמה שעות לפני זה ואח"כ שם בצולנט את כל הבשר עם כל המים ביחד.
 
אם באמת רוצים צונט עסיסי
מומלץ בשר אסאדו ועצמות מח שנותנות טעם מיוחד לצונט וגם מוסיפות לחות ושמן בריא של העצמות, כך שהבשר שרוי טוב בצונט הוא לא מתייבש.
ולגבי תיבול
תבלין על האש קצת פפריקה, פלפל שחור והרבה מלח יוצא
 

גרעין

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
אשמח לכל מי שיש לו רעיון והמלצה מה אפשר לעשות ומה יכולה להיות הסיבה,
ניסיתי כבר מלא טיפים שהציעו פה בפרוג אבל לא עזר כלום...
משתמשת בבשר מס' 8 של הקר.. ושמה בסיר חתיכה שלמה,
יש לציין שאנחנו זוג ולכן הסיר יחסית קטן (וגם החתיכה), מה שחשבתי שאולי יכול לגרום לזה..
אבל עדיין חייבת להיות דרך שזה יצא טוב גם ככה (אני מקווה).
עוד נתון, משתמשת בסיר קרמי של פוד אפיל.
אשמח לרעיונות... תודה!!
בלת"ק
כמה זמן את מבשלת את הבשר?
ראיתי ש8 כשאני מבשלת אותו רבע שעה ואח,כ על הפלטה יוצא ממש טוב.
וגם לנסות להחליף חברה.
 

עדיה שיר

משתמש מקצוען
צילום מקצועי
עריכה והפקת סרטים
בלת"ק

אצלי הבשר בחמין יוצא רך מאוד ועסיסי בזכות שעות הבישול שלו וסוג הבשר.
אני שמה בחמין נתח אסאדו ובד"כ גם משולש עוף (בשביל מי שטעים לו... וזה טעים מאוד!)
אני מעמידה את החמין עם מים בשפע על אש נמוכה כ4 שעות ורק אח"כ שמה אותו על הפלטה עד סעודת הבוקר.
אסאדו הופך את החמין לעסיסי וטעים, והבשר יוצא רך בזכות זמן הבישול הארוך.

אגב, אם אתם זו"צ
את יכולה לקנות חצי קילו-עד קילו של אסאדו טרי ברמי לוי וכד'... (אסאדו לא עולה זול, אבל שווה) ולחלק לשקיות לפי שבתות ולהקפיא.
שימי לב שאסאדו הוא שומני ולכן נתח ממנו הוא שומן וכן הוא מתכווץ מאוד, כך שצריך לפרגן חתיכה גדולה כשמים בחמין.
קילו אסאדו מספיק בד"כ בעבור זוג ל4 חמי'ינים (כלומר, ל4 שבתות)
בהצלחה רבה!
 

מנחם 2

משתמש פעיל
מוזיקה ונגינה
@שיינדי דייג אם הפלטה חמה מידיי ואתם שמים רק סיר קטן יש אפשרות לשים עוד סיר מלא מים על הפלטה כל זמן שהצולנט עליה, זה גורם לחום להתפזר ולסיר הטשולנט להיות חם פחות והבשר יוצא רך נמס ועסיסי בדוק ומנוסה.
 

-דבורי

משתמש מקצוען
מנהל קבוצה
ואגב,
יש שקיות לבישול
כמו שיש לאפיה קוקיס
אז מלבישים על הסיר - האוכל - הטשולנט לא נדבק
ניסיתי בר"ה ,
שלפתי את השרית לפח ונשאר סיר בלי לכלוך שנדבק
פצצה לחג שהוא יומיים
רגע רגע
אני חושבת שלתגובה שלך מגיע אשכול נפרד

אבל לבנתיים אני שואלת כאן
תסבירי שוב-
את שמה בתוך סיר ריק- שקית קוקי, ובתוכו את כל התכולה?
וזה מתבשל כרגיל כמו בסיר?
אני חייבת לראות איך נראה הדבר הזה - ואיפה קונים אותו?

תודה: )
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה