בשרי הבשר יוצא יבש בצ'ולנט, למה??

שיינדי דייג

משתמש צעיר
זאת אומרת שהבשר מתבשל רק במשך השהות על הפלטה?
והוא יוצא רך?
לא הוא לא יוצא רך... זה הבעיה שלי.. אבל לא ראיתי הבדל בין הפעמים שעשיתי ככה לפעמים שכן שמתי את הבשר יחד עם שאר המרכיבים על האש כמה שעות לפני שבת. (כמובן כמה דקות עד להרתחה ואז על אש נמוכה)
 

שיינדי דייג

משתמש צעיר
האם תמיד יש מספיק נוזלים בצולנט,
והאם הבשר לא צף למעלה באופן שהוא לא מכוסה בנוזלים?
בדיוק השבת ניסיתי לשים יותר מים ופחות קטניות אבל (מים כמעט עד למעלה...) אבל עדיין יצא יבש יחסית.
ואני תמיד דואגת שיהיה מונח במרכז הסיר, לא בתחתית ושיהיה מכוסה..
 

לדעת 1

משתמש פעיל
בדיוק השבת ניסיתי לשים יותר מים ופחות קטניות אבל (מים כמעט עד למעלה...) אבל עדיין יצא יבש יחסית.
ואני תמיד דואגת שיהיה מונח במרכז הסיר, לא בתחתית ושיהיה מכוסה..
כדאי שבהשר ישאר איזה שעה בחוץ בצלחת שיצא כול הדם ולשטוף טוב
 

מבריק הפלא

משתמש סופר מעניין
הרעיון הוא לצרוב את הבשר לפני הבישול
בעצם כמו
אני כול שבת משתמש 8 של הקר ויוצא מציון צריך לחתוך ל2 חתיכות לתת לו 10 דקות להתבשל ביחד אם הבצל להוסיף מים שיתכסה אש גבוהה 15 דקות אחרי זה בנונית איזה שעה וכו
הרגע ש”מבשלים עם הבצל הוא עושה את פעולת הצריבה
 

אלישבע וי

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
@שיינדי דייג מבינה על מה את מדברת
לעיתים זה קורה לי ואין לי הסבר מדויק לתופעה
הרבה מאד פעמים יוצא רך ועסיסי אך פה ושם יבש ממש,
אך ככל הנראה זה כן כי הטשולנט עמד יותר מידי על חום גבוה, ההוכחה לכך היא שכאשר יוצא לי טוב התפו"א יותר בהירים ופחות שרופים והטשולנט כולו מאד 'אשכנזי'...:) (ככה אנחנו נוהגים לכנות את זה)
מצד שני לאמא שלי גם כשיוצא טושולנט עסיסי, שחום וכהה, תמיד הבשר אצלה רך ועסיסי..
שימי לב באמת שיעמוד בשבת על הפלטה באזור צדדי יותר ותבדקי אם משהו משתנה אז
 

נקודה חמה

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
צילום מקצועי
כנראה שזה בגלל שזה כמות קטנה
הבשר צף למעלה ומתייבש
תנסי להגדיל את הכמות של הקטניות, התפוא והנוזלים.
ברגע שהבשר מכוסה הוא נשאר עסיסי
 

שיינדי דייג

משתמש צעיר
@שיינדי דייג מבינה על מה את מדברת
לעיתים זה קורה לי ואין לי הסבר מדויק לתופעה
הרבה מאד פעמים יוצא רך ועסיסי אך פה ושם יבש ממש,
אך ככל הנראה זה כן כי הטשולנט עמד יותר מידי על חום גבוה, ההוכחה לכך היא שכאשר יוצא לי טוב התפו"א יותר בהירים ופחות שרופים והטשולנט כולו מאד 'אשכנזי'...:) (ככה אנחנו נוהגים לכנות את זה)
מצד שני לאמא שלי גם כשיוצא טושולנט עסיסי, שחום וכהה, תמיד הבשר אצלה רך ועסיסי..
שימי לב באמת שיעמוד בשבת על הפלטה באזור צדדי יותר ותבדקי אם משהו משתנה אז
האמת שאני תמיד שמה באיזור הכי פחות חם, אחרי בדיקה של כל המקומות...
אבל זה כנראה פלטה חזקה (היא חדשה),
אז אני לא יודעת מה עוד אפשר לעשות...
אגב, פעם אחת יצא לי להכין צ'ולנט מאד גדול בסיר ענק, ושמתי חתיכות בשר בינוניות והוא יצא רך בטירוף!!
זה היה ביום חול אז הוא היה על חום נמוך כל היום (אינדוקציה) אבל כנראה באמת בגלל שזה סיר גדול אז החום לא מידי חזק לו.. מה שבסיר קטן הרבה שעות + חום של פלטה חזקה אולי זה יותר מידי...
 

הייטקסטית

משתמש פעיל
לא הוא לא יוצא רך... זה הבעיה שלי.. אבל לא ראיתי הבדל בין הפעמים שעשיתי ככה לפעמים שכן שמתי את הבשר יחד עם שאר המרכיבים על האש כמה שעות לפני שבת. (כמובן כמה דקות עד להרתחה ואז על אש נמוכה)
אז אולי יכול היות שהבשר שאת שמה צף למעלה?
אם כן תטביעי אותו מתחת התפו"א
אבל לא ממש בקרקעית שלא ישרף וידבק לתחתית
 

קול שחל

משתמש רשום
סליחה, אמנם החכמה אינה שייכת לי, אבל בענין זה יש דבר אחד נורא ברור ופשוט.
ואולי יש עוד עצות שהן בבחינת בית חולים מתחת לגשר.
ואכן בשר ראש, כמעט תמיד רך [המעלה והבעיה שיש בו הרבה שומן ומי שאוהב אוהב אבל יש ילדים שלא אוהבים את 'הג'לי' הזה....]

הסיבה היחידה שהבשר מתייבש היא בגלל שהוא יותר מידיי מתבשל ברתיחה!
לדאוג שהבשר לא ירתח הרבה זמן!!!

איך עושים את זה?
כמה פתרונות.
להניח את הבשר קפוא כאשר מניחים את הסיר על הפלטה. כפי שנאמר לעיל. זה מצויין.
אבל תלוי כמה הפלטה חמה. וגם האם מכסים.
זה מאד מאד תלוי בהרבה גורמים משתנים!!

העיקרון שלא יירתח הרבה זמן!!
צריך קצת לימוד ומעקב.
אם יש לכם מכסה שקוף, זה הכי טוב, פשוט במהלך השבת לבדוק אם הוא רותח.

(בלי להיכנס לשאלות הלכתיות המשתנות לפי המנהגים!!)
אפשר לשחק עם כיסוי של הסיר, כלומר בלילה אחרי הסעודה להוריד את כיסוי ורק בבוקר לפני התפילה להחזיר.
אפשר גם לשחק עם כיבוי של הפלטה בשעון שבת.
יש כל מיני דרכים.
אבל זה העיקרון.

כמובן אם חסרים מים, שום דבר לא כל כך יעזור, אבל ריבוי מים אינו הפתרון. מה גם שיש שאינם אוהבים שיש הרבה מים....

בתאבון.
מי שניסה ולא הצליח, שייפנה וייפרט בדיוק איך הוא עושה ויקבל הדרכה מדוייקת ואישית!!
אל תתנו תודה לפני שתנסו והצלחתם!!! ומי שהצליח שייתן תודה. פשוט כך כל החברים יבינו כמה שזה הפתרון האמיתי.

השורה האחרונה!!
הבשר מתייבש בגלל בישול ייתר - הסיר רותח מידי הרבה שעות!!
זה מעולה שיהיה סמוך לרתיחה, אבל לא רתיחה!!!
 

saralulu

משתמש מקצוען
בדיוק השבוע התארחתי בשבת והטשולנט יצא מטורף והבשר (8) יצא נימוח ועסיסי.
אני אמורה לקבל את המתכון ודרך ההכנה, אשמח לשתף שגם לכם יצא טעים ומוצלח לכבוד שבת קודש!
 

פרוגמטי

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
פרסום וקופי
D I G I T A L
עוד משהו שהרבה לא שמים לב
בבשר מס' 8 - שריר יש שני חלקים. חלק אחד החיצוני שהוא די מזכיר בצורת הסיבים שלו סוגי בשר אחרים ולא מיוחדים והוא נוטה להתייבש בצונט - כשאני נתקל בחתיכה כזו אני מבשל אותה כצלי בשר ופורס לפרוסות ולא שם בצונט.

החלק השני הוא החלק המשובח (בעיניי) והוא נראה כמו מבוך ובין כל הפיתולים יש מלא קולגן (אנשים נוטים להחליף את זה בשומן וזו טעות כי 8 הוא בשר לא שומני במיוחד) שבבישול ארוך הוא נמס ונותן רכות מפחידה לבשר שסביבו, ברמה שניתן לאכול את זה עם כפית.
כך הוא נראה לאחר שחציתי את הגוש
1695541131090.png
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה