שאלה: לו היית קוראית לו בשם אחר,לקרוא לילד בברית בשתי השמות
בבית בחוץ בחיידר בעז"ה תקראו בשם שאתם אוהבים.ופעם ביום לפחות בשתי השמות
אני קראתי לאחד מילדי שם שלא כ"כ הולך עכשיו
אך קיבלתי ילד שדומה במידותיו האצילות של הנפטר שנקרא על שמו
כך שרק הרווחתי מזה
ושמחתי גם את המבוגרים של המשפחה
האם אתם בודקים באמת מי היה הסבא לפני שקוראים על שמו? גם בדורות הקודמים היתה קנאה ושנאה, היו סכסוכי שכנים, היו סבים שפחות הצליחו בלימוד גמרא ואולי, ח"ו, גם חטאו בכעס פה ושם. היו סבתות שלא הסתדרו עם החמות, שריכלו על הגיסות, שאמרו תהילים במקום לבשל והילדים היו מסכנים.ברבור 1
לא כתבתי שם לא סטנדרטי
שם שפחות מקובל
כן ואני בטוחה ששם של הילד משפיע
כמו שלא תקרא לבן שלך נימרוד וכדומה
כי זה שם של רשע.כך להבדיל לקרוא בשמות
של צדיקים,או של הנפטרים שהיו דמויות,שקידשו שם שמים
זה לא פחות
עכשיו אנחנו עוד צעירים,ולא מסתכלים במשקפיים של מבוגרים
וחוץ מזה,גם בעולם שלנו נכנסו שמות יותר מודרניות
כל עוד שזה נישאר בגדר הטוב אין בעיה
אך השאלה מה הלאה
אתה מדבר כמו אחד מככר השוק, על אחרי מות קדושים אמור שמעת? וכי אינך יודע שפעם הכל היה ורוד ומיוחד?האם אתם בודקים באמת מי היה הסבא לפני שקוראים על שמו? גם בדורות הקודמים היתה קנאה ושנאה, היו סכסוכי שכנים, היו סבים שפחות הצליחו בלימוד גמרא ואולי, ח"ו, גם חטאו בכעס פה ושם. היו סבתות שלא הסתדרו עם החמות, שריכלו על הגיסות, שאמרו תהילים במקום לבשל והילדים היו מסכנים.
האם בדקתם כל סבא וסבתא לפני שקראתם על שמם?
האם כשהילד שלכם הולך מכות עם אח שלו אתם אומרים- זה לא באחריותך, זה מהסבא שנקראת על שמו?
אם אתם מאמינים שהמידות הטובות מגיעות מהשם, אתם צריכים לחשוש מאד מאד מהמידות הגרועות שכפיתם על הילד
בכתובה???לקרוא בשתי השמות ובפועל להשתמש רק בשם אחד
כולל בתעודת זהות ובכתובה לרשום רק שם אחד האהוב
ככה אנחנו עשינו לביתנו
הרבה מזל טוב!
אני לא הייתי בצד השני של מי שמעוניין שילדיו יקראו על שם קרוביו. כן יכולה להבין הורים שזה נפשם. מבחינת ההורים מהדור הקודם העדפה של שם אופנתי/עדכני/אהוב לא מסתדרת להם עם נטישת שם - לא חריג או מוזר- אלא סטנדרט, והיכולת לשמח אותם בנתינת שם על הוריהם, שנגוזההו, הנה מישהו שיכול להסביר
למען ה'
מה כל כך כל כך משמח ומענג שיש נכד שקרוי בשם של האבא?
ההורים שלי שיחיו לאורך שנים טובות, אבל לא רואה שום סיטואציה
שאעדיף שהבת שלי (קטנה היום עדיין) תקרא לביתה על שם אמא שלי (אחרי 120) למרות שאני יודעת שהיא לא אוהבת את השם
ויש סיכוי שילדות יצחקו על הנכדה המתוקה שלי בגלל השם.
לא רואה את עצמי בחיים עושה כזה דבר
אשמח ממש להסבר מהצד השני איך זה קורה, ואם זה רגש שגובר על מחשבה, או ש-מה שרואים משם לא רואים מכאן..
א. 2 שמות היו על סבים שהיו גם רבנים ידועים מ-א-ד (אם אני אכתוב גם אתה תדע, על שם מי מדובר...)האם אתם בודקים באמת מי היה הסבא לפני שקוראים על שמו? גם בדורות הקודמים היתה קנאה ושנאה, היו סכסוכי שכנים, היו סבים שפחות הצליחו בלימוד גמרא ואולי, ח"ו, גם חטאו בכעס פה ושם. היו סבתות שלא הסתדרו עם החמות, שריכלו על הגיסות, שאמרו תהילים במקום לבשל והילדים היו מסכנים.
האם כשהילד שלכם הולך מכות עם אח שלו אתם אומרים- זה לא באחריותך, זה מהסבא שנקראת על שמו?
אם אתם מאמינים שהמידות הטובות מגיעות מהשם, אתם צריכים לחשוש מאד מאד מהמידות הגרועות שכפיתם על הילד
לי לא צריך להסביר את זה. אצלנו יודעים שלקרוא על שם זה כדי לכבד את החיים, והכבוד הזה מוגבל למקום שלא פוגע בדור הבא. אף אחד לא מאמין בהעברה בין דורית של כשרונות ומידות בגלל שם.א. 2 שמות היו על סבים שהיו גם רבנים ידועים מ-א-ד (אם אני אכתוב גם אתה תדע, על שם מי מדובר...)
ועוד סבא אחד - אף אחד כאן לא יכיר אבל במפורש היה אדם מיוחד.
אסביר לך במה מדובר,בני הבכור , ילד מחונן באמת (בכל קנה מידה, ב"ה!)
והוא קרוי על שם סבא - גם הוא מאד מיוחד, וגם הוא לפחות לפי ספריו היה גאון...
הבן שלי למד מסכת - מחוץ למסגרת החיידר,
הוא השקיע בזה המון ! (נכון שילד אחר יתכן והיה משקיע יותר..)
אבל גם בשבילו לחזור אחה"צ מאוחר ובמקום לרוץ עם כל הילדים , ללמוד כל יום הרבה זמן,
זה במפורש לא מובן מאליו,
והוא בהחלט התאמץ מאד!!
חגגנו לו סיום יחסית בקונספט קצת רחב,
ולאחר כמה ימים, הפגשנו עם איזה דודה ברחוב,
והיא אומרת לו שמעתי שעשית סיום על X...
כל הכבוד!
אבל בטח נכד של סבאX שקרוי על שמו....
ברור שהוא יעשה כזה דבר...
האמת שראיתי איך לבן שלי נשמטות הכתפיים,
כן הוא למד! הוא טרח! הוא השקיע....
מה הקשר השם של מי שהוא קרוי עליו?
על זה היתה כוונתי....
(ואגב הכשירון שלו, שיכול להיות באמת גנטיקה מהסב המיוחד הזה, ויכול להיות מסב אחר שהיה גאון מתמטי.. א"א לדעת)
קראנו לו על שמו כדי שתהיה לו לזכות! (והאמת גם לנו..)
אבל, זה לא אומר שבגלל זה הכל חייב ללכת בצורה מסוימת...
זה הכל.....
(התכוונתי שגם כשקוראים בשם לא סטנדרטי, ויש לילד מידות טובות מאד או משהו אחר, זה לא פיצוי, זה גם שם קצת מוזר, וגם מתנה מאת הבורא....)
נראה לי רוב האנושות ככה.לי לא צריך להסביר את זה. אצלנו יודעים שלקרוא על שם זה כדי לכבד את החיים, והכבוד הזה מוגבל למקום שלא פוגע בדור הבא. אף אחד לא מאמין בהעברה בין דורית של כשרונות ומידות בגלל שם.
יש גנטיקה, יש תורשה, יש ציפיה, יש חינוך. השם הוא לא חלק מהמארג הזה.
כשזה יהיה הוא זה לא יפריע לו.לי יש חברה עם שם מאד לא מקובל היום.
היא גהה בשם שלה וגם ההורים אבל קשה לה מאד בשידוכים
ה' ישמור, הכתובה לא כשרה.לקרוא בשתי השמות ובפועל להשתמש רק בשם אחד
כולל בתעודת זהות ובכתובה לרשום רק שם אחד האהוב
ככה אנחנו עשינו לביתנו
הרבה מזל טוב!
יש לכם היתר הוראה?ה' ישמור, הכתובה לא כשרה.
לכו מהר לרב לתקן ולהכין כתובה חדשה.
תרגעי.ה' ישמור, הכתובה לא כשרה.
לכו מהר לרב לתקן ולהכין כתובה חדשה.
הדור הזה הרבה פחות מחונך,יותר חוצפןהאם אתם בודקים באמת מי היה הסבא לפני שקוראים על שמו? גם בדורות הקודמים היתה קנאה ושנאה, היו סכסוכי שכנים, היו סבים שפחות הצליחו בלימוד גמרא ואולי, ח"ו, גם חטאו בכעס פה ושם. היו סבתות שלא הסתדרו עם החמות, שריכלו על הגיסות, שאמרו תהילים במקום לבשל והילדים היו מסכנים.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: