סיעור מוחות האשכול המרכזי על פתרונות הדיור לציבור החרדי

arye izerwerk

משתמש פעיל
אז לבקש שהנציגים ידאגו לדיור בר השגה יותר מאשר אחינו החילונים
למישהו יש איזה אפילו תחילת צד קלוש של הוה אמינא שזה יצליח??????????
זה בכלל לא העניין, אף אחד לא מנסה לבקש יותר מהחילונים, אלא שמחירים יתחילו לרדת פה לכל הארץ, לא מעניין אותי יותר מהחילונים, ונציגנו היקרים בכלל לא אמורים להתעסק בשלנו אלא בשל כולם, ואף אחד לא יוכל לומר להם כלום, אף אחד לא אמר כלום כשאטיאס אפשר את ניוד הטלפונים כי זה לא היה קשור לחרדים, ה"ה בנידו"ד.
ולצערי הרבה פעמים חברי הכנסת די מגמגמים ברעיונות ונשמעים כמתנצלים
אז או שילכו ללמוד דבר או שנים בתקשורת, או שפשוט יאמינו במה שהם אומרים.... או שלא יעלו להתראיין בנושא וגם כשכן פשוט יצעקו ויצעקו ויצעקו על מחירי הדיור ברמ"ג ובת"א ובגבעתיים ובשאר ערי זבוב בעל עקרון וידברו על מחירי הדיור כללית, הנה שס דואגים ליוקר המחיה ואף אחד לא מדבר על קמפיין פנימי ודאגה לציבור החרדי, מישהו שמע את מקלב מדבר היכנשהו לאחרונה? שישכרו יח"צנים או לא יודע מה, זו הסיבה האחרונה לא לדאוג לנושא הדיור.

arye izerwerk

משתמש פעיל
ל
למי זה כן מפריע? רק לכאלו שעדיין לא מחזיקים ברשותם אף דירה, כנראה שזה אחת הסיבות שאין לחץ גדול באמת בנושא הזה.
לידיעתך, חוץ מלחרדים, לרוב העם בישראל עדיין אין דירות, החילונים אגב צורכים הרבה יותר דירות מאיתנו כי הם גרים לבד מגיל מסויים....
וכבר המליץ מי שהמליץ שכחלון הוריד את מחירי הסלולר של המכשירים ושל הקוים ועכשיו אלפי זוגות צעירים יכולים לקנות טלפון זול ולהתקשר לבנק בזול כדי לשמוע שלא תהיה להם דירה בחיים.....

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
זה בכלל לא העניין, אף אחד לא מנסה לבקש יותר מהחילונים, אלא שמחירים יתחילו לרדת פה לכל הארץ, לא מעניין אותי יותר מהחילונים, ונציגנו היקרים בכלל לא אמורים להתעסק בשלנו אלא בשל כולם, ואף אחד לא יוכל לומר להם כלום, אף אחד לא אמר כלום כשאטיאס אפשר את ניוד הטלפונים כי זה לא היה קשור לחרדים, ה"ה בנידו"ד.

אז או שילכו ללמוד דבר או שנים בתקשורת, או שפשוט יאמינו במה שהם אומרים.... או שלא יעלו להתראיין בנושא וגם כשכן פשוט יצעקו ויצעקו ויצעקו על מחירי הדיור ברמ"ג ובת"א ובגבעתיים ובשאר ערי זבוב בעל עקרון וידברו על מחירי הדיור כללית, הנה שס דואגים ליוקר המחיה ואף אחד לא מדבר על קמפיין פנימי ודאגה לציבור החרדי, מישהו שמע את מקלב מדבר היכנשהו לאחרונה? שישכרו יח"צנים או לא יודע מה, זו הסיבה האחרונה לא לדאוג לנושא הדיור.
מסכים איתך לחלוטין בכל מה שאמרת
אלא שאני פשוט לא מאמין שזה יקרה
בדיוק כמו שאני לא מאמין שהליכוד יתקן את מערכת המשפט(מהסיבה הפשוטה שהוא אפילו לא עושה על זה קמפיין)
דגל ואגודה אפילו לא התחילו את הקמפיין
וש"ס עושה קמפיין על רעבים לשינוי-הם מדברים על מחייה ואוכל והורדת המחירים וסלי מזון (בדרך כלל אותם אנשים לא קונים דירה)
ובקיצור אף אחד לא מציף את הבעיה הבוערת

נקווה לטובת הציבור שמשהו ישתנה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
בדיוק אני שומע את יעקב אשר אומר שהם הולכים לדרוש 50000 יח"ד והם לא יתחשבו בתקשורת וביועמ"שים למיניהם, ואני מתפלץ מהמספר של 50000 שלא מתחיל להספיק בכלל....
על זה בדיוק אני מדבר.....
והבעיה המרכזית בציבור החרדי(שזה יתרון על דרך כלל ,אבל ספיצפית פה זה בעיה)
שאין לנו כל כך כח מול הנציגים כי אנחנו בכיס שלהם כי הקמפיין של "ועשית ככל אשר יורוך" גובר על הכל!!

אין תחרות ואין היצע של מפלגות חרדיות שניתן להצביע להם וגם כשיש שניים בסוף הם הולכים ביחד

ובקיצור לכן אני מאוד מאוד פסימי ולא מאמין כל כך שהם יפעלו בעניינים הנ"ל (לא ששאר הח"כים בממשלה עושים הרבה יותר ,אבל לפחות הם צריכים לתת דין וחשבון לבוחר)

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
מאות אלפי דירות, בהנחה של מאות אלפי ש"ח ואף למעלה ממיליון ש"ח. ביניהם אלפי חרדים ברמת שלמה בני ברק בית שמש רכסים אלעד חריש ועוד.
צודק!
ועדיין זה רחוק מאוד מפיתרון לדיור
כי הגרלה זה לא תוכנית עבודה וכל בר דעת מבין את זה

די

משתמש סופר מקצוען
כי הגרלה זה לא תוכנית עבודה וכל בר דעת מבין את זה
לא מסכים. ברגע שיש מאות אלפי חסרי דירה ויש כמות פחותה של דירות "מסובסדות", האפשרות היחידה היא הגרלה (כמובן צריך להגדיל את ההיצע אבל כל עוד זה לא קורה הגרלה היא לכאורה הדרך היחידה לחלק את הדירות).

די

משתמש סופר מקצוען

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לא מסכים. ברגע שיש מאות אלפי חסרי דירה ויש כמות פחותה של דירות "מסובסדות", האפשרות היחידה היא הגרלה (כמובן צריך להגדיל את ההיצע אבל כל עוד זה לא קורה הגרלה היא לכאורה הדרך היחידה לחלק את הדירות).
החלטת שהאפשרות היחידה זה הגרלה ואז אמרת שזה פיתרון

תחליט שיש עוד אפשריות(כמו למשל לתת משכנתאות ללא ריבית לחסרי הדיור
להוריד את מרכיב המעמ על דירה חדשה לחסרי דיור ועוד ועוד)

ואז תאמר שזה לא פיתרון

בונה אתרים

משתמש פעיל
PikiWiki_Israel_6489_belz_chassidim_world_center-1024x768.jpg

צילום: ויקיפדיה​

בבעלזא מסמנים את עפולה כיעד החדש; מה עם ויז'ניץ והליטאים? • פרסום ראשון​

בברכתו של כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא סיכמו עסקני הדיור על הקמת קרייה לחסידים בת 500 יחידות דיור בשכונת 'מורדות עפולה עילית' • בשכונה צפויים לקום כ-10,000 יח"ד והיא מסתמנת כאחד הפתרונות הזמינים בטווח הקצר למצוקת הדיור החרדי

שכונת 'מורדות עפולה עלית' היא שכונה חרדית שתכלול בטווח הארוך מעל לעשרת אלפים יחידות דיור והיא מסתמנת כאחד מפתרונות הדיור העתידיים של המגזר החרדי לשנים הקרובות. ברקע הדיון שנערך היום בירושלים על עתידה של קריית גת מערב ששרי השיכון והפנים בחרו להדיר את רגלי הציבור החרדי ממנה – מסתמן כי דווקא באזור העמקים מתפתחת שכונת ענק שתאופיין בציבור חרדי-חסידי.
על פי מידע שהגיע לידי 'חדשות JDN', בימים האחרונים הגיעו עסקני הדיור של חסידות בעלזא, בברכתו של כ"ק מרן האדמו"ר מבעלזא, לסיכום מול אחד היזמים המוכרים על רכישת 500 יח"ד למשפחות מהחסידות.
WhatsApp-Image-2022-09-13-at-16.13.13-1024x703.jpeg

השטח המיועד לקריית בעלזא עפולה. צילום: JDN
יצוין כי מדובר בכניסה ראשונה של החסידות לעיר עפולה, בעוד שעד עתה התמקדו בבעלזא באכלוס משפחות בקריה החרדית בשכונת הר יונה בנוף הגליל (נצרת), כאשר יש בכך אמירה משמעותית והצהרת כוונות לעתיד.
עוד נודע ל'חדשות JDN' כי מלבד חסידות בעלזא, גם בחסידות ויז'ניץ – לה קהילה מכובדת בעיר עפולה כבר שנים ארוכות – רכשו בפרויקט אחר באותה שכונה כ-300 יחידות דיור וקיימת התעניינות מרובה בקרב קהילות נוספות.
גם בציבור הליטאי, להם קהילה גדולה בשכונת גבעת המורה בעיר עם כ-150 משפחות, מחכים שחברת רייסדור תתחיל בבניה במורדות עפולה עילית כדי לרכוש מאסה של דירות מהחברה ובכך להגדיל את הקהילה משמעותית בנוסף לקהילת גבעת המורה בשכונה הסמוכה.
לפי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה (הלמ"ס), נכון לסוף יולי 2022 מתגוררים בעפולה 60,294 תושבים (מקום 35 בדירוג רשויות מקומיות בישראל). האוכלוסייה גדלה בקצב גידול שנתי של ‎4.3%‏. לפי נתוני הלמ"ס נכון לסוף 2020, לעפולה דירוג של 5 מתוך 10, במדד חברתי-כלכלי – אשכול לשנת 2017.
WhatsApp-Image-2022-09-13-at-16.18.56-1024x549.jpeg

די

משתמש סופר מקצוען
למשל לתת משכנתאות ללא ריבית לחסרי הדיור
להוריד את מרכיב המעמ על דירה חדשה לחסרי דיור
אם זו"צ מגיע לקבלן והקבלן יודע שאין לו מע"מ או שיש לו משכנתא בלי ריבית הקבלן פשוט יעלה את המחירים בשיעור ה"הנחה" (גם מי שאין לו "הנחה" ישלם יותר)
גם אם זה קורה במחיר למשתכן שהקבלן מעלה את המחיר בשוק חופשי-סליחה אבל לא אכפת לי שמי שיש לו כבר דירה שישלם יותר על דירה שניה.
ייתכן שיש עוד פתרונות כמו שאתה אומר, אבל אין פתרון מושלם ובשביל זה יש את שר השיכון/אוצר שמחליט לפי דעתו, וכמו שאמרתי לכאורה יש הגיון בהגרלות (גם אם הוא לא מושלם).

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
לדעתי אם זו"צ מגיע לקבלן והקבלן יודע שאין לו מע"מ או שיש לו משכנתא בלי ריבית הקבלן פשוט יעלה את המחירים בשיעור ה"הנחה" (גם מי שאין לו "הנחה" ישלם יותר)
גם אם זה קורה במחיר למשתכן שהקבלן מעלה את המחיר בשוק חופשי-סליחה אבל לא אכפת לי שמי שיש לו כבר דירה שישלם יותר על דירה שניה.
ייתכן שיש עוד פתרונות כמו שאתה אומר, אבל אין פתרון מושלם ובשביל זה יש את שר השיכון/אוצר שמחליט לפי דעתו, וכמו שאמרתי לכאורה יש הגיון בהגרלות (גם אם הוא לא מושלם).
אתה כל פעם (ולא רק אתה) חוזר על הטיעון הזה
תגיד לי אתה באמת חושב שמדינה כל כך עוצמתית מעצמת הייטק
לא יכול לפתור את הבעיה הזאת????

סתם דוגמה שעולה לי בראש-שהמדינה לא תיתן את זה לכל הקבלנים אלא נניח מתוך 15 קבלנים שיש באזור מסויים
שתיתן את זה רק לקבלן אחד

המחיר שלפיו יקבע ההנחה יהיה על פי הממוצע של כל ה14 קבלנים האחרים

וגם אם תדחה את זה באיזה צורה אני מבטיח לך שזה לא מסובך באמת אם המדינה באמת הייתה רוצה לפתור את העניין

מישמשית

משתמש מקצוען
מאות אלפי דירות, בהנחה של מאות אלפי ש"ח ואף למעלה ממיליון ש"ח. ביניהם אלפי חרדים ברמת שלמה בני ברק בית שמש רכסים אלעד חריש ועוד.
חכמים כל אנשי הלשעבר................
בזמנו ההנחה לא היתה כזאת משמעותית ויעידו על כך כל הביטולים שהיו בתקופה הזאת
המחירים הזולים של השנתיים האחרונות היו בעיקר בגלל שהם היו המחיר (המוזל) של שנתיים לפני כן ונקבעו לפי תקופה זאת
אלא שקרה מה שקרה ובעקבות הקורונה נוצר פקק ענק של רוכשים שיצר ביקוש גדול למול היצע נמוך בעיקר בגלל חוסר היציבות הפרלמנטרית וגרם לעליית מחירים קטסטרופלית.......
ומי שהרוויח מכך היה כחלון שרכב על גלי האהדה שהריעו לו כל אותם רוכשי דירות שבעקבות משבר זה הכפילו את שווי דירתם
אבל אין פה איזה שום חכמה של מר כחלון ושום שיווק יותר גדול ממה שהיה לפני"כ
החכם היחיד שיהיה פה זה מי שישכיל לצפצף על כולם ולשווק מאות אלפי יחי"ד בתקופה קצרה
(כמובן באחריות ובשום שכל.....)
ולא סתם מי ששיווק מאות יחי"ד ואח"כ הוקפצו המחירים ................

די

משתמש סופר מקצוען
וגם אם תדחה את זה באיזה צורה אני מבטיח לך שזה לא מסובך באמת אם המדינה באמת הייתה רוצה לפתור את העניין
נשמע די מסובך, וגם אם כן בכמה אתה חושב שזה יוזיל את מחירי הדירות? כמו מחיר למשתכן?
שוב ייתכן שיש מעלות מסוימות בדרך זו (לדוגמא שזה לכולם ולא הגרלה) מצד שני זו כנראה תהיה הנחה הרבה יותר קטנה (אם בכלל), לכאורה כחלון לא טיפש (אם כי אולי תמים) והוא יודע מה שאתה יודע, ולכן לא הייתי מגדיר את מחיר למשתכן כ"כל בר דעת מבין שזו לא תכנית עבודה".
נכון שלשעבר זה הנחות הרבה יותר גדולות, אבל גם בזמנו ההנחות היו מאוד משמעותיות, לדוגמא 1.1 מיליון לדירה בבני ברק, או 800,000 לדירה בבית שמש במקום 1.2 בשוק חופשי. או אפילו חריש 800,000 לארבעה חדרים במקום מיליון למרות שזה יחסית הנחה יותר קטנה אבל בסופו של דבר זה מחיר מוצלח במקום סביר ובונוס הטבה של הון עצמי 100,000 ש"ח (עם ריביות 0 של אז).

שתים

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
הנדסת תוכנה
המחירים הזולים של השנתיים האחרונות היו בעיקר בגלל שהם היו המחיר (המוזל) של שנתיים לפני כן ונקבעו לפי תקופה זאת
אלא שקרה מה שקרה ובעקבות הקורונה נוצר פקק ענק של רוכשים שיצר ביקוש גדול למול היצע נמוך בעיקר בגלל חוסר היציבות הפרלמנטרית וגרם לעליית מחירים קטסטרופלית.......
ומי שהרוויח מכך היה כחלון שרכב על גלי האהדה שהריעו לו כל אותם רוכשי דירות שבעקבות משבר זה הכפילו את שווי דירתם
אבל אין פה איזה שום חכמה של מר כחלון ושום שיווק יותר גדול ממה שהיה לפני"כ
החכם היחיד שיהיה פה זה מי שישכיל לצפצף על כולם ולשווק מאות אלפי יחי"ד בתקופה קצרה
(כמובן באחריות ובשום שכל.....)
ולא סתם מי ששיווק מאות יחי"ד ואח"כ הוקפצו המחירים ................
איזה זכרון קצר יש לאנשים פה.
לפני שנתיים לא היה לפני כל כך הרבה זמן ולי זכור כשמש בצהריים שהמחירים כבר אז היו מאוד זולים.
הקרקע ניתנה בחינם והקבלן הכי זול זכה. ברור שזו היתה הנחה גדולה מאוד גם אז.
היו דירות 800k בבית שמש, שאמנם לא היתה מה שהיא עכשיו אבל בהחלט מקום ששמעו עליו.
דירות 6 חדרים ברמת שלמה היו מאוד זולות גם כן לעומת המחירים בשוק החופשי אז.
ועוד ועוד.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
נשמע די מסובך, וגם אם כן בכמה אתה חושב שזה יוזיל את מחירי הדירות? כמו מחיר למשתכן?
שוב ייתכן שיש מעלות מסוימות בדרך זו (לדוגמא שזה לכולם ולא הגרלה) מצד שני זו כנראה תהיה הנחה הרבה יותר קטנה (אם בכלל), לכאורה כחלון לא טיפש (אם כי אולי תמים) והוא יודע מה שאתה יודע, ולכן לא הייתי מגדיר את מחיר למשתכן כ"כל בר דעת מבין שזו לא תכנית עבודה".
למה מסובך?
אתה מניח שקשה מאוד להעריך כמה עולה דירה חדשה בשוק החופשי
משום מה אני חושב שזה לא כל כך מסובך

אפשר נניח שהמדינה תתנה עם כל הקבלנים שבאזור שהמחיר יהיה המחיר הממוצע של כל הדירות (לפי גודל וחדרים כמובן) שבאזור

זה לא יוזיל כמו המחיר למשתכן אבל זה יוזיל ב17 אחוז (כי זה המעמ)
וגם אם המדינה תיתן הלוואות לזוגות צעירים ללא ריבית או עם ריבית נמוכה מאוד
זה יעזור עוד יותר לזוגות הצעירים

כמובן שכדי שזה יקרה צריך לבנות מסות וכמויות גדולות בבת אחת דבר שמצריך כח אדם מהיר ואיכותי
וצמצום בירוקרטייה
אבל תיאורטית זה אפשרי אם המדינה רוצה(אלא שהיא לא רוצה)

מישמשית

משתמש מקצוען
איזה זכרון קצר יש לאנשים פה.
כנראה שלא כ"כ קצר.............
בכל זאת מי לא זוכר את התגובות שלך למחירים אז ברמה ד'................
(וכן זה היה לפני שנה וחצי כשהמחירים היו קצת יותר מ לפני שנה וחצי)
והנה עכשיו את כותבת-
היו דירות 800k בבית שמש, שאמנם לא היתה מה שהיא עכשיו אבל בהחלט מקום ששמעו עליו.
לקרוא ולא להאמין.....

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  56  פעמים

לוח מודעות

למעלה