סיעור מוחות האשכול המרכזי על פתרונות הדיור לציבור החרדי

תורה תמימה

משתמש צעיר
עכשיו זה הזמן לעבוד כדי להגדיל את הנציגות החרדית, כדי שתהיה לשון מאזנים ותוכל לדרוש
כבר היום היא לשון מאזניים ולא משנה כמה היא תקבל
אבל בגלל שהיא בחרה לא להית לשון מאזניים אז כן משנה כמה שתקבל
ולמרות שבחרה לא להית לשון מאזניים עדיין היא יכולה לדרוש דיור לציבור שלה

תורה תמימה

משתמש צעיר
שנה שלמה לא היינו בממשלה ורעדנו מפחד שמדינת ישראל הולכת להפוך למדינת כל אזרחיה והחרדים הולכים לפתוח ספרי יוחסין ומערכות כשרות
וזה כמעט קרה אילולא הממשלה נפלה רק לראות את מיכאלי כשהיא לא מחויבת להסכמים קואליציונים וזה מספיק

arye izerwerk

משתמש פעיל
וזה כמעט קרה אילולא הממשלה נפלה רק לראות את מיכאלי כשהיא לא מחויבת להסכמים קואליציונים וזה מספיק
שמענו....
ישבה כאן ממשלה עם אינטרס מובהק נגדנו וישבו בה טובי האפיקורסים ובעיקר העמארצים של כל הזמנים, מה לא היה להם? רגשי נחיתות בשפע, שנאת עמי הארץ לת"ח, הבטחות למצביעים, רצון אובססיבי לעקר ולשרש את חומות הדת ולנעוץ טלפיהם בחומה, וכל זה לא העמיד את הנ"ל בראש מעייניה, הערבים לא ששים לשתף עם זה פעולה ועם כל הפודלים במערכת הפוליטית שחשוב להם לא להסתבך עם איש גם הם לא ישתפו פעולה....
אני לא יודע מה לומר לך אבל אני יושב בבית ומשלם סכום לא הגיוני על שכירות של דירה פצפונת, יש לי הון עצמי של קרוב למליון ש"ח ואשכרה אין לי מה לעשות איתו(!) חוץ מלבזבז אותו על שכירות ולשגות בהזיות על השקעות בבורסה או במקסיקו או על חזיון תעתועים בדמות זכיה בלוטו, ואז אני בורח מהבית כדי למלא את המקרר והמזווה ואני יוצא מאושר עד ורמי לוי (החנויות הזולות במדינה, להזכירך) ועל קניה מינימלית לזוג צעיר אני משלם סכום משוגע של 300 ש"ח!! על לחם וחלב!! בלי ח"פ! בלי משקאות מתוקים! אז שלא יחרטטו אותי עם דת ומדינה ועם תקציבים של עוד 50 ש"ח לבחור או 70 לאברך....

תורה תמימה

משתמש צעיר
מסכים
שחשוב להם לא להסתבך עם איש גם הם לא ישתפו פעולה....
ועדיין
רק לראות את מיכאלי כשהיא לא מחויבת להסכמים קואליציונים וזה מספיק
וכן את מה שמתן כהנא עשה ומה שכמעט עשה וכן את הנדל
אז שלא יחרטטו אותי עם דת ומדינה
זה מוכיח שיש אמת במה שאומרים על דת ומדינה
אבל בעניני תקציבים ברור שהדגש צריך להיות על הדיור
אז שלא יחרטטו עם תקציבים של עוד 50 ש"ח לבחור או 70 לאברך....
הרי כל מה שהם מוסיפים עוד 100 ש"ח לאברך או עוד 50 ש"ח לקצבאות הילדים, נבלע כלא הה בעליה של חודש אחד במחירי הדירות.

arye izerwerk

משתמש פעיל
זה לא העניין, ברור שצריך נציגים בכנסת גם בשביל הדבר הזה שנקרא דת, וגם בשביל הדת המדומה אשר בשם תקציבים תקרא.
אבל העניין פה הרבה יותר עמוק, מסע ההפחדות הזה שחוזר על עצמו כל סבב מחדש ומזכיר לנו מה יקרה בלי הנציגים שלנו הוא נחמד, מאד, ואינלי בעיה איתו.
עד ש....
עד שהוא משמש תירוץ למה אני חייב להצביע להם גם מבלי שאני אראה שום שיפור ברמת החיים שלי, כי הם אוחזים אותי בצוואר ואני חייב להצביע אחרת חס ושלום המדינה תחרב ותהיה התבוללות המונית, ועולם התורה יעבור חורבן אשר כמוהו לא היה ולא נהייתה אפילו בחורבן יהדות אירופה ה"י, והרושיבעס יאלצו לכתת רגליהם בבתי גבירים רח"ל בחו"ל, וראשי הכויללים ידרדרו לקשיים ולא תהיה להם ברירה אלא להפחית מלגות ובלה בלה בלה.
אבל הכל נכון מבחינה משנית, כי זה כבר נהיה דרג ב', היום המחיה שלנו הרבה יותר מעניינת אותנו, ואם הח"כים רואים את זה כתירוץ לא לעבוד כי גם ככה אני חייבים להצביע להם אז במחילה מהם זה עבודה בעיניים.
אז אני אלך לקלפי ואשלשל ג או דת או עץ או וואטאבר כי ככה הגרי"ג אדלשטיין מורה לי ואני נשמע לצו התורה שמנחה אותי לציית לו. אבל אני אסתום את האף.
ועד כאן בענייני פוליטיקה.
שורה תחתונה הנושא ברור שהמדינה לא תפחית את מחירי הדיור בעצמה משום כיוון כי המצב הנוכחי הרבה יותר משתלם לה ואל לנו לשבת ולהמתין לזה. עודינו תכלנה עינינו אל עזרתנו הבל, בציפייתנו ציפינו אל גוי לא יושיע.

די

משתמש סופר מקצוען
זה לא העניין, ברור שצריך נציגים בכנסת גם בשביל הדבר הזה שנקרא דת, וגם בשביל הדת המדומה אשר בשם תקציבים תקרא.
אבל העניין פה הרבה יותר עמוק, מסע ההפחדות הזה שחוזר על עצמו כל סבב מחדש ומזכיר לנו מה יקרה בלי הנציגים שלנו הוא נחמד, מאד, ואינלי בעיה איתו.
עד ש....
עד שהוא משמש תירוץ למה אני חייב להצביע להם גם מבלי שאני אראה שום שיפור ברמת החיים שלי, כי הם אוחזים אותי בצוואר ואני חייב להצביע אחרת חס ושלום המדינה תחרב ותהיה התבוללות המונית, ועולם התורה יעבור חורבן אשר כמוהו לא היה ולא נהייתה אפילו בחורבן יהדות אירופה ה"י, והרושיבעס יאלצו לכתת רגליהם בבתי גבירים רח"ל בחו"ל, וראשי הכויללים ידרדרו לקשיים ולא תהיה להם ברירה אלא להפחית מלגות ובלה בלה בלה.
אבל הכל נכון מבחינה משנית, כי זה כבר נהיה דרג ב', היום המחיה שלנו הרבה יותר מעניינת אותנו, ואם הח"כים רואים את זה כתירוץ לא לעבוד כי גם ככה אני חייבים להצביע להם אז במחילה מהם זה עבודה בעיניים.
אז אני אלך לקלפי ואשלשל ג או דת או עץ או וואטאבר כי ככה הגרי"ג אדלשטיין מורה לי ואני נשמע לצו התורה שמנחה אותי לציית לו. אבל אני אסתום את האף.
ועד כאן בענייני פוליטיקה.
שורה תחתונה הנושא ברור שהמדינה לא תפחית את מחירי הדיור בעצמה משום כיוון כי המצב הנוכחי הרבה יותר משתלם לה ואל לנו לשבת ולהמתין לזה. עודינו תכלנה עינינו אל עזרתנו הבל, בציפייתנו ציפינו אל גוי לא יושיע.
אתה יכול להגיד את זה כמעט על כל המפלגות-יש את מפלגות רק ביבי ויש את מפלגות רק לא ביבי, אף אחד לא מתחייב לשווק כך וכך יח"ד או לסלול כבישים ונת"צים או רכבות או לבנות מרכזי תעסוקה והשכלה בפריפריה או כל דבר מועיל למדינה ולאזרחים.

arye izerwerk

משתמש פעיל
אתה יכול להגיד את זה כמעט על כל המפלגות-יש את מפלגות רק ביבי ויש את מפלגות רק לא ביבי, אף אחד לא מתחייב לשווק כך וכך יח"ד או לסלול כבישים ונת"צים או רכבות או לבנות מרכזי תעסוקה והשכלה בפריפריה או כל דבר מועיל למדינה ולאזרחים.
אני לא רוצה לפתח את הדיון רק אציין שהם לפחות מתייחסים לנושא בניגוד למדוברים.
מכאן והלאה נחזור לנושא המקורי של הפורום.

די

משתמש סופר מקצוען
אני לא רוצה לפתח את הדיון רק אציין שהם לפחות מתייחסים לנושא בניגוד למדוברים.
גם הח"כים החרדיים מתייחסים לנושא, לדוגמא היה כנס של דגל התורה וזה היה אחד הנושאים. וכן בדיון בוותמ"ל לגבי ההתנגדויות לקרית גת מערב הח"כים של דגל התורה התייצבו. יכול להיות שאפשר לעשות יותר אבל אני לא חושב שהם מתעסקים בזה פחות משאר המפלגות של הציבור הכללי.

תורה תמימה

משתמש צעיר
ואם הוא יכול להגיד את זה על אחרים מה זה משנה לי , לי אכפת מהמפלגה שלי שתדאג לי ולא מענין אותי אם אחרים דואגים פחות (או יותר)

יודיתתתתתתת

משתמש מקצוען
הדמיות בתלת מימד
עיצוב ואדריכלות פנים
הבדל ברור
בהם בוחרים לפי אידאולוגיה ,אנחנו לא תמיד מסכימים לאידאולגיה אלא לפי הצרכים שלנו כציבור
וזה רוחניות וגשמיות הזוי שקורת גג אני קוראת לזה גשמיות,כולם מבינים שלא יהיה בעיות גיוס וגיור..אז למען השם שיעשו משהו לזוגות צעירים,במקום לצעוק מבוקר ועד ערב,לא מעניין אותנו איך קוראים לרה"מ

נערך לאחרונה ב:

arye izerwerk

משתמש פעיל
הבדל ברור
בהם בוחרים לפי אידאולוגיה ,אנחנו לא תמיד מסכימים לאידאולגיה אלא לפי הצרכים שלנו כציבור
וזה רוחניות וגשמיות הזוי שקורת גג אני קוראת לזה גשמיות,כולם מבינים שלא יהיה בעיות גיוס וגיור..אז למען השם שיעשו משהו לזוגות צעירים,במקום לצעוק מבוקר ועד ערב,לא מעניין אותנו איך קוראים לרה"מ
צודקת!
ולא רק לזוגות הצעירים
לכל אברך שעגלת הקניות השבועית שלו קפצה מ1000 ש"ח ל1400 ש"ח

שמעון1000

משתמש חדש
גם הח"כים החרדיים מתייחסים לנושא, לדוגמא היה כנס של דגל התורה וזה היה אחד הנושאים. וכן בדיון בוותמ"ל לגבי ההתנגדויות לקרית גת מערב הח"כים של דגל התורה התייצבו. יכול להיות שאפשר לעשות יותר אבל אני לא חושב שהם מתעסקים בזה פחות משאר המפלגות של הציבור הכללי.
לדבר בכנסים אין בכך כל תועלת, אלא עבודה בעיניים.
צריך החלטה ברורה שלא נכנסים לשום קואליציה ללא פתרון של נושא הדיור!
אם זה יעמוד בראש רשימת הדרישות, אזי ימצא לכך פתרון.
כשבאו מיליון עולים מבריה"מ אריק שרון דפק על השולחן, והיה פתרון למאות אלפי דירות בתקופה קצרה.

כרטיס סטודנט

משתמש צעיר

arye izerwerk

משתמש פעיל
שלא נכנסים לשום קואליציה ללא פתרון של נושא הדיור!
האולטימטום הזה קצת מורכב כי לא מורידים את המחיר ביום אחד, צריך להפשיר המוני יחידות דיור, שזה תהליך שאורך זמן, אי אפשר לעשות את זה בהינף החלטת ממשלה כי אז מחיר חומרי הבניה יטפס בטירוף משוגע בגלל ההצפה של השוק, מה שיגרור המשך עליה במחיר כי גם אם הקרקע זולה החומרים יקרים, המדינה צריכה לרסן את השחרור הזה בעדינות, ובזמן שזה לוקח אפשר לעשות בחירות פעמיים פלוס קואליציה של שנה.
אם כבר ההאולטימטום צריך להיות הפרטה של רמ"י.

שמעון1000

משתמש חדש
לדבר בכנסים אין בכך כל תועלת, אלא עבודה בעיניים.
צריך החלטה ברורה שלא נכנסים לשום קואליציה ללא פתרון של נושא הדיור!
אם זה יעמוד בראש רשימת הדרישות, אזי ימצא לכך פתרון.
כשבאו מיליון עולים מבריה"מ אריק שרון דפק על השולחן, והיה פתרון למאות אלפי דירות בתקופה קצרה.
איך זה היה בפועל?
זה היה ע"י הפשרה מסיבית של קרקעות לבניה.
וכן נתינת מענקים לקבלנים שתוך 24 חודש יאכלסו את הדירות, דבר זה גרם למרוץ מטורף מצד הקבלנים לסיים את הדירות במהירות מרבית.
במאמר המוסגר: פרויקט הדירות של "יד-עזרה" (מאות יח"ד שנבנו באשדוד ע"י עמותת 'אור חדש לבוניך') נבנו בתקופה זו, ואכן הם עשו מרוץ עם הזמן בכדי להספיק לקבל את המענקים הנ"ל, אך מחמת עיכובים שונים לא הספיקו לסיימם בזמן, ונגרם מכך קשיים כלכליים לפרויקט.

א מרים

משתמש פעיל
כל האופציות הנ"ל קיימות
אבל לאף פקיד במדינה אין אינטרס להוציא אותן לפועל.
המדינה רק מרוויחה ממחירי הדיור אז למה לה?

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  55  פעמים

לוח מודעות

למעלה