למישהו מקצועי שהוא בלתי תלוי. [כזה שלא מרוויח מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו...]שלום!! אין לי מושג בהשקעות וכל הנושא הזה
יש לאשתי הרבה כסף בפנסיה, פיצויים וקרן השתלמות
למי אני אמור לפנות שידאג לי וישים את הכסף במקום טוב(וכמובן כשר).
למישהו מקצועי שהוא בלתי תלוי. [כזה שלא מרוויח מהחברות שאליהם הוא מפנה את לקוחותיו...]שלום!! אין לי מושג בהשקעות וכל הנושא הזה
יש לאשתי הרבה כסף בפנסיה, פיצויים וקרן השתלמות
למי אני אמור לפנות שידאג לי וישים את הכסף במקום טוב(וכמובן כשר).
כמה שרוצים.א. האם אפשר להפריש איזה סכום שרוצים? או שהוא מוגבל לפי ההכנסה המדווחת? או שעד 4% מהנ"ל
לא.ב. האם אפשר להשתמש באותה קרן השתלמות גם לעצמאים וגם לשכירים?
סכום הפקדה שנתית.ג. לפי מה מחשבים את הסכום הפטור ממס לפי חישוב שנתי/ חודשי? מהפקדה או מצבירה?
כן.ד. האם אני יכול לקבל הצע מחיר טובה על גמל/השתלמות/פנסיה אם אני מביא אותם ביחד כסכום גדול?
אפשרי.ה. האם חייבים להפריש בצורה חודשית או שאפשר בפעם אחת את מלוא תקרת הסכום השנתי (אם זה שנתי)
אין מקום שהוא יוצא הכי רווחי לכולם, וזה חייב להיות מותאם לנתונים האישיים והספציפיים שלך.איפה הכי מומלץ לשים קרן השתלמות? ומה הדמי ניהול שנחשבים נמוכים-לקה"ש?
התחלתי עבודה חדשה ב"ה ואין לי מושג בתחום,
רוצה להבין את ההצעה שהסוכן יתן לי - כמה היא טובה או לא..
תודה
לארציתי לשאול מעסיק שמשום מה מתעקש לא להפריש לקרן השתלמות האם השכיר יכול לפתוח בעצמו קרן ולהפקיד בה, וא"כ כמה הוא יכול להפקיד?
חובת קריאה!שלום,
אשתי עוסקת בהוראה ועכשיו אפשרו לה להצטרף לקרן השתלמות
ישנם שתי הצעות, האחת קרן השתלמות ללא שנת שבתון שבו העובד מפריש 2.5 % והמעסיק 7.5 %
והשניה היא קרן השתלמות שנותנת שנת שבתון שבה העובד מפריש 4.2 % והמעסיק 8.4 %
לפי החשבון לטווח של שנים האפשרות השניה משתלמת יותר.
השאלה היא האם מישהו יודע מה הם התנאים להוצאת הכסף לקרן עם שנת שבתון,
כיון שטענו לי שצריך סיבה מיוחדת להוציאת את הכסף ובלי זה מורידים לך 10% ומיסים.
מי שיש לי נסיון ומידע בנושא אשמח שיחלוק אותו אותי. תודה רבה
גם חובת שיתוף.חובת קריאה!
השתלמות - קרן השתלמות מומלצת לעובדי הוראה
הקדמה: קרן השתלמות מופרשת לעובדי הוראה לצורך יציאה לשבתון ההפרשות הן 12.6% מהשכר קובע לפנסיה וכפי שיבואר בפירוט להלן. נכון להיום עובד הוראה (מורה/גננת) שמקבל תקן נדרש לפנות לבנק בינלאומי ולחתום על פתיחת קרן השתלמות. עובדי הוראה רבים אינם יודעים שאמנם זאת ברירת המחדל אבל לא בהכרח האפשרות הטובה...www.prog.co.il
אצל נתי קלמן הראל 0.55אני רוצה לפתוח קה"ש לעצמאי,
קיבלתי הצעה ממגדל 0.65% ד.נ., מסלול מחקה S&P. (מיטב נתנו הצעה יותר יקרה)
יש דרך למצוא יותר זול?
תודה מראש לעונים
האם יש את המסלול הזה בהראל?אצל נתי קלמן הראל 0.55
ושכחתי לציין שלאו דוקא מסלול כשר (בדקתי את הנושא הלכתי וזה לא הדיון)אשתי מורה ואחרי קריאת האשכול בנושא קרן השתלמות לעובדי הוראה החלטנו ללכת על קרן השתלמות רגילה,
מכאן ואילך אני מסתבך איך אני יודע להחליט לאיזו חברה ללכת ? ולאיזה מסלול לבחור?
אין לי כוח ויכולת לנסות להבין ולקרוא את כל האשכול..
מאן דהו יכול להסביר במילים פשוטות וקצרות מה והיכן ממולץ להשקיע?
משכורת באזור 8 k, לא דחוף להוציא את הכסף בעז"ה בעשור הקרוב, וכמובן לא מתכון להציץ כל יום לראות מה משתנה.
האם יש תשובה לדבר כזה ? תודה רבה
אשתי מורה ואחרי קריאת האשכול בנושא קרן השתלמות לעובדי הוראה החלטנו ללכת על קרן השתלמות רגילה,
מכאן ואילך אני מסתבך איך אני יודע להחליט לאיזו חברה ללכת ? ולאיזה מסלול לבחור?
אין לי כוח ויכולת לנסות להבין ולקרוא את כל האשכול..
מאן דהו יכול להסביר במילים פשוטות וקצרות מה והיכן ממולץ להשקיע?
משכורת באזור 8 k, לא דחוף להוציא את הכסף בעז"ה בעשור הקרוב, וכמובן לא מתכון להציץ כל יום לראות מה משתנה.
האם יש תשובה לדבר כזה ? תודה רבה
אין מקום שהוא יוצא הכי רווחי לכולם, וזה חייב להיות מותאם לנתונים האישיים והספציפיים שלך.
ויש לך שני אפשרויות.
1.תלמדי היטב את הנושא [ויש פה בפורום הרבה מאד מידע] ותדעי כך מה לעשות עם קרן ההשתלמות שלך.
2. תפני לעזרה של מישהו מקצועי [בלתי תלוי] שיעזור לך להשקיע את זה בצורה הרווחית ביותר בשבילך.
כן.האם יש את המסלול הזה בהראל?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: