השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
1. אינפיניטי- תשואה כהלכה, חשיפה של 97% להשתלמות מניות בחו"ל, [מה זה? עדיף על s&p 500?]
מחקה מדד MSCI ACWI
2. הפניקס, הראל, וכלל, ומיטב דש, ארבעתם עם אותם נתונים: מחקה מדד s&p 500 ו97% חשיפה למניות, [הראל עם כשרות גלאט הון, איך יתכן הרי בגלאט הון לא מאשרים חשיפה לs&p500 ככל שידוע לי, אני טועה?]
3. מור, מניות s&p500 חשיפה ג"כ של 97% למניות, בכשרות העדה"ח, [אבל הם לא מאשרים חשיפה ישירה למניות, רק לתעודות סל, לא?].
גלאט הון מאפשרים חשיפה רק באמצעות אופציות.
בדץ העדה החרדית מאשרים חשיפה באמצעות קרנות סל.
מה הכי מומלץ מכל האפשרויות, לפני ההתמקחות על דמי ניהול?
בגדול זה לא משנה.
אבל אולי עדיף מיטב דש, כלל או הפניקס, כי נכון לעכשיו הם יותר חשופים למניות.
או אינפיניטי.

קלופ

משתמש מקצוען
בכשרות העדה"ח, [אבל הם לא מאשרים חשיפה ישירה למניות, רק לתעודות סל, לא?].
הם יעקבו אחר המדד באמצעות חוזים עתידיים ולא באחזקה ישירה.
רק לידיעתך יש מושג של קרן השתלמות בניהול אישי זה נקרא ira,
ומיועד רק לבעלי צבירה גבוהה.
)אבל לא לכ"א זה מתאים.)
msci acwi זה רעיון מצויין.
לא מייעץ ולא ממליץ!

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
1. ל20-30 שנה עדיף מחקה מדד s&p500, או מחקה מדד MSCI ACWI?
2. לא אמור להיות הבדל מבחינת התשואה בין מי שנחשף למניות ממש, וקונה ניירות ערך של s&p 500 לבין מי שנחשף רק באמצעות קרנות סל, (או באמצעות אופציות, שזה קצת הימור, יכול להרויח יותר, אך יכול גם פחות, תקן אותי אם אני טועה).
3. אין כזה דבר קרן השתלמות שקונה את הניירות ערך של s&p 500 עצמם? יש רק מחקה s&p? סליחה על הבורות... שאלתי היא על תשואה כהלכה שמתירים רכישת מניות.
4. איך יש הבדל כ"כ גדול בין התשואה במסלולים הכשרים לשאינם כשרים, הרי אם הרבה מהם מחזיקים בדרך זו או אחרת בs&p 500 ובפרט בתשואה כהלכה שממש מתירים לקנות את רוב המניות?
5. מה אני מרויח בלהפקיד בקרן השתלמות על פני לקנות בעצמי ניירות ערך של s&p500 חוץ מפטור ממס רווחי הון, שזה מתקזז בדמי ניהול?
@ארי בכרמים @קלופ @מקצועי בלבד @shimשימי

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
1. ל20-30 שנה עדיף מחקה מדד s&p500, או מחקה מדד MSCI ACWI?
אין הרבה הבדל.
2. לא אמור להיות הבדל מבחינת התשואה בין מי שנחשף למניות ממש, וקונה ניירות ערך של s&p 500 לבין מי שנחשף רק באמצעות קרנות סל, (או באמצעות אופציות, שזה קצת הימור, יכול להרויח יותר, אך יכול גם פחות, תקן אותי אם אני טועה).
יש הבדלים קטנים.
3. אין כזה דבר קרן השתלמות שקונה את הניירות ערך של s&p 500 עצמם? יש רק מחקה s&p? סליחה על הבורות... שאלתי היא על תשואה כהלכה שמתירים רכישת מניות.
הקרנות שמחקות את המדד בתשואה כהלכה עושים זאת רק ע"י קרנות סל שמחקות באמצעות חוזים עתידיים ואופציות.
4. איך יש הבדל כ"כ גדול בין התשואה במסלולים הכשרים לשאינם כשרים, הרי אם הרבה מהם מחזיקים בדרך זו או אחרת בs&p 500 ובפרט בתשואה כהלכה שממש מתירים לקנות את רוב המניות?
השאלה לא מובנת.
ואין הרבה הבדל.
5. מה אני מרויח בלהפקיד בקרן השתלמות על פני לקנות בעצמי ניירות ערך של s&p500 חוץ מפטור ממס רווחי הון, שזה מתקזז בדמי ניהול?
ראש שקט.
וזה מתקזז רק אחרי הרבה שנים.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
1. זה כרוך בהתעסקות וכאב ראש לקנות אחת לשנה ב19,000 ש"ח, s&p500?
2. יש איזה חישוב אחרי כמה שנים זה מתקזז בדמי ניהול של 0.6-0.9? כי אני מדבר על בין 20 ל30 שנה.
3. תשואה כהלכה לא מתירים לקנות s&p500 ממש? לא זה היתרון שלהם על פני גלאט הון והבד"ץ?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
1. זה כרוך בהתעסקות וכאב ראש לקנות אחת לשנה ב19,000 ש"ח, s&p500?
לא משהו, אבל יותר מאשר בקרן השתלמות.
2. יש איזה חישוב אחרי כמה שנים זה מתקזז בדמי ניהול של 0.6-0.9? כי אני מדבר על בין 20 ל30 שנה.
לשלם יותר מ0.5% זה טיפשי.
ויש הרבה שגם יקבלו 0.3% וגם 0.2%.
3. תשואה כהלכה לא מתירים לקנות s&p500 ממש? לא זה היתרון שלהם על פני גלאט הון והבד"ץ?
מתירים. אבל בקרנות הפאסיביות שבהשגחתם לא עושים זאת.
מעניין.
עשיתם סימולציה/חישוב כלשהו?
אשמח מאוד מאוד לשמוע גם אם בקירוב.
ראיתי סימולציות, מדובר על בערך 40 שנה.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
מתירים. אבל בקרנות הפאסיביות שבהשגחתם לא עושים זאת.
1. למה?
2. לדעת תשואה כהלכה מותר להפקיד בקרן השתלמות בלי כשרות במסלול 100% s&p500?
3. האם אמור להיות הבדל בתשואה? כי אם כן, זה עוד שיקול לקנות לבד את הs&p500.

נערך לאחרונה ב:

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
כדי שיהיה כשר לדעת כולם.
לא.
יש בעיה חמורה של הלוואות לעמיתים.
הבדלים קטנים.
איך? יש עוד דרך חוץ מלהתמקח עם הנציג בטלפון?
זה תלוי בנתונים האישיים.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
אין הרבה הבדל.
מה כוונתך אין הרבה הבדל באופי ההשקעה או בתשואות??
הפער לאורך עשרות שנים עשוי להיות בין 0.1% ל0.5% בקרנות הטובות.
אין לי מידע מה קונים בקרנות המחקות.
אבל מסתבר שהם רוכשים את הקרנות סל/נאמנות של עצמם
למשל הפניקס קונה קרנות של קסם. (זה אותה חברה)
מיטב דש קונה תכלית
ומגדל קונה של מגדל.
הראל קונה של הראל
ומור קונה של מור.
אין הבדל.
זה מעבר ליכולת אנוש לקנות את מניות הS&P 500 כולם ולאזן לפי משקלם היחסי במדד.
בתי ההשקעות שרכשים את המניות עצמם, יש מחשב שעושה את זה.
כנראה התכוונתם לקנות לבד קרן סל.
בקשר למס רווח הון,
לכספי קרן השתלמות ופנסיה פותחים חשבון IRA ואז לא משלמים מס.
דמי ניהול זה משמעותי מאוד.
תבדקו כאן:
אולי. אבל לא לפרוטוקול.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
כדי שיהיה כשר לדעת כולם.
אז מה הועילו חכמים (תשואה כהלכה) בתקנתם, הם רצו להשיג תשואה יותר גדולה מגלאט הון והבד"ץ, ובסוף, הם פועלים עם אותה מדיניות כשרות.
הפער לאורך עשרות שנים עשוי להיות בין 0.1% ל0.5% בקרנות הטובות.
הבדלים קטנים.
קשה כנ"ל, לשם מה קמה תשואה כהלכה, אם בכשרויות האחרות אין כמעט פער בתשואה בינם לשוק הכללי?

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
אז מה הועילו חכמים (תשואה כהלכה) בתקנתם, הם רצו להשיג תשואה יותר גדולה מגלאט הון והבד"ץ, ובסוף, הם פועלים עם אותה מדיניות כשרות.
הם פועלים ככה רק במסלולים הפאסיביים.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
ההלוואות הם מהמסלול הכללי.
מה פרוש?
אם אני פונה היום לדוגמא להלמן אלדובי, ושם 18,000 ש"ח בקרן השתלמות רגילה, שקונה את s&p500,
מחר הם יכולים לתת את הכסף הזה בהלוואה לעמית חילוני, אז מה הצד להתיר? כולם במסלול הכללי, לא? (באמת לא מובן לי איך הם נותנים הלואות, אם הם מתחייבים להשקיע את כל הכסף במניות, חוץ ממעט הכסף שהם חייבים שישאר נזיל, וגם להלוותו לא יכולים לכאורה).

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
(באמת לא מובן לי איך הם נותנים הלואות, אם הם מתחייבים להשקיע את כל הכסף במניות, חוץ ממעט הכסף שהם חייבים שישאר נזיל, וגם להלוותו לא יכולים לכאורה).
הם מחקים באמצעות חוזים עתידיים ואופציות ולא צריך בשביל זה להשתמש בכל הכסף, ואין כאן המקום להרחיב.

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה