השתלמות האשכול הגדול לקרנות השתלמות

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
קשה כנ"ל, לשם מה קמה תשואה כהלכה, אם בכשרויות האחרות אין כמעט פער בתשואה בינם לשוק הכללי?
הם הראשונים שנתנו כשרות על הS&P 500
וגם על הMSCI ACWI נכון להיום גלאט הון לא נותנים כשרות.
אולי בעתיד יהיה להם גם קרן אקטיבית.
הם מחקים באמצעות חוזים עתידיים ואופציות ולא צריך בשביל זה להשתמש בכל הכסף, ואין כאן המקום להרחיב.
זה נכון שלא משתמשים ככל הכסף.
אבל זה לא נכון שיש להם אפשרות להלוות אותו.

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
במסלולים המנייתיים שיש כרגע, זה נכון.
במילים אחרות, עשו הרבה רעש שצריך לדאוג לציבור שומרי התורה לתשואה לא פחות מהמקובל במסלולים הכלליים, תקפו את גלאט הון והבד"ץ על המדיניות המחמירה שלהם, ובסוף, במסלולים הפאסיביים, שזה מה שרוב הציבור מעדיף, גם בגלל דמי הניהול הנמוכים, וגם בגלל הסטטיסטיקה שאף אחד לא יכול להכות את השוק, הם נשארו עם אותה מדיניות של הכשרויות שהותקפו על ידם.
הזוי, ועצוב.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
במילים אחרות, עשו הרבה רעש שצריך לדאוג לציבור שומרי התורה לתשואה לא פחות מהמקובל במסלולים הכלליים, תקפו את גלאט הון והבד"ץ על המדיניות המחמירה שלהם, ובסוף, במסלולים הפאסיביים, שזה מה שרוב הציבור מעדיף, גם בגלל דמי הניהול הנמוכים, וגם בגלל הסטטיסטיקה שאף אחד לא יכול להכות את השוק, הם נשארו עם אותה מדיניות של הכשרויות שהותקפו על ידם.
הזוי, ועצוב.
א. הם נפתחו כמה שנים לפני שהיו מסלולים מנייתים כשרים.
ב. הם עשו בדיוק את מה שהם אמרו בחברת אלטשולר שחם במסלולי ההלכה שלהם, וגם לאלו שלא רוצים 100% מניות מותר להרוויח תשואה טובה, וזה מה שקיבל את הכשרות שלהם כשהם נפתחו.
ג. בזכות תשואה כהלכה, [וב"ה גם אני זכיתי מאד לעזור בנושא] יש היום את כל המסלולים המנייתיים הכשרים, הם אלו שעבדו שמסלולים כאלו יקבלו כשרות, ובעקבותיהם גם יש כאלו מסלולים בכשרויות האחרות.
ד. במסלולים המנייתיים שההבדל קטן, אין שום סיבה להתעקש על קרנות סל פיזיות, וגם להשקיע בכל המדד בצורה ישירה זה לא גלאט גם לדעתם. [וזה אף פעם לא היה גלאט לדעתם]

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
ייש"כ עצום בשם כל הציבור!
אם מותר לשאול- הם מקבלים עצות ורעיונות מכל אדם פרטי, או שיש לך איזשהו משהו מיוחד שלכן הייתה לך השפעה עליהם?
אין פה המקום להרחיב בנושא.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
סיכום:
מי שרוצה קרן השתלמות:
1. כשרה.
2. פאסיבית.
3. כמה שיותר חשיפה למניות.
4. לטווח של 20-30 שנה.
יש לו כיום 2 אופציות: א. אינפניטי- מניות חו"ל. ב. s&p500 כמה חברות, מתוכם רק הפניקס תשואה כהלכה, ולכאו' בתשואה כהלכה יש חשיפה יותר מדוייקת (לא יודע איך להגדיר את זה), לs&p500.
האם אני טועה?
@מקצועי בלבד @ארי בכרמים @קלופ

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
הם יעקבו אחר המדד באמצעות חוזים עתידיים ולא באחזקה ישירה.
רק לידיעתך יש מושג של קרן השתלמות בניהול אישי זה נקרא ira,
ומיועד רק לבעלי צבירה גבוהה.
)אבל לא לכ"א זה מתאים.)
msci acwi זה רעיון מצויין.
לא מייעץ ולא ממליץ!
מה המינימום צבירה שנכון להיום דורשים על זה,
אם ממילא אני רוצה או s&p500 או msci acwi, אז מה העדיפות של ניהול אישי, חוץ מדמי ניהול קצת יותר נמוכים?
והאם זה דורש ידע והתעסקות לנהל את הקרן השתלמות האישית

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
יש לו כיום 2 אופציות: א. אינפניטי- מניות חו"ל. ב. s&p500 כמה חברות,
יש גם במנורה אבל מסלול פחות מומלץ.
ולכאו' בתשואה כהלכה יש חשיפה יותר מדוייקת (לא יודע איך להגדיר את זה), לs&p500.
האם אני טועה?
החשיפה המדוייקת לא קשורה לכשרות.
אז מה העדיפות של ניהול אישי, חוץ מדמי ניהול קצת יותר נמוכים?
ש100% מהכסף מושקע.
ושאפשר להשקיע בדברים נוספים שאין בקרנות השתלמות כמו: MSCI world, ונאסד"ק.
האפשרות הזאת פתוחה מצבירה 100,000 ש"ח ומעלה. (אפשר לצרף גם את כספי הפנסיה אבל צריך לעשות את זה נכון בשביל הכיסוי הביטוחי)

השקעות R הון

מנהל פורום השקעות
מנהל
מנוי פרימיום
בהרבה חברות.
תגידי אחת.
אין אפשרות שמסלול S&P500 ילווה כסף לעמיתים.
אגב, לעת עתה כל מסלולי הS&P 500 כשרים חוץ משל 'אנליסט'.
יש אכן מסלול באופציות הכשרות שיש לו חשיפה יותר 'מדוייקת'?
לכולם אין חשיפה מדוייקת של 100%.

אגס סברס תפוח

משתמש פעיל
לכולם אין חשיפה מדוייקת של 100%.
אני לא מתכוין ל2-3% שלא מושקעים,
אני מתכוין שלכאורה חיקוי מדד דרך אופציות פחות משקף בצורה מדוייקת את עליית/ירידת המדד, לא כך?
ש100% מהכסף מושקע.
בניהול אישי, אין חובה חוקית להשאיר כמה אחוזים בצד?

החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  108  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה