קינוחים הארטיק הזה---אוי כמה שהוא טעים

אנונימית מעניינת

משתמש צעיר
@ה. בקר
יש לי תבנית סיליקון רק של 4 ארטיקים...
אם אני יכין את כל הכמות ל 12 ארטיקים וישים כל פעם 4 עד שיקפאו ושוב, התערובת תהיה בסדר?
או שעדיף להכין כמות קטנה ל4 ארטיקים ואז בנגלות?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר
יש לי תבנית סיליקון רק של 4 ארטיקים...
אם אני יכין את כל הכמות ל 12 ארטיקים וישים כל פעם 4 עד שיקפאו ושוב, התערובת תהיה בסדר?
או שעדיף להכין כמות קטנה ל4 ארטיקים ואז בנגלות?
תכיני כל פעם קצת
או שתקני עוד תבניות
או שתלווי ממישהי שיש לה
 

אלף למד

משתמש פעיל
מתכון בעז"ה מחר
בינתיים עש שאגיע לזה, נסו לנחש איזה רכיב סודי יש כאן בארטיק.
---לא חושבת שתצליחו---

לא רכיב חובה.

צפה בקובץ המצורף 684526

צפה בקובץ המצורף 684528

--------------------------------------------

ההל מעניק רענון לארטיק.
לא חייבים להשתמש בו.

כל כך הרבה מדברים על זה שהל הוא תבלין לקפה. היה לי קצת הל המון זמן אז החלטתי לנסות. שמים ממש קצת.
לטעמי- שדרוג.
הילדים לא התלוננו.


מתכון ל 16 ארטיקים [או 12 תלוי בגודל הארטיקים]

1 ריצ' גדול 500 מ"ל
250-300 גרם שוקולד מריר מומס
2 כפיות קפה נמס
1/3 כוס מים
1/2 כפית הל טחון
100 גרם שקדים קצוצים

לציפוי [לא חובה]:
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן

הכנה:
מכנסים ריצ' לבלנדר שמתחבר למעבד מזון [אם אין אפשר מקל, אבל עדיף לא]. מפעילים עד שהריצ' עלה קצת ומתגבש.
מוסיפים את יתרת החומרים למעט השקדים.
מעבדים עוד קצת.
אם התערובת מוצקה מדי ולא מתערבבת, מוסיפים עוד קצת מים. אבל זו צריכה להיות תערובת קצת נוקשה [פחות מריצ' מוקצף לבד אבל לא נוזלית מדי.

מוסיפים ידנית את השקדים
יוצקים לתבניות ארטיק.
נועצים מקלות
מקפיאים.
מחלצים רק אחרי שקפא ממש
שומרים במקפיא בקופסא אטומה.

ציפוי:
ממיסים שוקולד עם שמן
מעבירים לכלי צר וגבוה. בקוטר שהארטיק יוכל להיכנס אליו.
טובלים ומרימים9 מהשוקולד. מנערים מעודפי שוקולד. מניחים על מגש ישירות במקפיא.
לא מוציאים את לכ הארטיקים יחד לציפוי. כל פעם 2, מצפים, מחזירים למגש במקפיא ומוציאים עוד 2.

אפשר לצפות רק עד החצי עוד 3/4

אחרי שהציפוי התקשה מאחסנים בהקפאה בקופסא אטומה היטב


לגירסא חלבית ממרירים ריצ' בשמנת להקצפה ושוקולד בשוקולד חלב. צריך פחות מים כי השמנת לא מתגבשת ממש כמו הריצ'.
במה זה שונה מגאנש? בגלל המים? בגלל ההל?
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
במה זה שונה מגאנש? בגלל המים? בגלל ההל?
לא ממיסם את הריצ' עם השוקולד- שזה מה שעושים כשמכינים גנאש
אלא מעבדים יחד בבלנדר
והריצ' עולה כמו בהקצפה אבל פחות ובמרקם יותר קרמי.
לא דומה לגנאש בכלל
גם לא לגנאש מוקצף
 

אילה ג

משתמש פעיל
@ה. בקר
רציתי לשאול, אמרו לי מתכון בחנות אפיה למגנום חלבי:
2 שמנת להקצפה
90 גר' חלב מרוכז,
ואם אני רוצה להוסיף 50גר' שוקולד מומס

המתכון טוב?

לא רוצה להכין סתם...
והציפוי:
ראיתי שאת כותבת לשים שוקולד ושמן,
ושם אמרו לי שאם אני רוצה שלא ימס שאשים חמאת קקאו,
מה את אומרת אומרת על המתכון ועל הציפוי?
זה חשוב לי, כי אין לי זמן לעשות נסיונות

תודהההההה
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר
רציתי לשאול, אמרו לי מתכון בחנות אפיה למגנום חלבי:
2 שמנת להקצפה
90 גר' חלב מרוכז,
ואם אני רוצה להוסיף 50גר' שוקולד מומס

המתכון טוב?

לא רוצה להכין סתם...
והציפוי:
ראיתי שאת כותבת לשים שוקולד ושמן,
ושם אמרו לי שאם אני רוצה שלא ימס שאשים חמאת קקאו,
מה את אומרת אומרת על המתכון ועל הציפוי?
זה חשוב לי, כי אין לי זמן לעשות נסיונות

תודהההההה
נשמע מצוין מה שאמרו לך כולל הציפוי
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
אז מתי שמם שמן ומתי חמאת קקאו?
אם אני מכינה למישהו אחר ולא לבית אני שמה חמאת קקאו כי חשוב לי שיהיה מושלם
אחרת אני שמה שמן
אבל האמת שלא ראיתי בעיה עם השמן
זה משהו שאוכלים קפוא לכן זה לא ממש בעיה
החמאת קקאו חשובה יותר לדברם שעומדים בבר והשוקולד צריך להישאר מושלם
 

ה. בקר

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
יוצרי ai
@ה. בקר , מחפשת מתכון לארטיק אוראו פרווה, יש לך רעיון כולשהו?
תודה!
250 מ"ל ריצ'
4-5 עוגיות אוראו שבורים לחתיכות קטנות או טחונות אם את לא אוצה חתיכות
1 פודינג וניל

מקציפים ריצ'
מוסיפים פודינג ועוגיות
שמים בתבניות ארטיקים
נועצים מקל ומקפיאים לפחות 6 שעות

מחלצים
מצפים בשוקולד
כשהשוקולד רטוב טובלים את ראש הארטיק בפירורי אוראו
 

תהילושש

משתמש מקצוען
סאונד והפקות אולפן
250 מ"ל ריצ'
4-5 עוגיות אוראו שבורים לחתיכות קטנות או טחונות אם את לא אוצה חתיכות
1 פודינג וניל

מקציפים ריצ'
מוסיפים פודינג ועוגיות
שמים בתבניות ארטיקים
נועצים מקל ומקפיאים לפחות 6 שעות

מחלצים
מצפים בשוקולד
כשהשוקולד רטוב טובלים את ראש הארטיק בפירורי אוראו
ריצ' עם פודינג זה באמת לא מספיק.
יוצר כמו קרם ולא מוצלח
כדאי להוסיף שוקולד מומס-לבן פרווה או מריר.
אמממ, לנסות להוסיף כאן שוקולד לבן פרווה? או שהוא לא הכי מוסיף לטעם?
ותודה על המתכון המהיר!!.
 

<Mordesign

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
איור וציור מקצועי
@ה. בקר יקרה
אם אנחנו רוצים להחליף את הטעם השוקולדי ולשים קרם לוטוס במקום, זה הולך?
אם כן כמה לשים?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה