ברור. אף אחד לא מצפה מאישה במצב שכזה לשמור על הבית מסודר...
יש לי ילדים צפופים שובבים וקטנים (רובם בנים), אני חווה על בשרי יום יום את המצב הזה ב"ה
עם תינוק שיונק ולא מוכן לישון יותר מ5 דקות רצוף בעגלה.
ובאמת אני נותנת לילדים שלי המון חופש עם משחקים. מביאים מזרונים ושמיכות לסלון, בונים אוהלים, עושים תערוכת מכוניות, משחקים עם כמה משחקים במקביל וכל מה שתיארו פה. (ויש גם מצבים שאני יכולה לומר להם - הפעם אמא לא מרשה להוציא עוד משחק. והכל טוב, לא תמיד מותר הכל. לא יהיה להם חסכים מפעם אחת).
אז הבית שלי ממש לא בית מרקחת כל היום ויש שעות שבהחלט הוא יכול להיות מבולגן - אבל זו החכמה. לדעת לשחרר כשצריך. אני לא הייתי מסוגלת לעשות את זה פעם, הייתי נלחצת כשהכל מתפזר על הרצפה חח אבל אי אפשר לחיות ככה - ברור שיהיה בלגן!! וזה הכי כיף, סימנים של חיים. מי רוצה לשבת כל היום בבית נוצץ ששום דבר לא זז בו ממקום למקום? אנחנו לא רובוטים.
כל הטיפים פה נועדו למצבים רגילים.
אם ממש אין זמן ואין אפשרות - אל תרגישו לא בסדר עם זה! אז עוד כמה שעות או מחר תהיה אפשרות. וגם אם לא תהיה אפשרות עוד שבוע - מה לעשות? את לא מסוגלת כרגע. (לא את ספציפית, מדברת באופן כללי).
צריך לקחת הכל בפרופורציות עם הרבה מסננים ולדעת מה שייך לי ומה לא.
גם אצלי יש שעות או ימים שהבית הפוך ואני בסדר עם זה. (זה כן מפריע לי באיזושהי מידה כי אני רגילה לסטנדרטים אחרים, אבל מבינה שכרגע אני במצב שלא מאפשר לי לסדר).
מה שכן, גם כשאין לי הרבה זמן והיו לי (ויש לי ב"ה) המון תקופות מאוד לחוצות בחיים - כל ההתנהלות שלי היא מאוד זריזה ואני יודעת ליצור מראה שפוי לבית גם אם אין אפשרות ממש להבריק ולצחצח אותו כרגע, בזכות הטיפים האלו.
מישהי כבר כתבה פה - לפעמים פעולה מסוימת נראית כאילו היא לוקחת הרבה זמן ואי אפשר לעשות אותה כרגע, אבל באמת? זה לא לוקח יותר מכמה שניות. ואז מפספסים אפשרות ליצור סדר בקלות כי הכל נראה לנו כמו הר.