חחח גם אני חושבתאת עושה מזה כזה תהליך---
זה לא לוקח יותר מדקה!
אבל בעלי טוען שזה מטרד בשבילו (והוא יחסית גבר מסודר)
אני מחפשת פתרונות בשבילו...
(בינתיים ייעדתי לו מקום מיוחד ונסתר מאחורי הספה שיניח שם את הנעליים, לפחות שלא יהיה קוץ בעין)
חחח גם אני חושבתאת עושה מזה כזה תהליך---
זה לא לוקח יותר מדקה!
לי יש מדף ייעודי רק לכך במקום נגיש ונראה לעין.איה מקומן של שקיות שאני צריכה להחזיר/להחליף (דברים שקניתי או הלוויתי וצריכה להחזיר)
1 - כן. 2 דק', אולי תשימי באיזה מדף אם יותר נח לך לא להתכופףכמה שאלות שמטרידות אותי בתחום הסדר:
1 - מה עושים עם נעליים? באמת הולכות כל פעם עד למגירה הנעליים > מתכופפות > פותחות > מכניסות? (וכן להפך)
2 - מה עושים עם מגבות אחרי הרחצה? לתלות באמבטיה זה פחות מבחינתי, כי זה רטוב ומתקשה להתייבש.
3 - מה עושים עם כל הבגדים של אחרי לבישה טרום כביסה?
4 - מה עושים עם הכלים והלכלוך שמצטבר בכיור במהלך היום? מנקות ישר אחרי השימוש או בסוף היום?
5 - שאלה אישית - האם אתן מקפלות כל בוקר את השמיכה....? (וגם הבעל שלכן?)
גם אצלנו יש את הבעיה הזו, ומקום של הנעלים שלי לדוג' לא נמצא בתוך החדר אלא בחדר ארונות, וזה סתם היה טרטור -להכנס לחדר בתנופה ולהעיף הנעלים- להרים אותם- לצאת- ללכת לחדר ארונות- להכנס- לפתוח מגירה- לסגור- לחזור לחדר(בינתיים ייעדתי לו מקום מיוחד ונסתר מאחורי הספה שיניח שם את הנעליים, לפחות שלא יהיה קוץ בעין)
זו נקודת התסכול שלי בחיים....להקנות לילדים הרגלי נקיון וסדר זה נכס לחיים! חוץ מזה שיהיה להם יותר קל אחרי החתונה זה מרגיל לסדר בראש, הקפדה על זמנים, תרבותיות וכו'
כמובן בלי לחץ וכעס אם ילד לא נהג כמו שהרגלנו אותו
אני מאוד אוהבת לסדר!ואל תשכחי, במיוחד אם את זוצית, לסדר זה הרבה אנדרנלין, זה גם נחמד אחרי הכל
אה ואו,המעצבן שלי זה לא הסדר התשתיתי
אלא היומיומי: הכלים, הכביסות, הזבל שמצטבר במטבח, הדברים שצריכים לעשות 'תוך כדי'
לי יש מאחורי הדלת מתקן תלוי עם מקום לנעליים.1 - מה עושים עם נעליים? באמת הולכות כל פעם עד למגירה הנעליים > מתכופפות > פותחות > מכניסות? (וכן להפך)
כל דבר שקשור לסדר מתחיל בסדר בראש.
השאלה מה את אומרת לעצמך?
-זה המון עבודה לסדר כל היום, לא רוצה.
-רק אני מסדרת וכולם מבלגנים
-כמה שאני אסדר זה לא יעזור, תמיד יתבלגן שוב
-אמא שלי הלחיצה אותי, אני רוצה בית רגוע
-סדר גורם למתח
-אני אחזיר למקום אחר כך
-מה הבעיה שהדברים זרוקים.
-אני עובדת מספיק קשה גם ככה.
או שאת אומרת:
-האחריות על הסדר בבית היא שלי
חשוב לזכור שלסדר ולדאוג לבית זה התפקיד של האישה, וזה תיקון גדול,
כשאישה דואגת לבית היא מקיימת מצווה, ומחזיקה את הבית.
מכירה סיפור על אישה שהגיעה לרב צדיק מאוד וביקשה ברכה והוא אמר לה ברוח קדשו,
לכי קודם ותסדרי את הבית ואז תחזרי ואני אברך אותך. (לא כותבת שם כי לא שמעתי ממקור ראשון)
1. כנ"ל, הנעליים בחוץ. מלמדת את הילדים להצמיד נעל אחת לשנייה ולהניח באופן מסודר (כן אין להם בעיה גם לזרוק את זה לכל עבר גם במסדרון של הקומה)כמה שאלות שמטרידות אותי בתחום הסדר:
1 - מה עושים עם נעליים? באמת הולכות כל פעם עד למגירה הנעליים > מתכופפות > פותחות > מכניסות? (וכן להפך)
2 - מה עושים עם מגבות אחרי הרחצה? לתלות באמבטיה זה פחות מבחינתי, כי זה רטוב ומתקשה להתייבש.
4 - מה עושים עם הכלים והלכלוך שמצטבר בכיור במהלך היום? מנקות ישר אחרי השימוש או בסוף היום?
5 - שאלה אישית - האם אתן מקפלות כל בוקר את השמיכה....? (וגם הבעל שלכן?)
1. לילדים יש לי קופסא חמודה בחדר ושם שמים את הנעליים את שלי ושל בעלי המקום זה בבפינה מסוימת בחדרכמה שאלות שמטרידות אותי בתחום הסדר:
5 - שאלה אישית - האם אתן מקפלות כל בוקר את השמיכה....? (וגם הבעל שלכן?
ממליצה מאד על סדרת "איך לדבר שהילדים יקשיבו"קראתי כאן הרבה שנשים כתבו על הענין של לחנך את הילדים לסדר, להחזיר כל דבר למקום.
השאלה שלי היא: איך עושים זאת?
אני יכולה להגיד 100 פעמים לשים במקום וזה לא עוזר.
אם יש משהו על הרצפה אף אחד לא רואה את זה.... אם אני לא ארים זה יכול להשאר על הרצפה גם יומיים ויתר....
אני חוזרת מהעבודה אחרי הילדים, וכשאני חוזרת הילקוט, המטריה, השקיות, וכו על הרצפה....
איך אפשר להרגיל את הילדים באמת לבית מסודר, להחזיר כל דבר שמשתמשים למקום, בלי שאצטרך להגיד להם את זה שוב ושוב... (מדברת גם על ילדים גדולים יחסית).
זה ממש נכון.אצלי יש בלגן וזה עוזר לחסוך זמן.
יואו זה ספר מהמםממליצה מאד על סדרת "איך לדבר שהילדים יקשיבו"
כמה טיפים פרקטיים משם:
1.הומור
2.לנקוב בשם של החפץ בלי להוסיף מילה, לדוג' גיננדל, הילקוט!
3. לכתוב פתק לילדים, מה הציפיןת שלך בתחום....
יש שם עוד, לא זוכרת כבר
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: