ביקורת האם תוספת השכר לגננות אכן מגיעה לגננות?!?!

פרידא

משתמש מקצוען
סיפרה לי מישהו שהיא עבדה בגן יותר מ 15 שנה.
הוציאו אותה בקורונה לחלת ולא החזירו.
בעלה אברך והמשכורת של סייעת כידוע לא ממש גבוהה. מה שאומר שהיא היתה זקוקה לכסף בדחיפות.
הזכרתי לה שהיא זכאית לפיצויים ויכולה לקבל הרבה מאד כסף.
היא פחדה לבקש כי המנהל של הגנים הוא כמובן גם המנהל של החיידר (ושל עוד מוסדות) כמו שכבר אמרו- כסף נדבק לכסף...
ואם היא תבקש פיצויים יש מצב שיעשו לבן שלה (בן 3) בעיות להיכנס לחיידר!!
וזו לא היתה רק דעתה היא התייעצה עם עוד גננות והזהירו אותה מהצעד הזה! לא עזר שאמרתי לה שכנראה הפריש את הכסף לפיצויים והוא לא צריך להוציא כרגע את כל הסכום מכיסו!
אני עבדתי כל השנים רק אצל מעסיקים חילוניים וממש הזדעזעתי ממה שאמרה לי. אבל כשסיפרתי לעוד נשים בזעזוע לא הבינו מה אני רוצה. כך זה בכל מקום.לא?

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
וחבל מאוד שצריך להסביר דברים כאלה פשוטים
ההסבר היה יפה מאד, אבל פחות נצרך, כי זו לא הייתה הנקודה שלי. שמתי את האצבע על הגישה הרווחת של להקפיד מאד על ההלכה ורק על ההלכה. מה שנקרא להיות נבל ברשות התורה.
אם יש אנשים שחושבים שבזה הם מקיימים את התורה אז צר לי. קודם כל זה דרך ארץ, ולהיות נקי מול הציבור במיוחד אם אתה איש ציבור ואיש חינוך. התורה ניתנה כדי שהאדם יעבוד על המידות שלו ולכל הלכה יש את הפנימיות שלה, אם אתה לוקח את ההגדרה היבשה ומשתמש בה ככלי נשק לגזול כסף שמגיע ביושר לגננות שתחתיך, רק בגלל שהן לא יכולות להתנגד כי הן שבויות בתנאים הנוראיים שלהן, בעיני ההגדרה לא משנה. בבית דין של מטה הוא אולי לא גנב אבל אני בספק אם את התיקון שלו ישלים בגלגול הזה.

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אני מציע בחום לכל הגננות
שפשוט יעשו הסבת מקצוע

בכל אופן אם אישתי הייתה גננת זה מה שהייתי מציע לה
על פי מה שמסופר פה זה חזירות של ממש

אני מניח שאם הרבנים לא יוצאים על זה
אז כנראה שאין להם כח לצאת על זה

הגננות המסכנות בוודאי שאין להם כח לזה מחמת ש...
שיטיסו אותם על טיל

ובקיצור היסוד הוא שתמיד תהיה אלטרנטיבה

למי שיכולה לעשות הסבת מקצוע (שהרבה פעמים זה לא פשוט)
אבל בכל אופן מומלץ ממש

נניח הסבת מקצוע לחשיבות שכר הנהלת חשבונות ומקצועות מדרג B
שהם לא הכי קשים ומאידך מכניסים משכורות ממוצעות ובטח משכורת טובה יותר מאשר הנוכחית

ככה יהיה להם קלף ביד מול המנהלים

מה אומרים ,זה רעיון טוב?
ההסבר היה יפה מאד, אבל פחות נצרך, כי זו לא הייתה הנקודה שלי. שמתי את האצבע על הגישה הרווחת של להקפיד מאד על ההלכה ורק על ההלכה. מה שנקרא להיות נבל ברשות התורה.
אם יש אנשים שחושבים שבזה הם מקיימים את התורה אז צר לי. קודם כל זה דרך ארץ, ולהיות נקי מול הציבור במיוחד אם אתה איש ציבור ואיש חינוך. התורה ניתנה כדי שהאדם יעבוד על המידות שלו ולכל הלכה יש את הפנימיות שלה, אם אתה לוקח את ההגדרה היבשה ומשתמש בה ככלי נשק לגזול כסף שמגיע ביושר לגננות שתחתיך, רק בגלל שהן לא יכולות להתנגד כי הן שבויות בתנאים הנוראיים שלהן, בעיני ההגדרה לא משנה. בבית דין של מטה הוא אולי לא גנב אבל אני בספק אם את התיקון שלו ישלים בגלגול הזה.
נכון ממש
אבל הדיוק היה חשוב מאוד לא להגיד גנב על מי שלא

בכל אופן לדעתי הרעיון הובן
אין וויכוח שמדובר בדברים חמורים ביותר
על גבול החזירות ממש

פרידא

משתמש מקצוען
האמת שאני מצד אחד מבינה את הגננות שמפחדות לעמוד על שלהם מול מהנהל המפחיד
אבל מצד שני אם חושבים בהגיון. זה לא שיש הרבה גננות שמחכות למשרה שתקפוץ עליהם
אם כולם יתאגדו ויאיימו להתפטר. המנהל יתקפל. לא? או שזה לא עובד פה בהגיון...

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אני מציע בחום לכל הגננות
שפשוט יעשו הסבת מקצוע
אני חושבת שההצעה שלך נובעת מאי הכרות עם הקושי האמיתי של גננת. הסבת מקצוע בגיל מבוגר, כשיש בבית שמונה ילדים והבעל אברך או בעל משכורת תורנית נמוכה, זה משימה בלתי אפשרית. ולא פלא שכל כך הרבה גננות נשארות במקצוע למרות ההתעמרות הקבועה מטעם בעלי המוסדות 'יראי השמיים' ושומרי ההלכה.
אני מניח שאם הרבנים לא יוצאים על זה
אז כנראה שאין להם כח לצאת על זה
אף אחד לא יוצא על זה כי את זעקת הנחמסות והנגזלות אין מי שישמע כי הכוח לא בידיהן. הכוח בידי מנהלי המוסדות והעמותות. ועוד עם מערכת שמונעת ממך להתלונן בכלל, אחרת את הילדים שלך גם לא יקבלו למוסד.
נניח הסבת מקצוע לחשיבות שכר הנהלת חשבונות ומקצועות מדרג B
שהם לא הכי קשים ומאידך מכניסים משכורות ממוצעות ובטח משכורת טובה יותר מאשר הנוכחית
אישה שלמדה להיות גננת מן הסתם מקצועות הומניים מתאימים לה יותר מאשר לשבת מול ספרי מספרים. לא כל אחת מסוגלת להיות חשבת שכר או מנהלת חשבונות, אני מסכימה שהצעד הצודק יהיה לעזוב את מקום העבודה המתעמר, אבל לצערנו להרבה משפחות זה פשוט לא צעד חכם. כי אין את המרחב הכלכלי לכך
נכון ממש
אבל הדיוק היה חשוב מאוד לא להגיד גנב על מי שלא
לדעתי אפשר לומר גנב כי על פי חוקי המדינה (ורוב המדינות) הוא באמת גנב. אם מוכרחים אפשר להוסיף 'על פי חוקי המדינה'.

מקצועי בלבד

Moderator
מנהל
מנוי פרימיום
סיפרה לי מישהו שהיא עבדה בגן יותר מ 15 שנה.
הוציאו אותה בקורונה לחלת ולא החזירו.
בעלה אברך והמשכורת של סייעת כידוע לא ממש גבוהה. מה שאומר שהיא היתה זקוקה לכסף בדחיפות.
הזכרתי לה שהיא זכאית לפיצויים ויכולה לקבל הרבה מאד כסף.
היא פחדה לבקש כי המנהל של הגנים הוא כמובן גם המנהל של החיידר (ושל עוד מוסדות) כמו שכבר אמרו- כסף נדבק לכסף...
ואם היא תבקש פיצויים יש מצב שיעשו לבן שלה (בן 3) בעיות להיכנס לחיידר!!
וזו לא היתה רק דעתה היא התייעצה עם עוד גננות והזהירו אותה מהצעד הזה! לא עזר שאמרתי לה שכנראה הפריש את הכסף לפיצויים והוא לא צריך להוציא כרגע את כל הסכום מכיסו!
אני עבדתי כל השנים רק אצל מעסיקים חילוניים וממש הזדעזעתי ממה שאמרה לי. אבל כשסיפרתי לעוד נשים בזעזוע לא הבינו מה אני רוצה. כך זה בכל מקום.לא?
היום רוב כספי הפיצויים מופרשים מדי חודש לקרן הפנסיה של העובד וזה בשליטת העובד.
לפעמים בעת פיטורים המעסיק צריך להשלים את הפרשי הפיצויים.
ואפשר לתבוע את זה גם הרבה זמן אחרי הפיטורים.

מרים יעל

מהמשתמשים המובילים!
מנוי פרימיום
איור וציור מקצועי
אם כולם יתאגדו ויאיימו להתפטר. המנהל יתקפל. לא? או שזה לא עובד פה בהגיון...
תנסי לשכנע את הגננות להתאגד. אחרי שנים של התעמרות ופחד מהמערכת.... אח שלי עו''ד שנים מנסה לשכנע גננות שמגיעות אליו להתאגד, ואין עם מי לדבר, מפחדות. קל לומר 'תתאגדו' כשמשכורת הרעב שלך לא בסכנה

shimשימי

משתמש סופר מקצוען
אני חושבת שההצעה שלך נובעת מאי הכרות עם הקושי האמיתי של גננת. הסבת מקצוע בגיל מבוגר, כשיש בבית שמונה ילדים והבעל אברך או בעל משכורת תורנית נמוכה, זה משימה בלתי אפשרית. ולא פלא שכל כך הרבה גננות נשארות במקצוע למרות ההתעמרות הקבועה מטעם בעלי המוסדות 'יראי השמיים' ושומרי ההלכה.
+1
עדיין רשמתי למי שאפשר ...
לא לכל דבר בבריאה יש פיתרון

אבל אני משוכנע שלפחות 20 אחוז אפשר

ואם יהיה 20 אחוז פחות גננות היום בשוק
אז זה יוביל למחסור
ואז הגננות האחרות יוכלו לעשות יותר שרירים מול המנהלים
אף אחד לא יוצא על זה כי את זעקת הנחמסות והנגזלות אין מי שישמע כי הכוח לא בידיהן. הכוח בידי מנהלי המוסדות והעמותות. ועוד עם מערכת שמונעת ממך להתלונן בכלל, אחרת את הילדים שלך גם לא יקבלו למוסד.
עצוב מאוד ,ומכעיס ,הכיצד הרבנים לא מתערבים
מדוע אין זעקה פנימית של כלל הציבור על זה?
אישה שלמדה להיות גננת מן הסתם מקצועות הומניים מתאימים לה יותר מאשר לשבת מול ספרי מספרים. לא כל אחת מסוגלת להיות חשבת שכר או מנהלת חשבונות, אני מסכימה שהצעד הצודק יהיה לעזוב את מקום העבודה המתעמר, אבל לצערנו להרבה משפחות זה פשוט לא צעד חכם. כי אין את המרחב הכלכלי לכך
לא בהכרח וגם אם כן אני משוכנע שלפחות 20 אחוז וממילא זה ישפיע על הכל
לדעתי אפשר לומר גנב כי על פי חוקי המדינה (ורוב המדינות) הוא באמת גנב. אם מוכרחים אפשר להוסיף 'על פי חוקי המדינה'.
אז שמי שירשום גנב שיוסיף את התוספת החשובה הזאת
כי יש עוד הרבה חוקים שהציבור החרדי בכללותו לא מקפיד עליהם(כך לפי מה שאני שומע) ואכמ"ל

bracha5

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
צילום מקצועי
אוטומציה עסקית
תנסי לשכנע את הגננות להתאגד. אחרי שנים של התעמרות ופחד מהמערכת.... אח שלי עו''ד שנים מנסה לשכנע גננות שמגיעות אליו להתאגד, ואין עם מי לדבר, מפחדות. קל לומר 'תתאגדו' כשמשכורת הרעב שלך לא בסכנה
זה לדעתי זה ב"התבשלות" ויום הדין יגיע גם יגיע. עניין של זמן.

אביטלוש

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי
צילום מקצועי
הפתרון תלוי בנו
צריכים להתנתק מהעמותות האלו- לפחות בגני הבנות
לנו יש בשכונה גני עירייה חרדיים, הגננות מקבלות משכורת ותלוש ממשרד החינוך והסייעות מהעירייה, ממש כמו במגזר הכללי!!

תמי אחת

משתמש סופר מקצוען
הפתרון תלוי בנו
צריכים להתנתק מהעמותות האלו- לפחות בגני הבנות
לנו יש בשכונה גני עירייה חרדיים, הגננות מקבלות משכורת ותלוש ממשרד החינוך והסייעות מהעירייה, ממש כמו במגזר הכללי!!
לא בכל מקום יש גני עיריה

א. אדם

משתמש מקצוען
וכן שמעתי מקרובת משפחה שלי, על המנהלת (חרדית למהדרין מקרית ספר) שבקשה (יותר נכון דרשה!) ממנה בלי להניד עפעף להביא לה חלק מהתשלום שהיא קבלה (בתלוש! מהעיריה!) במזומן! ברור שזה גזל!!! גם אם היא מעסיקה שלה! אין הבדל אם אני אבוא למעסיקה ואבקש ממנה שתפריש לי מהמשכורת שלה כל חודש! אין הבדל!
מזכיר מאד את תשלום ה"פרוטקשן" של המאפיות (אותו דבר!)
היא פשוט איימה עליה שאם היא לא תביא לה את הכסף...
אגב, זה לא להחזיר! זה פשוט לגנוב! היא לא לקחה מאיש את הכסף, כך שהיא לא מחזירה אותו לאיש...

נערך לאחרונה ע"י מנהל:

sunshay

משתמש פעיל

תוהה ומשתומם

משתמש מקצוען
לכן צריך שתהיה דרישה ציבורית. להעביר חוק לאחת מהשתים.
או שהמשכורות יעברו ישירות מהעירייה לגננות. או שלבעל העמותה אין זכות להפריש לעצמו אפי' אגורה מהמשכורת שהוא מקבל בעבור הגננות.
(כמובן שהאופציה הראשונה היא המועדפת, אבל בטח יהיו להם כל מיני תירוצים 'רוחניים' וכו').

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  62  פעמים

לוח מודעות

למעלה