טוב, זה כבר נושא לדיון נפרד...ובסוף 1:0 לחסידים בנושא הזה הם מצליחים הרבה יותר להשאיר את הגחלת גם אצל ההייטקיסטים. לא כולם אבל הרבה.
טוב, זה כבר נושא לדיון נפרד...ובסוף 1:0 לחסידים בנושא הזה הם מצליחים הרבה יותר להשאיר את הגחלת גם אצל ההייטקיסטים. לא כולם אבל הרבה.
עם כל הנכונות של הדברים, יש נקודה נוספת, חשובה לא פחות:אני חושב שיש חילוק רציני בין אישה שהולכת לעבוד בהייטק לגבר.
והחילוק הוא פשוט, אישה עושה במקרה כזה את מה שחינכו אותה, היא בסך הכל הולכת באותו מסלול שעליו חונכה מילדות, בית ספר > סמינר > חתונה > פרנסה של בית של תורה כמתכנת בכירה ב-GreatStartup.
הגבר הוא מורד.
כשגבר יוצא לעבוד בהייטק הוא בהרגשה (שאכן יש לה מהיכן להגיע), שהוא מרד במוסכמות, הוא מרד בחברה שעליה השתייך, הוא מרד בכל מה שעליו חונך מילדות, וכעת הוא פותח דרך חדשה - דרך של "טומאה" מבחינת החברה שעד עכשיו עליה השתייך.
כך שהאישה שבהייטק בסך הכל ממשיכה את הדרך שחונכה בה, ואילו הגבר שבהייטק זה מי שלא עשה את מה שהחברה חינכה אליו, וכיון שכך גם בעוד דברים אין לו שום מחויבות לחברה שממנה הגיע ומכאן הדרך קצרה ....
הענין הוא פשוט. לחסידים יש קהילה. לליטאים אין כזאת.ובסוף 1:0 לחסידים בנושא הזה הם מצליחים הרבה יותר להשאיר את הגחלת גם אצל ההייטקיסטים. לא כולם אבל הרבה.
השאלה היא למה יציאה לעבודה (ודווקא בהייטק) תגרום להם לכך.גברים הרבה יותר מעזים להטיל ספק במוסכמות.
כל יציאה לעבודה שחושפת את האדם למארג שלם של חיים אחרים, של עולם תכנים שונה לחלוטין, עשויה לזעזע את עולמו.השאלה היא למה יציאה לעבודה (ודווקא בהייטק) תגרום להם לכך.
אמנם, חוצפה, שבירת מוסכמות, תעוזה, הם מאפיינים חזקים של 'הייטק אמיתי',
אבל אני רואה סביבי המון בנות שסיגלו תכונות אלו בפן המקצועי וזה לא משליך אצלן על התחום הרוחני.
אולי הכוונה בחילוק בין גברים לנשים שעל גברים זה כן יותר ישפיע על עוד תחומים, בגלל האופי השונה?
תחושת השייכות וגאוות היחיד הם אכן חשובים מאוד בנסיון מהסוג הזהיש ספר מעולה של הרב בוצ'קובסקי "תורתו ואומנותו" ממליצה לקרוא לפני.
כאן קבור הכלב.
אם בנ"א נהיה חוטא בעיניו ובעיני עצמו כי הוא יצא לעבוד והילדים לא מתקבלים לחיידר ויש כל מיני חכמים שאומרים הערות גאוניות כמו "פה זה מניין לאברייכים בלבד" זה מתכון בטוח למרירות וכעס כלפי ה"מערכת".
אז לכולם יש הרבה מה להגיד על "המערכת", אבל כשנמצאים בסיטואציה של מרמור תמידי, ולפעמים בצדק זה מתכון לאסון רוחני.
בשילוב עם נסיונות לא פשוטים שיש בתחום הזה, חברה חמה ומחבקת (לפחות כלפי חוץ) בלבול וחוסר שייכות לציבור יכול להביא לתסכול ומרמור וההמשך עוד יותר קשה.
ובסוף 1:0 לחסידים בנושא הזה הם מצליחים הרבה יותר להשאיר את הגחלת גם אצל ההייטקיסטים. לא כולם אבל הרבה.
זה לא רק זה, גברים גדלים יותר בחממה מאישה הם חיים בישיבה סגורהעם כל הנכונות של הדברים, יש נקודה נוספת, חשובה לא פחות:
גם אם היציאה הגברית לעבודה תהיה לכתחילה, בדיוק כמו הנשים, עדיין יש הבדל גדול בין גברים לנשים.
גברים הרבה יותר מעזים להטיל ספק במוסכמות.
סיפר אחד הרבנים שמתעסק עם שאלות באמונה במגזר הדת"ל, ש-99% מהשאלות האמוניות מגיעים מגברים...
במקום עבודה חרדי- ההשפעה השלילית המתוארתמדברים פה רק על מקומות חילוניים
אני חושב שבמקומות עבודה חרדיים יש די הרבה התמודדויות
מבטים שאני מקבל על הסינון שלי (שהתקנתי על חשבוני)
קבוצות וואצאפ סרטים סדרות וכו'
זה לא רק הזעזוע הראשוני.כל יציאה לעבודה שחושפת את האדם למארג שלם של חיים אחרים, של עולם תכנים שונה לחלוטין, עשויה לזעזע את עולמו.
ממש כך.לדעתי זה משפיע מאד גם על האדם החזק ביותר, ואין הבדל בין גבר לאשה.
וזה, אגב, השמש במשל הרוח והשמש המפורסם.אתה פשוט חי את זה, ונח על זרי הדפנה כי כולם הרי מכבדים אותך ואף אחד גם לא ייכנס איתך לויכוחים כי זה אסור בקוד האתי של רב החברות הגדולות.
מעריצה נשים כמוך,מדברים פה הרבה על ההבדלים הין גבר לאישה, חסידים או ליטאים.
תקשיבו טוב.
מניסיון שלי כאישה מול גבר חרדי(מנהלת צוות של נשים חרדיות), מניסיון של אחיי הבוגרים מול מערכת ניהול חילונית(מתכנתים בשני משרדי ממשלה), מניסיון שלי בעבר כעובדת בחברה פשרנית לעומת החינוך שלי(רכזת ח"מ בתוך ממ"ד פשרני, כלל פגישות עם הורים וכו')ועוד סיפורים של קרובים וחברים.
למה?נכון - זאת לא תהיה הרמה הרוחנית של המורה בוולף, או אשתו של הרב....
תודה.מעריצה נשים כמוך,
כאחת שמסתובבת בלא מעט חברות, ומכירה מקרוב קרוב קרוב את הנושא,
נשים כמוך גורמות לי להיות גאות על מי שאני ומה שאני.
חטפת לי את המילים מהפה...ואולי יהיה נכון שמישהו ירים את הכפפה ויקים חממה לגברים חרדיים בהייטק,
כדוגמת שמורה במבול, כדוגמת 'חרדיות בהייטק' בלינקדאין.
או שיש כאלו דברים כבר?
כי אחיות שלי שמורות ב..... וב....למה?
עדין עובדת בחברה לא חרדית, בעבר הייתי מהמנהלה, ומכירה מקרוב את כל מה שכתבת...מה תפקידך כיום?
אמנם לא עובדת כרגע [חל''ת] אבל לא אוהבת לדמוע מול המחשב. . . . . .המצפון אכל אותי פשוטו כמשמעו.
כמדומני שכבר יש רשת כוללים שמיועדת לכך, והם אכן מקבלים את היחס הנ"ל.אבל גברים - ובכן, הם הרי אמורים לשבת וללמוד כל חייהם. ובניית חממה לגברים חרדיים בהייטק - עלולה הרי להתפרש בקלות כמתן "הכשר" ו"לגיטמציה" ליציאת הגבר החרדי לעבודה, ועוד בהייטק.... ולכן בשום אופן אסור שזה יקרה! ומי שיקים כזה דבר, שיתכונן לפשקווילים: "המעודדים יציאה לעבודה וחשיפה לטומאה במסווה של עזרה ליראת שמיים לאברכים מסולאים..."
אז מה שבשטח ממילא הרבה גברים יוצאים לעבודה, ונחשפים לרשת הוירטואלית ולרשת החברתית מלאת הסכנות? אבל מוטב שלא נקים להם "תיבה במבול" שמא יקבלו מאיתנו גושפנקא לאותו מבול ומבולקה...
וזה שהם מכורח המציאות ממילא שם, ורבים וטובים טובעים... מצטערים.
(או שלא כל כך. יותר מצטערים שבכלל יצאת לעבודה, ואם עשית זאת - תאכל אותה, ותאכל את נשמתך...)
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: