שאלה יפה שעברה לי בראש הרבה פעמים באותה תקופה ולקחת שליש משכורת וגם אמרתי את זה להנהלה שם..
התשובה - דעת תורה.
אלא אם כן דעת תורה, כמובן...לנשים זה הרבה יותר קל שכולם יודעים שב3/4.5 היא יוצאת ויהי מה.
שאלה יפה שעברה לי בראש הרבה פעמים באותה תקופה ולקחת שליש משכורת וגם אמרתי את זה להנהלה שם..
התשובה - דעת תורה.
אלא אם כן דעת תורה, כמובן...לנשים זה הרבה יותר קל שכולם יודעים שב3/4.5 היא יוצאת ויהי מה.
כמדומני שיש את 'מטריקס' ודומותיה, לא?לא קראתי הכל בעיון.
אבל רוצה לנצל את האשכול כדי להעלות עוד נקודה חשובה מאוד.
יצא לי להציע את עצמי לחברת השמה מסוימת שמתעסקים עם החברות הגדולות והשוות בתעשיה.
וכששאלתי מה בענין הסיכויים לישיבה מופרדת הבנתי שזה חסר סיכוי.
(ביקשתי רק להיות בסביבה נשית- שבעמדות הקרובות תשבנה אך ורק נשים)
המראיינת(חילונית) חזרה ואמרה כל הזמן- שהם מתעסקים הרבה בשילוב חרדים- והכל רק בצורה מעורבת. - עד כדי שהיה נראה שהיא באמת משוכנעת שמדובר בדרישה הזויה של מתראיינת תמהונית.. (לא התכוונתי להתחיל להסביר ש"חרדים" זה משהו נרחב מאוד.. או שלא כל מי שמגדיר עצמו חרדי-הוא אכן כזה.)
אז מעבר לבעיתיות שלצערינו הפכה לנורמה של חרדים/יות שעובדות בסביבה מעורבת(ולא רק בתיכנות והנדסה) - שזה מצב נתון. - אני חושבת שחשוב להעביר ולשדר את המסר הזה - שגם אם זה קורה- זה רחוק מלהיות אידיאלי.
ואולי מישהו יקום ויעשה מעשה.
כמדומני שמדובר בתאריך מאד מוגדר, לא?!ומתי יתקיים יום רבין (משום מה עוסקים בזה הרבה).
עד שהמראיינת השמאלנית אומרת איזה משפט בגנות ביבי והוא מתעצבן ואומר לי "צריך לכבות, נכון?"
מקווה שזו היתה בדיחה.כמדומני שיש את 'מטריקס' ודומותיה, לא?
חברת השמה מסוימת שמתעסקים עם החברות הגדולות והשוות בתעשיה.
לכל דבר יש מעלות וחסרונות.מקווה שזו היתה בדיחה.
זה קצת להוציא את הדברים מהקשרם.לכל דבר יש מעלות וחסרונות.
אי אפשר לרצות להרוויח משכורת של 20K ולחזור הביתה ב13:30...
מצחיק אבל מאז קורונה שהפסקתי לנסוע (דרך אגב כמעט שעה וחצי בחזור) זה טיפה חסר לי. זמן שקט שאתה יכול לגמור קורסים אחד אחרי שני.גם הנסיעה עצמה קשה לי. בחזור זה באזור שעה נסיעה, ואני סובל משעמום כל יום על כל הזמן הזה. ועוד מהמחשבה שבבית יש לי עסק שאין לי זמן אליו...
זכותו של כל אחד לשלם כמה שהוא רוצה, והכל זה ענין של היצע וביקוש.זה קצת להוציא את הדברים מהקשרם.
אף אחד לא דיבר על 20K ל4 שעות עבודה.
אבל משום מה, מקומות העבודה החרדיים, מתרצים את המשכורת הנמוכה, בזה ששווה לעבוד פה, כי זה חרדי.
זה נכון, אבל מה שייך? זה עולה לכם יותר, ולכן אתם משלמים פחות???
אני מבינה שמוסכם ביחס לשעות העבודה, אבל היחס הוא לא זהה.
הכוונה בנסיעה באוטובוס? כשנוהגים אי אפשר לעשות כלום, ומכאן התסכול שלי...מצחיק אבל מאז קורונה שהפסקתי לנסוע (דרך אגב כמעט שעה וחצי בחזור) זה טיפה חסר לי. זמן שקט שאתה יכול לגמור קורסים אחד אחרי שני.
כן, ברור. מעדיף לנסוע בשני אוטובוסים פלוס הליכה 20 דקות, אבל לא להוציא את הרכב. נהיגה סוחטת וגם משעממת.הכוונה בנסיעה באוטובוס? כשנוהגים אי אפשר לעשות כלום, ומכאן התסכול שלי...
חברת השמה מסוימת שמתעסקים עם החברות הגדולות והשוות בתעשיה.
לדון את הזולת(וחברות התעשיה..) לכף זכות - זו תכונה חיובית לחלוטין- --. אבל מדוע להוציא דברים מהקשרם?זכותו של כל אחד לשלם כמה שהוא רוצה, והכל זה ענין של היצע וביקוש.
בחברות ה'גדולות והשוות בתעשייה' משלמים טוב, אבל כרוך בזה הצורך להתערבב עם החילונים.
במטריקס ודומותיהן משלמים גרוע, אבל מרוויחים חברה שמורה והומוגנית. ויש מספיק שמעוניינים בזה, ולכן הם יכולים לשלם גרוע, ולהרוויח טוב.
שכל אחד יעשה את השיקולים שלו.
אי אפשר לדרוש לשלב חרדים, ובאותה נשימה לדרוש גם את כל התנאים שאנו מעוניינים בהם בתור חרדים.המודעות היום בתעשיה לשילוב חרדים הולכת ומתפתחת(כמובן בעיקר בגלל אינטרסים טהורים של החברות).
אך יש הרבה (לצערינו) עובדים חרדים שמסכימים לישיבה מעורבת ללא הסתיגות ושידור הבעיתיות בענין.
לא באתי לחנך אף אחד, (כנראה בגלל שזה לא ממש באפשרותי)
רק לציין ולבקש- לנסות להעביר את המסר - שאין מדובר באידיליה.
ואולי בזכות זה , גם כאלה שלא מוכנים לותר על עקרונותיהם, יוכלו לפרנס משפחתם בכבוד, ולהזניק( ללא גוזמה) את הישגי החברה שמעסיקה אותם.
אולי עדיף שלא תקררו את האמבטיה.אי אפשר לדרוש לשלב חרדים, ובאותה נשימה לדרוש גם את כל התנאים שאנו מעוניינים בהם בתור חרדים.
ועל זה נאמר 'נותנים לך אצבע - אל תיקח את כל היד'.
אי אפשר לדרוש לשלב חרדים, ובאותה נשימה לדרוש גם את כל התנאים שאנו מעוניינים בהם בתור חרדים.
ועל זה נאמר 'נותנים לך אצבע - אל תיקח את כל היד'.
הרבה מקומות לא חרדיים (ושמשלמים יפה) מתחשבים בזה.כמדומני שיש את 'מטריקס' ודומותיה, לא?
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: