נו באמת...לגבי התפתחות השכונה
לכל דבר חדש שבא לעולם יש חבלי לידה
ולא כל האנשים בעולם עומדים בזה
רמה ד' תוכנן בתב"ע ע"י משרד השיכון ולא ע"י היזמים
כך שיש הרבה יותר שצ"פ, מבני ציבור, מסחר, תשתיות טובות יותר
ועל זה כתב המשורר (במקרה שלנו לא ממש)
איכות חיים וכו'
מתוכנן להבנות בצמוד לרמה ד' בית חולים (לא מחר, אבל בעוד כמה שנים) סניף של הדסה
בית שמש בשנת 2030 תהיה העיר החרדית השניה בגודלה בארץ אחרי ירושלים
והנה תחזית אוכלוסיית העיר בית שמש
2025 - 250אלף תושבים
2035 - 350 אלף תושבים
עבודה ותעסוקה (בעברית מכובסת)
ב"ה ככל שהעיר מתפתחת כך אזורי התעשייה מתפתחים
יש שטחי תעשיה גדולים שיש עליהם דיונים להחליף להם רשות מוניציפלית ותעבור לרשות המוניציפלית של בית שמש
בית שמש הוכרז כאזור פיתוח א' כך שזה יביא לעוד המון מקומות עבודה הן במפעלים הן בתעשייה והן בהייטק
@3135yud
אני לא יודע כמה אני החדש לך אבל עיקר תעשיית ההייטק לא יושב בת"א או בי-ם
והנה רשימה של אזורי הייטק למיניהם הפזורים ברחבי הארץ (שאני זוכר בע"פ)
מודיעין
הרצליה
רחובות
יוקנעם
קרית גת
יבנה
חיפה
אשדוד
נתיבות
ועוד
כמעט בכל עיר בישראל יש היום אזור תעשיה הייטק (או בשם המכובס)
תברר אצל מתכנתות וכדו' את המצב,
בתל אביב וגלילותיה ['גוש דן'] יושבים עיקר חברות ההיטק והתכנות של ישראל, זה המצב וכנראה זה לא ישתנה במהרה, מנסים עכשיו בירושלים עם 'רובע העסקים החדש' בכניסה לעיר למשוך אליהם גם חברות וכדו'.
[נדמה לי שהרשימה שכתבת למעט חיפה, הרצליה ויוקנעם זה של מפעלים מאוד ספציפיים, שעברו לערים בפריפריה בגלל מענקים והטבות ממשלתיות]
לגבי בתי חולים, אני לא מדבר על שלוחה של הדסה שהמקסימום שלה תהיה לידות...[גם זה רק אחרי כמה שנים טובות], אלא על אסותא, תל השומר, שניידר, איכילוב, הדסה... [עובדה פשוטה, לכל טיפול רפואי קצת יותר מורכב ל"ע, אנשים מיטלטלים מבית שמש להדסה או למרכז במשך שעה או יותר ומבני ברק לוקחים אוטובוס עירוני...]
מרכזי קהילות, רוב המרכזים של הקהילות החרדיות בין החסידיות ובין הלטאיות יושבים בירושלים או בבני ברק...
אני לא חולק ע"כ שרמה ד' הולכת להיות מרכז חרדי גדול וטוב, אבל זאת נאיביות לחשוב שזה מתקרב לשירותים והיכולות שיש למטרופולין.
אגב, זה כך בכל העולם, אנשים מוכנים לשלם אלפי דולרים כדי לגור בחור במנהטן או בסאן פרנסיסקו וכדו' כדי להיות קרובים ונגישים לשירותים ולעבודה.