האם המחירים ברמת בית שמש ד מוצדקים

• פותח הנושא szn
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

ברוך99

משתמש צעיר
מה שבטוח שבעוד 5 -7 שנים יהיה המבחן לכל הבועה שקוראים לה רמה ד כי השוק של דירות יד שנייה ממחיר למשתכן יפתח יהיו המון דירות למכירה כאשר אחד הבעיות של מחיר למשתכן שאתה לא יודע מי יהיה השכן שלך ולכך יהיו המון אנשים לא מרוצים מהדירות שלהם אני מקווה שאני לא הוזה
יש הגיון בדבריך, אך מצד שני יתכן ויהיה ביקוש רב... כך שהשערות יש לכאן ולכאן

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
מה שבטוח שבעוד 5 -7 שנים יהיה המבחן לכל הבועה שקוראים לה רמה ד כי השוק של דירות יד שנייה ממחיר למשתכן יפתח יהיו המון דירות למכירה כאשר אחד הבעיות של מחיר למשתכן שאתה לא יודע מי יהיה השכן שלך ולכך יהיו המון אנשים לא מרוצים מהדירות שלהם אני מקווה שאני לא הוזה
לדעתי ממש לא
רוב הזוכים ברמה ד הולכים לגור בדירה שקנו
והמעט שלא לא ישפיע
( שלא לדבר שאלו שכן רוצים למכור כבר הסתדרו עם העניין ומכרו)

שוקו ציפס

משתמש מקצוען
D I G I T A L
תפסיקי לדבר רק על ד'
בואו לביתר, המחירים עלו בשנה האחרונה לפחות כמו ד' ...

טיגריס

משתמש מקצוען
עיצוב גרפי DIP
מוזמן/מוזמנת לפתוח אשכול חדש על המחירים בביתר
הענין הוא שלא רק בד' עלו המחירים בצורה כ"כ דרסטית
הבנת? הוא בס''ה מסביר שהמחירים עלו דרסטית גם בביתר. וזה נתון בהחלט מעניין.
רק השאלה מדוע אם כן המחירים ברמה ג' לא עלו??

ייד

משתמש מקצוען
הבנת? הוא בס''ה מסביר שהמחירים עלו דרסטית גם בביתר. וזה נתון בהחלט מעניין.
רק השאלה מדוע אם כן המחירים ברמה ג' לא עלו??
השאלה גם למה המחירים בירושלים לא עלו ככה?
ואם אני לא טועה גם בניברק לא עלתה ברמות האלה,
יכול להיות שרק בניה חדשה עלתה?
או שאולי יש ריכוזיות גבוהה (כמה מתוכים ששולטים חזק על כל השוק) גם בביתר?
למישהו יש הסבר?

קטנטנציק

משתמש פעיל
לתשומת ליבכם הודעה שנכתבה באשכול של חריש :
מחירי הברזל עלו. מחירי העץ עולים. מחירי המשלוחים (מחו"ל) מתייקרים. (מדד תשומות הבנייה משתגע כלפי מעלה)
הריביות בריצפה (זה אומר שיש לאנשים יותר כסף לשלם על כל דירה)
תכנית מחיר למשתכן מתה.
בשנת הקורונה בנו כ - 15 אלף דירות פחות מכל שנה. כשגם ככה יש מחסור מובנה של כ15-20 אלף בשנה.

אין ממשלה בטווח הנראה לעין, וייקח עוד הרבה זמן עד שיבוא שר השיכון - האוצר הבא, עם ההמצאה החדשה לצנן את השוק.
אנשים מתחילים להתעורר, ולרדת מהגדרות שישבו עליהן בשנים האחרונות.
שוק המשכנתאות בשיא כל הזמנים.

כותרות העיתונים (ביזפורטל וכו' וגם יתד) מעריכים קצב עליית מחירים של מעל 10% לשנה (!) בכל אחת מהשנתיים הקרובות.

לא נראה לי שיש כ"כ סיכוי שאפסיד מהצעד שעשיתי.
רק תראו מה קרה בשוק ההון בשנה האחרונה, (הנאסדק עלה ב90% בשנה, והSP500 ב80% משיא השפל בקורונה) כנראה שזה מה שיקרה לשוק הנדלן בשנה הקרובה (כמובן בפרופוציה המתאימה לנדל"ן לעומת מניות)

דיברתי עם משווק באחיסמך, הוא אמר לי שהקבלן ראה את ההסתערות ולפני כחודש הוא העלה את המחיר בעוד 100 אלף.
ואנשים ממשיכים לקנות. כי אין משהו אחר.....

לדעתי גם בחריש זה יעלה. הכל יכול לקרות, אבל נראה לי זו עסקה מצויינת. ולפעמים צריכים להיות החלטיים, ולהחליט מהר..

ברוך99

משתמש צעיר
רק תראו מה קרה בשוק ההון בשנה האחרונה, (הנאסדק עלה ב90% בשנה, והSP500 ב80% משיא השפל בקורונה) כנראה שזה מה שיקרה לשוק הנדלן בשנה הקרובה (כמובן בפרופוציה המתאימה לנדל"ן לעומת מניות)
מה הקשר ביניהם? אלו שווקים וגורמים שונים?
@מקצועי בלבד

י ו

משתמש פעיל
לדעתי ממש לא
רוב הזוכים ברמה ד הולכים לגור בדירה שקנו
והמעט שלא לא ישפיע
( שלא לדבר שאלו שכן רוצים למכור כבר הסתדרו עם העניין ומכרו)
קודם כל ציבור גדול קנו דירות לא בגלל שיש להם את הכסף אלא משום שזכו במחיר למשתכן ויצטרכו לשלם כל חודש משכנתא מופרזת (יש הורים שמשלמים רק את ההון עצמי לזוג והשאר נופל על הזוג וזה כמעט 90% מהדירה)וזה אומר שהם ימכרו את הדירה שלהם (או הוצאה לפועל ....) מחוסר ברירה (יש המון אנשים שקנו דופלקסים וכדו' כי לא נשאר להם דירות רגילות והם ג"כ יצטרכו להתמודד כל חודש...)

GVol

משתמש פעיל
קודם כל ציבור גדול קנו דירות לא בגלל שיש להם את הכסף אלא משום שזכו במחיר למשתכן ויצטרכו לשלם כל חודש משכנתא מופרזת (יש הורים שמשלמים רק את ההון עצמי לזוג והשאר נופל על הזוג וזה כמעט 90% מהדירה)וזה אומר שהם ימכרו את הדירה שלהם (או הוצאה לפועל ....) מחוסר ברירה (יש המון אנשים שקנו דופלקסים וכדו' כי לא נשאר להם דירות רגילות והם ג"כ יצטרכו להתמודד כל חודש...)
לא מבינה, כשהם בחרו דירה הם לא ידעו שההורים משלמים רק הון עצמי?
נשמע קצת לא הגיוני, כשבנאדם יודע ש 90% יהיה עליו ואין לו אפשרות לעמוד בזה, למה הוא לא הלך על מחיר למשתכן בהר יונה או עפולה?!?!

ייד

משתמש מקצוען
נשמע קצת לא הגיוני, כשבנאדם יודע ש 90% יהיה עליו ואין לו אפשרות לעמוד בזה, למה הוא לא הלך על מחיר למשתכן בהר יונה או עפולה?!?!
כי עכשיו הם ימכרו אותם ב500k יותר,
ויקנו דירה במחיר שהם יכולים לעמוד בו במיקום טוב יותר
מה שלא היו יכולים לעשות בפריפריה.

GVol

משתמש פעיל
כי עכשיו הם ימכרו אותם ב500k יותר,
ויקנו דירה במחיר שהם יכולים לעמוד בו במיקום טוב יותר
מה שלא היו יכולים לעשות בפריפריה.
צודק,
רק ראיתי את ההערה על ההוצאה לפועל ..
אם מדברים על היצף הדירות בשוק, זה בהחלט טענה.

את זה הם לא ידעו כשקנו את הדירה...
אף אחד לא צפה את עליית המחירים המטורפת ברמב"ש
בלי עליית מחירים, הפער בין שוק חופשי למשתכן באזורי ביקוש היה הרבה יותר גדול מבפריפריה.

י ו

משתמש פעיל
כי הוא לא רוצה לגור בפריפריה או שכולם המליצו להרשם בהגרלה בבית שמש ויצא בפועל שהוא זכה (יש אנשים שעובדים בשיטת יהיה בסדר.....)

esti1

משתמש צעיר
אני חושבת שמה שקורה בבית שמש זה בועה נדלני"ת. זה לא יחזיק מעמד.
מחירי דירות על הנייר לעוד שנתיים קפצו ב250K תוך חודשיים!!
אבל כל עוד שהציבור נותן לזה יד, זה ימשיך.
הבעיה מתחילה שכל אחד חושב שהוא חייב לקנות/להספיק את הרכבת, ומחזק את הטירוף הזה.
אין הצדקה לזה....

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה