האם המחירים ברמת בית שמש ד מוצדקים

• פותח הנושא szn
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

די

משתמש סופר מקצוען
מה היתרונות של רמה ד?
עיר חרדית חדשה צמודה לבית שמש עם מסחר (חנויות-עשרות אלפי מ"ר בשדרת חנויות ובמרכזי קניות) ותעסוקה (עשרות אלפי מ"ר). אוכלוסייה 11,000 בתי אב (כ-70,000 תושבים כשהמשפחות יגדלו). כל זרמי הציבור החרדי. שטחי ציבור לבתי כנסת ומוסדות חינוך לכולם. שטחים ירוקים מפוזרים בשכונה ובנוסף פארק ענק באמצע השכונה. כבישים רחבים מותאמים לתח"צ ומסוף תח"צ בכניסה לשכונה.

טריידמארק

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
מה היתרונות של רמה ד?
היתרונות נובעים בעיקר מהגודל
כמו שכתבו, כ-10.000 יח"ד, שכולן הולכות להתאכלס בשנים הקרובות. לא עתודות לא תכניות ולא חלומות... אלא במציאות ממש.
מאסה כזו של תושבים אוטומטית מביאה איתה פריחה קהילתית בכל התחומים- מוסדות, בתי כנסת, מסחר, תחבורה, וכל מה שזז...

3135yud

משתמש פעיל
לא הבנתי מחירים לא נובעים מהיצע-ביקוש?
ביטקויון או יהלומים נובעים רק מהיצע וביקוש, לעומת זאת בבניית דירה יש את עלות הבניה ורווח קבלני שהוא מחושב בין 17%ל-20% .
וע"כ הזעקה- שקבלנים מרוויחם כחצי מיליון ש"ח על דירה--- כי הם יכולים, לזה קוראים חזירות!!!
נ.ב. אין בכלל מה לדמות לאדם פרטי שבא למכור דירה שנקנתה לפני 10 שנים וכדו' במטרה לשפר דיור ולקנות דירה אחרת שגם המחיר שלה עלה בהתאם...[מקווה שהניק בשם 'די' יבין את ההבדל...]

3135yud

משתמש פעיל
חבל שאין לנו קבלנים בעלי חסד שימכרו בזול, ויתנו לקונים למכור הלאה ולגרוף לכיסם את הרווח...
במקורות קוראים לזה 'הפקעת שערים'. וחבל שאין בימינו בי"ד שיודע לתת מענה למצבים אלו.
או לפחות שהציבור יתאגד לעצור את הטירוף של כמה [3/4] קבלנים.

נערך לאחרונה ב:

פרויקטורית

משתמש פעיל
לקנות דירה אחרת שגם המחיר שלה עלה בהתאם...
נו... אז יש עליית מחירים בהתאמה,
אז למה לקבלן אסור,
כי זה בזמן קצר יותר?
הרי גם מוכר פרטי דורש את הסכום המקסימלי שהוא יכול ולא מעבר.
שמעת על דירה בבני ברק שנמכרת בפחות 200,000 מהאחרים כי זה חזירות לדרוש מחיר גבוה רק כי אתה יכול?

טריידמארק

משתמש מקצוען
עיצוב ואדריכלות פנים
או לפחות שהציבור יתאגד לעצור את הטירוף של כמה [3/4] קבלנים
אכן זו הדרך היחידה לבלום את המגמה
שאף אחד לא יקנה דירות עד שהקבלנים ייתקעו עם מאות דירות ללא דורש
ואז נראה צניחת מחירים
יש רק בעיה אחת.. שהסיכוי לאגד את הציבור במהלך כזה שואף ל-0 :(

מוישי פרומן

משתמש מקצוען
אכן זו הדרך היחידה לבלום את המגמה
שאף אחד לא יקנה דירות עד שהקבלנים ייתקעו עם מאות דירות ללא דורש
ואז נראה צניחת מחירים
יש רק בעיה אחת.. שהסיכוי לאגד את הציבור במהלך כזה שואף ל-0 :(
רוב רמה ד כבר מכורה ממזמן

קרלו

משתמש רשום
יש למשהו להציע לי דירות 3/4 חדרים?עדיף איכלוס קרוב

ירמי וולדמן

מתווך דירות ונכסים
מנהל
מנוי פרימיום

szn

משתמש סופר מקצוען
מנוי פרימיום
עריכה תורנית
.

נערך לאחרונה ב:

י ו

משתמש פעיל
שמעתי מאחד שיודע קצת הרבה על הנדל"ן בבית שמש והסביר לי שכמעט כל האשמה של עליות מחירים ברמה ד הוא משום שאף פעם לא היה כזה תקדים שהמתווכים בבית שמש גם שולטים על הדירות שיש בעיר וגם על השיווק של רמה ד שרוב הקבלנים עובדים דרכם ולהם אין שום עניין להוזיל והמבין יבין

ברוך99

משתמש צעיר
שמעתי מאחד שיודע קצת הרבה על הנדל"ן בבית שמש והסביר לי שכמעט כל האשמה של עליות מחירים ברמה ד הוא משום שאף פעם לא היה כזה תקדים שהמתווכים בבית שמש גם שולטים על הדירות שיש בעיר וגם על השיווק של רמה ד שרוב הקבלנים עובדים דרכם ולהם אין שום עניין להוזיל והמבין יבין
האם אין בתיאום בין הקבלנים בעיה חוקית של קרטל?

י ו

משתמש פעיל
האם אין בתיאום בין הקבלנים בעיה חוקית של קרטל?
אני לא יודע אבל דבר אחד אני יודע שהציבור הולך שולל אחרי קבוצה שאוהבת מאוד את הארנק שלהם על חשבון הציבור את הקבלנים אני מבין וזה ידוע שהם מנסים למקסם את הרווחים אבל מי שמונע את זה הם המתווכים שיש להם שליטה על שאר הנדל"ן שבנוי כבר בעיר ואין שום היגיון שדירה ברמה ג שזה שכונה טרייה בנויה עולה פחות מדירה על הנייר ברמה ד אלא מה המתווכים עשו יד אחת עם הקבלנים עם כובע אחר "משווקים" זאת אומרת שהם מרוויחים מכל הכיוונים

3135yud

משתמש פעיל
לדעתי יש פה לופ שלא נגמר באשמת הקבלנים והמשווקים
א. מעלים מחירים ברמה ד
ב. המחירים בכל העיר עולים כתוצאה מכך [כי אף אחד לא פרייאר]
ג. אז שוב מעלים ברמה ד
וחוזר חלילה,
כל זה כמובן נובע מקרטל, שעל השוק שולטים כמה קבלנים ומשווקים שיכולים לתאם מחירים ולשלוט בכל השוק.
אין בכל הארץ דירה שעלתה ב20% בשנה האחרונה מלבד ברמה ד'.
ברחבי המדינה היו עליות של עד 8% ולא יותר!
ובמענה לטוענים שזכותם של הקבלנים להרויח, אין חולק על כך,
אבל תאמרו לי אתם איך ההתייחסות שלכם לאדם שקונה בעלי אקספרס מוצר ב-30 ש"ח ומוכר אותו ב- 120 ש"ח
ויתרה על זאת
מה ההתייחסות לחברה ששולטת באופן מוחלט בשוק ומוכרת בישראל מוצר כפול ממחירו באירופה.
וכל שכן
חברה שמוכרת מוצר יסוד שכולם משוועים אליו ומוכרת אותו במחיר מפולפל ודואגת שכל המתחרים יעלו איתה את המחיר או יחוסלו.
לזה קוראים קרטל או הפקעת שערים בלשון חז"ל
וזה מה שהלך /הולך ברמה ד'

מצב
הנושא נעול.

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  106  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה