דיון האם גם לכן החלות יוצאות בהתאם לקמחים?

chayasl

משתמש סופר מקצוען
יש הבדל
אבל ההבדל שאת מתארת לא נראה קשור לקמח
יכול לצאת יותר או פחות אוורירי או שדורש יותר או פחות מים
אם קורס לפיתה דחוסה, תבדקי את התנור/ השמרים/ כמות המים או משהו אחר
 

תמלול זריז

משתמש מקצוען
אני מגלה שבקמחים מסויימים החלות יוצאות נפלא ובאחרים הן קורסות לפיתות דחוסות.
האם גם לכם קורה?
אני נתקלתי בתופעה הזו, אבל בצורה מוזרה
לפני תקופה גיליתי קמח נהדר 80% של חברה מסוימת, השתמשתי בו ונהניתי במיוחד, לאחר שבעבר לא אהבתי להכין מקמח 80% כי הרגשתי טעם לוואי כלשהו.
אחרי תקופה של שימוש שמתי לב שהחלות פתאום הפסיקו להיות תפוחות ואווריריות כתמיד והבצק יוצא הרבה פחות טוב.
חשבתי שאולי הבעיה היא שהשמרים לא טריים והחלפתי לשמרים חדשים, אבל לא היה שום שינוי.
חזרתי לאפות מקמח לבן, והתפיחה נהדרת. עדיין מחפשת הסבר לתופעה... ממה שאני זוכרת, בתחילת התקופה בה השתמשתי בקמח 80% התפיחה הייתה מצוינת ולא הייתה שום בעיה.
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בפירוש יש הבדל, עצום.
וגם בתוך אותה חברה יכולים להיות מפעם לפעם שינויים, קמח זה מוצר טבעי והוא לא יכול להיות 100% זהה לעצמו, לכן צריך ללמוד את תחושת הבצק ולהוסיף נוזלים למשל בזהירות.

יש עוד גורמים משפיעים, כמו מזג אוויר,
אם באביב הכנת בצק באוויר חופשי נעים, ועכשיו במזגן קר, זה משפיע.
בחורף, הקור משפיע על התפיחה והבצק דורש התנהלות אחרת.
וכן הלאה.
 

בינה מלכותית

משתמש מקצוען
אני רואה הבדל בהתפחה אם הקמח טרי או לא
ויש קמחים שמגיעים יותר טרי לחנות ויש כאלו שפחות

שימו לב אחרי פסח הקמחים הטריים תופחים הרבה יותר מוצלח
וכמובן סוגי הקמחים- לפי חברות אפילו מצריכות כמות מים שונה
 

y&m

צוות הנהלה
מנהל
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
כתיבה ספרותית
בדיוק לשם כך בכל תחנת קמח יש מעבדה, לא יעלה על הדעת לספק למאפיות קמחים שבכל משלוח מתנהגים באופן שונה.
עדיין יש גורמים נוספים.
אני יודעת שבמאפיות - אמתיות.
(לא אלו שאופות בתנורים סחורה קפואה שמגיעה מוכן...)

הקונדיטור או המומחה לעניין יכול פשוט לרחרח את מזג האוויר, הטמפרטורה והיובש פחות או יותר, ולפי זה לקבוע כמה נוזלים וכמה שמרים יכניסו היום לעיסה.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
הקונדיטור או המומחה לעניין יכול פשוט לרחרח את מזג האוויר, הטמפרטורה והיובש פחות או יותר, ולפי זה לקבוע כמה נוזלים וכמה שמרים יכניסו היום לעיסה.
הידע שלי האפייה בכלל ובקמח בפרט די מצומצם אבל עדיין יש הבדל ענק בין הטחנה שמפעיל ממש מעבדה לבין הקונדיטור, ברור שגם קמח זהה יתנהג אחרת בבני ברק עם לחות 90 אחוז לירושלים ששם הצלחות 20 אחוז, בדיוק לשם כך במאפייה מקצועית ההתפחה מתבצעת בחדר אדים ששם יש לאופנה שליטה על הטמפרטורה והלחות.
 

מסטיק מנטה

משתמש פעיל
אפיתי היום חלות פעמיים
מתכון זהה

נגלה אחת יצאה נפלא אוורירית ותפוחה-קמח של חברה ידועה (אגב , אני מתכוונת רק לקמח מלא 80 אחוז.)
נגלה שניה של חברה חדשה עלומת שם בשקית זהב יצא נמוך ומסכן

עבדתי לפי השיטה של בלבוחי שכללה תפיחה איטית בתנור.
נראה לי שאזמין ארגז מהאתר כי לא תמיד משיגים את החברות המשובחות.
 
  • תודה
Reactions: y&m

pnina912100

משתמש סופר מקצוען
עריכה והפקת סרטים
ואם כבר אני שואלת על קמח כוסמין 80%,
איך אפשר לדעת באמת שזה הקמח שיש לי בתוך השקית?
כל סוגי החברות שהשתמשתי יצאו פחות או יותר אותו דבר,
של רובינפלד יוצא כמו קמח לבן, גם בכמות המים שצריך וגם בטעם,
אני מנסה להרגיש הבדל בטעם ובמראה ופשוט אין,
אם זה באמת 80%, זה מדהים! אבל יש לי חשש כבד שזה לא הסחורה שיש שם,
וכל עוד אני משלמת על כל קילו הרבה כסף, לא אמשיך לקנות עד שיתבהר לי הענין.
ממש אשמח אם יש משהי שיודעת להסביר את הענין או לתת הוכחות שזה באמת 80%.
 

המטבח של סימא

משתמש מקצוען
יש לי חשש כבד שזה לא הסחורה שיש שם,
וכל עוד אני משלמת על כל קילו הרבה כסף, לא אמשיך לקנות עד שיתבהר לי הענין.
ממש אשמח אם יש משהי שיודעת להסביר את הענין או לתת הוכחות שזה באמת 80%.
אז את חושדת שטחנות ענקיות כמו 'הטחנות הגדולות' בחיפה או 'שטיבל' מזייפות את תוויות המוצרים שלהם? לא נראה לי בשביל אחוז מסויים הם עלולים לכרות את הענף שעליו הם יושבים? בדיוק לכן פסר הרב פיינשטיין זצ''ל שקומפני = מפעל לא חשוד בדברים כאלה.
 

אריאלוש

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
עיצוב גרפי
נגלה אחת יצאה נפלא אוורירית ותפוחה-קמח של חברה ידועה (אגב , אני מתכוונת רק לקמח מלא 80 אחוז.)
נגלה שניה של חברה חדשה עלומת שם בשקית זהב יצא נמוך ומסכן
למה לא לכתוב את שם החברה?
 

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!


תהילים פרק קכד

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת לְדָוִד לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ יֹאמַר נָא יִשְׂרָאֵל:ב לוּלֵי יְהוָה שֶׁהָיָה לָנוּ בְּקוּם עָלֵינוּ אָדָם:ג אֲזַי חַיִּים בְּלָעוּנוּ בַּחֲרוֹת אַפָּם בָּנוּ:ד אֲזַי הַמַּיִם שְׁטָפוּנוּ נַחְלָה עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ:ה אֲזַי עָבַר עַל נַפְשֵׁנוּ הַמַּיִם הַזֵּידוֹנִים:ו בָּרוּךְ יְהוָה שֶׁלֹּא נְתָנָנוּ טֶרֶף לְשִׁנֵּיהֶם:ז נַפְשֵׁנוּ כְּצִפּוֹר נִמְלְטָה מִפַּח יוֹקְשִׁים הַפַּח נִשְׁבָּר וַאֲנַחְנוּ נִמְלָטְנוּ:ח עֶזְרֵנוּ בְּשֵׁם יְהוָה עֹשֵׂה שָׁמַיִם וָאָרֶץ:
נקרא  10  פעמים

לוח מודעות

למעלה