לדעתי זה בכלל לא הנושא אם הגרפולגיה(והיינו הביטוי הפנים של הנפש ומה שמתחולל בתוכו) זה דבר אמיתי, אם הפסיכולגיה ותורת הנפש הוא דבר אמיתי ה"ה בזה אין הבדל
כל השאלה תיהיה עד כמה המדע בתחום הזה התפתח ומפותח
כי זה ברור כיום ונראה דאין חולק דכל הגוף והנפש שלנו מקושר ומשפיע אחד על השני, וכן בגוף כל המערכות מקושרות והתוצאה היא הרכבה והאיזון(או אי איזון) של כל הדברים, וכן הפסיכאטריה וחוסר איזון בהורמנים וכד' משפיע על הנפש, והפוך חוסר איזון בד.נ.א של הנפש משפיע על ההורמנים וכד', ויש שיש להם קשב וריכוז ובעיות פיזיולגיות ראשוניות שמשפיעות על הנפש, וכן להפך בעיות רגשיות שיוצרות את הבעיות הפיזיולגיות של קשב וריכוז
וכן כמו ששפת גוף או התנהגיות של האדם נעשות מחמת כלל המרכיבים של הד.נ.א הנפשי שלו, כך כל אמצעי ביטוי ובכללם הכתב והציור(וככל שהוא נעשה בצורה יותר חופשית יש יותר סיכוי שיתגלם בתוצאה הרבה דברים מהנפש של הכותב, ויש בזה אפילו עדיפות על אבחון פסיכולוגי, כי באבחון פסיכולוגי כיוון דהאדם תמיד במצב שמרגיש שמנתחים אותו וגם מחפשים את החלקים ה"לא נעימים" באישיות שלו הוא באופן טבעי יותר יסתיר ויחפה על עצמו(אפילו אם הוא בעקרון רוצה אבחון, אבל זה טבע האדם) והאדם בסופו שלדבר מבין לרוב מה התנהגות פחות נורמטיבית ומה יותר, משא"כ בגרפולגיה שההקשר בן הביטוי בכתב לפנים לא נראה לעין אדם לא מיומן
וכן הרבה מהרפואות האלטרנטביות(כדיקור סיני וכד') יש להם הגיון שלעצמו, ויותר מזה אנחנו שמאמינים בקב"ה ובתורה אף האסטרולגיה היא דבר אמיתי בעצם(ומבואר מפורש בכמה מקומות והמפורסמות אין צריך ראיה) והסיבה דהמאמין דהעולם מהבורא מבין שהכל הוא השתלשלות על השתלשלות עד למטה והכל מקושר אחד לשני
אלא שבאמת לגבי אסטרולגיה וחלק מהנ"ל, החכמה הזו כבר ממזמן נעלמה ולא נשאר בא אלא בבואה של בבואה עד שהופך ברובו ככולו לקישקוש וסיסמאות מעורפלות
אבל גרפולגיה וכד' הכל תלוי עד כמה המדע הזה התפתח ומפותח ומתפתח, ועד כמה שעוסקים בו אנשים רציניים(ולא מיסטיים), מסתבר שהוא כלי אבחוני אמיתי,
אם הוא יותר מאבחון פסיכולוג תלוי ברמת ההתפתחות, וחוץ מזה כמבואר יש בו יתרונות מסויימים שאין באבחון פסיכולוגי, וכמו שכתבה כבר בעלת הפורום כגון אבחון סוגי אנשים הקשים לאבחון כבעלי הפרעות אישיות וכד'
וודאי שלאבחון הפסיכולוגי במקביל יש את היתרונות שלו
ובסופו של דבר הכל גם תלוי מי הוא הגרפולוג האם הוא בעל תבנית מצומצמת ממה שלמד(בגדר של רופא משפחה), או שהוא מתרחב בעל כשרון , החיבור והחשיבות שלו למקצוע או כאמצעי מכניס כסף(ובזה נראה דעכ"פ בנתיים יש לגרפולגיה יתרון, כי נראה לי שע"פ רוב ההולכים למקצוע זה הוא לא מתחיל משיקולים כספיים, אלא סקרנות למקצוע אבל אני לא יודע איך הוא נתפס בחוץ והשוק שלו.
לגבי מחקרים אי אפשר להסתמך על מחקרים בלי להכי אותם לעומק וגם מה אם הם ישנים שהנושא היה פחות מפותח
ומה שכתב-
אני לא יודע מה יותר תמימות אם אלו שסוברים שביל גייטס השתיל שבב בחיסונים, או אלו שחושבים שמחקרים אינם באים לשרת את אלו שמזמינים אותם,
ומספיק שאין ידוע מי הם אותם גרפולגים שהובאו למחקר, ואין עליהם הסכמה שהם מיצגים את הידע והחכמה הידועה בדבר שכבר אין מה להתייחס למחקר(וכמו שאני אביא את הרופא משפחה כמייצג את הרפואה במחקר), וכל מחקר ואמינותו צריך בדיקה(והרי יש לשאול מה מצאו להם לחקור את הגרפולגיה ולא את הפרפרים)
ובפרט בתורת הנפש כיוון שבנפש זה לא עובד 2 ועוד 2 שווה ארבע, ולא כמו תרופות וכל תגובות חומר רגילות, אבל וודאי שאפשר לעשות מחקרים
והיה חשוב לי לכתוב כי הצורה נראית כשלילה והתשובות של בעלת המקצוע נראים כמגננה, וזה לא נכון אלא דברים פשוטים ואמיתיים וקבל את האמת ממי שאמרה(ועדיין לא באתי לדון כמה המדע הזה מפותח, אלא דהאמת על אף שבעבר התייחסתי לדבר בזלזול, ככל שהזמן עבר ושמעתי פה ושם הבנתי שזה לא איזה עוד סוגי אנשים מרחפים עוסקים עם זה אלא רציונלים עם רגליים על הקרקע ושכל, ולכן מסתבר לי שזה כלי אבחון לגיטימי והכל רק מסברא בלי בדיקה, ונראה לי שאין כלי בדיקה יותר טוב הוא ע"י עדיות של אנשים חכמים עם רגליים על הקרקע שהתרשמו מהעניין ולמה