סליחה על הסטייה מנושא האשכול.לא ראיתי למה הגברת מהשיר איננה 'רחל'. הבעיה לא בכך שהיא לא מוכנה להקריב, היא מוכנה ועוד איך. היא פשוט (?) מחפשת פרטנר שיקריב לפחות כמוה.
אבל את @גלבוע הישנה והטובה שקמה לתחייה?
או ניק חדש?
סליחה על הסטייה מנושא האשכול.לא ראיתי למה הגברת מהשיר איננה 'רחל'. הבעיה לא בכך שהיא לא מוכנה להקריב, היא מוכנה ועוד איך. היא פשוט (?) מחפשת פרטנר שיקריב לפחות כמוה.
חייתי כל הזמן הזה בטוב ובנעימים, ברוך ה'
התגעגענו..בינתיים אני משתדלת להישאר על אש נמוכה.
תעדכנו אותי כשאני לא מצליחה....
אבל עדיין המושגים של מסיבה סיני לאשה נשואה זה מעט יותר מידי גם למי שלא רוצה לקרוא את שלל התיאורים הנ"ל*
ההמלצה שלי, באהבה גדולה ובלי שמץ כעס, לכל מי שהספרים גורמים לו קושי או עצב או מבוכה, אנא אל יקרא אותם.
הם ספרי מבוגרים מוצהרים, ויש לכם עוד כל כך הרבה ספרים על המדף, באמת, אל תקראו אם לא עושה לכם טוב. חבל על הזמן היקר. יש ספרים מצויינים שבהם האברכיות מאושרות, הפוחחים מנוזלים, המבקרים הרוחניים אנשים נעימים וישרי דרך וכולם חיים באושר ועושר עד סוף כל הימים.
שלחלק מהן עדיין אין בעל, ולחלק השני כבר אין (ציטוט מדויק)ועוד דבר קטן שבתיאור של המסיבה היה כתוב שזה היה מורכב מנשים שעוד לא נשואות וכאלו שלא יהיו כבר (אני מקווה שאני מצטט נכון בכל אופן קראתי את הספר די מזמן)
לזה הכוונה?-אבל עדיין המושגים של מסיבה סיני לאשה נשואה זה מעט יותר מידי גם למי שלא רוצה לקרוא את שלל התיאורים הנ"ל
ולא שלא קראתי את הספר בשקיקה
אבל זה צרם מעט יותר מידי....
אבל רותי לא מוציאה ספר כל חודשאני לא יודעת לאיזה סופרות את מתכוונת,
אבל אין שום אפשרות להשוות בין ספר של רותי קפלר לבין ספר של כל סופרת אחרת במגזר,
זה לעוועל אחר לגמרי. אין עוד מישהי ברמה שלה, מבכל הבחינות.
מה עושים?מעדיפה לא לקרוא מאשר להתיישב בצפיה וסקרנות על ספר עם כריכה מרשימה
ולהתאכזב על העמוד השני....
יצא עכשיו ביפה נוף בסדרת הנוסטלגיה הספר דפים של נדוניה.מה עושים?
יכול להיות שקראת רק עמוד אחד מתוך הספר?מה שהפריע לי בכל הסיפור:
הקטע שנחמי וחיה הולכות לכותל וחיה מתייעצת עם נחמי
זוכרת שהיה משהו שנחמי לא משכנעת אותה להתחתן עם אברך
עצבן אותי !!!!
אם נחמי חיה ככה סביר להניח שהיא עושה את זה מתוך מחשבה,
ולא כל דעה של בחורה בגיל הטיפש עשרה אמורה לזעזע אותה...
וה"הקרבה" של נחמי לתורה של בעלה היתה כל כך מנותקת מהמציאות ומגעילה
וממש עצבן אותי שהיא עושה מהאברכים עם אגואיסט שחושב רק על עצמו
ולמה היא מתארת חיים של אשת אברך כחיים אומללים מלאים בהקרבות מטופשות?
ממש לא משכע!!!!! עצוב מאד...
השאלה אכן שאלההבעיה שהיא לא מוצאת קורבן
וההשואה לרחל - רחל פשוט האמינה ודחפה את בעלה, כנראה עשתה זאת בחכמה רבה, ברגישות, באהבת התורה אמיתית ובעיקר באהבה לבעלה.
ועוד משהו, היא לא חשבה שיצא ממנו רבי עקיבא, היא פשוט רצתה שילמד תורה ותו לא.
היום השאלה למה עושים את זה, בשביל בתורה? בשביל ה'עוילם'? בשביל הכבוד? בשביל ההורים ששילמו דירה?
קראתי את הספר מזמן, לא זוכרת בדיוק.יכול להיות שקראת רק עמוד אחד מתוך הספר?
זה בדיוק מה שמחדש ומרענן בספר, שהוא לא עוד מאותו דבר..אבל גם לי הפריע מאד שבמקום להדגיש את הדברים היפים
קראתי את הספר מזמן, לא זוכרת בדיוק.
אבל גם לי הפריע מאד שבמקום להדגיש את הדברים היפים שמרוויחה אשת אברך, וילדי אברכים,
מדגישים את הדברים הקשים.
לא שאין קשיים, אבל להדגיש רק אותם - זה עוול.
ממש לא
קראתי הכל
זה מה שהפריע לי במיוחד
שבין השורות זה המסקנה שיצאה מהסיפור
זה בכל אופן מה שאני הרגשתי
אין לי מושג איזה ספר קראת, אבל יש מצב אולי שזה היה משהו אחר, אם בספר שקראת לא היה 'תיאור של אושר לאשת אברך בשום קטע'...?
כי הספר שלי, אם תתחילי למרקר בו את תיאורי האושר, יצא זורח כמעט כולו.
קשה לי להאמין שמישהו מסוגל לדפדף ב'שניה לפני האור' ולומר ש'לא תיארו את האושר לאשת אברך בשום קטע'.
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס עיצוב גרפי ודיגיטל - בסילבוס חדש ומטורף!
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: