דרוש מידע דעתכם על הצעת החוק החדשה על לימודי תעודה למקצועות הבריאות

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
יותר מזה היה כנס גדוללפני 4 שנים בארנה על כל הקטע של הקדמיה כמה זה מסוכן וכו
ואני שואלת עם זה באמת מסוכן למה לא מכניסים תחליפים לסמנרים??שהכל יהיה בפיקוח גדולי ישראל!!
עם זה באמת היה אכפת היו מכניסים לסמנרים את כל המיקצועות(למרות שיש מקצועות שפחות מתאים ואני מסכימה לגמרי אבל אי אפשר לגמרי לא להכניס כלום)
כי זה לא תואם את הערכים של הסמינרים ומי שלא טוב לו שילך לאקדמיה אף אחד לא ימנע ממנו אם זה מה שהוא חושב
ומי שיש לו בעיות אם הערכים של הסמינר אז שילך למקום אחר
הסמינר הוא מוסד חינוכי עם קווים מאד ברורים וערך אחד וכל מה שלא תואם לא נכנס

נערך לאחרונה ב:

פ.נ

משתמש סופר מקצוען
כי זה לא תואם את הערכים של הסמינרים ומי שלא טוב לו שילך לאקדמיה אף אחד לא ימנע ממנו אם זה מה שהוא חושב
ומי שיש לו בעיות אם הערכים של הסמינר אז שילך למקום אחר
הסמינר הוא מוסד חינוכי עם קווים מאד ברורים וערך אחד וכל מה שלא תואם לא נכנס
עדיין אני חושבת שמלמדים רק תאוריה הבסיסית ולא לומדים את מה שצריך בעבודה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לא צריך שום ערכים בשביל זה....................(למה סתם לבלבל שטויות)
ועוד נקודהה שחסר בהרבה סמינרים זה השמה!!!

שוקולד עילית

משתמש מקצוען
כתיבה ספרותית
במה אין סטאז??באיזה מקצוע בסמינר
בחנמ?
בהוראה ?
במזכירות רפואית?
ורשמתי את זה לכל אלו שהתלוננו שאין לימודי פרא רפואי בסמינר.
ושוב כי הוא מוסד חינוכי ולא מוסד עם אדאולוגיה שאינם תואמים למקצוע
ועל כן מי שלא מתאימה לו האידאולוגיה שילך למקום ששם אין אותה קריא מכללות ואונברסיטאות

פרמיום

משתמש פעיל
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
עיצוב גרפי
D I G I T A L
אבל בא נראה את הדור הבא איך החרדים יראו ,ההבדל יהיה שקוף בין מי שלמדה בסמינר לבין מי שלא
בלי הכללה!!!!!!

כאלו שהעולם נגמר רק בזמן הלימודים.

באו נראה איך תראה אשה שיום יום עובדת עם ילדים ומלמדת אותם איך להגות צלילים נכון,
לבין אשה שעובדת יום יום בסביבה היטקייסטית חילונית מעורבת באמצע תל - אביב??
למה זה שיקול שלא נלקח בכלל בחשבון??

ומסכימה לגמרי שיש מקום לחשיבה מדוקדקת של - באיזה גיל ללמוד כל דבר.

פ.נ

משתמש סופר מקצוען

באו נראה איך תראה אשה שיום יום עובדת עם ילדים ומלמדת אותם איך להגות צלילים נכון,

ביננו המבחן הכי גדול זה אחרי שאת גומרת את המיקצוע ואז מתחילים לצאת לעבוד ובו נחשפים לעולם מאוד רחב.....

רחלה 123

משתמש מקצוען
ואהו כמה זה נכון.
העבודה של הפרא רפואי היא כל כך מתחת לבית ובתוך הקהילה...
(אלא אם כן היא הרחיקה נדוד מסיבה מסויימת )

geekית מחשבים

משתמש סופר מקצוען
הנדסת תוכנה
D I G I T A L

בתור מתכנתת אני ממש מסכימה איתך, יש מספר כ"כ גדול של מתכנתות מהסימנרים הכי מיינסטרים שהולך לעבוד בחברות הייטק שרחוקות מכל דבר שקשור לדת...
רק התקופה הזאת עם לראות את העץ הארור הזה....

רואים כבר עכשיו...
וזה ממש עצוב!!!!!
וחבל כי ב חמישים אחוז שהסמנרים האחרים לזה
(מכירה מקרוב אחת שעשו לה בעיות בסמינר והיא הייתה אחת ממש טובה והבת הזאת הלכה ללמוד בבית ברכה ואיך שהיא נראת היום לא להאמין )
השמצה....
אני לא יודעת איך ההיא שאת מכירה נראית, אבל בפירוש אני יכולה לומר לך שבנות שם לא משתנות יותר מבכל מקום אחר

Savyon

משתמש פעיל
כבר שנים אנחנו תקועים עם עם המשוואה הזו של סמינר-עבודה-רוחניות ולא מצליחים להחלץ.
אי אפשר ללמד ריפוי בעיסוק בסמינר = חרדית לא יכולה ללמוד ריפוי בעיסוק.
הסמינר לא מסכים להיות כפוף למל"ג = אין לימודי פר"ר חרדיים.
הפתרון הפשוט הוא להוציא את הסמינרים מהמשוואה הזו. הסמינרים הם מוסד חינוכי שמנסה לתת מענה מקצועי. ולא בהצלחה יתירה. אם יוקמו מרכזי הכשרה חרדיים מקצועיים. ובהם ילמדו מקצועות מבוקשים. כולל מקצועות בריאות לפי כל הדרישות. אז תסיימנה בנותינו את הלימודים בכיתה י"ב. ומשם תתפצלנה דרכיהן ללימודי מקצוע - כל אחת לפי העדפותיה האישיות והרוחניות. אם דיברו פה על קרלין אז זה בדיוק המודל שלהם. אין להם לימודי המשך והן מסיימות ב-י"ב.
ביום שבו הבנות יהיו משוחררות מעול הסמינר (כי שידוכים, וחברות...) התכניות המקצועיות המותאמות יהיו גם הרבה יותר חרדיות.
לכן בסמינרים הבני ברקיים מתחלקים ל-3
תכנות 60%
הנהלת חשבונות מי למדה את זה וממש אוהבת את העבודה הזו:rolleyes::rolleyes: 30%
הוראה, גננות גרפיקה וכו כל היתר...
לימודים אקדמיים זה עורך יותר זמן, הסמינרים לא מחפשים להכשיר את הבנות כדי שיהיו עם מקצוע, אלא רוצים כסף לכן, כולן!! לומדות הוראה....
איזה סמינר דואג להשמה באיזשהו מקצוע???

זכיתי בפיס!

משתמש פעיל
בלת"ק חלקי
אני לא חושבת שהפתרון יהיה ללמד בסמינר את המקצועות הנ"ל מכמה סיבות:
1. אלו מקצועות שדורשים בשלות שבד"כ אין לבחורות בנות 18
2. התכנים...אף סמינר לא יכניס תכנים אלו במלואם וזה יפגע במקצועיות
לדעתי הפתרון הוא משהו בסגנון: מוסדות בפיקוח רבני שתנאי הקבלה מאוד מחמירים,
וכן, גם הגבלה של גיל לדוג' ניתן להתקבל החל מגיל...
ולעבור ראיון קבלה ומבחני התאמה מסוימים
ומה שנרויח זה שיהיו מוסדות חרדיים בו נשים חרדיות ילמדו בחברה טובה, נכון הן תחשפנה למושגים אך בגיל בשל יותר ובאופן נקי מעט יותר,
לדעתי עיקר הבעיה היא שבציבור החרדי הרבה נגד לימודי התואר גם בגיל גדול! עקב הבעיות שיש בהן ואם חלק או כל הבעיות ייפתרו זה יהווה פתרון טוב אך גם לא הצפה של השוק בבחורות צעירות וחסרות נסיון שלמדו רק חלקית את החומר על מנת לדלג על החומרים הבעייתיים
ילמדו את זה רק כאלו רציניות שרוצות להשקיע כי זה לא יהיה בסמינר אז יאלה למה לא...
ומה יהיה מגיל 18 עד הגיל שבו ניתן להתקבל ללימודי תואר רציניים?
לדעתי צריך להוזיל משמעותית את העלות ובנות ילמדו כל אחת כאוות נפשה, ובינתיים יעבדו בעבודות מזדמנות כמו שעושות עד היום, אך אם תדענה שלא תשארנה ככה עד.....זה יתן מוטיבציה וסיפוק למי שבאמת רוצה
מה דעתכם?

Savyon

משתמש פעיל

במילים_אחרות

תרגום אנגלית-עברית עברית-אנגלית
מנוי פרימיום
ביננו המבחן הכי גדול זה אחרי שאת גומרת את המיקצוע ואז מתחילים לצאת לעבוד ובו נחשפים לעולם מאוד רחב.....
אני עוקבת אחרי הדיון הזה בעניין רב, ומתגובה לתגובה משהו מעקצץ, משהו מטריד, ואני לא מצליחה כל כך להבין מה. ואתמול באיזשהו רגע נפל האסימון... הרגיש לי חסר התייחסות לעצם העניין בלי כל המסביב, כלומר הרבה הגיבו שנחכה עם הלימודים עד גיל X או אחרי נישואין או שילמדו בסמינר את מה שאפשר ואחר כך ימשיכו לקורסים הנוספים, אבל שאלה: ואחרי הנישואין, ולאשה בת 90 כן מגיע עונש לה ולמשפחה שלה להיחשף לתכנים שהם על פי דעת תורה בעייתיים ורוח חכמים לא נוחה מהם? זה מרגיש שהעיקר חסר פה מן הספר, אז יכול להיות שיש לימודים שהם בסדר גמור מהבחינה הזאת ולא לומדים אותם מכל מיני סיבות שעלו כאן, כסף, פוליטיקה... אבל עם אלה סיבות נוספות על העיקר, שלגופו של עניין נושא X לא שייך שילמד כפי שהוא, אז זה מה שחשוב לכאורה.

נעמה CPA

משתמש מקצוען
אני עוקבת אחרי הדיון הזה בעניין רב, ומתגובה לתגובה משהו מעקצץ, משהו מטריד, ואני לא מצליחה כל כך להבין מה. ואתמול באיזשהו רגע נפל האסימון... הרגיש לי חסר התייחסות לעצם העניין בלי כל המסביב, כלומר הרבה הגיבו שנחכה עם הלימודים עד גיל X או אחרי נישואין או שילמדו בסמינר את מה שאפשר ואחר כך ימשיכו לקורסים הנוספים, אבל שאלה: ואחרי הנישואין, ולאשה בת 90 כן מגיע עונש לה ולמשפחה שלה להיחשף לתכנים שהם על פי דעת תורה בעייתיים ורוח חכמים לא נוחה מהם? זה מרגיש שהעיקר חסר פה מן הספר, אז יכול להיות שיש לימודים שהם בסדר גמור מהבחינה הזאת ולא לומדים אותם מכל מיני סיבות שעלו כאן, כסף, פוליטיקה... אבל עם אלה סיבות נוספות על העיקר, שלגופו של עניין נושא X לא שייך שילמד כפי שהוא, אז זה מה שחשוב לכאורה.
יש הרבה נושאים שדעת חכמים נוחה מהם, אבל לבחורה לא מתאים להחשף אליהם

StOT

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
גם לא מתאים לעבוד מול מחשב שרמת סינונו מוטלת בספק, או רמת סינון המחשבים של השותפים לחדר.
לא מתאים לעבוד במקום מעורב גברים נשים
לא מתאים לעבוד במקום מעורב חילונים חרדים.
הרבה מאוד דברים ניתן לסמן כ״לא מתאים״, אך הם כורח המציאות לפרנסה כיום.
יש עדיין קבוצה שבאמת מוכנה לעסוק רק בהוראה וגננות. ורק בתחומי המגזר. ויפה, וזכותם. אבל לא כולם מוכנים לחיות ממשכורת רעב, ויש שגם אם אולי מוכנים לא נמצאה להם עבודה בגבולות הגזרה ההיא.
ולכן אין מה לעשות.
את הלא מתאים הזה נוכל לפגוש בכל עבודה.
וכל אחד שיתייעץ עם הסמכות הרוחנית המקובלת עליו, אילו מחירים לשלם לצורך הפרנסה.
ולעניין התכנים: אפילו האקדמיה מבינה שלא כל דבר מתאים לכל גיל. ומגבילה את תחילת הלימודים לגיל 19 ומעלה. זה עניין של בשלות.

נערך לאחרונה ב:

במילים_אחרות

מנוי פרימיום
גם לא מתאים לעבוד מול מחשב שרמת סינונו מוטלת בספק, או רמת סינון המחשבים של השותפים לחדר.
לא מתאים לעבוד במקום מעורב גברים נשים
לא מתאים לעבוד במקום מעורב חילונים חרדים.
הרבה מאוד דברים ניתן לסמן כ״לא מתאים״, אך הם כורח המציאות לפרנסה כיום.
יש עדיין קבוצה שבאמת מוכנה לעסוק רק בהוראה וגננות. ורק בתחומי המגזר. ויפה, וזכותם. אבל לא כולם מוכנים לחיות ממשכורת רעב, ויש שגם אם אליו מוכנים לא נמצאה להם עבודה בגבולות הגזרה ההיא.
ולכן אין מה לעשות.
את הלא מתאים הזה נוכל לפגוש בכל עבודה.
וכל אחד שיתייעץ עם הסמכות הרוחנית המקובלת עליו, אילו מחירים לשלם לצורך הפרנסה.
לכן לא השתמשתי במילים לא מתאים...
העניין הוא עמוק יותר, וסיומת דברייך רק ממחישה את הדברים, למה שהסיומת אצלנו בדיונים תהיה 'אלו מחירים לשלם לצורך הפרנסה'
ולא 'אלו מחירים לשלם כדי להישאר נאמנים לתורה' (אם בכלל מרגישים שמדובר במחירים, וזה נושא בפני עצמו)
איפה נמצאת נקודת הכובד
אני לא פונה אלייך אישית כמובן רק משתמשת בדברים

StOT

משתמש מקצוען
מנוי פרימיום
בוגר/תלמיד פרוג
איור וציור מקצועי
לכן לא השתמשתי במילים לא מתאים...
העניין הוא עמוק יותר, וסיומת דברייך רק ממחישה את הדברים, למה שהסיומת אצלנו בדיונים תהיה 'אלו מחירים לשלם לצורך הפרנסה'
ולא 'אלו מחירים לשלם כדי להישאר נאמנים לתורה' (אם בכלל מרגישים שמדובר במחירים, וזה נושא בפני עצמו)
איפה נמצאת נקודת הכובד
אני לא פונה אלייך אישית כמובן רק משתמשת בדברים
זה בסדר גמור.
הלוואי היינו יכולים לחזור אחורה. לימים בהן הנשים לא היו צריכות גם ללדת, גם לגדל את הילדים וגם לפרנס במשרה מלאה.
אבל היום צריך, ויש לזה מחירים.גם להחזיק טלפון מסונן עם וואצפ לצרכי עבודה , למשל. ולמרות זאת מבינים כולם שהיום אחוזים רבים מהעובדים/עובדות לא יכולים להסתדר בלי זה.
אפשר למצוא בכל עבודה את המחירים שלה, ולכן בעיני לא נכון לצאת דווקא נגד לימודי מקצוע ממקצועות הבריאות.

במילים_אחרות

מנוי פרימיום
נראה לי שאנחנו לא חלוקות בדעותינו
אלא פשוט מדברות על נושאים שונים :)

ת'כלס

משתמש סופר מקצוען
עיצוב גרפי
הפקות ואירועים
אני בעד.
למה שהציבור שלנו יתחייב ללמוד לימודי תואר. שמחייבים בכל מקוםםםםםםםםםםםםםם גם חרדי
להכניס לימודי כפירה. (כפירה כפשוטו) ומחייב מורים מסןג מסויים
אולי לא מגיל 18 , ולעשות לימודים מקדימים ויהיה איזה רקע לפני
שיהיה התאמה מושלמת
כל התוכן הנכון והרצוי יהיה שם בלי עיגולי פינות. מושלם בעיני

אולי מעניין אותך גם...

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק קכו

א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו:
נקרא  105  פעמים

אתגר AI

תאומים • אתגר 145

לוח מודעות

למעלה