ומי יקבע מה התוכן הרצוי והנכון?כל התוכן הנכון והרצוי יהיה שם בלי עיגולי פינות. מושלם בעיני
ומי יקבע מה התוכן הרצוי והנכון?כל התוכן הנכון והרצוי יהיה שם בלי עיגולי פינות. מושלם בעיני
תצטרך להיות ועדה רצינית שמורכבת אנשי מקצוע פלוס אנשים שעוסקים בתחום החינוך והולכים על פי הכוונת גדולי ישראל. והם יחליטוומי יקבע מה התוכן הרצוי והנכון?
וואלה(אבולוציה קשור? ומחייבים ללמוד)
אין לי מושג איפה למדתוואלה
יכול להיות שפספסתי את הקורס הזה?
נשמע ממש מעניין. כי גם אני לא שמעתי מעולם על חובה כזו. ועשיתי תואר בלי שום הנחות. למעשה בכל הלימודים שלי (מקצועות בריאות) לא היה שום חומר בעייתי מבחינה יהודית. אולי תכנים שלא מתאימים לבחורות (יהיו כאלו שיחלקו על זה ויאמרו שמותר לבחורה שכשירה לנישואין להחשף גם לידע אנטומי ורפואי מהגזרה הנ"ל). וצריכים התאמה בצורת ההגשה.אין לי מושג איפה למדת
אני יודעת שמחייבים
בין אם הצליחו לעשות עם זה משהו או לא
זה קיים בדרישות,
\
אין לי מושג איפה למדת
אני יודעת שמחייבים
בין אם הצליחו לעשות עם זה משהו או לא
זה קיים בדרישות,
אז הבאת ציטוטים של כמה סטודנטים/מרצים, מכמה תוכניות לימוד.
ואולי נכין סרטון על הבעייתיות של מקומות העבודה אליהן נשלחות בוגרות הסמינרים השמורות והטהורות שרק למדו תכנות בחדר המחשבים בסמינר. בטוחני שיהיו לנו הרבה יותר ציטוטים פיקנטיים.מה שבאתי להוכיח בסרטון האמיתי הזה (יש לו המשך והתחלה)
אכן. ועל זה כבר דיברו פה הרבה. המערכת הראשונה שצריכה טיפול שורש היא מערכת הסמינרים. וביום שננתק את התלות שלנו במערכת הזו נוכל להתחיל להכין מערכות חלופיות טובות וכשרות יותר.זה שכדאי מאוד להתחיל להכין מערכות חלופיות ומתאימות 200% לציבור חרדי ירא שמים
ובלי להתפשר על מה שצריך באופן הקפי
לא בגמגומים ולא מעיקומים
אז למה הכוונה ?ברור שלא לזה התכוונתי
כמו תמיד בציבור שלנו.
בולנשמע ממש מעניין. כי גם אני לא שמעתי מעולם על חובה כזו. ועשיתי תואר בלי שום הנחות. למעשה בכל הלימודים שלי (מקצועות בריאות) לא היה שום חומר בעייתי מבחינה יהודית. אולי תכנים שלא מתאימים לבחורות (יהיו כאלו שיחלקו על זה ויאמרו שמותר לבחורה שכשירה לנישואין להחשף גם לידע אנטומי ורפואי מהגזרה הנ"ל). וצריכים התאמה בצורת ההגשה.
המרצה שלנו לגנטיקה העבירה את החומר בצורה כל כך מותאמת ועדינה, מה שהראה לי שאפשר בהחלט.
אבל הפנטזיות שהולכות פה לגבי חומר הלימודים הנורא והאיום כבר עובר את גבולות הטעם הטוב. ו- @ת'כלס לא הבנתי מה באת להוכיח בסרטון הזה.
אני אגיד בזהירות, שלדעתי זה לא ממש נכון. אומנם לא מלוכלך, אבל יש חלקים בקורס שאין סיכוי שידברו עליהם בסמינר.בול
אני לא יודעת מה אנשים פה מתחילים לדמיין שמלמדים בקורס גנטיקה
זה יותר מתקרב למתמטיקה, אין שם שום חומר מלוכלך
מכאן ועד להגיד שאישה בת 90 שתלמד את הדברים האלה מקבלת עונש לה ולמשפחתה להחשף לדברים שבעייתיים על פי דעת תורה ושאין רוח חכמים נוחה מהם (תגללי טיפה אחורה...) הדרך ארוכה מאוד...אני אגיד בזהירות, שלדעתי זה לא ממש נכון. אומנם לא מלוכלך, אבל יש חלקים בקורס שאין סיכוי שידברו עליהם בסמינר.
אפשר כמובן להחליט שבחורה שיכולה להתחתן יכולה להיחשף לתכנים האלה ואפשר גם שלא, אבל לא הייתי קוראת לכל הקורס מתמטיקה.
ואם נחזור לדיון המקורי, זו אחת הסיבות המרכזיות לכך שלא ניתן להכניס את המקצועות האלו לסמינרים.
ב2 מילים התכחשות למציאות....מכאן ועד להגיד שאישה בת 90 שתלמד את הדברים האלה מקבלת עונש לה ולמשפחתה להחשף לדברים שבעייתיים על פי דעת תורה ושאין רוח חכמים נוחה מהם (תגללי טיפה אחורה...) הדרך ארוכה מאוד...
לא באה בדבריי לעודד אף אחת ללכת ללמוד באקדמיה..אבולוציה קשור
על זה מדברים אם יש כפירה אין רב שיכול להתיר ואין רב שיכול ללמודבספר סוציולוגיה למשל היה פרק על ההתפתחות של הדורות, סתירה ליהדות ולבריאת העולם..
המרצה שאינה דתית דילגה על פרק זה..בלימודים ומבחן.
את התכנים המורכבים של פרויד העבירה מרצה חרדית, והיטבה להתבונן בזה באופן שאינו כפירה, ובצמוד למקורות.
היה מרצה שדיברה באופן שאינו הולם על הדתות כולן, הבענו מחאה בשיעור, התלוננו בהנהלה, ונראה שמאז לא לימדה יותר..
כן נחשפנו לתכנים שאינם סטריליים, אבל גם העולם שלנו כזה..עיוותים בתא המשפחתי וכו, דעת חכמים ויהודי מאמין לא נוחה איתם, אבל זה קיים
כי זה מה שמחזיק אותנו יראי שמיים לא סתם נלחמים אין לנו ענין במלחמות מיותרותמוסדות החינוך החרדיים נלחמו ונלחמים למנוע התערבות בתכני הלימודים, ומשכך זו בעיה עבורם להכניס תכנים המוכתבים ע"י המל"ג.
מה דעתכם על הצעת החוק החדשה?
לאשר לימודים של קורס מזורז או אפילו שנתיים לימודים של י"ג י"ד בסמינרים למקצועות הבריאות: ריפוי בעיסוק, קלינאות תקשורת, פיזיותרפיה, תרפיה באומנות וכו'
במקום לימודי תואר של 3.5 שנים הכוללת 1000 שעות הכשרה+ מבחן רישוי
אני חושבת שזה דבר ראשון יפגע בציבור שלנו.
יצאו לשוק מטפלות לא מקצועיות ללא מספיק ידע והכשרה והפגיעה תהיה במטופלים. בילדים שלנו.
מצד שני אכן יש חסר במטפלות בגלל שעד היום זה היה אפשרי רק עם לימדי תואר.
אני איתך.כי זה מה שמחזיק אותנו יראי שמיים לא סתם נלחמים אין לנו ענין במלחמות מיותרות
אכן. אבל זה בדיוק מה שכבבתי, שלא למדנו כפירה!!!על זה מדברים אם יש כפירה אין רב שיכול להתיר ואין רב שיכול ללמוד
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר לההצטרף
אליהם ממש עכשיו:
19.11
י"ח חשוון
פתיחת
קורס בינה מלאכותית - חדשנות ב AI
קורס מקוצר
25.11
כ"ד
פתיחת
קורס פרסום קופי+
מלגות גבוהות!
26.11
כ"ה חשוון
אירוע שיתופים ייחודי
בוטים מספרים על עצמם
בואו לשמוע בוגרים מובילים שלנו משתפים אתהסיפור מאחורי הבוטים הייחודיים שהם פיתחו.הצצה מרתקת לעולמות האוטומציה, החדשנות והפתרונות החכמים,עם הזדמנות ללמוד איך גם אתם יכולים לקחת חלק במהפכה הטכנולוגית.
הכניסה חופשית!
27.11
כ"ו חשוון
נפתחה ההרשמה!
קורס צילום חוץ, אירועים וסטודיו - עם בינה מלאכותית!
מלגות גבוהות!
27.11
כ"ו חשוון
פתיחת
קורס פיתוח בוטים ואוטומציות עסקיות
מלגות גבוהות!
תהילים פרק קכו
א שִׁיר הַמַּעֲלוֹת בְּשׁוּב יי אֶת שִׁיבַת צִיּוֹן הָיִינוּ כְּחֹלְמִים:ב אָז יִמָּלֵא שְׂחוֹק פִּינוּ וּלְשׁוֹנֵנוּ רִנָּה אָז יֹאמְרוּ בַגּוֹיִם הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִם אֵלֶּה:ג הִגְדִּיל יי לַעֲשׂוֹת עִמָּנוּ הָיִינוּ שְׂמֵחִים:ד שׁוּבָה יי אֶת (שבותנו) שְׁבִיתֵנוּ כַּאֲפִיקִים בַּנֶּגֶב:ה הַזֹּרְעִים בְּדִמְעָה בְּרִנָּה יִקְצֹרוּ:ו הָלוֹךְ יֵלֵךְ וּבָכֹה נֹשֵׂא מֶשֶׁךְ הַזָּרַע בֹּא יָבוֹא בְרִנָּה נֹשֵׂא אֲלֻמֹּתָיו: