טעות ידידי
כל התגניקים מכירים את שתי התוכונות ולכן יודעים להעריך כל תוכנה למה שהיא מתאימה, ולכם דעתם יותר מכרעת
ואלו שיודעים רק אינדזיין מנסים להצטדק שאפשר גם באינזיין לעשות, רק שהם לא יודעים שהם עובדים יותר קשה, ולוקח להם יותר זמן
והמסקנה היא ברורה: "אין חכם כבעל נסיון"
כל מילה.
ומי שירצה להתמודד על ליבם של המעמדים בתג, יצטרך ליצור תוכנה שתהיה שילוב של המעלות של תג ואינדזיין ביחד, כיון שכיום רוב ככל המעמדים בתג יודעים כבר לשתול את ה PDF באינדזיין ולשלב שם עיטורים ושאר ירקות, הן באמצעות סקריפטים (של צמרא למשל), והן באופן ידני. כך שכעת אנו נהנים משני תוכנות מדהימות שכל אחת מהם הכי טובה בתחומה, ובשביל שנמיר אותם במשהו אחר נצטרך משהו שיכלול את שניהם.
בנוסף, ולא קראתי את כל הדיון על כן תסלחו לי אם אני "מתפרץ לדלת פתוחה", אינני מבין כל כך את הצורך העצום שיש בתוכנה חדשה לעימוד. האם מישהו מן המעמדים כל כך מיצר על המצב הנוכחי??
אז נכון, גרפיקה ופונטים מורחבים הם באמת דברים חשובים
ביותר, אבל אני לא רואה שהספרים הנמצאים בשוק כעת הם כל כך מכוערים ומיושנים מבחינה גרפית וטיפוגרפית, עד כדי שיתעורר צורך בתוכנה חדשה כזו או אחרת.
ואם מצד נוחות העבודה, אני אישית ממש נהנה מכל רגע כבר עכשיו. תוכנת תג כמעט אף פעם לא קורסת, ואין את הכבדות הנוראית של אינדזיין, והשילוב בין קבצי ה PDF לאינדזיין במקומות שכן צריך, הוא ממש קלי קלות.
בשביל ליצור משהו חדש צריך שתהיה איזה בשורה ממשית, איזה 'טייטל' שאפשר לכתוב במודעת פירסום. ובכן ידידיי, מהי הבשורה של התוכנות החדשות??? ש'אפשר' לעמד רב טקסט באינדזיין? שזה 'לא כל כך נורא' להסתדר עם הקישורים גם שם? שיש אפשרות לראות את הפונטים ב'יתר חדות' על המסך בשעת העבודה? שהממשק יותר מרהיב?
אני לא מוצא בכל אלו בשורה של ממש. מבחינתי לעמד רב טקסט או אפילו טקסט רגיל עם הערות באינדזיין, זה כמו לסחוב גרר מאחורי האוטו בשביל להעביר איזה קרטון כמה מטרים קדימה....
ותכל'ס, אם חושבים על זה לעומק, צבע הרקע של תוכנת תג ושל הקריאייטיב קלאוד של אדובי, הם די דומים...
לכו תדעו, אולי אדובי לקחו את ההשראה לעיצוב הממשק שלהם מתוכנת תג העתיקה....
נ.ב. עקב הודעות פרטיות נזעמות שקיבלתי בעבר בעקבות הבעת דעתי הקטנה באשכולות שונים, הנני להצהיר בזאת, כי:
1. אין בכל האמור משום המלצה לשימוש בתוכנה כלשהי, או המלצה להיות מעמד באופן כללי...
2. אין בכוונתי לפגוע בפרנסתו של אף אדם מישראל, והמכירני יודע שמעודי ועד עתה השתדלתי בזאת ביותר!
3. פורום הוא מקום שבו כל אחד מביע את
דעתו, גם אם היא לא מוסכמת על דעת קוראים אחרים.
4. אם יש למאן דהו השגות על דעתו של חבר אחר מן הפורום הוא פשוט יכול לכתוב זאת בהודעה הבאה בתור. אין צורך לרדת לחייו.
5. אני לא קורא הודעות פרטיות כעיקרון!
6. אם בכל זאת למישהו יש הערה שעומדת לו על המקלדת ולא מניחה לו, הוא מוזמן לשלוח בפרטי, ואשתדל להשיב בהקדם בעז"ה.