(לא חושבת שבספרי מתח רבים ואחרים הפן הדתי לא מולחם בכח)הנושא האורתודוכסי הודבק והולחם בדרך לא מקצועית.
בדופליקטים , דווקא בגלל שזה עוד מאה ומשהו שנה, אין לנו יכולת לתת ביקורת יהודית על הנושאים האורתודכסים, כמו לדוגמא, שלסבא רבא שלך סביר להניח שהייתה ביקורת על ספר שהיה יוצא בזמנו ומתוארת שם בחורה שגולשת באתר פרוג...
קראתי את האשכול בקהילה שלכן, נתתן שם כיוון שמקס הוא סוג של בוגד וכו',ישי לא דופליקט, אחרת הוא לא היה רועד ככה..
דווקא בגלל זה סביר להניח שיש לו כמה סקנדרים ויכול להיות שהוא משתמש בהם בתור ישי, פרופסור אנגלר, בנדו וכמובן מקס, הוא פשוט יוצר משהו חדש עם כוחות העל שלו - אשליות.
השאלה שנותרת בעינה היא, האם הוא טוב או רע...???
***לגבי ההשוואות להארי פוטר***
סליחה שאני תוקפת אבל ממש נמאס לקרוא את זה שוב ושוב, כפיים לכל מי שקרא את הסדרה של גיי קיי רולינג, אני חושבת שנשאיר קרדיט ליונה ספיר בלי לנסות ולהשוות.
כי לפי הכיוון שהסדרה הולכת גם לי יש השוואות מרחיקות לכת, מעדיפה לשמור אותם בבטן ולהנות מהיצירה המופלאה הזו שיכולה לעמוד וגם ללכת ולבעוט נפלא בזכות עצמה.
נ.ב. אחרון ב"נ כתבו פה משהו פעם גם על ממלכה במבחן, נראה לי זה הצמצום אצלנו שלא נותן לנו יכולת לפתוח עיניים וראש וכנפיים וליצור דברים חדשים ומענינים ולהבין שיש כאלו שעשו את זה לבד!
גם אם לא, בבית היתומים היו מלא ילדים, וכנראה גם יהודים שהוא נתן להם את הכח הזהואולי יתברר שד''ר קאלי היה בעצם יהודי וכו
ומאמינה שהם עושים איתו שימוש לפי דעת תורה, ובמידה והיא הייתה כותבת שדני הלך להתייעץ עם רב זה כבר היה טומאצ' להדביק אורותדכסיות לעלילה, אז היא סמכה עלינו והשאירה את זה ככה.