לחמניות ג'בטה.
קרום קשה ופנים רך ואוורירי.
אם באמת תרצו לפנק מישהו, אין על סנדוויץ ג'בטה. ואם תכינו סביח בג'בטה אז בכלללל....!
הסוד הוא לא במתכון.
אפשר להשתמש בכל מתכון של חלות/לחמניות.
אם התכון שלכם מכיל יותר מ 1/2 כוס סוכר לקילו, אז כדאי להפחית בסוכר.
אז מה בכל זאת הופך אותם לג'בטה, עם המקרם הג'בטאי הכל כך טעים?
הנה הסוד-
לא מברישים בביצה.
לפני הכנת הלחמניות, לאחר התפחת הבצק, מפעילים תנור ל 190 מעלות. מניחים תבנית מלאה במים בשלב התחתון של התנור.
מכינים לחמניות,
מקמחים את פני הלחמניות מלמעלה במעט קמח, לפני התפחה שניה, ובעזרת סכין חדה ומשוננת חורצים חריצים אלכסוניים על הלחמניות. מתפיחים כ-12 דקות.
מפזרים עוד קמח וחורצים שוב באותם חריצים לעומק של כחצי סנטימטר.
מכניסים לתנור בשלב שמעל השלב שבו התבנית עם המים.
האדים שנוצרים בתנור מהתבנית עם המים הם שיקנו לג'בטות את הקרום המהמם שלהם.
מעולה בהקפאה.
ננסה לחסוך בשאלות:
איך הכנת את הצורה של הג'בטות?
רידדתי בצק לעלה בעובי של כ-3-4 ס"מ. קימחתי עט את פני הבצק ובעזרת סכין לחיתוך עוגות חתכתי למלבנים בגודל שרציתי. הכנתי גם גדולות בגודל של כ15X5 וגם מיני ג'בטות בגודל 8X3.
הנחתי בתבנית, ומכאן כמו ההוראות למעלה.
קרום קשה ופנים רך ואוורירי.
אם באמת תרצו לפנק מישהו, אין על סנדוויץ ג'בטה. ואם תכינו סביח בג'בטה אז בכלללל....!
הסוד הוא לא במתכון.
אפשר להשתמש בכל מתכון של חלות/לחמניות.
אם התכון שלכם מכיל יותר מ 1/2 כוס סוכר לקילו, אז כדאי להפחית בסוכר.
אז מה בכל זאת הופך אותם לג'בטה, עם המקרם הג'בטאי הכל כך טעים?
הנה הסוד-
לא מברישים בביצה.
לפני הכנת הלחמניות, לאחר התפחת הבצק, מפעילים תנור ל 190 מעלות. מניחים תבנית מלאה במים בשלב התחתון של התנור.
מכינים לחמניות,
מקמחים את פני הלחמניות מלמעלה במעט קמח, לפני התפחה שניה, ובעזרת סכין חדה ומשוננת חורצים חריצים אלכסוניים על הלחמניות. מתפיחים כ-12 דקות.
מפזרים עוד קמח וחורצים שוב באותם חריצים לעומק של כחצי סנטימטר.
מכניסים לתנור בשלב שמעל השלב שבו התבנית עם המים.
האדים שנוצרים בתנור מהתבנית עם המים הם שיקנו לג'בטות את הקרום המהמם שלהם.
מעולה בהקפאה.
ננסה לחסוך בשאלות:
איך הכנת את הצורה של הג'בטות?
רידדתי בצק לעלה בעובי של כ-3-4 ס"מ. קימחתי עט את פני הבצק ובעזרת סכין לחיתוך עוגות חתכתי למלבנים בגודל שרציתי. הכנתי גם גדולות בגודל של כ15X5 וגם מיני ג'בטות בגודל 8X3.
הנחתי בתבנית, ומכאן כמו ההוראות למעלה.